ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بحرانی که فولکس‌واگن را اسلحه ساز کرد اروپا

بحرانی که فولکس‌واگن را اسلحه ساز کرد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گفته مدیرعامل شرکت فولکس‌واگن، این خودروساز آلمانی که با مشکلات مالی شدیدی دست‌وپنجه نرم می‌کند، آماده است تا تولید تسلیحات و تجهیزات نظامی را در دستور کار قرار دهد.

ایرانیان جهان

این اظهارات در پاسخ به اعلام اخیر اتحادیه اروپا مبنی بر برنامه‌ای برای هزینه‌کرد تا 870 میلیارد دلار در بخش دفاعی این اتحادیه مطرح شده است.
این غول خودروسازی سال گذشته با کاهش فروش و سود مواجه شد و برای اولین بار مجبور به اعلام تعطیلی کارخانه‌ها و اخراج گسترده کارکنان در آلمان شد.
آلمان در سال 2023 بدترین عملکرد اقتصادی را در میان اقتصادهای بزرگ جهانی داشت و با انقباض 0.3 درصدی مواجه شد. پیش‌بینی می‌شود رشد اقتصادی این کشور در سال 2024 نیز حداقل باشد که می‌تواند به رکود منجر شود. بخشی از این بحران اقتصادی ناشی از قطع دسترسی به انرژی ارزان‌قیمت روسیه به دلیل تحریم‌های مرتبط با اوکراین است.
بلومه در مصاحبه با شبکه دولتیNDR آلمان روز سه‌شنبه اعلام کرد که این خودروساز به‌دقت در حال بررسی نیازهای صنعت دفاعی است.
وی گفت که همه گزینه‌ها روی میز است، از جمله تغییر کاربری برخی کارخانه‌ها از تولید محصولات غیرنظامی به نظامی. بلومه ادعا کرد: ما اساساً برای چنین موضوعاتی آمادگی داریم.
این ایده توسط بزرگ‌ترین تولیدکننده تسلیحات آلمان، راین‌متال، حمایت شده است. آرمین پاپرگر، مدیرعامل راین‌متال، روز چهارشنبه اعلام کرد که کارخانه فولکس‌واگن در اوزنابروک می‌تواند برای این تغییر کاربری مناسب باشد.
فولکس‌واگن پیش‌تر در طول جنگ جهانی دوم خودروهای نظامی برای ورماخت، نیروهای مسلح آلمان نازی، از جمله خودروی سبک کوبل واگن و خودروی چهار چرخ آبی خاکی شویم واگن تولید می‌کرد.
یک کارخانه فولکس‌واگن نیز در تولید قطعات بمب پرنده V-1، نوعی موشک کروز اولیه که توسط نازی‌ها با اثرات مخرب استفاده می‌شد، مشارکت داشت.
اتحادیه اروپا پس از آنکه دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، بارها از اعضای اروپایی ناتو به دلیل عدم پایبندی به تعهدات هزینه‌های دفاعی این اتحادیه انتقاد کرد، تلاش‌های خود برای نظامی‌سازی را تشدید کرد.
در پاسخ، بروکسل یک ابتکار بزرگ نظامی‌سازی را که توسط اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، پیشنهاد شده بود، اعلام کرد.
این طرح که «بازمسلح‌سازی اروپا» نامیده می‌شود، می‌تواند 800 میلیارد یورو (870 میلیارد دلار) را در طول چهار سال آینده به بخش دفاعی تزریق کند. اگرچه این اعلام باعث افزایش قیمت سهام بزرگ‌ترین تولیدکنندگان تسلیحات اروپا شد، اما قانون‌گذاران هلندی به دلیل نگرانی‌های مالی این طرح را رد کرده‌اند.
مسکو این طرح اتحادیه اروپا را محکوم و اعلام کرده است که این طرح عمدتاً علیه روسیه هدف‌گیری شده و باعث «نگرانی عمیق» شده است. طرح تسلیحاتی اتحادیه اروپا در حالی مطرح می‌شود که روسیه و آمریکا از ماه گذشته مذاکراتی را برای تلاش جهت حل بحران اوکراین آغاز کرده‌اند. با این حال، رهبران اتحادیه اروپا متعهد شده‌اند که به حمایت نظامی خود از اوکراین ادامه خواهند داد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1375459/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتحادیه اروپا تحریم‌های روسیه را دوباره مدید کرد

از نشست پکن آگاهیم/ دیپلماسی تنها راه‌حل پایدار برای پرونده هسته‌ای ایران است

لیست تیم ملی ایتالیا برای بازی با آلمان؛ اولین دعوت از کاسادی و غیبت لوکاتلی

شکار افعی‌ها، ماموریت جدید ونسان کمپانی/ جواب کوبنده به انتقادات

واکنش اتحادیه اروپا به مذاکرات ایران، چین و روسیه

تورنمنت هندبال شیراز| شکست تیم ملی ایران برابر بلاروس در گام دوم

مذاکره‌ با آمریکا، پایان نظام است

ادعای سی‌ان‌ان درباره فکر و خیال ترامپ برای شروع یک اقدام نظامی

پیشنهاد جدید برای آتش‌بس در غزه؛ یک گام به سوی ثبات منطقه‌ای

نخست وزیر کانادا: امکان رسیدن به راهکارهای مشترک با آمریکا وجود دارد

آمریکایی‌ها موافق سیاست ترامپ درباره جنگ اوکراین نیستند

جزئیات پیشنهاد آمریکا برای تمدید آتش‌بس غزه پس از ماه رمضان

پوتین برای ترامپ خط و نشان کشید / شرط روسیه برای پذیرش آتش‌بس

وزارت نفت: پاک‌نژاد به دلیل تلاش برای فروش حداکثری نفت توسط آمریکا تحریم شد

آمریکا دنبال مذاکره توزیعی است؛ یعنی یکطرف برنده و یکطرف بازنده/ تحریم‌های جدید را مطرح می‌کنند تا اگر مذاکره شد بتواند امتیازهای بیشتری بگیرند

شعار مذاکره ترامپ به همراه تحریم ها چه دلیلی دارد؟

کاخ سفید: ترامپ با پوتین صحبت نکرده است

قیمت‌گذاری دستوری و مافیا؛ ترکیب سمی صنعت خودرو

تحلیل یک اقتصاددان در روزنامه شرق: منتظر دلار 110هزار تومانی باشید!

کوچ میوه‌ها یکی پس از دیگری از سبد خرید

عراقی‌ها مرد شماره دو داعش را کشتند +عکس

دیدار اسعد الشیبانی با نخست وزیر عراق

نفر دوم داعش به هلاکت رسید

نباید تمام مشکلات اقتصادی کشور را معلول تحریم‌ها دانست

انتقاد شدید آیت الله نوری همدانی از برنامه های صداوسیما

تصویب CFT و پالرمو در کمیسیون مجمع

نیکزاد: مذاکره با آمریکا فریب است

رایزنی عنایتی با معاون اقتصادی وزیر امور خارجه عربستان

اتحادیه اروپا: از نشست پکن آگاهیم/دیپلماسی تنها راه‌حل پایدار برای پرونده هسته‌ای ایران است

تیم ملی هندبال ایران در گام دوم برابر بلاروس شکست خورد

بلاروس قدرتمندتر از ایران در دومین دیدار

همبستگی سه جانبه ایران، روسیه و چین؛ تاکید بر ضرورت لغو تحریم‌های غیرقانونی

بازگشت چهار امتیازی اسفندیار به والیبال ایران

سعادتی در فینال و عسگری به دنبال برنز لیگ جهانی کاراته چین

بیانیه گروه 7 در خصوص برنامه هسته‌ای ایران: دیپلماسی را انتخاب کنید!

توصیه گروه 7 به ایران؛ دیپلماسی برای یک آینده بدون بحران

شکست تیم ملی هندبال ایران برابر بلاروس

شکست تیم ملی هندبال ایران برابر بلاروس در گام دوم

در نامه دونالد ترامپ به رهبری چه نوشته بود؟ + متن نامه رییس جمهور آمریکا

مذاکره با آمریکا پایان جمهوری اسلامی است

درخواست وزیر خارجه کانادا از دونالد ترامپ

مارکو روبیو: آتش‌بس در اوکراین پیچیده است، اما امیدواریم

روبیو: آتش‌بس در اوکراین پیچیده است، اما امیدوار به تحقق آن هستیم

سودان و سومالی؛ مقصد جدید ترامپ برای کوچ اجباری مردم غزه

دولت آمریکا پذیرش با سهمیه نژادی در دانشگاه‌ها را بررسی می‌کند

زلنسکی: می‌خواهیم به آمریکا و ترامپ اطمینان داشته باشیم

مقصد جدید ترامپ برای کوچ اجباری مردم غزه

جمله مشترک دو امام جمعه درباره امکان دستیابی به سلاح هسته‌ای

می‌خواهیم به آمریکا و ترامپ اطمینان داشته باشیم

کاخ سفید: هیچ مدرکی از تماس ترامپ و پوتین وجود ندارد