گزینههای سناتور تندرو آمریکایی برای برنامه هستهای ایران/ رد توافق آمریکا و روسیه از سوی اوکراین/ نگرانی اسرائیل از اقدام نظامی مصر
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - ، گزینههای سناتور تندرو آمریکایی برای برنامه هستهای ایران؛ رد توافق آمریکا و روسیه از سوی اوکراین و نگرانی اسرائیل از اقدام نظامی مصر از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بودهاند.
لیندزی گراهام: دو گزینه برای برنامه هستهای ایران هست
«لیندزی گراهام» سناتور تندروی جمهوریخواه ضدایرانی شامگاه دوشنبه با «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی دیدار و رایزنی کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
گراهام که به فلسطین اشغالی سفر کرده، در مقر ارتش رژیم صهیونیستی در تلآویو با نتانیاهو دیدار و سپس در هتل «دیوید کمپینسکی» در تلآویو نشست خبری برگزار کرد.
وی با بیان اینکه اکثر زمان رایزنیهایش با نتانیاهو به موضوع ایران گذشت، مدعی شد: «ایران مجهز به سلاح اتمی، کابوسی برای اسرائیل است. این یک کابوس برای جهان است، زیرا اعراب هم بهدنبال سلاح هستهای خودشان هستند و رقابت تسلیحات اتمی آغاز میشود».
این سناتور جنگطلب افراطی با بیان اینکه فکر دستیابی ایران به سلاح اتمی، خواب را از چشمانش ربوده است؛ ادعا کرد: «آنها بهشدت روی سه چیز متمرکز هستند: پاکسازی اسلام از اعراب سنی، نابود کردن اسرائیل و بیرون راندن هر غربی از خاورمیانه».
گراهام در ادامه ادعاهای مضحک خود گفت: «بنابراین هر تصمیمی که من به عنوان یک سناتور در این منطقه میگیرم این است که مطمئن شوم جاهطلبیهای هستهای آنها هرگز محقق نمیشود».
وی همچنین مدعی شد: «دو گزینه درمورد برنامه هستهای ایران وجود دارد؛ یا به اسرائیل کمک کنید تا تاسیسات هستهای آنها را بمباران کند. من آن مسیر را ترجیح میدهم. یا آنها را وادار کنیم که جاهطلبیهای هستهای خود را کنار بگذارند».
زلنسکی: نشست ریاض بینتیجه است/چنین توافقهایی را به رسمیت نمیشناسیم
«ولودیمیر زلنسکی» رئیسجمهور اوکراین اعلام کرد که کییف در مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض شرکت نخواهد کرد و آنها را بیمعنا میداند.
این در حالیست که تیمهای تحت هدایت «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، و «مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا امروز سهشنبه در ریاض دیدار خواهند کرد. این نخستین مذاکرات مهم درباره اوکراین از سال 2022 خواهد بود.
زلنسکی به خبرنگاران گفت: «اوکراین (در این نشست) شرکت نخواهد کرد.»
او مدعی شد که کییف «هیچ اطلاعی» از این مذاکرات نداشته است.
رئیسجمهور اوکراین تأکید کرد: «اوکراین هر مذاکرهای درباره اوکراین که بدون حضور اوکراین برگزار شود را بینتیجه میداند. ما چنین توافقهایی را به رسمیت نخواهیم شناخت.»
زلنسکی همچنین تأکید کرد که سفر او به عربستان سعودی در روز سهشنبه «هیچ ارتباطی» با دیدار مذاکرهکنندگان آمریکا و روسیه ندارد.
به گزارش پالتیکو، او گفت: «این سفر مدتها قبل از اینکه آمریکا تصمیم بگیرد در آنجا با روسیه دیدار کند، برنامهریزی شده بود.»
«یوری اوشاکوف» مشاور ارشد سیاست خارجی پوتین تأیید کرد که مذاکرات با آمریکاییها شامل طرفهای ثالث نخواهد بود. او در گفتوگو با خبرنگاران در فرودگاه ریاض گفت که این مذاکرات با هدف ایجاد زمینه برای پایان دادن به درگیری اوکراین و گامی به سوی «عادیسازی واقعی» روابط با آمریکا برگزار میشود.
در حالی که دولت وقت جو بایدن حمایت نظامی و مالی بیقید و شرط خود از کییف را حفظ کرده بود، ترامپ کارزار دولت پیشین آمریکا برای «انزوای» روسیه در صحنه جهانی را رد کرد و وعده داد که این درگیری را هرچه زودتر از طریق یک آتشبس پایدار پایان دهد.
مقامات اوکراینی و اتحادیه اروپا هم گفتند که تماس تلفنی ترامپ با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در 12 فوریه آنها را غافلگیر کرده است. آنها همچنین ترامپ و «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا را به دلیل رد عضویت اوکراین در ناتو و امتناع از تعهد به بازگرداندن مرزهای اوکراین به وضعیت پیش از سال 2014 مورد انتقاد قرار دادند.
هگست هفته گذشته در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که پنتاگون هیچ نیرویی را بهعنوان بخشی از تضمینهای امنیتی احتمالی برای اوکراین اعزام نخواهد کرد. او افزود که در صورت استقرار نیروهای حافظ صلح در اوکراین، آنها تحت مکانیسم دفاع جمعی ناتو محافظت نخواهند شد.
مسکو تأکید کرده است که هرگونه توافق صلح باید به «علل ریشهای» درگیری، از جمله تمایل اوکراین به عضویت در ناتو، بپردازد.
«دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین اوایل این ماه گفت که زلنسکی به جای «حرفهای توخالی» باید تمایل واقعی خود را برای انجام مذاکرات صادقانه نشان دهد. همچنین ولادیمیر پوتین ماه گذشته بار دیگر تأکید کرد که حضور زلنسکی را قانونی نمیداند، زیرا دوره پنجساله ریاستجمهوری او در ماه مه 2024 به پایان رسیده و به دلیل وضعیت جنگی، انتخابات جدیدی برگزار نشده است.
اقدام نظامی مصر نزدیک مرزهای فلسطین اشغالی تلآویو را نگران کرد
سفیر رژیم صهیونیستی در آمریکا در واکنش به افزایش حضور نظامی مصر در صحرای سیناء مدعی شد که این اقدام نقض توافقنامه صلح میان تل آویو و قاهره است.
وی در گفتوگو با رؤسای نهادهای یهودی گفت که مصر به صورت خطرناکی توافقنامه صلح را در صحرای سیناء زیر پا گذاشته است.
سفیر رژیم صهیونیستی، این اقدام مصر را در نزدیکی مرزهای فلسطین اشغالی غیر قابل تحمل توصیف کرد.
پیش از این رسانههای عبری زبان با اشاره به احتمال وقوع جنگ با قاهره، بر ضرورت آمادگی فوری رژیم صهیونیستی برای مقابله با تهدیدات نظامی مصر تاکید کرده بودند.
طرح کشورهای عربی برای مقابله با نقشه «ترامپ»
شبکه عبری زبان آی 24 نیوز گزارش داد که کشورهای عربی در حال تدوین یک طرح برای ارائه به جای طرح جنجالی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در خصوص غزه هستند.
ترامپ پیشتر با ادعای اینکه غزه دیگر جای زندگی نیست خواهان کوچاندن فلسطینیها از این باریکه و اشغال آن توسط آمریکا شده بود.
بر اساس طرح ترامپ، فلسطینیها باید در کشورهای مصر و اردن ساکن شوند. این طرح موجی از مخالفتها را در میان کشورهای عربی و اسلامی برانگیخته است.
در گزارش شبکه صهیونیستی مذکور آمده است که طرح کشورهای عربی در نشست فوق العاده سران این کشورها ارائه خواهد شد.
این شبکه مدعی شد که در طرح مذکور بیرون راندن جنبش حماس از نوار غزه درج شده است.
انفجار در فرودگاه کابل
افق نیوز و طلوع در رسانههای اجتماعی خود در تلگرام از وقوع انفجار در کابل پایتخت افغانستان خبر میدهند.
بر اساس اعلام رسانههای افغانستان، لحظاتی پیش انفجار در حوزه 15 کابل رخ داده است.
منابع آگاه در این خصوص اعلام کردند که فرودگاه کابل هدف حمله قرار گرفته است.
تاکنون از تلفات و چگونگی وقوع این رویداد گزارشی در دست نیست.
همچنین مقامات دولت موقت افغانستان در این ارتباط بیانیهای صادر نکردهاند.
پیام تبریک فرمانده «قسد» به الجولانی و دعوت از او برای سفر به شمال شرق سوریه
فرمانده کل شبهنظامیان موسوم به «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد)، در پیامی به «احمد الشرع» رئیس دولت موقت این کشور معروف به «ابومحمد الجولانی» به مناسبت تصدی پست ریاست جمهوری سوریه تبریک گفت و او را به بازدید از مناطق شمال شرق این کشور دعوت کرد.
«مظلوم عبدی» فرمانده کل قسد در گفتوگو با پایگاه خبری «نورث پرس» تأکید کرد که نیروهای قسد از هر تلاشی که در جهت تحقق ثبات و وحدت ملی سوریه باشد، حمایت میکنند.
وی خاطرنشان کرد که تلاشها برای فراهمسازی زمینهای مناسب جهت مذاکره با دولت سوریه در دمشق همچنان ادامه دارند و گفتوگوی جدی و هدفمند بهترین راه برای دستیابی به راهحلهایی است که منافع عالی ملی را تأمین کند.
عبدی همچنین اعلام کرد: نقاطی از توافق با دمشق حاصل شده است، اما همچنان برخی مسائل دیگر در حال مذاکره است.
وی بر تعهد قسد به وحدت و تمامیت ارضی سوریه بر اساس عدالت و برابری میان تمامی شهروندان، فارغ از تبعیض یا سهمیهبندیهای سیاسی، تأکید کرد.
عبدی در ادامه ضمن استقبال از سفر احمد الشرع به شهر عفرین، که عمدتاً جمعیت کُردنشین دارد، این اقدام را گامی مهم در راستای تشویق بازگشت امن ساکنان بومی و تقویت گفتوگو دانست و او را به بازدید از دیگر شهرهای شمال شرق سوریه دعوت کرد.
وی درباره درخواست دولت جدید سوریه از قسد مبنی بر خروج نیروهای غیرسوری از صفوف این گروه، واگذاری پروندههای امنیتی به دمشق، از جمله تحویل زندانیان گروه تروریستی داعش به دولت سوریه و بازگشت نهادهای دولتی به مناطق شمال و شرق سوریه، نیز اعلام کرد که قسد برای همکاری در این زمینه آمادگی دارد، زیرا بر این باور است که حفاظت از منطقه و مبارزه با تروریسم یک مسؤولیت ملی بوده و نیازمند هماهنگی سطح بالایی میان تمامی طرفها برای تضمین امنیت و ثبات سوریه است.
وی همچنین تأکید کرد که قسد به دنبال راهحلی ملی است که تمامی سوریها بر آن توافق داشته باشند و هیئت این گروه قصد دارد بار دیگر به دمشق سفر کند تا درباره برنامهای مشخص برای اجرای توافقات در حال مذاکره گفتوگو کند.
از زمان سرنگونی نظام بشار اسد، دولت جدید سوریه و نیروهای دموکراتیک سوریه مذاکراتی را انجام دادهاند، اما تاکنون به توافقی رسمی دست نیافتهاند. با این حال، به گفته «مرهف ابو قصره» وزیر دفاع سوریه و احمد الشرع، دمشق ترجیح میدهد موضوع قسد از طریق مذاکرات حلوفصل شود و نه از طریق اقدامات نظامی.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1368572/