ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خروج گرجستان از شورای اروپا به دنبال تحریم علیه مقامات تفلیس اروپا

خروج گرجستان از شورای اروپا به دنبال تحریم علیه مقامات تفلیس
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مجمع پارلمانی شورای اروپا با تعلیق فعالیت جمهوری آذربایجان و گرجستان، به دلیل آنچه این کشورها «استانداردهای دوگانه» می‌نامند، در حال از دست دادن اهمیت خود در قفقاز جنوبی است.
مجمع پارلمانی شورای اروپا به سرعت در حال از دست دادن اهمیت خود در قفقاز جنوبی است. این نتیجه‌گیری با توجه به این واقعیت قابل‌توجه است که کشورهای منطقه یکی پس از دیگری آماده ترک این سازمان اروپایی با تکیه بر منافع ملی خود هستند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در اوایل سال 2024، جمهوری آذربایجان فعالیت خود در مجمع پارلمانی شورای اروپا را در اعتراض به استانداردهای دوگانه در این ساختار به حالت تعلیق درآورد. در آن زمان، الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور آذربایجان، در دیدار با مارتین چونگونگ، دبیرکل اتحادیه بین مجالس، به صراحت اعلام کرد که در صورت عدم احیای حقوق هیئت جمهوری آذربایجان در مجمع پارلمانی شورای اروپا، باکو مشارکت خود در شورای اروپا و صلاحیت دادگاه اروپایی حقوق بشر را مورد بازنگری قرار خواهد داد.
اکنون و به تازگی، پارلمان گرجستان نیز تصمیم مشابهی گرفته و در واکنش به قطعنامه تحریک‌آمیز مجمع پارلمانی شورای اروپا که خواستار اعمال تحریم‌ها علیه مقامات گرجستان شده بود، فعالیت خود را در این نهاد متوقف کرده است.
گرجستان شورای اروپا را به چالش کشید
واکنش تفلیس به اقدام مجمع پارلمانی شورای اروپا بسیار تند بوده است.
شالوا پاپواشویلی، رئیس پارلمان گرجستان، در واکنش به قطعنامه اخیر مجمع پارلمانی شورای اروپا اعلام کرد که «گرجستان منتظر بازگشت مجمع پارلمانی شورای اروپا به ارزش‌های اصلی خود است که بر پایه احترام به دموکراسی و حاکمیت ملی بنا شده است.»
ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر گرجستان نیز در سخنانی در شبکه تلویزیونی «ایمدی» با بیان اینکه فعالیت در مجمع پارلمانی شورای اروپا در شرایط کنونی فاقد هرگونه معنا و مفهوم است، تأکید کرد که هیئت گرجستان پس از تغییر نگرش نسبت به مردم و کشور گرجستان به مشارکت خود در این سازمان ادامه خواهد داد.
یادآور می‌شود که در قطعنامه اخیر مجمع پارلمانی شورای اروپا خواستار آغاز روند برگزاری انتخابات پارلمانی زودهنگام تحت نظارت این مجمع و همچنین آزادی «زندانیان سیاسی» در گرجستان شده بود.
گرجستان در برابر مداخله شورای اروپا: اعتراض به استانداردهای دوگانه غرب
تصمیم مقامات گرجستان نشان می‌دهد که تفلیس رسماً تلاش مجمع پارلمانی شورای اروپا برای مداخله در امور داخلی یک کشور مستقل را نمی‌پذیرد.
این اقدام گرجستان همچنین اعتراضی به استانداردهای دوگانه اروپا است که این کشور در سال‌های اخیر با آن مواجه بوده است.
در واقع، رویکرد جانبدارانه مجمع پارلمانی شورای اروپا نسبت به گرجستان، ادامه سیاست غرب در قفقاز به ویژه در زمینه سردی قابل‌توجه روابط واشنگتن و بروکسل با تفلیس است.
تفلیس به دنبال تعیین سرنوشت خود بدون دخالت خارجی
تصمیمات اخیر گرجستان در قبال غرب نشان می‌دهد که این کشور به دنبال تعیین مسیر آینده خود بدون دخالت خارجی است.
پس از تصویب قانون شفافیت «عوامل خارجی» توسط تفلیس در سال گذشته، اتحادیه اروپا روند الحاق گرجستان به اتحادیه را متوقف کرد و آمریکا نیز کمک‌های مالی خود به این کشور را قطع کرد.
به عبارت دیگر، غرب نشان داد که چشم‌انداز اروپایی گرجستان تنها با شرایط دیکته شده توسط بروکسل و پاریس ممکن است؛ اما آیا گرجستان به چنین چشم‌اندازی نیاز دارد؟ پاسخ روشن است.
واکنش تفلیس به تحولات سیاسی اخیر نشان می‌دهد که این کشور برای حاکمیت و استقلال خود ارزش قائل است و قصد دارد مسیر آینده خود را بدون دخالت خارجی تعیین کند.
تنش در روابط ترکیه و شورای اروپا: استانداردهای دوگانه و اسلام‌هراسی
علاوه بر گرجستان و جمهوری آذربایجان، مجمع پارلمانی شورای اروپا (PACE) با ترکیه نیز روابط نسبتاً تنش‌آلودی دارد که به دلیل اسلام‌هراسی و استانداردهای دوگانه اروپا ایجاد شده است.
یکی از نمونه‌های بارز این موضوع در آوریل 2017 رخ داد که اکثر نمایندگان مجمع پارلمانی شورای اروپا به تصویب قطعنامه‌ای رأی دادند که بازگشت نظارت بر ترکیه را در پی داشت.
گزارش آن زمان با عنوان «عملکرد نهادهای دموکراتیک در ترکیه» و قطعنامه پیوست آن، حاوی انتقادات بی‌اساس از ترکیه در ارتباط با تصمیمات و اقدامات اتخاذ شده در چارچوب وضعیت اضطراری اعلام‌شده در این کشور پس از کودتای نظامی ناکام 15 ژوئیه 2016 بود. نویسندگان این گزارش ادعا کردند که عملکرد نهادهای دموکراتیک در ترکیه مختل شده و در پی آن، تعدادی توصیه به آنکارا ارائه شد.
شورای اروپا بازنده اصلی خروج گرجستان و جمهوری آذربایجان
با توجه به رویکردهای اخیر مجمع پارلمانی شورای اروپا، خروج گرجستان و جمهوری آذربایجان از این سازمان بیش از هر چیز به ضرر خود شورای اروپا خواهد بود.
با توجه به اینکه مجمع پارلمانی شورای اروپا به ترویج تبعیض، نفرت مذهبی و استانداردهای دوگانه می‌پردازد، به وضوح به عرصه‌ای بین‌المللی برای حمله به کشورهایی تبدیل شده است که سیاست مستقلی در برابر زیاده‌خواهی‌های غرب را دنبال می‌کنند؛ بنابراین، عضویت یا خروج از این سازمان برای گرجستان، جمهوری آذربایجان و به ویژه ترکیه اهمیت چندانی ندارد.
اگر گرجستان و جمهوری آذربایجان تصمیم به ترک این سازمان بگیرند، مجمع پارلمانی شورای اروپا بازنده اصلی خواهد بود.
دلایل این امر را می‌توان به شرح زیر برشمرد:
افشای نقاط ضعف شورای اروپا : خروج این دو کشور نقاط ضعف جدی در فعالیت این سازمان را آشکار خواهد کرد.
خدشه به وجهه منطقه‌ای شورای اروپا : این اتفاق ضربه‌ای به وجهه و اعتبار سیاست منطقه‌ای این سازمان اروپایی وارد خواهد کرد.
ترکیه با شرایطی مواجه شد که بر اساس آن، آنکارا باید تمام توصیه‌های این سازمان را برای ادامه همکاری با مجمع پارلمانی شورای اروپا اجرا می‌کرد. در نهایت، وزارت امور خارجه ترکیه تصمیم مجمع پارلمانی شورای اروپا را محکوم و آن را سیاسی و ناعادلانه خواند.
کارشناس گرجستانی: شورای اروپا استقلال خود را از دست داده است
به گفته یک کارشناس گرجستانی، اقدام مجمع پارلمانی شورای اروپا علیه گرجستان نشان می‌دهد که این شورا استقلال خود را از دست داده است.
شوتا آپخایزه، کارشناس علوم سیاسی گرجستانی و مدیر مرکز مطالعات اسلامی قفقاز-گرجستان، در این خصوص گفت: اقدام مجمع پارلمانی شورای اروپا در قبال گرجستان نشان داد که شورای اروپا سازمانی مستقل در روابط بین‌الملل نیست و قادر به اتخاذ تصمیمات عینی نیست.
این کارشناس گرجستانی، مجمع پارلمانی شورای اروپا را سخنگوی تبلیغانی اروپا-آتلانتیک خواند و تصمیمات این نهاد را جانبدارانه و بر اساس استانداردهای دوگانه ارزیابی کرد.
شوتا آپخایزه در این خصوص گفت: «مجمع پارلمانی شورای اروپا ساختاری است که مواضع اروپا-آتلانتیک را بیان می‌کند و انگیزه‌های جانبدارانه‌ای در قبال هیئت گرجستان دارد.»
وی افزود: «از سوی دیگر، مشارکت گرجستان در فعالیت مجمع پارلمانی شورای اروپا حتی با وجود اینکه تفلیس به مدل توسعه غرب‌گرا پایبند است، جنبه نمادین دارد. مجمع پارلمانی شورای اروپا خواسته‌های زیادی را در مورد آزادی زندانیان سیاسی مطرح کرده است، در حالی که واقعیت این است که بیشتر این افراد مجرمین عادی هستند که به دلیل اقدامات خاصی بازداشت شده‌اند.»
آپخایزه تأکید کرد: «کاملاً آشکار است که مجمع پارلمانی شورای اروپا رفتاری جانبدارانه نسبت به گرجستان نشان می‌دهد و این موضوع نشان‌دهنده استانداردهای دوگانه اروپا است.»
اروپا در حال فاصله گرفتن از گرجستان است
مدیر مرکز مطالعات اسلامی قفقاز-گرجستان معتقد است که تقابل مجمع پارلمانی شورای اروپا با گرجستان نشان‌دهنده فاصله گرفتن اروپا از این کشور است و چشم‌انداز اروپایی گرجستان را با تردید مواجه می‌کند.
شوتا آپخایزه در این خصوص گفت: «همان‌طور که همه ما می‌دانیم، مجمع پارلمانی شورای اروپا مواضع کاملاً غیر عینی و مشابهی را در قبال جمهوری آذربایجان نیز اتخاذ کرده است.»
وی افزود: «همچنین آشکار است که تقابل از سوی مجمع پارلمانی شورای اروپا نشان می‌دهد که اروپا در حال فاصله گرفتن از گرجستان است و این موضوع تا حدودی چشم‌انداز اروپایی این کشور را با تردید مواجه می‌کند.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1355925/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ایران با وجود تحریم همچنان جهان را شگفت زده می‌کند

لیست منچسترسیتی برای لیگ قهرمانان اروپا؛ بازگشت رودی و غیبت ویتور ریس

ایجاد برنامه های دکترا و ماستری در دانشگاه کابل

ملت ایران با تکیه بر وعده‌های الهی در مقابل آمریکا ایستاده است

امام جمعه دیر: مذاکره با آمریکا عامل حل مشکلات نیست

مذاکره با آمریکا عاقلانه نیست

واکنش ایران به اولین تحریم آمریکا

بیانات رهبر انقلاب در رابطه با معیشت مردم و مذاکره با آمریکا + فیلم

حزب‌الله نباید در دولت لبنان حضور داشته باشد | ما اطمینان حاصل خواهیم کرد که ایران به سلاح هسته‌ای دست نمی‌یابد

واکنش امام جمعه قم به دست دادن مرضیه برومند و رضا بابک: جایی که مرز‌های الهی زیر پا گذاشته می‌شود، جای چشم پوشی نیست

رهبر انقلاب: مذاکره با آمریکا عاقلانه، هوشمندانه و شرافتمندانه نیست

کاهش 5 درصدی درآمد صادرات کالا‌های کشاورزی آمریکا در سال 2024

مذاکره با آمریکا برای ملت ایران منفعتی ندارد

جزئیات طرح جنجالی ترامپ برای اشغال نوار غزه؛ پاسخ به 5 سوال کلیدی

تظاهرات مردم اردن علیه طرح جنجالی ترامپ درباره غزه

پیش بینی قیمت دلار فردا شنبه 20 بهمن 1403

کاظم صدیقی: پیشنهاددهندگان مذاکره، تحقیر شدند

صدر اعظم آلمان: با طرح ترامپ درباره غزه کاملا مخالفم

درخواست ایلان ماسک برای اصلاحات در ارتش آمریکا

اگر همین امروز ایران با آمریکا مذاکره کند چه اتفاقی خواهد افتاد؟

مسئولان در قبال شکستن مرزهای الهی سکوت نکنند

محکومیت دستور اجرایی ترامپ توسط دیوان کیفری بین‌المللی

بهانه جدید ایلان ماسک/ ارتش آمریکا نیاز به اصلاحات دارد

تصمیم واشنگتن برای تشدید تحریم های انرژی علیه روسیه

تظاهرات در اردن/ اعتراض به طرح جنجالی ترامپ درباره مردم غزه

امام جمعه شیراز:حضور در راهپیمایی 22 بهمن چشم طمع توطئه‌گران جهان را کور خواهد کرد

دیپلمات روس: مسکو تلاش‌های ترکیه برای میانجی‌گری در جنگ اوکراین را می‌بیند

آخرین خبرها از بازار سکه و طلا در کشور

خروج نیروهای ائتلاف آمریکایی از عراق تا سال آینده

ظرفیت‌های مغفول گردشگری ایران نیاز به استراتژی جدید دارد

امروز بزرگترین جهاد مسئولان، جهاد اقتصادی است

برای رفع مشکلات اقتصادی کشور باید جهاد گونه آستین همت بالا زد

پیروزی اقتصادی سپاهان | خاتون به بوشهر رحم نکرد | افرا ورزش

سفر رئیس قوه قضائیه به لرستان؛بررسی مسائل قضایی،اجتماعی و اقتصادی استان

رکوردی که رافینیا را بهترین مهاجم اروپا کرد

مخالفت اروپا با ازسرگیری ترانزیت گاز روسیه از اوکراین

از انسداد بزرگراه تا تهدید به ترور؛ تشدید تنش‌ها در گرجستان

جزییات اولین تحریم‌های ترامپ علیه ایران

راه‌ آهن چابهار؛ دروازه جدید صادرات افغانستان به جهان

احتمال کنترل سفارت افغانستان در ترکیه توسط طالبان

فیلم نظرات امروز رهبری درباره برجام: امتیاز دادیم، کوتاه آمدیم، اما نتیجه‌ای به دست نیاوردیم | مذاکره کردن عاقلانه نیست

دیوان کیفری بین‌المللی دستور ترامپ را محکوم کرد

امام جمعه موقت تهران: مذاکره با آمریکا تجربه شد، پیشنهاددهندگان تحقیر شدند

حمله تند مقام آمریکایی به حزب‌الله در کاخ ریاست جمهوری لبنان

ادامه بلندپروازی‌های ترامپ برای غزه؛ خیز آمریکا برای سواحل؟

انتقاد امام جمعه قم از حواشی جشنواره فیلم فجر

مشکلات ملوانان و لنج‌داران حل شود

دردسری جدید برای ترامپ

امام جمعه کرج: بعد از بیان امروز رهبری، سخن گفتن از مذاکره، خیانت به ملت و منافع ملی است

چهره باطنی و پنهان آمریکا را در آوارگان و مظلومیت‌ غزه و ضاحیه بیروت ببینید