ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خطر بزرگ ترکیه و عراق برای ایرانی‌ها عراق

خطر بزرگ ترکیه و عراق برای ایرانی‌ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، ویروس به عنوان عامل بیماری همواره نه تنها جامعه انسانی را تهدید که حیات حیوانات را نیز با خطر مواجه کرده است. عنوان می‌شود در برهه‌ای از تاریخ ویروس آنفلوانزا تعدادی از قبایل بومی‌های آمریکا را منقرض کرد.
یکی از تهدیدهای تولیدات پروتئینی همین ویروس بوده و در این خصوص رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اجرای برنامه پایش بیماری آنفلوانزا فوق حاد طیور بومی و صنعتی، اعلام کرده بود، کشورهای اروپایی و کشور همسایه غربی ایران، ترکیه درگیر اپیدمی شدن این بیماری شده‌اند.
البته عراق هم جدیداً درگیر شده اما به شکل رسمی گزارش نکرده است. در این راستا با توجه به اقدامات پیشگیرانه‌ای که در کشور داشتیم خوشبختانه شاهد این بیماری نیستیم.
عرضه مرغ بر تقاضا غلبه دارد علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در گفتگو با خبرنگار مهر به وضعیت تولید مرغ در کشور اشاره و عنوان کرد: میزان جوجه‌ریزی تا پایان بهمن ماه به بیش از 155 میلیون قطعه می‌رسد و این آمار برای دی ماه بیش از 158 میلیون قطعه بود.
وی افزود: در تأمین بازار گوشت مرغ کشور مشکلی وجود ندارد و تولید بر تقاضا غلبه دارد از همین رو، نرخ مرغ زنده زیر قیمت مصوب 60 هزار تومان یعنی با قیمت حدود 56 هزار تومان خریداری می‌شود.
وی با بیان اینکه در حوزه گوشت مرغ بین 10 تا 12 هزار تن مازاد تولید داریم، تصریح کرد: محصولات مازاد از سوی نهادهای دولتی با قیمت هر کیلو گرم 90 هزار تومان خریداری، منجمد و ذخیره سازی می‌شود.
این مسئول صنفی عنوان کرد: هنگام توزیع، این محصول پروتئینی در بازار با نرخ 65 هزار تومان از سوی دولت عرضه می‌شود که در راستای حمایت از مصرف کننده نهایی است؛ اما قیمت ارزان گوشت مرغ منجمد سبب شده تا برخی رستوران داران نیز مبادرت به خرید این گوشت کرده که برای تولید سودمند نیست.
وی اظهار کرد: بیش از یک سال است که قیمت مرغ تغییر نکرده در حالی که فقط هزینه حمل و نقل افزایش بسیاری داشته است. اگر دولت و ستاد تنظیم بازار اصرار به قیمت دستوری داشته باشند تولید دچار آسیب جدی خواهد شد.
وضعیت ایران در مقابل شیوع آنفلوانزا فوق‌حاد پرندگان
مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران درباره شیوع آنفلوانزا فوق حاد پرندگان در برخی از همسایگان کشور از جمله ترکیه و عراق در خصوص این بیماری در مرغداری‌های کشور، عنوان کرد: جسته‌گریخته بعضی از این بیماری صحبت می‌کنند اما فراگیر نبوده که برای آن منطقه، کانون تعریف شود؛ ولی به دلیل درگیری کشورهای همسایه این خطر برای واحدهای مرغداری کشور وجود دارد.
وی ادامه داد: ترکیه و عراق معمولاً برای از دست ندادن بازار خود به ویژه ترکیه که صادرات دارد، در حوزه شیوع بیماری خیلی شفاف عمل نمی‌کنند. به عنوان مثال، در حال حاضر تخم مرغ در آمریکا به دلیل شیوع این ویروس، در مرغداری‌های برخی از مناطق کمیاب شده اما در گزارش‌ها شفاف عنوان می‌شود که گرانی تخم مرغ به دلیل معدوم سازی مرغ و جوجه‌های مبتلا و حتی مشکوک است.
ابراهیمی گفت: همسایه غربی ایران وضعیت تولید نسبتاً مناسبی دارد و با ارتباطات مرزی و غیررسمی جوجه، مرغ و گوشت مبادله می‌شود که می‌تواند برای ما خطرآفرین باشد و ورود ویروس آنفولانزای فوق حاد پرندگان را تشدید کند.
این مسئول صنفی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی کشور در چند سال اخیر عملکرد خوبی داشته است، اظهار کرد: سازمان، اطلاعات را به موقع در اختیار تولیدکنندگان قرار داده و اقدامات مناسبی برای پیشگیری و نظارت برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های دامی و طیور داشته است. عملکرد این سازمان نشان داده در موقعیت‌های این چنینی غافلگیر نشده و مدیریت بر پیشگیری دارد.
صادرات از مجرای رسمی تا غیررسمی مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران در خصوص صادرات گوشت مرغ، گفت: هنگامی که صادرات رسمی و قانونی ممنوع می‌شود برخی به دلیل کاهش ارزش پول ملی و به صرفه بودن نرخ تمام شده گوشت تولید شده در داخل به صادرات غیررسمی روی می‌آورند که در ادامه تولید مازاد را دچار خدشه می‌کند.
وی اضافه کرد: البته این صادرات نمی‌تواند آمار زیادی را به خود اختصاص دهد زیرا نیاز به خودروهای حمل خاص دارد و گاهی شاید با خودروهای حمل سبزیجات مقداری گوشت مرغ نیز به شکل غیررسمی از کشور خارج شود.
این مسئول صنفی گفت: اگر قیمت مرغ منطقی شود و همچنین نهاده دامی از جمله کنجاله سویا تأمین باشد تا چند ماه آینده تولید، صادرات محور خواهد شد.
ابراهیمی در پایان یادآور شد: ظرفیت کشور، توان تأمین بازار داخل را به طور کامل دارد و تاکید می‌شود در صورت صادرات، اتفاق سیب زمینی برای مرغ رخ نخواهد داد و می‌توان مدیریت شده عمل کرد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1368535/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عربستان فاقد ظرفیت لازم برای نقش‌آفرینی احتمالی میان ایران و امریکاست

اصرار بهارستان بر اولین استیضاح

تکاپوی کشورهای عربی برای نقش‌آفرینی ایران در مهار اسرائیل

پیام جدید؟

مسئول سابق موساد: شرایط وحشتناک امروز اسرائیل نتیجه اقدامات نتانیاهو است

کرملین از آماده سازی برای دیدار پوتین و ترامپ خبر داد

دیدار یک خاخام صهیونیست با شورشیان سوریه جنجال‌برانگیز شد

واکنش‌ها به ادعای پادشاهی ترامپ

کرملین مبادله زندانیان جدید بین روسیه و آمریکا را رد نکرد

رئیس خزانه‌داری آمریکا: در صورت لزوم تحریم‌های روسیه لغو می‌شود

معاون ترامپ: اوکراین شانسی برای پیروزی ندارد

اختلاف در گروه 7؛ آمریکا مخالف برچسب «تجاوز» برای روسیه است

عملیات مشابه انفجار پیجر تکرار شد، این‌بار در روسیه

دیدار فیدان و لاوروف در حاشیه نشست گروه 20

تاکسی‌های برقی در تهران جایگزین تاکسی‌های فرسوده خواهند شد

رکود تقاضا برای آی‌فون

پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری از 241 همت گذشت

غبارروبی گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) به مناسبت سالروز تأسیس بیمه دی

اختتامیه هجدهمین دوره مسابقات فوتسال دسته یک جانبازان سالم‌تن کشور برگزار شد

رئیس‌جمهور برزیل به ترامپ: فقط با پوتین حرف نزن

اتحادیه اروپا: اوکراین یک دموکراسی است روسیه پوتین، نه

رئیس اطلاعات ارتش اوکراین از احتمال آتش‌بس در سال 2025 خبر داد

استارمر با یک طرح جدید برای اوکراین به دیدن ترامپ می‌رود

روسیه تدارک حمله اوکراین به بریانسک را رد کرد

رسانه‌های اسرائیلی: نتانیاهو عامل مرگ اسرا است

آفریقای جنوبی: آتش بس در غزه باید به یک صلح پایدار منجر شود

اکونومیست: ترامپ می‌خواهد از شر زلنسکی خلاص شود

بن سلمان سران کشورهای خلیج فارس را برای یک نشست غیررسمی دعوت کرد

خالی‌فروشی طلا؛ هنوز قوانین مرتبط با فروش آنلاین طلا نهایی نشده است

عذرخواهی معاون وزیر صمت از تولیدکنندگان؛ ناترازی انرژی روزانه 10 همت به صنعت خسارت زده است

تاکسی‌های برقی جایگزین تاکسی‌های فرسوده خواهند شد

حزب‌الله بر مخالفت خود با ادامه اشغالگری اسرائیل تاکید کرد

رئیس‌جمهور اوکراین از ترامپ انتقام گرفت

حمله با چاقو در جمهوری چک

آلمان: اروپا نباید در مذاکرات اوکراین نادیده گرفته شود

شولتز: اوکراین آغازگر جنگ با روسیه نبود

وزرای خارجه چین و روسیه در حاشیه نشست گروه 20 با هم دیدار کردند

بازتاب تحویل اجساد 4 اسیر اسرائیلی در تابوت‌های سیاه در رسانه‌های عبری

سناتور جمهوریخواه: سخنان ترامپ علیه زلنسکی مایع شرم‌ساری است

دهن‌کجی به ترامپ؛ سران اروپا به کی‌یف سفر کردند

بازدید خبرنگاران بین‌المللی از محل شهادت سید مقاومت

نرخ تورم بهمن ماه اعلام شد

ورود بیش از 79 همت ارز به چرخه اقتصاد با حراج شمش طلا

بازگشت جهان به عصر «یالتا»

رئیس پنتاگون اوکراینی‌ها را میخکوب کرد

گروسی: ایران باید اثبات کند به دنبال تسلیحات هسته‌ای نیست؛ باید خودمان راستی‌آزمایی کنیم!

250 میلیون بیبی دوج رایگان تنها با ثبت نام بدون قرعه کشی ( فرصت محدود )

راغفر: به اسم آزادی اقتصادی هر روز آزادی بیشتری از عموم مردم دریغ شد

رکوردشکنی بورس با اقدامات اصلاحی وزارت اقتصاد

سرمقاله سازندگی/ ختم منازعات