ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ورود مناقشه فلسطین و اسرائیل به چرخه جدید از دید استاد چینی ایالات متحده آمریکا

ورود مناقشه فلسطین و اسرائیل به چرخه جدید از دید استاد چینی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - استاد روابط بین‌الملل موسسه مطالعات خاورمیانه شانگهای، در مقاله‌ای تحلیلی، چالش های پیش رو برای بازسازی غزه، در سایه ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا و از سرگیری حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه پس از نقض یکطرفه آتش بس را تشریح کرد. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که در طی هفته های اخیر آتش‌بس دشواری که بین فلسطین و رژیم صهیونیستی برقرار شده بود، توسط رژیم صهیونیستی به طور یکطرفه نقض شده است، بازگشت ترامپ به کاخ سفید و سیاست‌های نامتقارن آمریکا در غرب آسیا، همراه با زیاده خواهی های رژیم صهیونیستی در منطقه، معادلات سیاسی خاورمیانه را بیش از پیش پیچیده‌تر کرده است.
لیو جونگ‌مین، استاد روابط بین‌الملل موسسه مطالعات خاورمیانه شانگهای، در مقاله‌ای تحلیلی که اخیراً در خبرگزاری The Paper چین منتشر کرده به چالش‌های پیش رو برای بازسازی غزه، در سایه ریاست جمهوری ترامپ در آمریکا و از سرگیری حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه پس از نقض یکطرفه آتش بس پرداخته است.
لیو جونگ مین در این مقاله بیان می‌کند که از زمان بازگشت ترامپ به قدرت در ژانویه 2025، بحران فلسطین از یک جنگ شدید نظامی به یک نبرد دیپلماتیک پیچیده تبدیل شده است؛ چرا که تحت فشار دولت ترامپ، اسرائیل و حماس در 15 ژانویه به توافق آتش‌بس سه‌مرحله‌ای دست یافتند. اما هم‌زمان با اجرای سختگیرانه مرحله اول این توافق، ترامپ با پیشنهادهایی مانند تخلیه کامل نوار غزه، پذیرش آوارگان فلسطینی توسط کشورهای عربی، و تبدیل غزه به یک منطقه توریستی تحت کنترل آمریکا، خشم کشورهای عربی را برانگیخت.
وی همچنین با اشاره به تلاش کشورهای عربی برای بازسازی غزه افزود: سران کشورهای عربی در نشست اضطراری قاهره راهکارهای بازسازی غزه را بررسی کردند. مهم‌ترین دستاورد این نشست، تصویب طرحی پنج‌ساله، با بودجه‌ای 530 میلیارد دلاری، بر بازسازی زیرساخت‌ها، تأمین مسکن برای آوارگان فلسطینی، واگذاری اداره غزه به تشکیلات خودگردان فلسطین متمرکز بود. 
چین: غزه و کرانه باختری وطن مردم فلسطین است این استاد چینی در ادامه این مقاله، به چالش های پیش رو برای بازسازی غزه پرداخته و خاطرنشان کرد: نشست قاهره به نوعی بزرگ‌ترین "نه" کشورهای عربی به آمریکا محسوب می‌شود. با این حال، از آنجا که مصر، اردن و عربستان هم‌پیمانان آمریکا محسوب می‌شوند، اجرای این طرح بدون هماهنگی با آمریکا و اسرائیل دشوار خواهد بود.
وی افزود: با توجه به وابستگی اقتصادی و امنیتی مصر، اردن و عربستان به واشنگتن، این کشورها ممکن است تحت فشار آمریکا مجبور به تعدیل مواضع خود شوند. به همین دلیل، در آینده احتمال توافقی سه‌جانبه میان آمریکا، اسرائیل و کشورهای عربی برای بازسازی غزه وجود دارد.
لیو همچنین با اشاره به غیرقابل پیش بینی بودن سیاست آمریکا در قبال خاورمیانه هشدار داد: کشورهای عربی باید خود را برای مواجهه با سیاست‌های بی‌ثبات ترامپ آماده کنند؛ چرا که هم‌زمان با نشست قاهره، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در تماس با بنیامین نتانیاهو، تأکید کرده بود که حمایت از اسرائیل همچنان «اولویت اصلی دولت ترامپ» خواهد بود و وعده داد که کمک نظامی 4 میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل تسریع خواهد شد.
چین: غزه نباید ابزاری برای معاملات سیاسی باشد در ادامه این مقاله آمده است که با فروکش کردن جنگ نظامی، خطر از بین رفتن کامل حاکمیت فلسطین بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است. لیو جونگ‌مین برای اثبات ادعای خود چهار دلیل عمده را بر میشمارد:
1. طرح حذف احتمالی حماس از قدرت:
به گفته این استاد چینی، چه در طرح کشورهای عربی و چه در طرح آمریکا و اسرائیل، حماس از ساختار سیاسی آینده غزه حذف خواهد شد. اگرچه حماس در شرایط کنونی خود را از ادعای حاکمیت کنار کشیده، اما بعید است که به‌طور کامل از نفوذ خود در غزه عقب نشینی کند، که این امر می‌تواند زمینه‌ساز تنش‌های جدید شود.
2. تشدید فشارها بر تشکیلات خودگردان فلسطین:
درگیری‌های پیچیده میان آمریکا، اسرائیل، کشورهای عربی، تشکیلات خودگردان فلسطین و حماس، آینده قدرت‌یابی تشکیلات خودگردان در غزه را مبهم کرده است. علاوه بر این، افزایش تمایلات توسعه‌طلبانه اسرائیل، خطر از بین رفتن حاکمیت فلسطین را جدی‌تر کرده است.
3. اقدامات نظامی گسترده اسرائیل:
از اواسط ژانویه و پس از آغاز آتش‌بس، نیروهای اسرائیلی تمرکز خود را بر شمال کرانه باختری، به‌ویژه در اردوگاه‌های پناهجویان جنین، معطوف کرده‌اند.
4. کاهش امید به راه‌حل دو دولتی:
با تمرکز جهان بر بازسازی غزه، جنگ اوکراین، و مسائلی همچون پرونده هسته‌ای ایران، مسئله فلسطین به حاشیه رانده شده است. این شرایط باعث شده که تحقق راه‌حل دو دولتی بیش از هر زمان دیگری دور از دسترس باشد.
لیو جونگ مین در پایان ضمن ابراز نگرانی از اوضاع فعلی، هشدار داد: بحران فلسطین و اسرائیل بار دیگر وارد دوره‌ای جدید از بن‌بست و انباشت تضادها شده است. این بحران با افزایش استحکام تضادها، پیچیدگی بیشتر درگیری‌ها و تبدیل شدن آن به یکی از معضلات لاینحل جهانی، همچنان وجدان بشریت و قدرت تحلیل منطقی را به چالش خواهد کشید.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1383707/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تسونودا به ردبول، لاوسون به ریسینگ بولز می‌رود

گلر افسانه‌ای عربستان: مطمئنم به جام‌جهانی می‌رویم

میورا به تیم ملی ژاپن دعوت می‌شود

درحال گفت‌وگو با طرف آمریکایی درباره خط لوله نورد استریم هستیم

افول برانکو ایوانکوویچ؛ او یک پروفسور بود!

برانکو: دو بازی باقی‌مانده برای ما حیاتی است

برانکو: دو بازی باقی‌مانده برای ما حیاتی است/ به بهترین شکل برای مسابقات آماده می‌شویم

حمله موشکی یمن به اهداف صهیونیستی و آمریکا

اهداف پشت پرده تهدیدات ترامپ علیه ایران/ ناکارآمدی «ابزار فشار» آمریکایی‌ها نمایان شد!

نرخ ارز امروز 6 فروردین 1404 + جزئیات

نسخه جدید پیشنهادی آمریکا برای اوکراین

ادعای توقف واردات نفت چین از ونزوئلا پس‌از دستور جدید ترامپ

چین از آمریکا می‌خواهد با «ذهنیت هژمونیک» به چین نگاه نکند

آمریکا تعداد کودکان کار را افزایش می‌دهد

ترامپ: ایران با ما مذاکره خواهد کرد/ عراقچی : پاسخ نامه را می دهیم

خبر فوری و مهم سازمان اطلاعات آمریکا درباره ایران

ترامپ: اروپا از هر دشمنی بدتر است

زلنسکی: واشنگتن توافق معدنی جدیدی را به کی‌یف پیشنهاد داده است

اهداف پشت پرده تهدیدات ترامپ علیه ایران

ماجرای نبودن پرچم آمریکا زیر پای فرماندهان نظامی

قیمت جهانی طلا رو به افزایش است

گفتگوی تلفنی رئیس امارات با ترامپ درباره آتش‌بس غزه

آخرین وضعیت قیمت سکه، طلا و ارز

رشد 25 هزار واحدی شاخص کل بورس

تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از پدر شهید عموزاد و جانباز 70درصد دماوندی در بهشهر

‌انفجار احساسات صعودی در بازار AI؛ برگ برنده اقتصادی ترامپ در 2025؟

سرمایه‌گذاری در تولید موجب تقویت زیرساخت‌های اقتصادی می‌شود

استاندار قزوین: ستاد سرمایه‌گذاری استان قزوین تشکیل شد

توقیف کامیون تریلی حامل 160 رأس دام قاچاق

موانع سرمایه‌گذاری در کردستان برطرف شود

قیمت طلا و سکه در محدوده حساس

چرا سرمایه ها به سمت خرید طلا و ارز رفته است؟

کشف زمین‌خواری میلیاردی در اردبیل

جزئیات برنامه‌های راهبردی بانک مرکزی برای تحقق شعار سال

سوال مهم زیدآبادی درباره تحریم های اقتصادی

همکاری ماسک با ترامپ فروش تسلا را نصف کرد

ترامپ سلاح جدید ابداع کرد

والتز مسئولیت افشای برنامه‌های نظامی را بر عهده گرفت

خودروی جدید ترامپ رونمایی شد

ونزوئلا در بحران کمبود انرژی

قیمت نفت اوج گرفت

سفر مقام ارشد نظامی تایوان به آمریکا

لاوروف: گفت‌وگو با آمریکا درباره ثبات راهبردی باید احیا شود

اظهارات جدید ترامپ درباره ارسال نامه‌اش به ایران | آنها با ما صحبت خواهند کرد

دعوت جهاددانشگاهی برای حضور در راهپیمایی روز قدس

راه‌حل معمار «سند چشم انداز 20 ساله» برای برون رفت ایران از بحران

صدراعظم آلمان برکنار شد

خبر جدید زلنسکی از توافق معدنی با آمریکا

ترامپ، بایدن را متهم کرد

حقوق بازنشستگان 50 درصد افزایش یافت