ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نبرد در باب‌المندب؛ آمریکا چه نقشه‌ای برای یمن در سر دارد؟ خواندنی ها

نبرد در باب‌المندب؛ آمریکا چه نقشه‌ای برای یمن در سر دارد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / زمزمه‌هایی از طرح شوم آمریکا و عربستان سعودی برای یمن به گوش می‌رسد، این روزها در واشنگتن بحث بر سر این است که با یمنی‌ها چه کنند.
روز یکشنبه (5 اسفند) منابع آمریکایی تأیید کردند که یمنی‌ها برای اولین بار، در تاریخ یکم اسفند یک جنگنده اف-16 را ره‌گیری و با موشک زمین به جو به سمت آن شلیک کرده‌اند؛ رویدادی تازه در سطح توانایی‌های ارتش یمن.15 ماه جنگ غزه، صحنه‌ای از رقص شمشیر یمنی‌ها در دریای سرخ بود؛ موشک‌ها و قایق‌های انتحاری یمن هر کشتی باری و نظامی به مقصد بندر ایلات را هدف قرار دادند تا جایی که این بندر مهم اسرائیل سرانجام ورشکست شد.گزارش‌های موثقی نیز از هدف‌گیری ناوها و ناوچه‌های آمریکایی طی ماههای گذشته در دریای سرخ در دست است؛ مجموع این حوادث، این روزها آمریکایی‌ها و سعودی را بر آن داشته که فکری به حال این معضل بزرگ بکنند؛ معضلی که تمامی دریای سرخ، خلیج عدن و دریای مکران را برای نیروهای متخاصم ناامن کرده و ضربه بزرگی به اقتصاد اشغالگران وارد کرده است.


در این راستا یک منبع آگاه امروز (پنجشنبه) فاش کرد که در ایالات متحده بحث‌های فشرده‌ای درباره نحوه برخورد با گروه «انصارالله» و تهدیدات فزاینده آن‌ها علیه آمریکا و اسرائیل در تنگه باب‌المندب و دریای سرخ در جریان است. این منبع بدون ذکر نام خود به وبسایت «عربی21» گفت: «وزارت دفاع آمریکا در حال انجام بحث‌های گسترده‌ای درباره چگونگی مقابله نظامی با تهدیدات حوثی‌ها و شیوه مناسب برای تضعیف توانایی‌های نظامی این گروه است».به گفته او، این مذاکرات حول محور این پرسش جریان دارد که «آیا مقابله با حوثی‌ها باید به شیوه سنتی مبارزه با تروریسم انجام شود یا از طریق حملات مستقیم و سنگین به زیرساخت‌های نظامی و امنیتی در شمال، مرکز و غرب یمن صورت گیرد؟».


از سوی دیگر «خالد بن سلمان»، وزیر دفاع عربستان که پرونده یمن را مدیریت می‌کند، همراه با محمد آل جابر، سفیر عربستان در یمن، طی دو روز گذشته به پنتاگون در واشنگتن سفر کرده و با وزیر دفاع آمریکا، پیت هیگزث، دیدار کرده‌اند.طبق گزارش رسانه‌های سعودی، محور اصلی این مذاکرات، تحولات یمن، همکاری نظامی میان واشنگتن و ریاض، مقابله با تهدیدات یمنی‌ها و حمایت ایران از این گروه بوده است.هشدار یمنی‌هادر این میان اما شواهدی از شکل‌گیری یک همکاری مشترک و ائتلاف گسترده برای مقابله با یمنی‌ها وجود دارد؛ شواهدی که با واکنش مقامات یمنی مواجه شده است.«محمد ناصر العاطفی» وزیر دفاع دولت صنعاء روز سه‌شنبه به آمریکا و کشورهای غربی هشدار داد که پیش از هر گونه اقدام ماجراجویی علیه یمن، باید در محاسبات خود بازبینی کنند.از سوی دیگر، روز چهارشنبه، «محمد الحوثی»، عضو شورای عالی سیاسی یمن، به عربستان سعودی هشدار داد که درگیر شدن در هرگونه جنگ جدید علیه این یمن، برای این ریاض پیامدهای جدی خواهد داشت.وی گفت: «به ما پیام‌هایی رسیده که نشان می‌دهد احتمال دارد عربستان در جنگ جدیدی علیه ما مشارکت کند».همزمان با این تحولات، دولت دونالد ترامپ که پیش از این تصمیم گرفته بود گروه انصارالله را در لیست «تروریستی» قرار دهد، این تصمیم را از هفته آینده اجرایی خواهد کرد.این اقدام می‌تواند بهانه‌ای برای تشدید محاصره و در نهایت دستاویزی برای اقدام نظامی در یمن باشد؛ موضوعی که «جمال عامر» وزیر خارجه دولت صنعاء نسبت به آن هشدار داده و گفته است: «این اقدامات ما را مجبور می‌کند که گزینه‌ها خود را عملی کنیم».
جمال عامر، عربستان سعودی را آلت دست آمریکا توصیف کرده و گفته است که آمریکا همان‌طور که نتوانست از اسرائیل محافظت کند، موفق به حفاظت از عربستان سعودی نیز نخواهد شد.تحرکات مشکوک امارات در سقطریاما اماراتی‌ها نیز بی تحرک نمانده‌اند، چندی پیش وبسایت آمریکایی «ماریتایم اگزکیوتیو» متخصص در حوزه دریایی نوشت که ماهواره سنتینل در 16 فوریه جاری دو فروند هواپیمای ترابری بزرگ را در بخش شمالی باند فرودگاه جزیره «سقطری» رصد کرده است. این وب‌سایت با اشاره به برخی نشانه‌ها اعلام کرد که این هواپیما ممکن است از نوع C-17 باشد.به گفته این وبسایت، طی چند هفته اخیر، یک هواپیمای کوچک‌تر با طول بال کمتر از 25 متر به‌طور منظم در این فرودگاه فرود آمده و برای مدت کوتاهی در محوطه آن توقف داشته است.حضور اماراتی‌ها در جزیره سقطری از همان سال2015 و آغاز جنگ، همواره مورد توجه محافل یمنی بوده و حتی در برهه‌ای اخباری از واگذاری 99 ساله این جزیره راهبردی به امارات از سوی دولت وابسته به ریاض در یمن، منتشر شد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1370818/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ناپلئون شرق و استعمار؛ حمله نادرشاه به هند چگونه به بریتانیا کمک کرد؟

میانجیگری به وقت روسیه؟‌

قرارداد چینی زاکانی؛ اتوبوس‌های برقی، اما کمی دیزلی!

زخمی که سر باز کرد

پایان جنگ اوکراین، راه تهران را از پوتین جدا می‌کند؟

هالیوی: مسئولیت شکست در حمله 7 اکتبر را می‌پذیرم

اعتراض اروپا به وضع تعرفه ها و اتهام زنی ترامپ

خودرو باز هم گران می‌ شود؟

عرضه برخی از محصولات گروه خودروسازی سایپا از هفته آینده

سوریه بی‌جنوب

گزارش ارتش اسرائیل درباره 7 اکتبر منتشر شد

اشک‌های پزشک معجزه‌گر غزه برای شهید سیّد حسن نصرالله

عملیات ضدصهیونیستی ترکیبی در حیفا

فرزین: برای حفظ آرامش بازار برنامه داریم

ریزش قیمت خودروهای پُرتقاضا در بازار

برای آغاز تنش‌زدایی با اروپا امروز بهتر از فرداست

جدال با مرگ برای زندگی

افشای یک جلسه محرمانه

ایلان ماسک می‌گوید با تهدیدهای جانی روبرو است

پیام اوجالان؛ استقبال در عراق و بی‌توجهی در سوریه

یادبود سرباز آمریکایی که خودش را برای آزادی فلسطین سوزاند

پیام دبیرکل سازمان ملل به مناسبت ماه رمضان

وزیر اسرائیلی: حماس به سرعت در حال بازسازی خود است

نبرد در باب‌المندب؛ آمریکا چه نقشه‌ای برای یمن در سر دارد؟

نهایی شدن دستمزد تا 2هفته آینده؛ دستمزد صنفی تعیین می شود؟

قیمت پیش فروش انواع سکه در دور جدید

پایان 1403 با نرخ فقر 30 درصدی

تذکر پزشکیان به روشن بودن چراغ‌ها در بازدیدی سرزده

فروش 1500 میلیارد ریال از املاک سازمان اموال تملیکی

جلسه راهنمایی مشهد

بیانیه حماس در خصوص حمله استشهادی حیفا؛ پاسخ طبیعی به جنایت است

رسانه آمریکایی: ترامپ می خواهد اروپا را نابود کند

دلار با عکس ترامپ!

واکنش زاخارووا به تعطیلی دفتر رسانه روس در جمهوری آذربایجان

استقبال احزاب کرد عراقی از فراخوان اوجالان

اردوغان به انحلال «پ ک ک» واکنش نشان داد

آمریکا تحریم‌های وزیر دارایی اسرائیل را لغو کرد

پزشکیان: قرار نیست در مقابل قلدرها سر خم کنیم

نماینده کارگران در شورای عالی قانون کار :افزایش 30 درصدی دستمزد برای سال آینده به هیچ وجه قابل قبول نیست

500 هزار تومان هدیه اپلیکیشن آبانک با افتتاح حساب و دعوت از دوستان

پزشکیان: ما روی گنج خوابیدیم

ثبات قیمت زعفران در آستانه ماه رمضان

برگزاری مسابقات ورزشی جامعه ایثارگری؛ گامی برای شادابی و سلامتی

سلیمی نمین: 1404 سال پایان زیاده‌خواهی رادیکال‌ها خواهد بود

لحظه آزادی 46 زن و کودک اسیر فلسطینی و دیدار با خانواده‌هایشان

افشاگری سفیر سابق اسرائیل از تنش با دولت بایدن

ترکیه برای اعزام نیروی صلح‌بان به اوکراین شرط گذاشت

اسرائیل: بدون هرگونه سقف زمانی، در لبنان خواهیم ماند

دانش آموزان هلندی اجازه ندارند در مدرسه نماز بخوانند

عملیات ضد صهیونیستی در جنوب حیفا