شرط اتحادیه اروپا برای لغو تحریمهای روسیه
اروپا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، یک سخنگوی کمیسیون اروپا روز چهارشنبه تاکید کرد که خروج کامل نیروهای روسیه از اوکراین یکی از شروط اصلی برای لغو یا اصلاح تحریمهای اتحادیه اروپا خواهد بود.
کشورهای عضو اتحادیه اروپا پایان ژانویه گذشته و اوایل ماه جاری، دو چارچوب تحریمی وضع شده علیه روسیه را برای شش ماه دیگر تمدید کردند.
به گزارش رویترز، هرگونه تغییر در نظام تحریمهای تصویب و اعمال شده علیه روسیه مستلزم اجماع میان 27 کشور عضو اتحادیه اروپا است.
سخنگوی کمیسیون اروپا در ادامه سخنان خود تاکید کرد: «پایان تجاوز غیرقابل توجیه و بیدلیل روسیه به اوکراین و خروج بیقید و شرط کلیه نیروهای نظامی روسیه از سراسر خاک اوکراین، یکی از پیششرطهای اصلی برای اصلاح یا لغو تحریمها خواهد بود.»
ایالات متحده روز گذشته (سهشنبه 25 مارس) از حصول توافقهای جداگانهای با اوکراین و روسیه برای توقف حملات در دریای سیاه و نیز قطع حملات به زیرساختهای انرژی خبر داد.
بنا به گزارش رویترز، واشنگتن پذیرفته است که در ازای این توافقها برای لغو برخی تحریمها علیه مسکو تلاش کند.
روسیه روز دوشنبه در همین راستا اعلام کرد که ایالات متحده حاضر است تا به عنوان پیششرط یک توافق امنیتی در دریای سیاه، به این کشور در لغو مجموعهای از تحریمهای غرب و محدودیتهای اعمالشده در زمینه مواد غذایی، کودهای شیمیایی و کشتیرانی کمک کند.
دیپلماتها به رویترز گفتند که بیشتر محدودیتهایی که کرملین به آنها اشاره دارد، به تحریمها و محدودیتهای اتحادیه اروپا مربوط میشود.
مذاکرات میان نمایندگان آمریکا، روسیه و اوکراین در قالب دیدارهای جداگانه روز سهشنبه وارد سومین روز خود شد.
مذاکرهکنندگان آمریکایی به پایتخت عربستان سعودی بازگشتند تا بحثها با همتایان اوکراینی خود را ادامه دهند؛ این گفتگوها با مقامات کییف از روز یکشنبه بر سر آتشبس احتمالی در اوکراین آغاز شده بود.
در همین حال، یک مقام کرملین روز سهشنبه گفت که گفتگوهای روز دوشنبه میان مقامات آمریکایی و روسی در ریاض، احتمالاً به تماسهای بیشتری میان واشنگتن و مسکو منجر خواهد شد، اما هنوز هیچ برنامه مشخصی برای آن تنظیم نشده است.
گفتگوهای سه روز گذشته که مذاکرات مستقیم میان روسیه و اوکراین را شامل نمیشد، بخشی از تلاشها برای نهایی کردن جزئیات یک وقفه نسبی در جنگ سهساله اوکراین به شمار میرود.
این در حالیست که حتی دستیابی به یک آتشبس محدود 30 روزه که مسکو و کییف هفته گذشته با آن موافقت کردند، با چالشهای بسیاری روبهرو بوده، چرا که هر دو طرف همچنان به حملات پهپادی و موشکی به مواضع یکدیگر ادامه میدهند.
روسیه و اوکراین همچنین درک متفاوتی از چگونگی اجرای یک آتشبس نسبی احتمالی دارند. دو کشور حتی پس از گفتگوهای دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، برای پیشبرد توافق آتشبس، همچنان بر سر اینکه چه نوع اهدافی باید مشمول توقف حملات شوند، اختلاف نظر دارند.
با این حال، علیرغم این اختلافها، کاخ سفید اعلام کرده است که آتشبس نسبی شامل پایان دادن به حملات به «بخش انرژی و زیرساختها» خواهد بود، در حالی که کرملین مدعی است توافق به طور محدودتری به «زیرساختهای انرژی» اشاره دارد؛ به نظر میرسد تلاشها برای تأمین امنیت کشتیرانی تجاری در دریای سیاه اصولاً حمایت هر دو طرف را جلب کرده است.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز سهشنبه در گفتگو با شبکه تلویزیونی دولتی کانال یک این کشور تصریح کرد که هیئتهای روسی و آمریکایی در ریاض «عمدتاً مسائل مربوط به امنیت کشتیرانی در دریای سیاه» را مورد بحث قرار دادهاند؛ دریای سیاه یک کریدور کشتیرانی مهم برای روسیه و اوکراین به شمار میرود که هر دو کشور در آن بنادر و خط ساحلی دارند.
آقای لاوروف همچنین یادآور شد که مسکو آماده است تا توافق سال 2022 را که به اوکراین اجازه میداد غلات خود را از طریق دریای سیاه به آفریقا، خاورمیانه و آسیا صادر کند «به شکلی که برای همه قابل قبول باشد» از سر بگیرد.
این ابتکار شاخص و مهم در دریای سیاه تابستان 2022 با میانجیگری سازمان ملل متحد و ترکیه به حصول توافقی منجر شد که مسکو ژوئیه 2023 اجرای آن را متوقف کرد.
روسیه اعلام کرد تا زمانی که خواستههایش مبنی بر رساندن مواد غذایی و کود روسی به بازارهای جهانی برآورده نشود، حاضر به تمدید توافق بر سر امنیت صادرات غلات اوکراین نیست.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1386288/