ایرانیان جهان

آخرين مطالب

افزایش تنش‌ها همزمان با دیدار وزرای‌خارجه چین و ژاپن آسیا و اقیانوسیه

افزایش تنش‌ها همزمان با دیدار وزرای‌خارجه چین و ژاپن
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - همزمان با سفر وزیر امور خارجه چین برای شرکت در نشست وزرای خارجه چین، ژاپن و کره جنوبی به توکیو، کشتی‌های گارد ساحلی چین وارد آب‌های مورد مناقشه دیائویو شدند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، همزمان با سفر وزیر امور خارجه چین، برای شرکت در نشست وزرای خارجه چین، ژاپن و کره جنوبی، دو کشتی گارد ساحلی چین وارد آب‌های دیائویو (که ژاپن آن را سنکاکو می‌نامد) شدند.
بنابر گزارش‌ها، این دومین بار در یک هفته اخیر بود که کشتی‌های چینی وارد این منطقه مورد مناقشه میان چین و ژاپن می‌شودند. کارشناسان بر این باورند که این اقدام گارد ساحلی چین تصادفی نبوده و پیامی مبنی بر عدم سازش پکن بر سر مسائل حاکمیتی است.
به گزارش رسانه ژاپنی کیودو نیوز، یک روز پیش از نشست سه‌جانبه وزرای سه کشور چین، ژاپن و کره جنوبی، شیگه‌رو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن، در اقامتگاه رسمی خود با همنایان چینی و کره‌ای خود دیدار و در مورد همکاری‌های دوجانبه تبادل نظر کرد.
یوشیماسا هایاشی، دبیر ارشد کابینه ژاپن، نیز به طورجداگانه و در همان روز با وزرای خارجه چین و کره جنوبی دیدار کرده بود. وی در نشست خبری اخیر خود گفته بود: امیدواریم که ضمن تأکید بر همکاری‌های آینده، درباره اوضاع بین‌المللی نیز تبادل نظر صریحی داشته باشیم.
همزمان با این دیدارها، مائو نینگ، سخنگوی وزارت خارجه چین، در کنفرانس خبری این وزارت‌خانه در پاسخ به پرسشی درباره نشست وزرای خارجه سه کشور گفت که این نشست بر گسترش همکاری‌های چین، ژاپن و کره جنوبی و همچنین مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی مورد علاقه مشترک متمرکز خواهد بود. وی همچنین تأکید کرد که روابط چین و ژاپن در حال بهبود و توسعه است.
با وجود این اظهارات، کیودو نیوز ژاپن گزارش داد که دو کشتی گارد ساحلی چین بامداد همان روز وارد «آب‌های سرزمینی ژاپن» در نزدیکی جزایر سنکاکو شدند و ضمن انتقاد از این اقدام پکن، آن را نشانه‌ای از تصمیم پکن برای اعمال فشار یک جانبه به ژاپن تلقی کرد.
تأکید چین و ژاپن بر تقویت روابط دوجانبه و مدیریت اختلافات
چین و ژاپن بر سر مالکیت این جزایر و آب‌های اطراف آن اختلاف نظر دارند. این چهارمین بار در سال جاری و دومین بار در یک هفته اخیر است که کشتی‌های گارد ساحلی چین وارد این منطقه می‌شوند. کشتی‌های چینی پیش‌تر در 14 مارس، 12 فوریه و 8 ژانویه سال جاری میلادی نیز در این آب‌ها گشت‌زنی کرده بودند.
وانگ هونگ‌رن، استاد علوم سیاسی در دانشگاه چنگ‌گانگ تایوان، در مصاحبه‌ای در این باره تحلیل کرد که حتی اگر اقدامات گارد ساحلی چین با هماهنگی وزارت خارجه انجام نشده باشد، باز هم بر فضای کلی سفر وانگ یی به ژاپن تأثیر خواهد گذاشت. 
وی افزود که این اقدام پیامی آشکار مبنی بر اینکه چین در مورد مسائلی مانند دیائویو و تایوان، که به حاکمیت ملی مرتبط هستند، هیچ‌گونه مصالحه‌ای نخواهد کرد، به ژاپن ارسال می‌کند.
موضع ژاپن درباره تایوان و واکنش چین
به گفته تحلیلگران، یکی از دلایل این اقدام پکن، می‌تواند ناشی از اظهارات هفته گذشته دولت ژاپن باشد. توکیو هفته گذشته به نمایندگان مجلس ژاپن اعلام کرده بود که بیانیه مشترک چین و ژاپن که در سال 1972 امضا شده‌ است از نظر حقوقی الزام‌آور نیست و محدودیتی برای سفر مقامات محلی ژاپن به تایوان ایجاد نمی‌کند.
وزارت خارجه چین روز دوشنبه گذشته به این اقدام ژاپن واکنش نشان داده و اعلام کرد که پکن قویاً با هرگونه تماس رسمی میان کشورهای دارای روابط دیپلماتیک با چین و تایوان مخالف است. وزارت خارجه چین همچنین تأکید کرد که اصل چین واحد، اساس سیاسی روابط پکن و توکیو است.
پیش از این نیز، شیگه‌رو ایشیبا، نخست‌وزیر ژاپن، در جریان سفر خود به ایالات متحده، درباره مسائل مربوط به تایوان و دریای شرقی چین با دونالد ترامپ، گفت‌وگو کرد، که این موضوع باعث نگرانی و نارضایتی شدید چین شد.
با این حال، منابع ژاپنی گزارش داده‌اند که کابینه ایشیبا در ارزیابی اوضاع رویکردی آرام و محتاطانه در پیش گرفته است و بر این باور است که اگر چین به‌شدت از این موضوع ناراضی بود، همان روز جلسه اعتراض خود را به‌طور رسمی اعلام می‌کرد.
گفت‌وگوهای اقتصادی چین و ژاپن پس از شش سال
با وجود اختلافات شدید سیاسی و ژئوپولیتیک همزمان با حضور وانگ‌یی در توکیو، گفت‌وگوهای اقتصادی سطح بالای چین و ژاپن برای نخستین بار پس از شش سال و در ادامه نشست وزرای خارجه سه کشور از سرگرفته شد که به گفته منابع چینی، گفتگوهای سازنده و خوبی حول روابط تجاری میان دو کشور انجام شده است.
این در حالی است که سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ موجب نگرانی بسیاری از کشورهای منطقه من جمله خود ژاپن شده بطوری که وزارت خارجه ژاپن پیشتر اعلام کرده بود که چین و ژاپن موضع مشترکی در مورد تعرفه‌های تجاری نخواهند داشت.
به گفته تحلیلگران منطقه، سیاست‌های ترامپ نسبت به متحدان آمریکا دیگر مانند دوران جو بایدن بر پایه همبستگی نیست و چین که به دنبال روابط تجاری باثبات است، حتی اگر مستقیماً ایالات متحده را مورد انتقاد قرار ندهد، می‌تواند از لحن دیپلماتیک نرم برای بیان خواسته‌های خود در زمینه کاهش موانع تجاری و تقویت همکاری‌های اقتصادی با ژاپن و کره جنوبی استفاده کند.
از اقدامات و اظهارات متناقض پکن و توکیو به نظر می‌رسد که دو کشور با وجود تلاش برای یافتن راه حلی برای حل مسائل ریشه‌ای خود هستند، امّا سلایق و منافع متضاد طرفین در روابط مشترک و همچنین دخالت‌های کشورهای ثالثی همچون آمریکا ، حل ریشه‌ای این اختلافات را در هاله‌ای از ابهام قرار داده‌است.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1383030/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عراقچی: افغانستان باید بتواند مهاجرین را به درستی جذب و پذیرش کند

ادامه مذاکرات نمایندگان آمریکا و اوکراین در ریاض

پایان مذاکرات 12 ساعته روسیه و آمریکا در عربستان

احتمال بازگشایی سفارت آمریکا در افغانستان

تیک‌تاک در بلاتکلیفی؛ سناتورهای آمریکایی خواستار تمدید مهلت فروش شدند

مذاکره‌کننده روس: گفت‌وگو با آمریکا چالش‌برانگیز و مفید بود

ارزیابی مذاکره‌کننده روس درباره گفت‌وگو با آمریکا/ چالش‌برانگیز و مفید بود

آمریکا رسما ایران را تهدید نظامی کرد| جنگ در راه است؟

ایران و خاورمیانه در مرکز توجه/ نقشه دیپلماسی ترامپ از زبان ویتکاف/ آمریکا می‌خواهد اعتماد بسازد!

برنامه ریزی حمله به یمن در سیگنال!

اینترنت در سراسر سوریه قطع شد

111 کشته و زخمی در حملات روز گذشته به اوکراین

نخستین تقابل وزیر جنگ و رئیس جدید ستاد ارتش اسرائیل

واکنش ترامپ به آبروریزی امنیتی

کمبود گاز در عراق

عراق از مضمون نامه ترامپ به ایران مطلع شد/ تهران سیاست مذاکره غیرمستقیم با واشنگتن را در پیش می‌گیرد؟

هر پیروزی، نوبت بعدی را در آسیا می‌سازد!

توقف واردات برق و گاز از ایران/ عراق درمانده شد

بحران انرژی در عراق/ نصب دو پایانه گازی در بصره برای جبران قطع گاز ایران

گمرک: چین، عراق و افغانستان در سال گذشته جزو بزرگترین مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی بودند

عراق به دنبال جایگزینی گاز ایران

اطلاع عراق از محتوای نامه ترامپ به ایران

سرمایه‌گذاری برای تولید؛ دوئل نظام تولید و بحران ارزش افزوده

سرمایه گذار باید مورد حمایت قرار گیرد

کشف 24 میلیارد فرار مالیاتی کردستان

اقتصاد باید پیش بینی پذیر شود

تحقق شعار سال با مشارکت مردم، عزم ملی و روحیه بسیجی به دست خواهد آمد

1404 سال آرامش اقتصادی خواهد بود؟+ فیلم

برای کاهش تورم هیچ راهی جز سرمایه‌گذاری در تولید وجود ندارد/ بوروکراسی اداری سیستم اقتصادی کشور را خفه کرده است

کشف 24 میلیارد فرار مالیاتی در کردستان

کشف 24 میلیارد ریال فرار مالیاتی در کردستان

کارشناسان هشدار می‌دهند: ادامه رکود تورمی فشار بر بازار مسکن را تشدید خواهد کرد

قیمت واقعی دلار بین این دو عدد است

میزبانی اصفهان از گردشگران با شعار «اصفهان مهد صنایع دستی»/نقش توامان در توسعه اقتصادی و فرهنگی

ایران و ژاپن؛ برد تلخ ایران برابر سامورایی‌ها

نبرد استاد و شاگرد، مورینیو مقابل مورایس!

تحریم‌ها لغو شود اروپا بازار مناسبی برای نفت ایران است

جهان در آستانه زلزله بزرگ/ از خاورمیانه تا اروپا و چین؛ عصر تازه رویارویی‌ها فرا رسید؟

تغییر معادلات رمزارزی؛ چین محدودیت‌ها را کنار می‌گذارد؟

کشتی فرنگی بزرگسالان قهرمانی آسیا؛ پیروزی عبدولی و هدایتی در قدم اول

عبور فروش سالانه بی‌وای‌دی از 100 میلیارد دلار

پیروزی تیم واترپلو جوانان ایران برابر سریلانکا

به روز رسانی می‌شود/ نتایج کشتی‌گیران ایران در مسابقات فرنگی قهرمانی آسیا - اردن

تنش دریایی بین چین و ژاپن دوباره بالا گرفت

پیروزی قاطع تیم واترپلو جوانان ایران برابر سریلانکا

واترپلوی قهرمانی زیر 20 سال آسیا| پیروزی قاطع جوانان ایران در گام نخست/ جدال حساس با چین برای صدرنشینی

تحقیقات گسترده آمریکا درباره دور زدن تحریم‌ها توسط هوآوی و شرکت‌های چینی

کشتی فرنگی قهرمانی آسیا| صعود 4 فرنگی‌کار کشورمان به نیمه‌نهایی

پیروزی قاطع تیم ملی واترپلوی جوانان ایران؛ جدال حساس با چین

نماینده ویژه پاکستان: ثبات منطقه وابسته به صلح در افغانستان است