ایرانیان جهان

آخرين مطالب

عزم دولت برای هدایت سرمایه‌ها به تولید اخبار ایران

عزم دولت برای هدایت سرمایه‌ها به تولید
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار مهر، اقتصاد و توجه به آن از ارکان اداره امور هر اجتماعی است، کشور ما به دلیل گذر از موقعیت‌های مختلف سیاسی و اقتصادی در شرایطی به سر می‌برد که بیش از هر زمان دیگر لازم است برای تقویت بنیه‌های اقتصادی آن تلاش کرد، بیش از هر زمان دیگر باید قدر داشته‌هایمان را بدانیم، مصداق آن شعر معروف باشیم که هرچه از خاک تو رُست ای مرد حُر؛ آن بپوش و آن بنوش و آن بخور؛ باید مصادیق درون‌زایی و برون‌نگری را با دقت بیشتری اجرا کنیم.
حالا شعار سال برای 1404 از سوی رهبر انقلاب سرمایه‌گذاری برای تولید انتخاب شده است، یک دستور و یک راهنمایی عالی برای آنکه بدانیم دارایی و اعتبارها را به کدام سمت سوق دهیم، موضوعی که به سادگی تبدیل به فرمول موفقیت تک تک فعالان اقتصادی شده است اما دولت‌ها در گذر زمان و در کلاف هزار گره سیاست، اقتصاد و جامعه، توجه به این اکسیر موفقیت را فراموش کرده‌اند، بسیار فربه و بزرگ شده‌اند و بخش‌های زیادی از درآمدها و اعتبارات را خرج خود کرده‌اند؛ اما تحقق شعار سال چگونه و از چه مسیری ممکن خواهد بود؟ معاون اول رئیس‌جمهور در پی نامگذاری سال 1404 با عنوان سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» توسط رهبر معظم انقلاب، با تشکیل کارگروه ویژه‌ای متشکل از دستگاه‌های اجرایی و نهادهای مرتبط، گام عملی برای تحقق این شعار برداشت. این کارگروه با هدف هماهنگی و تسهیل سرمایه‌گذاری در بخش تولید و رفع موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاران در حوزه معاون اول رئیس‌جمهور تشکیل شده است. سخنگوی دولت نیز در همین رابطه اعلام کرد: در راستای تحقق شعار سال که از سوی رهبر معظم انقلاب اعلام شد، دولت کارگروه «سرمایه‌گذاری برای تولید» را با حضور مقامات و نمایندگان دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط برای حمایت از طرح‌های تولیدی و اشتغال‌آفرین تشکیل داده است تا با برنامه‌ریزی منسجم و اقدام عملی، سیاست‌های کلان کشور را در این مسیر پیش ببرد. عزم دولت، حرکت جدی و مؤثر در این زمینه است.
«سرمایه‌گذاری» و «سرمایه‌داری» تفاوت دارند
حسین مظفر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: توسعه و پیشرفت با نیروی انسانی کارآمد رقم می‌خورد. توسعه نه تنها برای انسان است، بلکه توسط انسان صورت می‌گیرد؛ یعنی هدف و ابزار توسعه، هر دو انسان و نیروی انسانی هستند. به عبارت دیگر، نیروی انسانی هم ابزار پیشرفت است و هم هدف آن محسوب می‌شود. این موضوع به‌ویژه در حوزه اقتصادی حائز اهمیت است، زیرا چرخ دنده‌های اقتصادی با نیروی انسانی به حرکت درمی‌آید. نیروی انسانی باید بداند که سرمایه‌گذاری برای تولید یکی از مهم‌ترین اقدامات است. این کار، غیر از سرمایه‌داری برای خود و جمع‌آوری سرمایه برای فرد نیست؛ بلکه تولید سرمایه برای کشور، عاملی حیاتی برای پیشرفت و رشد اقتصادی کشور است.
وی تصریح کرد: متأسفانه کلمات «سرمایه‌گذاری» و «سرمایه‌داری» گاهی با برداشت‌های غلط همراه شده است، که همین مسئله باعث شده است برخی با نگاه انقلابی به این مقوله توجه نکنند. در حالی که کسی که سرمایه‌گذاری می‌کند یا سرمایه‌دار است، برای خود سرمایه جمع‌آوری نمی‌کند بلکه برای رشد و تولید در کشور اقدام می‌کند. تولید سرمایه برای کشور می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت‌های عظیم اقتصادی و اجتماعی باشد.
باید به سرمایه‌گذاران اطمینان دهیم که سرمایه‌شان حفظ می‌شود
جعفر قادری نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نقش دولت را تحقق شعار سال بسیار مهم دانست و تأکید کرد: مولدسازی و چابک‌سازی دولت می‌تواند کمک شایانی در افزایش سرمایه‌گذاری کند، زیرا با آزادسازی منابع، دولت می‌تواند این منابع را در مسیر سرمایه‌گذاری به کار گیرد. تعریف بسته‌های سرمایه‌گذاری، انتشار اوراق بهادار ارزی که هم قدرت خرید مردم را حفظ کند و هم منابع ارزی را به سمت تولید سوق دهد، به همراه بهبود و تسهیل فضای کسب‌وکار، تفویض اختیارات دولت، کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری و ایجاد نرخ بازدهی مناسب می‌تواند به تحقق شعار سال کمک کند.
وی تصریح کرد: ایجاد آژانس‌های جذب سرمایه‌گذاری ارزی برای داخلی‌ها و خارجی‌ها و تشویق برای جذب سرمایه می‌تواند ارز مورد نیاز را به چرخه تولید وارد کند. همچنین باید شرایطی فراهم شود که سرمایه‌گذاران خارجی که قصد سرمایه‌گذاری در ایران دارند، اطمینان پیدا کنند که ارزش پول ملی کاهش نخواهد یافت یا حداقل به آن‌ها اطمینان خاطر داده شود که سرمایه‌شان حفظ خواهد شد.
درآمدهای دولت با هدایت سرمایه‌ها به سمت تولید افزایش می‌یابد
عباس پاپی‌زاده در گفتگو با خبرنگار مهر به چگونگی تحقق شعار سال ضمن توجه به وضعیت اقتصادی کشور و تأثیرات تورم بر زندگی مردم پرداخت و اظهار کرد: بسیاری از مشکلات کشور ناشی از تورم است که هم ارزش پول ملی را کاهش داده و هم قدرت خرید مردم را به شدت آسیب زده است. از سوی دیگر، نوسانات ارزی نیز امنیت سرمایه‌گذاری را از بین می‌برد و باعث تردید سرمایه‌گذاران می‌شود. وقتی پیش‌بینی آینده اقتصاد دشوار باشد، سرمایه‌گذاری در شرایط ناپایدار اقتصادی نیز بسیار سخت می‌شود.
دولت باید با فراهم کردن شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاران و تقویت بخش تولید، به بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک کند. دولت‌هایی که با تدبیر هستند و قادر به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید باشند
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به نقش حیاتی دولت در ایجاد زیرساخت‌های لازم برای جذب سرمایه‌گذاری و تقویت بخش تولید اشاره کرد و گفت: دولت باید با فراهم کردن شرایط مناسب برای سرمایه‌گذاران و تقویت بخش تولید، به بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک کند. دولت‌هایی که با تدبیر هستند و قادر به ایجاد زیرساخت‌های لازم برای سرمایه‌گذاری در بخش تولید باشند، می‌توانند به افزایش تولید، ایجاد شغل و در نهایت به افزایش درآمدهای مالیاتی کمک کنند.
وی افزود: زمانی که درآمدهای مالیاتی دولت افزایش یابد، این درآمدها می‌تواند برای ارائه خدمات عمومی بهتر و تقویت زیرساخت‌های کشور استفاده شود. به عنوان مثال، دولت می‌تواند از این درآمدها برای جاده‌سازی، بیمارستان‌سازی و بهبود زیرساخت‌های ضروری دیگر استفاده کند.
دولت برنامه‌های جذب سرمایه‌گذاری را سرعت می‌بخشد
جعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با تحقق شعار سال و تشکیل کارگروهی در همین رابطه گفت: دولت از ابتدای کار خود بر روی جذب مشارکت و سرمایه‌گذاری مرکز بوده و جلساتی را با فعالان بخش خصوصی در همین رابطه برگزار کردیم.
وی ادامه داد: دولت قصد دارد سرمایه‌گذاری را با مشارکت بخش خصوصی در همه زمینه‌ها فعال کند. آقای پزشکیان در همین رابطه با سرمایه‌گذاران داخلی تشکیل جلسه داده‌اند و به سرمایه‌گذاری در مناطق پیرامونی کشور همچنین سواحل مکران توجه دارند.
معاون اجرایی رئیس جمهور با طرح این موضوع که با نامگذاری سال با عنوان مشارکت برای تولید توسط مقام معظم رهبری برنامه‌های دولت در این زمینه سرعت بیشتری خواهد گرفت، ادامه داد: دولت کارهای مرتبط با رونق تولید را با جدیت بیشتر و سرعت بیشتری پیگیری می‌کند تا بتواند با جذب سرمایه‌ها در جهت رشد تولید و توسعه همه جانبه در کشور اقدام کنیم.
در تحقق شعار سال نباید فراموش کرد که موضوع شعار مانند هر سال مخاطبان وسیعی دارد و تحقق و اجرای آن می‌تواند مسیر رشد و توسعه را با سرعت مضاعفی هموار سازد؛ مهم است شخص رئیس جمهور و اعضای کابینه برای بهبود اقتصاد از تمام توان خود بهره گرفته و همراهی سایر بخش‌های حاکمیت را نیز به بهترین شکل برای ذخیره زمان و منابع و امکانات تا حصول نتیجه به کار گیرند.
کد خبر 6414894

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1382838/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

لایحه کنگره برای تحریم رئیس ارتش پاکستان و آزادی عمران خان

معمای بمب تعرفه‌ای ترامپ

پیش‌بینی جدید درباره بازار مسکن در سال 1404

نرخ نهایی یک لیتر سوخت هواپیما مشخص شد

کاپیتان ژاپنی‌ها در راه بوندسلیگا

بوندسلیگا، کاپیتان ژاپنی‌ها را می‌خواهد

رقابت غول‌های اروپا بر سر ویرتس | اخبار ورزشی

تلاش بروکسل برای مقابله با وتوی تحریم‌های جدید علیه روسیه از سوی مجارستان

قیمت طلای جهانی از رشد افتاد

مقام روس: مذاکرات با آمریکا دشوار اما سازنده سازنده و مفید بود

مقام روس: مذاکرات با آمریکا دشوار اما سازنده و مفید بود

تحلیل کارشناس چینی درباره نقش عربستان در مذاکرات جنگ اوکراین

نشریه هندی:آمریکا ممکن است سفارت خود در کابل را بازگشایی کند

اقدام مهم و جدید ایران برای احتمال جنگ با آمریکا

گاردین مطرح کرد: رئیس‌جمهور یا رئیس مافیا؟

شهادت 6 غیرنظامی در حمله تانک‌های رژیم صهیونیستی به جنوب سوریه

وال استریت ژورنال: اسرائیل برای اشغال وسیع غزه آماده می شود

امیدواری بورس به سهامداران؛ شاخص صعودی کارش را آغاز کرد

غیبت 3+3 ملی‌پوش در جشن صعود به جام جهانی

تهران به چالوس ساعت 12 یکطرفه می‌شود

مشخص شد رونالدو چه زمانی ازدواج می‌کند؟

قیمت دلار 70 هزار تومان است

عمده‌ترین نهاد در تحقق شعار سال 1404 بازار سرمایه است

حرکت اقتصاد از مسیر رونق بورس است؛ با شعار نمی‌توان سرمایه‌‌گذاران را به بازار سرمایه جذب کرد

انارکی محمدی: مجلس موانع سرمایه‌گذاری برای تولید را برمی‌دارد

کارگروه هماهنگی اقتصادی برای تحقق شعار سال تشکیل می‌شود

بانک مرکزی برنامه های راهبردی برای پیگیری و تحقق شعار سال را اعلام کرد

مرز ریلی جدید ایران و افغانستان با هدف تقویت روابط اقتصادی

پیگیری مشارکت مردم برای سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی در طرح‌های ملی در سال 1404

کمیسیون حقوقی مجلس در حال بررسی اصلاح قانون مهریه/ کاهش از 110 به 14 سکه عندالمطالبه

توافق ایران و آمریکا نزدیک است | روغنی زنجانی: وضعیت اقتصادی ایران مشابه سال‌های پایانی جنگ است

انتشار اطلاعیه مهم بانک مرکزی

برای مهمانی های عید ته چین مرغ و بادمجان درست کن | طرز تهیه ته چین مرغ و بادمجان خوشمزه و مجلسی رستورانی

نگرانی پاکستان از افزایش نفوذ هند در افغانستان

خبر مهم عراقچی در خصوص بازگشت مهاجران افغان

مایک جانسون: استفاده از پیام‌رسان درباره یمن اشتباه بود

در نشست 12 ساعته روسیه و آمریکا در ریاض چه گذشت؟

واشنگتن: ایران گزینه‌های زیادی ندارد

بی آبرویی جدید امنیتی برای آمریکا +تصاویر

دانشجوی اخراجی حامی فلسطین، از دولت آمریکا شکایت کرد

زاخارووا: رژیم کی‌یف بار دیگر ماهیت تروریستی و حیوانی خود را نشان داد

آماری از پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری

بازگشت بیت‌کوین بر مدار صعود

دلار 103 هزار تومان را رد کرد؛ روز کم نوسان بازار طلا و سکه

پاره کردن قرارداد الجزایر، آغازی بر پایان رژیم صدام

شفافیت و بازدهی بالاتر دو وعده رییس سازمان بورس برای سال 1404

جزئیات برنامه های راهبردی بانک مرکزی برای تحقق شعار سال

سیستم بانکی شرایط مناسب سرمایه‌گذاری را فراهم نکرده است

کشف لندکروز قاچاق 100 میلیاردی در بابلسر

وزارتخانه‌های اقتصادی برنامه‌ای برای هدایت نقدینگی ندارند