ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بیکاری در گلستان بالاتر از میانگین کشور! اخبار ایران

بیکاری در گلستان بالاتر از میانگین کشور!
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - داده‌هایی که از سوی مرکز آمار در خصوص بیکاری و اشتغال منتشر می‌شود با واقعیت همخوانی چندانی ندارد. با وجود اینکه از نرخ بیکاری تک رقمی در کشور و به تبع آن در برخی استان‌ها از جمله گلستان خبر داده می‌شود اما معضل بیکاری در سال‌های اخیر به یکی از بزرگترین دغدغه‌های خانواده‌ها و دولت‌ها تبدیل شده است تا جایی‌که تقریباً همه نامزدهای انتخابات برای کسب رای مردم قول‌های زیادی را برای مسکن و اشتغال ارائه می‌دهند هرچند که بسیاری از این وعده‌ها روی زمین می‌ماند و معضل بیکاری به ویژه میان فارغ التحصیلان دانشگاهی به قوت خود باقی است.
به نظر می‌رسد در گام نخست باید تعریف استاندارد و منطبق با واقعیت از بیکاری ارائه داد. چند ساعت کار در هفته هم در قالب اشتغال تعریف می‌شود در حالیکه در واقعیت این تعریف چندان جایگاهی ندارد.
بنابراین برای برنامه ریزی درست ابتدا باید آمار درست ارائه شود در غیر این صورت دور باطل ارائه آمارهای دور از واقعیت ادامه خواهد داشت و به دلیل نداشتن برنامه‌ریزی درست، بر بیکاری در جامعه افزوده خواهد شد.
بیکاری در گلستان بالاتر از میانگین کشور! مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان نرخ بیکاری استان در سه ماه پاییز 1403 را 9.9‌ درصد اعلام کرد در حالیکه در کشور این شاخص 7.2 درصد بوده است.
براساس آمارهای موجود نرخ بیکاری استان در سال گذشته 9.7 درصد و در کشور 8.1 درصد بود. این شاخص در سه ماه منتهی به 1403 نیز با وجود اینکه در کشور این نرخ همچنان 8.1 درصد بوده در گلستان 9.2 درصد گزارش شده است.
شورای اشتغال استان همیشه در ابتدای تعهد اشتغال دستگاه‌های اجرایی را اعلام و به ادارات ابلاغ می‌کند. در سالجاری تعهد اشتغال استان 23 هزار و 97 نفر بود که بنا به گفته ” حسینعلی خواجه مظفری” تا کنون 22 هزار و 300 شغل در سامانه رصد به ثبت رسیده که معادل 96.5 تعهد اشتغال استان است.
البته در درستی آماری که در قالب سامانه رصد به ثبت رسیده، تردیدهایی وجود دارد. چنانکه برخی از دستگاه‌های اجرایی هر مجوزی که صادر کرده‌اند را به عنوان اشتغال در این سامانه ثبت می‌کنند در حالیکه از صدور مجوز تا اشتغال ممکن است چندسال طول بکشد یا اینکه برخی مجوزها هم بعضاً تمدید شده و این هم در آمار اشتغال هرسال محاسبه می‌شود.
در برخی موارد برای راه‌اندازی یک کسب و کار نیاز به مجوزهای مختلف از دستگاه‌های اجرایی است و هر دستگاهی صدور مجوز برای این کسب و کار را در آمار اشتغال خود محاسبه می‌کنند.
ثبت 5 هزار شغل غیرواقعی در سامانه رصد! مدیرکل تعاون‌، ‌کار و رفاه اجتماعی گلستان با تایید این مسئله گفته که ما هم معتقدیم که آمارهای ثبت شده به عنوان اشتغال ایجاد شده در استان واقعی نیست. برخی دستگاه‌ها با یک مجوز مدعی ایجاد اشتغال هستند. سامانه رصد به تازگی به سامانه تامین اجتماعی متصل شده است و این آمارها کمی صحت بیشتری پیدا کرده است.
خواجه مظفری در خصوص راستی‌آزمایی اشتغال ثبت شده در استان گفته که راستی‌آزمایی‌ها به سه شیوه پیامکی، تلفنی و بازدید حضوری انجام می‌شود و به محض اینکه شغلی در سامانه ثبت شد برای صاحب کدملی درج شده، پیامک ارسال می‌شود و از افراد خواسته می‌شود در صورت مغایرت اطلاعات ثبت شده‌‌، به سامانه مراجعه کنند. علاوه براین با همه افرادی که در سامانه رصد ثبت شدند تماس تلفنی گرفته می‌شود و در نهایت نیز بازدیدهای میدانی از سوی کارشناسان اداره کار و بخش خصوصی انجام می‌شود.
بنا به گفته مدیر‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی گلستان با راستی‌آزمایی‌های انجام شده حدود 17 هزار مورد از اشتغالی که در رصد به ثبت رسیده مورد تایید است که حدود 73 درصد این آمار را شامل می‌شود.
بیکاری بین تحصیل‌کرده‌ها بیشتر است یکی از موضوعات مورد توجه نرخ بالای بیکاری بین فارغ التحصیلان دانشگاهی است. هرچند مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان آمار دقیقی از این شاخص ارائه نکرده است گفته که در هنه جای کشور نرخ بیکاری تحصیل‌کرده‌ها بیشتر از افراد دارای دیپلم و زیردیپلم است.
آن‌طور که خواجه مظفری گفته امسال برای استان‌ها تعهد اشتغال ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی در نظر گرفته شده است که در استان سه هزار و 593 شغل تعهد شده که سه هزار و 10 نفر در سامانه ثبت شده‌اند.
تغییر فرهنگ کار و اینکه فارغ التحصیلان دانشگاهی صرفاً به‌دنبال شغل دولتی نباشند‌، در کاهش بیکاری یک امر ضروری است. اکنون ما با کمبود کارگر ماهر مواجه هستیم و برخی طرح‌ها مانند آموزش جوار کارگاهی می‌تواند هم نیاز بنگاه‌های اقتصادی به نیروی کار را تامین کند و هم بهره وری در این واحدها افزایش دهد.
افزایش نرخ مشارکت اقتصادی یکی دیگر از شاخص‌های مهم در حوزه اشتغال نرخ مشارکت اقتصادی در استان است‌. متاسفانه در سال‌های گذشته نرخ مشارکت اقتصادی در استان نسبت به کشور پایین‌تر بوده است.
در سال گذشته نرخ مشارکت اقتصادی در کشور 41.3 درصد بود اما این شاخص در استان گلستان 39.8 درصد بود. امسال هم میانگین نرخ مشارکت اقتصادی در کشور 41.7 درصد بوده و در استان نیز این شاخص با رشد امیدوارکننده‌ای به 40.9 درصد رسیده است که نشان دهنده امید مردم به حوزه‌های اقتصادی است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1362374/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

8 کشته و 54 مصدوم در پی برودت هوا در ژاپن

امارات، قطب هوش مصنوعی اروپا می‌شود

پارلمان ارمنستان لایحه عضویت در اتحادیه اروپا را تصویب کرد

پدیده 18 ساله که رویای اروپا داشت با مرگ می‌جنگد!‏

تعرفه‌های دونالد ترامپ بر صادرات چین چه تاثیری می گذارد؟ + اینفوگرافی

حمایت 7 هزار و 239 نفر از اساتید دانشگاه از بیانات امام خامنه‌ای درباره فریبکاری آمریکا با عنوان مذاکره/

شکست سیاست‌های آمریکا در مهار ایران و روسیه

دهن کجی اوپک به دونالد ترامپ

بیانیه جمعی از استاتید دانشگاه درمورد مذاکرات آمریکا و موضع ایران

اعلام حمایت 7هزار استاد دانشگاه از بیانات امام خامنه‌ای

سفر اولین مقام ارشد کابینه دونالد ترامپ به کی‌یف

وزیر خارجه آمریکا: مسیر پایان جنگ اوکراین پیچیده است، اما ترامپ امیدوار به توافق عادلانه است

روبیو: واقعاً دوست دارم به‌زودی با رئیس‌جمهور پوتین دیدار کنم

«دیکتاتوری تک‌نفره» در آمریکا؛ خوانش اقدامات جنجالی ترامپ

وزیر دفاع آمریکا ضمن مخالفت با پیوستن کی‌یف به ناتو: به اوکراین نیرو اعزام نخواهیم کرد

دعوای تندوتیز ایران و آمریکا در این صورت تمام می‌شود!

وزیر خارجه آمریکا: مسیر پایان جنگ اوکراین پیچیده و دشوار است

داوود اوغلو: غزه به ترکیه ملحق شود!

ترامپ، بایدن را مسوول افزایش تورم آمریکا دانست

تورم در آمریکا بیش از حد پیش بینی شده افزایش یافت

پایگاه نظامی مخوف آمریکا که همه را شوکه میکند

دستگیری عاملان اخاذی 16میلیون دلاری

پیشنهاد ترامپ برای دسترسی به معدن‌های اوکراین در ازای کمک‌های آمریکا

آمریکا به متحدانش هم رحم نمی کند

حاشیه‌های تغییر فرمان ایران‌خودرو

گروگان‌گیری در آژانس

آغاز عصر نئوامپریالیسم

تبعیت دولت از بازار آزاد ارز، سیاست اشتباهی است

پایان 874 روز بلاتکلیفی

ماکرون به ترامپ: نمی‌توانید 2 میلیون غزه‌ای را اخراج کنید

هاآرتص: 3 سناریو درمورد جنگ، غزه و گروگان‌ها پس از تهدید جنجالی ترامپ

بیروت: فکر اخراج ساکنان غزه، خیال باطل است

ترامپ، افزایش تورم در آمریکا را گردن بایدن انداخت

مصر طرح بازسازی غزه بدون اخراج فلسطینیان را پیشنهاد داد

عراق خواستار تشکیل کشور فلسطین شد

سرایا القدس برای پایبندی به آتش بس غزه شرط گذاشت

رئیس مجلس روسیه: خوردن کِرم توسط اروپایی‌ها پیامد تحریم روسیه است

فرستاده سازمان ملل از گزارش‌های تخلفات مقامات امنیتی در دولت موقت سوریه خبر داد

توزیع کالابرگ رمضان و عید بین دهک‌های 1 تا 7

500 هزار تومان هدیه بانک آینده با نصب اپلیکیشن آبانک

پیش بینی قیمت طلا و سکه 25 بهمن 1403

قیمت ساینا در کارخانه 122 میلیون تومان گران شد

رایزنی رئیس جمهور عراق و رئیس امارات درباره فلسطین و سوریه

پیش‌بینی قیمت طلا و سکه در هفته آخر بهمن ماه 1403

اتصال راه‌آهن بوشهر به شیراز کلید حل مشکلات اقتصادی است

برون‌رفت از چالش‌های کنونی، مستلزم تقویت جامعه مدنی است

ترسیم الگوی اقتصادی اسلامی راه برون رفت از مشکلات است

به دنبال همدلی و هم افزایی برای مقابله با جرایم اقتصادی هستیم

برق دزدی آشکار حدود 700 هزار ماینر غیرمجاز در کشور/همکاری پلیس امنیت اقتصادی با صنعت برق به کاهش ناترازی کمک می‌کند

عدالت نه‌تنها در رشد اقتصادی، بلکه در تمامی ابعاد جامعه تأثیرگذار است