رسانه عبری: دولت ترامپ از طرح کوچ اجباری عقبنشینی کرده است
خواندنی ها
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - فارس / سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که دولت آمریکا حجم مخالفتهای بینالمللی به ویژه از جانب کشورهای عربی همچون مصر و اردن با کوچ اجباری مردم غزه را درک کرده است.
خبرگزاری فلسطینی سما گزارش داد، اظهارات استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا به خاورمیانه نشانگر عقب نشینی از طرحی بود که دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا پیرامون کوچ اجباری ساکنان نوار غزه اعلام کرده بود که این طرح موجی از مخالفتها را از سوی همپیمانان عرب و اروپایی ایالات متحده به دنبال داشت.ویتکاف گفت: بازسازی غزه به مقدار زیادی پاکسازی، تخیل و یک طرح بزرگ اصلی نیاز دارد. وی افزود: این بدین معنا نیست که ما باید طرح تخلیه داشته باشیم. زمانی که رئیس جمهور در مورد این مسئله صحبت میکند این بدین معنی است که میخواهد افکار همگان را برای اندیشیدن در مورد آنچه که برای منطقه قانع کننده است و آنچه که بهترین راه حل برای مردم فلسطین و ساکنان غزه است، منقلب کند.
![]()
در همین راستا، رسانههای رژیم صهیونیستی از عقب نشینی آمریکا در مورد کوچ اجباری در غزه سخن گفتند. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد: سخنان ویتکاف نشانگر کاهش چشمگیر لحن شدید در خصوص طرح ترامپ در مورد غزه بود. رسانهها از وی در کنفرانس «سرمایهگذاری عربستان» در میامی آمریکا نقل کردند: هدف از طرح دونالد ترامپ برانگیختن مناقشه بود. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که اظهارات ویتکاف «یک تغییر در رویکرد را برملا کرد»، چرا که او تاکید کرد که «طرح ترامپ برای کوچاندن فلسطینیها نیست، بلکه با هدف ایجاد مناقشهای پیرامون راه حلهای بهتر برای مردم فلسطین است».
فرستاده آمریکا در خاورمیانه عنوان داشت: سوال اصلی در طرح ترامپ این است آیا فلسطینیها میخواهند در غزه زندگی کنند یا ترجیح میدهند به مکان بهتر دیگری بروند؟ مسئله دیگر محدود به صحبت در مورد خاک نیست، بلکه در مورد چگونگی ایجاد زندگی بهتر برای این مردم است. ویتکاف گفت: اظهارات ترامپ در مورد تخلیه غزه به نحوی اشتباه فهمیده شد و رئیس جمهور آمریکا به جای تکرار راهحلهایی که موفقیت آمیز بودن آن طی 50 سال ثابت نشده است، برای بررسی جایگزینهای جدید تلاش میکند.
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد فشارهای بینالمللی و انتقادهای شدید باعث شد که واشنگتن رویکردی منعطفتر اتخاذ کند، چراکه طرح خود را به عنوان صرفاً مناقشهای آزاد پیرامون بهترین راههای بهبود زندگی فلسطینیها و نه طرح کوچ اجباری توصیف میکند. سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که این تغییر رویکرد از گفتمان قاطعیت و تخلیه به گفتمان گزینههای آزاد، به این مسئله برمیگردد که دولت آمریکا حجم مخالفتهای بینالمللی به ویژه از جانب کشورهای عربی همچون مصر و اردن را درک کرده است که نسبت به هرگونه تلاشی برای تغییر جمعیتی در غزه هشدار دادهاند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1369905/