ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فارن افرز: مدیریت تنش با روسیه در راستای منافع اصلی آمریکا است خواندنی ها

فارن افرز: مدیریت تنش با روسیه در راستای منافع اصلی آمریکا است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایرنا / نشریه «فارن افرز» با تاکید بر ضرورت بهره‌برداری دولت ترامپ از فرصت‌ها تصریح دارد که مدیریت تنش با مسکو در راستای منافع اصلی ایالات متحده خواهد بود زیرا برای «دونالد ترامپ» نیز جلوگیری از یک درگیری هسته‌ای میان واشنگتن و مسکو اهمیت دارد.
این نشریه مهم آمریکایی در تحلیلی به قلم «مایکل کیمج» با عنوان «دنیایی که ترامپ می‌خواهد» دوره کنونی را عصر جدید ناسیونالیسم نامید و عنوان داشت: در دو دهه پس از پایان جنگ سرد، جهانی‌گرایی بر ناسیونالیسم غلبه داشت. هم‌زمان، ظهور سیستم‌ها و شبکه‌های پیچیده‌تر—در حوزه‌های نهادی، مالی و فناوری—نقش فرد در سیاست را به حاشیه راند. اما در اوایل دهه 2010، یک تغییر عمیق با بهره‌گیری از ابزارهای قرن جدید آغاز شد.
طبق این تحلیل، تغییر فوق در سال 2012 از روسیه آغاز شد که «ولادیمیر پوتین» بار دیگر به عالی‌ترین منصب روسیه بازگشت و تمام تلاش خود را برای ایجاد «دنیای روسی» به کار گرفت. او در پی احیای جایگاه ابرقدرتی بود و قصد داشت در برابر سلطه ایالات متحده و متحدانش بایستد. دو سال بعد هم، «شی جین‌پینگ» در چین به بالاترین مقام رسید و اهدافی مشابه پوتین را در مقیاسی بسیار بزرگ‌تر دنبال کرد. این اتفاق در سال 2014 با روی کار آمدن «نارندرا مودی» در هند تکرار شد. این روند با انتخاب «دونالد ترامپ» در سال 2016 که سیاست «نخست آمریکا» را دنبال می کرد، ادامه یافت.
فارن افرز با بیان اینکه اکنون رهبرانی که بر «عظمت ملی» تأکید دارند، در حال تعیین دستور کار جهانی هستند، آن ها را رهبرانی تجدیدنظر طلب عنوان کرد که به محدودیت های سیاست خارجی واقفند، توقف ناپذیرند و به نوعی از ابزارهای قدرت حتی شکل نظامی آن برای رسیدن به خواسته های خود بهره می برند.
گزارش در بخش دیگری با بیان اینکه «درگیری‌های امروز را می‌توان نسخه‌ای ملایم از برخورد تمدن‌ها دانست» تصریح کرد: جنگ در اوکراین به معنای پایان دیپلماسی بین‌المللی نیست. در برخی جنبه‌ها، این جنگ حتی دیپلماسی را احیا کرده است. برای نمونه، گروه بریکس، که به‌طور رسمی چین، هند و روسیه را (همراه با برزیل، آفریقای جنوبی و دیگر کشورهای غیرغربی) به هم پیوند می‌دهد، بزرگ‌تر و احتمالاً منسجم‌تر شده است. در سوی دیگر، ائتلاف حامیان اوکراین دیگر صرفاً یک ائتلاف ترانس‌آتلانتیک نیست. این ائتلاف شامل استرالیا، ژاپن، نیوزیلند، سنگاپور و کره جنوبی نیز می‌شود؛ چندجانبه‌گرایی زنده و پویاست—اما دیگر همگانی و فراگیر نیست.
نویسنده افزود: اگر جنگ در اوکراین گسترش یابد، نتیجه آن به شدت بر اعتبار ترامپ و پوتین تأثیر می گذارد. ... همانطور که پوتین نمی تواند در جنگ به اوکراین ببازد، ترامپ نیز نمی تواند اروپا را «از دست بدهد». هدر دادن رفاه و قدرت نمایی که ایالات متحده از حضور نظامی خود در اروپا به دست می آورد، برای هر رئیس جمهور آمریکایی تحقیرآمیز و انگیزه های روانی برای تشدید تنش قوی خواهد بود.
طبق پیش‌بینی این نشریه، با بازگشت ترامپ به قدرت، ممکن است مبادلات دیپلماتیک بیشتر امکانپذیر باشد و شاید در مثلث پکن-مسکو-واشنگتن، مبادلات بیشتری انجام شود، امتیازات بیشتری در مورد نکات کوچک و گشایش بیشتری برای مذاکره و اقدامات اعتمادساز در مناطق جنگ و منازعه رخ بدهد.
با این حال اوکراین نخستین آزمون برای ترامپ خواهد بود. واشنگتن، به‌جای یک صلح خیالی، باید به اوکراین کمک برساند تا قواعد تعامل با روسیه را تبیین کند و از طریق این قواعد، جنگ می‌تواند به‌تدریج محدود شود. این نوعی مدیریت تنش با روسیه در راستای یکی از منافع اصلی ایالات متحده خواهد بود که برای ترامپ نیز اهمیت دارد یعنی «جلوگیری از یک درگیری هسته‌ای میان ایالات متحده و روسیه».
گزارش با بیان اینکه دولت ترامپ باید آماده بهره برداری بیشتر از فرصت‌ها باشد، تصریح کرد: اما بهره‌گیری از فرصت‌های غیرمنتظره، علاوه بر چابکی، نیازمند آمادگی نیز هست. در این زمینه، ایالات متحده دو دارایی عمده دارد؛ نخست، شبکه‌ای از اتحادها که قدرت چانه‌زنی و حاشیه مانور واشنگتن را به‌شدت افزایش می‌دهد. دوم، شیوه‌ای از دیپلماسی اقتصادی که دسترسی ایالات متحده به بازارها و منابع حیاتی را گسترش می‌دهد، سرمایه‌گذاری خارجی را جذب می‌کند و سیستم مالی آمریکا را به‌عنوان یک گره مرکزی در اقتصاد جهانی حفظ می‌کند.
در پایان گزارش فارن افرز آمده است که هیچ‌یک از توصیف‌های رایج درباره نظم جهانی، دیگر کاربردی ندارند و نظام بین‌المللی نه تک‌قطبی است، نه دوقطبی و چندقطبی.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1370598/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تلاش تندروها و بی‌ثباتی بازارها

همان‌ها که برجام را آتش زدند حالا مدعی معیشت مردم شده‌اند!

میانجی روسی

پزشک فلسطینی نحوه شکنجه اسرائیلی‌ها را شرح می‌دهد

رئیس‌جمهور لبنان و وزیر خارجه عمان درباره تحولات منطقه رایزنی کردند

درگیری علویان با شورشیان در قرداحه سوریه

دولت ترامپ آماده اخراج گسترده کارکنان فدرال می‌شود

توبیخ قانونگذار آمریکایی که ترامپ را «کلاهبردار اعظم» خواند

روسیه مدعی سرنگونی 83 پهپاد اوکراینی شد خبر داد

زلنسکی: اوکراین حتی 10 سنت بازپرداخت به آمریکا هم را نمی‌پذیرد

اردن بالاخره از اسرائیل انتقاد کرد

افسر سابق ارتش اسرائیل: همه فلسطینیان را زنده زنده باید سوزاند!

مصر پیشنهاد مدیریت غزه را رد کرد

اسرائیل و حماس: 600 زندانی فلسطینی در ازای تحویل اجساد چهار اسرائیلی آزاد می‌شوند

ترامپ: پول‌مان را از اوکراین پس خواهیم گرفت

وزیر خارجه روسیه به زلنسکی: زیاد حرف می‌زند!

تحلیلی به وضعیت بورس و رشد ناترازی‌ها

تحلیل اکوایران از رابطه فقر با اضطراب

کارشناس صدا و سیما: همتی با تصمیماتش 50% از ارزش پول ملی را کاهش داده است

روبیو: به توافق در مورد معامله مواد معدنی با اوکراین نزدیک شده‌ایم

آیا هیاهو سیاست‌مداران آمریکایی می تواند آنها را به هدفشان برساند؟

مصر: طرح بازسازی غزه مورد حمایتِ کشورهای عربی و اسلامی است

کاخ‌سفید: نیازی به دیدار زلنسکی با ترامپ نیست

اقدام جدید دولت ترامپ برای تشدید فشار بر مهاجران آمریکایی

السودانی: به صورت جدی برای دور کردن عراق از آتش جنگ تلاش کردیم

درخواست خلع سلاح؛ پیام مهم عبدالله اوجالان به پ‌ک‌ک در راه است

آماده‌باش پلیس آلمان پس از فراخوان داعش برای حمله به کارناوال‌ها

الجزیره: اسرائیل از هوای سرد به عنوان «ابزار شکنجه» استفاده می کند

پهپادهای ترکیه‌ای به مواضع قسد در سوریه حمله کردند

سفر به ناشناخته‌ها؛  جالب‌ترین تورهای نوروز 1404

عراق: معافیت تحریمی واردات گاز ایران 18 اسفند به پایان می‌رسد

پیش بینی قیمت دلار 9 اسفند 1403

رئیس راهبری شبکه گاز: مشکلی در شبکه‌ گازرسانی وجود ندارد

انتشار 20هزار میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی برای جبران هزینه مراکز درمانی و داروخانه‌ها

کالابرگ الکترونیک با چند روز تاخیر پرداخت می‌شود

اتحاد فراآتلانتیکی در تابوت

اون بر آمادگی ارتش برای جنگ‌های مدرن تاکید کرد

جزئیات متن توافق‌ اوکراین و آمریکا بر سر مواد معدنی

نظرسنجی: محبوبیت ترامپ بیشتر نشده است

گزارش روزنامه آمریکایی درباره تاکتیک نظامی حماس پس از جنگ غزه

حماس جسد 4 اسیر اسرائیلی را تحویل می‌دهد

توافق آمریکا و اوکراین؛ 500 میلیارد دلار به جیب آمریکا می‌ریزد

واکنش جالب کسبه لبنانی وقتی با انگشتر سید حسن نصرالله مواجه می‌شوند

لاپید: مصر در ازای بخشودگی بدهی‌هایش غزه را به مدت 15 سال اداره کند

ایتالیا: اروپا باید اقدامات بیشتری برای افزایش هزینه‌های دفاعی انجام دهد

آنروا درباره اوضاع خطرناک کرانه باختری هشدار داد

قیمت انواع سکه دور جدید پیش فروش اعلام شد

نماینده مجلس: امروز تنها پولی که در مقابل دلار ایستاده، ریال ایران است

رنگ سبز بازار طلا و ارز؛ سکه بهار آزادی پرچم دار افزایش قیمت

آغاز فصل دوم همستر کامبت؛ امیدی به آینده این توکن وجود دارد؟