ایرانیان جهان

آخرين مطالب

روبیو: زلسنکی به‌دنبال اخلال در تلاش‌های ما و روند صلح در اوکراین بود خواندنی ها

روبیو: زلسنکی به‌دنبال اخلال در تلاش‌های ما و روند صلح در اوکراین بود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / وزیر امور خارجه آمریکا با تاکید بر اینکه هدف واشنگتن، ترغیب روسیه و اوکراین برای آمدن بر سر میز مذاکره برای صلح است، گفت که رفتار روز جمعه «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در کاخ سفید به منظور اخلال در اقدامات واشنگتن در راستای این هدف انجام شد.
«مارکو روبیو» وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه گفت که واشنگتن رفتار اخیر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در کاخ سفید را تلاشی برای تضعیف اقدامات دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در زمینه حل‌وفصل درگیری‌ها در اوکراین می‌داند.
زلنسکی که برای مذاکره با ترامپ درباره امضای توافقی در زمینه ارائه حق معدن‌کاوی در اوکراین به واشنگتن در ازای کمک‌های مالی و نظامی و تضمین‌های امنیتی آن، جمعه گذشته به واشنگتن سفر کرده بود، تقریبا به طور غیررسمی از کاخ سفید بیرون انداخته شد. دیدار آن‌ها به هرج‌ومرجی در برابر جهان تبدیل شد که در آن، ترامپ با عصبانیتی آشکار به زلنسکی عتاب و خطاب می‌کرد.
مشاجره از جایی شروع شد که وقتی «جی‌دی ونس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا در این دیدار در حال دفاع از مذاکرات واشنگتن با مسکو برای پایان دادن به جنگ بود، زلنسکی حرف او را قطع کرد. رئیس‌جمهور اوکراین تجاوز روسیه به کشورش را تشریح کرده و پرسید، «جی‌دی، انتظار چه نوع دیپلماسی را از من داری؟»
ونس، زلنسکی را متهم کرد که به جای تشکر از ترامپ برای حمایت او، با شاکی شدن این گفت‌وگو را مقابل رسانه‌های آمریکای به مرافعه می‌کشاند.
معاون رئیس‌جمهور آمریکا همچنین به زلنسکی گفت که «شما سربازان وظیفه را به خط مقدم می‌فرستید چون مشکل نیروی انسانی دارید». اشاره ونس به کمبود شدید نیروی رزمی بود که موضع آن در میدان را تضعیف کرده است.
تنش‌ها در این گفت‌وگو زمانی بالا رفت که زلنسکی از ونس پرسید آیا مانند دیگر قانون‌گذاران و مقامات آمریکایی از خط مقدم بازدید کرده است و ونس پاسخ داد: شما آن‌ها را به یک تور تبلیغاتی می‌آورید.

ایرانیان جهان

تصویر: مشاجره ونس و زلنسکی در کاخ سفید، 28 فوریه 2025
می‌خواهیم روسیه و اوکراین را پای میز مذاکره بیاوریم
روبیو در گفت‌وگویی با شبکه ای‌بی‌سی درباره مذاکرات صلح احتمالی میان روسیه و اوکراین گفت: اکنون، مسئله این است که آیا ما می‌توانیم آن‌ها(اوکراین و روسیه) را پای میز مذاکره بیاوریم؟ این هدف ما است. کاری برای ایجاد اخلال در آن نکنید. اما متاسفانه، زلنسکی همین کار را کرد.
وزیر امور خارجه آمریکا افزود که پس از به هیاهوی برپا شده در جمعه گذشته در کاخ سفید، با زلنسکی یا هیچ یک از دیگر مقامات اوکراینی گفت‌وگو نکرده است.
او در این باره گفت: من از جمعه، هیچ تماسی با او نداشته‌ام. اگرچه، با او زیاد تماس می‌گیریم. تاکنون، چندین بار با وزیر امور خارجه اوکراین گفت‌وگو کرده‌ام اما نه از آن روز به بعد.
زلنسکی پس از این دیدار در پیامی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: کمک آمریکایی‌ها در کمک به بقای ما خیلی مهم بوده و من به این مساله اعتراف می‌کنم. با وجود گفت‌وگوی پر تنشی که داشتیم، ما همچنان شرکای استراتژیک می‌مانیم.
این در حالی است که او در گفت‌وگویی با شبکه فاکس نیوز درباره رفتار خود در دیدار با ترامپ گفت: من به رئیس‌جمهور و به مردم آمریکا احترام می‌گذارم و فکر می‌کنم که باید بسیار باز و صادق باشیم و مطمئن نیستم که کار بدی انجام داده‌ باشم.

ایرانیان جهان

تصویر: سفر زلنسکی به لندن
اروپا برنامه‌ای برای پایان جنگ اوکراین ندارد
وزیر امور خارجه آمریکا در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره برنامه کشورهای اروپایی برای پایان دادن به جنگ اوکراین بیان کرد: من از بسیاری از وزرای امور خارجه (اروپایی) که با آن‌ها دیدار کرده‌ام، پرسیده‌ام از نظر شما عاقبت شما از سرانجام این وضعیت چه خواهد بود؟. بیشترشان برنامه‌ای ندارند.
روبیو گفت که برخی از کشورها پیشنهاد کرده‌اند این جنگ باید حداقل، به مدت یک سال دیگر ادامه پیدا کند.
او در این باره گفت: این برای من برنامه خوبی به نظر نمی‌رسد و مطمئنا، برنامه‌ای نیست که رئیس‌جمهور موافق آن باشد.
مشاجره میان ترامپ، «جی‌دی ونس» معاون او و زلنسکی، اختلاف موجود میان واشنگتن و شرکای دیرین اروپایی آن را آشکار ساخت. این موضوع باعث شده رهبران اروپایی به فکر پیدا کردن راهی برای برطرف کردن اختلافات و این مسئله باشند که فاصله گرفتن بیشتر از آمریکا در مسیر حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه امکان‌پذیر است یا نه.
پس از ماجرای مشاجره در کاخ سفید، رهبران اروپا سعی کردند دو کار را هم‌زمان انجام دهند؛ اعلام اینکه روزهای شراکت با آمریکا به پایان رسیده، همگام با با تلاش‌های دیپلماتیک برای کنترل آسیب‌ها بود.
سیاستمداران اروپایی با افزایش احتمال حمایت از اوکراین بدون کمک‌های آمریکا، در حال بررسی موجودی ذخایر تسلیحاتی خود و برآورد این هستند که چه اقدامی می‌توانند انجام دهند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1371321/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وفاق یک‌طرفه

سرمقاله اعتماد/ آقای پزشکیان وفاق را با مردم معنا کنید

بیدارباش به دولت

آغاز پخش مجموعه تلویزیونی«آبروی کوچه‌ها» از شبکه تهران

سخنان ناامید‌کننده با شعارهای امید‌آفرین در جلسه استیضاح

سرمقاله هم میهن/ وفاق یکطرفه

رسانه‌های غربی و افشای مأموریت آنها علیه ایران

سرمقاله آرمان امروز/ زلنسکی، ترامپ و سناریوی رسانه‌ای

سرمقاله آرمان ملی/ چرا استیضاح؟

بازار ماه رمضان و نوروز زیر ذره‌بین تعزیرات

واکنش دلار به استیضاح وزیر

پیوند استیضاح همتی با بُرد ترامپ!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ جنگ اقتصادی

سرمقاله سازندگی/ اصلاحاتی که باید عملیاتی شوند

تیراندازی در آمریکا باز حادثه آفرید

افزایش 20 درصدی مصرف آب کشور در ایام خانه‌تکانی

افزایش طلای جهانی با کاهش ارزش دلار

پیشنهادی برای جبران عقب ماندگی مزد؛ تعیین دستمزد فصلی شود

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

سرمقاله خراسان/ پایان اتحاد فرا آتلانتیکی؟

ترامپ از آمریکایی‌ها خواست به جای پوتین، نگران مهاجران باشند

زلنسکی: همچنان برای امضای قرارداد مواد معدنی با آمریکا آماده‌ایم

کارت قرمز ارزی به «همتی»

حراج‌ سکه یک‌ساله شد؛ مردم 921 هزار قطعه سکه خریدند

کالابرگ الکترونیکی چطور به گوشت و مرغ تبدیل می‌شود؟

دیدار با جامعه ایثارگری تکریم ارزش های والای انقلاب اسلامی است

جنجال در کنست اسرائیل بر سر فرزند نتانیاهو

اندیشکده بریتانیایی: با ترامپ چه کنیم؟

عصر ایران: شجاع باش آقای رئیس جمهور

فوربس: چرا فرود جنگنده سوخو-57 روسی در ایران اهمیت دارد؟

نویسنده آمریکایی: دو دهه پیش مافیای روسیه ترامپ را از ورشکستگی نجات داد

منابع اسرائیلی: نتانیاهو با پایان جنگ در غزه موافقت نمی‌کند

«همتی» قربانی واگذاری «ایران خودرو» شد؟

نیویورک‌تایمز: ترامپ به دنبال رابطه با روسیه است

روزنامه اصولگرا: پزشکیان را روی صندلی زلنسکی تداعی کنید!

شب سخت اپوزیسیون ایرانی

تنش در اتاق بیضی

مدرنیته روسی-ایرانی؛ روایتی از روسیه‌ی پوتین

رمضان پر و پیمان تلویزیون‌های عربی

روته: «ترامپ» به ماده 5 پیمان ناتو متعهد است!

حمله پهپادی اسرائیل به جنوب غزه؛ 2 فلسطینی به شهادت رسیدند

گفتگوی زلنسکی و ملونی با محوریت طرح پایان جنگ اوکراین

رسانه عبری: اسرائیل درصدد قطع برق نوار غزه است

رایزنی ترکیه و انگلیس درباره سوریه

اعتراض صهیونیست‌ها به تعویق مرحله دوم تبادل اسرا

انصارالله: چشم‌ها به غزه و دست‌ها روی ماشه است

آمریکا خواستار تضمین‌های امنیتی اتحادیه اروپا به اوکراین است

حماس: با تمدید مرحله نخست توافق آتش‌بس مخالفیم

واکنش عربستان به انسداد گذرگاه‌ها و توقف کمک‌ها به غزه

تمام‌شدنِ سریع پیش‌فروش بلیت قطار کار ربات‌ها بود؟