ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آخرین وضعیت قیمتی کالاهای اساسی اخبار ایران

آخرین وضعیت قیمتی کالاهای اساسی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا /با توجه به مشاهدات میدانی طی هفته‌های گذشته در بازار کالاهای اساسی شاهد تغییرات قیمتی بودیم، اما با نزدیک شدن به پایان سال و روند تأمین و توزیع کالاهای اساسی به نظر می رسد طبق گفته مسوولان هیچ‌گونه کمبودی در این زمینه وجود ندارد. و مقرر شده که کالاهای اساسی با قیمت تنظیم بازاری در اختیار شبکه‌های توزیع و نمایشگاه‌های عرضه مستقیم قرار گیرد.
بر اساس اطلاعات ارائه شده از میادین میوه و تره‌بار طی هفته گذشته تغییراتی در بازار کالای اساسی وجود داشته که از جمله این تغییرات، قیمت گوشت قرمز بود که شقه گوسفندی حدود 670 هزار تومان است که طی سه هفته گذشته حدود 90 هزار تومان افزایش قیمت داشته است. ران گوسفندی نیز از 690 هزار تومان به 750 هزار تومان رسیده، گوشت گوساله تقریبا تغییر قیمتی نداشته و ران گوساله 495 هزار تومان و سردست 465 هزار تومان به فروش رسیده است.
در بازار مرغ اما بر خلاف گوشت قرمز تغییر قیمتی رخ نداده است. در میدان بهمن این محصول با قیمت 82 هزار تومان به فروش می‌رسد. با وجود کاهش قیمت نه چندان چشمگیر این محصول در حدود سه هفته گذشته، با همان نرخ 82 هزار تومان به فروش می‌رسد و به گفته فروشندگان، حق فروش بالاتر از این نرخ را ندارند.
قیمت ماهی نیز با رشد قیمت مواجه شده و در یک هفته اخیر هر کیلو ماهی جنوب از 310 هزار تومان به 345 هزار تومان و قزل آلا از 204 به 222 هزار تومان رسیده است. در این میان با وجود اینکه مقرر شده بود بازار برنج داخلی با عرضه برنج‌های احتکار شده و واردات تنظیم شود؛ اما همچنان شاهد روال گذشته در بازار هستیم.
با نگاهی به بازار میوه‌ و صیفی جات نیز می‌توان دریافت قیمت برخی افزایشی و برخی محصولات نیز کاهش قیمت را تجربه کردند که از جمله آن‌ها می توان به بادمجان و پیاز صدفی اشاره کرد.

قیمت محصولات لبنی چند است؟
بر اساس مشاهدات میدانی خبرنگار ایسنا، کره 50 گرمی در فروشگاه‌ها با قیمت 33 هزار تومان به فروش می‌رسد و این در حالیست که قیمت این محصول در تابستان 16 هزار و 500 تومان بود. شیر کم چرب از 35 تا 40 هزار تومان، شیر پرچرب از 40 تا 49 هزار تومان، پنیر سفید حدود 65 هزارتومان به فروش می‌رسد. البته که اظهار نظرهایی نیز درباره این افزایش قیمت وجود دارد و به گفته محمد فربد - سخنگوی انجمن صنایع لبنی- برخی کالاها با عنوان کالاهای چهارجلدی مشهور هستند که قیمت‌های آن‌ها تعیین و مصوب شده و بر اساس همان قیمت‌های تعیین شده نیز عرضه می‌شوند. این کالاها، محصولاتی هستند که شرکت‌ها مسئولیت تنظیم قیمت آن‌ها را بر اساس پارامترهای هزینه و سود مصوب دارند. اما آنچه که ما از قیمت‌ها و وضعیت بازار استنباط می‌کنیم، بر اساس رصدهای انجام شده، این تغییرات در دو مرحله اتفاق افتاده است. اولین بار در مردادماه متاثر از افزایش نرخ ارز، افزایش قیمت‌های انرژی، ارز، هزینه‌های حمل‌ونقل، لوازم بسته‌بندی و ... و مرحله بعدی در مهر ماه متعاقب افزایش قیمت شیر خام به میزان 14 درصد که در مجموع میزان این افزایش قیمت 30 درصد بوده که شرکت‌ها قیمت‌های قبل از تیر ماه را افزایش دادند.
وی با تاکید بر اینکه در چهارماهه اول سال شرکت‌ها هیچ رشد قیمتی نداشته‌اند، افزود: بر روی کالا دو ردیف قیمت تولیدکننده و مصرف کننده ذکر شده، بنابراین واحدهای عرضه‌ کالا نیز نمی‌توانند در این زمینه تقلب کنند درصورتی که هزینه دریافتی از سوی این واحدها با قیمت قید شده بر روی محصول مطابقت نداشت، خریداران باید فروشندگان را به قیمت‌های روی محصول ارجاع دهند. در صورتی که فروشندگان بیش از آن مبلغ قید شده دریافت کنند، مصرف‌کننده باید به سازمان‌های نظارتی شکایت و گزارش کنند.
حبوبات نیز در بازار با رشد قیمت همراه بوده که کارشناسان و کشاورزان دلایل گرانی حبوبات را به چند عامل نسبت می‌دهند. آنها معتقدند بخشی از تولید حبوبات کشور به کشت دیم وابسته است که به دلیل کمبود بارندگی در سال‌های اخیر سطح کشت آن کاهش یافته، همچنین تولید حبوبات در کشور پاسخگوی تمامی نیازها نیست.
زمانی که تولید داخلی کمتر از نیاز واقعی در بازار باشد و هزینه‌های تولید و نرخ جهانی آن بالا رود، زمینه برای افزایش قیمت نیز فراهم می‌شود. هر زمان که کالایی مانند حبوبات تغییر قیمت قابل ملاحظه‌ای را تجربه می‌کند راه برای منفعت‌طلبی برای افراد یا فروشگاه‌ها نیز باز می‌شود تا با بسته‌بندی‌های متفاوت بر ارزش واقعی آن محصول بیفزایند. بسته‌بندی حبوبات با حاشیه سود بیش از حد مجاز به بازار عرضه می‌شود که این هم بر افزایش قیمت‌ها تأثیر دارد.
ترغیب تولیدکنندگان و تامین کالای اساسی با قیمت مناسب در نمایشگاه‌ها
این شرایط در حالیست که اکبر فتحی- معاون امور برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی- درباره تامین این کالای اساسی برای عید و ماه رمضان به ایسنا گفت: روزانه دو جلسه برای پیگیری موضوع تامین این کالاها برگزار می‌شود تا بتوانیم کالاهای بیشتری را مازاد بر نیاز مصرف کشور در اختیار مصرف کنندگان در شبکه‌های عرضه موجود قرار دهیم. یکی از اقداماتی که در حال انجام است، تشدید نظارت و بازرسی برای اطمینان از این است که کالاهای عرضه‌شده به دست مصرف‌کننده نهایی برسد و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار گیرد. این نظارت‌ها از جمله وظایف وزارت جهاد کشاورزی است که هم در استان تهران و هم در سایر استان‌ها انجام می‌شود.
وی افزود: علاوه بر این، به رؤسای سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها تکلیف شده که نمایشگاه‌های عرضه مستقیم کالا را در دستور کار قرار دهند. این نمایشگاه‌ها با هماهنگی استانداران برگزار می‌شود، اما تأمین کالا بر عهده وزارت جهاد کشاورزی و سازمان جهاد کشاورزی استان‌ها خواهد بود؛ همچنین، این اختیار به سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌ها داده شده که هم کالاهای اساسی را با قیمت تنظیم بازاری عرضه کنند و در اختیار شبکه‌های توزیع و نمایشگاه‌های عرضه مستقیم قرار دهند و هم تولیدکنندگان داخلی را نیز ترغیب کنند تا محصولات خود را به‌صورت مستقیم در این نمایشگاه‌ها عرضه کنند. ان‌شاءالله با این اقدامات، کالاهای اساسی با دسترسی آسان‌تر و قیمت مناسب‌تری در اختیار مصرف‌کنندگان قرار خواهد گرفت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1370182/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تشکیل ناتوی اروپایی؟

الاکلنگ سیاسی برای FATF

عبور انقلابی از شورای عالی امنیت ملی

رسانه‌های خارجی درباره تشییع سیدحسن نصرالله چه گفتند؟

انگلیس همگام با اتحادیه اروپا تحریم‌های جدیدی علیه روسیه وضع کرد

انتقاد تند رهبر حزب پیروز آلمان از مداخلات ایالات متحده و ایلان ماسک در این کشور

پیام جالب یک شرکت‌کننده در مراسم تشییع شهید صفی‌الدین

تصاویر هوایی از تشییع باشکوه پیکر مطهر شهید سید هاشم صفی الدین

مقام صهیونیست: تشکیل کشور فلسطین به معنای نابودی اسرائیل است

ترامپ به استقبال ماکرون در کاخ سفید نیامد

عراق نزدیک به 1000 دوربین نظارتی پیشرفته در مرزش نصب کرده است

حاجی بابایی: 400 همت کسری در حوزه انرژی داریم

حاجی بابایی: همه زحماتی که تا الان کشیده ایم نتیجه اش این اقتصاد شده است

مدیرکل سابق ستاد مبارزه با قاچاق: شاهد تخصیص بی‌رویه سوخت در کشور هستیم

تنفس قیمت دلار؛ تحلیلی از آخرین وضعیت نرخ ارز و طلا

کاهش قیمت مسکوکات؛ ربع ثابت ماند و دلار به کانال 91 هزارتومان بازگشت

پارلمان اوکراین قطعنامه تمدید اختیارات زلنسکی را تایید نکرد

سندرز: آمریکا تبدیل به بهشت ثروتمندان شده است

واکنش حماس به اظهارات جنجالی نایب رئیس کنست درباره غزه

زلنسکی: اگر ناتو اوکراین را نپذیرد، ائتلاف نظامی خودمان را ایجاد می‌کنیم

فشار همه‌جانبه به کرانه باختری و انتفاضه سوم

آیزنکوت: بدون تغییر در رویکردمان، حفظ موجودیت ما دشوار خواهد شد

مقام اروپایی: 3.5 میلیارد یورو به اوکراین کمک می‌کنیم

ترودو قصد دارد 5 میلیارد دلار از پول‌های روسیه را به اوکراین بدهد

جولانی چهارشنبه به اردن می‌رود

جدیدترین جزئیات برگزاری نمایشگاه بهاره

روایت تجارت نیوز از صندوق توسعه ملی که از درآمدهای نفتی خالی شد

نتایج قرعه کشی محصولات ایران خودرو منتشر شد

تحول در پلتفرم‌های رمزارز ؛ هوش مصنوعی و بلاکچین در خدمت یکدیگر

اردوغان و لاوروف دیدار کردند

رویترز: اوکراین و آمریکا در مرحله نهایی مذاکره برای قرارداد معدنی هستند

3 کشته در واژگونی قایق در ساحل نیویورک

خروش مردم در وداع با شهید صفی‌الدین؛ آغاز مراسم تشییع و خاکسپاری

پوتین به چین گزارش داد؛ جزئیات مذاکره روسیه و آمریکا چه بود؟

ایجاد 2.2 میلیون نفر صندلی برای قطارهای نوروز 1404

اعضا جدید هیئت مدیره منطقه آزاد قشم انتخاب شدند

رویداد بزرگ بانک و بیمه / فینشورتک

افزایش حقوق کارگران به تورم دامن می زند؟

مراسم بزرگداشت شهید "سید حسن نصراله" در سمنان

حماس: قبل از طرح مذاکره درباره دومین مرحله توافق، باید اسرای فلسطینی آزاد شوند

شهروندان کانادا لغو تابعیت ایلان ماسک را خواستار شدند

واکنش روسیه به نتیجه انتخابات آلمان

پیش‌فروش بلیت‌های نوروزی قطار از فردا

لزوم اعمال معافیت‌های مالیاتی جهت تسریع توسعه نیروگاه‌های خورشیدی

جزئیات مبادلات بازار ارز تجاری؛ تجار چقدر ارز فروختند؟

خودرو چقدر ارز گرفت؟

تصویب 8.2 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی معتبر تا پایان دی

تأثیر استیضاح همتی بر شرایط اقتصادی کشور

متفکر آمریکایی: آیا اروپا باید ما را دشمن بداند؟

واکنش مسکو به انفجار در کنسولگری روسیه در مارسی