ایرانیان جهان

آخرين مطالب

خودرو در سال جدید گران می‌شود؟ آسیا و اقیانوسیه

خودرو در سال جدید گران می‌شود؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - حسین رحیمی‌نژاد، کارشناس صنعت و بازار خودرو بیان کرد: قیمت خودرو به طور طبیعی با تأخیر زمانی نسبت به تغییرات نرخ ارز تغییر می‌کند؛ قیمت خودرو به واسطه مواد اولیه‌ای که به قیمت روز از بازار خریداری می‌شود، تحت تأثیر نرخ ارز قرار می‌گیرد و خودروسازان و قطعه سازان، مواد اولیه را به قیمت آزاد خریداری می‌کنند؛ بنابراین، قیمت خودرو تغییر می‌کند، اما این تغییر با تأخیر زمانی همراه است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
رحیمی نژاد افزود: انتظار می‌رود که در سال جدید قیمت خودرو به خصوص با توجه به افزایش نرخ ارز که تاکنون تأثیر آن در قیمت خودرو‌ها مشاهده نشده است، افزایش یابد. در سال گذشته این اتفاق نیفتاد، زیرا قیمت‌گذاری دستوری در صنعت خودرو ادامه داشت و خودروسازان قیمت‌ها را به جز در مقاطعی که افزایش قیمت داشتند، ثابت نگه داشتند. این ثابت ماندن قیمت درب کارخانه موجب شد که تغییرات قیمت در بازار خودرو به صورت مقطعی کمتر از تغییرات نرخ ارز باشد.
وی با بیان این که سال 1403 سال خوبی برای صنعت و بازار خودرو نبود، گفت: در سال آینده با توجه به تغییرات صورت گرفته، از جمله واگذاری اختیارات ایران‌خودرو به شرکت کروز، احتمالاً شاهد افزایش قابل توجه قیمت‌ها خواهیم بود. همچنین، ایران‌خودرو با مشکلات جدیدی روبه‌رو خواهد شد و محصولاتش گران‌تر خواهد شد، ضمن این که قطعاً با مدیریت شرکت کروز، عمق ساخت داخل کمتر و روند مونتاژکاری در ایران خودرو بیشتر خواهد شد که این تغییرات برای مصرف‌کنندگان مناسب نخواهد بود.
این کارشناس حوزه صنعت و بازار خودرو گفت: تحریم‌ها تأثیر کمتری بر بازار خودرو دارد، زیرا صنعت خودروی کشور بیشتر به همکاری با چین وابسته است. در گذشته، صنعت خودرو با شرکت‌های فرانسوی همکاری داشت و تحریم‌ها تأثیر زیادی داشتند. اما حالا، بیش از 70 تا 80 درصد صنعت خودرو به چین وابسته است و تحریم‌های آمریکا تأثیر چندانی بر تولید و بازار نخواهند داشت.
بیشتر بخوانید:قیمت خودرو‌های سایپا امروز جمعه 8 فروردین 1404 + جدول
وی افزود: تنها تأثیر تحریم‌ها بر نوع مذاکرات و شرایط همکاری با چین خواهد بود، چرا که چین در حال حاضر به عنوان شریک انحصاری در صنعت خودروی ایران عمل می‌کند و شرکت‌های چینی از این موقعیت، همانند چند سال گذشته، برای گرانفروشی محصولاتشان استفاده خواهند کرد. بنابراین، تحریم‌ها بر تیراژ تولید تأثیری نخواهد داشت، اما قیمت‌ها به دلیل افزایش انحصار چین در بازار خودرو افزایش خواهد یافت.
در حال حاضر، واردات خودرو‌های خارجی نیز عمدتاً از چین صورت می‌گیرد، حتی خودرو‌های وارداتی برند ژاپنی نیز در واقع ساخت چین هستند. بنابراین، مذاکره با آمریکا یا رفع تحریم‌ها تأثیر چندانی بر وضعیت صنعت خودرو نمی‌گذارد.
رحیمی نژاد تصریح کرد: به طور کلی، صنعت خودروی کشور به طور کامل چینی شده است و مذاکرات اقتصادی و تحریم‌ها تنها بر شرایط قیمت‌گذاری تأثیر می‌گذارد و بر روند تولید تاثیرگذار نخواهد بود.
رحیمی نژاد گفت: با این شرایط، توصیه می‌شود افرادی که به خودرو نیاز دارند، در اولین فرصت نسبت به خرید اقدام کنند. اگر افراد قصد سرمایه‌گذاری داشته باشند، خرید خودرو به عنوان کالای مصرفی توصیه نمی‌شود؛ زیرا عدم قطعیت‌های زیادی وجود دارد و ممکن است همه پیش‌بینی‌ها به طور کامل به وقوع نپیوندند. اما اگر نیاز به خودرو دارند، بهتر است خرید خود را انجام دهند، زیرا با گذر زمان به دلیل افزایش نرخ ارز در چند ماهه گذشته و واگذاری اختیارات ایران‌خودرو به کروز، قیمت خودرو به طور قابل توجهی افزایش خواهد یافت.
منبع: اقتصاد آنلاین

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1386953/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آمریکا به پایتخت یمن مجدد حمله کرد

تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه‌های گمرکی ثانویه علیه ایران

زلنسکی می‌خواهد از توافق معدنی عقب بکشد

جدیدترین قیمت دلار آزاد امروز دوشنبه 11 فروردین 1404 + جدول قیمت + قیمت دلار آمریکا

رهبر انقلاب: اگر آمریکا شرارتی انجام دهد ضربه متقابل محکم خواهد خورد

مسیر ایران به‌سوی یک تصمیم سرنوشت‌ساز؟ | فشارهای نظامی و گزینه هسته‌ای

آشنایی با بزرگترین صنایع بورسی جهان

عید فطر روز دریافت جوایز الهی و شبیه‌ترین روز به قیامت است

جنایت ها و عهدشکنی اسرائیل و آمریکا فراموش شدنی نیست و هر تعرضی با سیلی ملت ایران روبرو خواهد شد

خط و نشان جدید ترامپ علیه ایران/ آمریکا به فکر وضع تعرفه‌های ثانویه بر ایران طی هفته‌های آتی است

سفر ترامپ به عربستان در نخستین سفر خارجی

پاسخ صریح رهبر انقلاب به تهدیدات اخیر ترامپ و اسرائیل علیه ایران

هر تعرضی از سوی اسرائیل و آمریکا با سیلی محکم ملت ایران روبرو خواهد شد

تاکید پاکستان به همکاری با طالبان برای مقابله با تروریسم

رئیس طالبان: قوانین مبتنی بر دموکراسی غربی را نمی‌پذیریم

طلای جهانی از 3100 دلار عبور کرد

قیس الخزعلی در خطبه عید فطر: عراق نباید تماشاگر اوضاع باشد

سرمایه گذاری در تولید سبب بهبود معیشت مردم می شود

کلید ضربه به ایران در دستان ترامپ؟ | نبود سیاست اقتصادی واضح، پاشنه آشیل کشور!

سفیر ایران: فضای فرهنگی ایران و افغانستان باید گسترش یابد

ترامپ باز هم ایران را تهدید کرد؛ این بار با تعرفه!

حمله دوباره جنگنده‌های آمریکایی به صنعا

ادعای جدید ترامپ درباره ایران ؛ احتمالاً چند هفته فرصت خواهیم داد و اگر پیشرفتی نبینیم ...

آمریکا در 13 حمله اطراف صنعا را هدف قرار داد

گزافه گویی جدید ترامپ درباره ایران ؛ احتمالاً چند هفته فرصت خواهیم داد و اگر پیشرفتی نبینیم ...

ترامپ: تنها چند هفته به ایران فرصت می دهیم

تاکید استارمر و ترامپ بر ادامه فشار جمعی بر پوتین

اوکراین| هشدار ترامپ به زلنسکی درباره خروج از توافق منابع

در صورت گستاخی آمریکا پاسخ کوبنده ای خواهیم داد

امام خامنه‌ای: اگر شرارتی از سوی آمریکا صورت گیرد قطعا ضربه متقابلی خواهند خورد

تهدید نظامی علیه ایران؛ ابزار فشار یا خودزنی راهبردی؟

زمین‌لرزه میانمار یکی از مرگبارترین حوادث طبیعی در منطقه

رهبر انقلاب:ترور شخصیت‌ها کار رایج صهیونیست‌ها است و آمریکا و دولتهای غربی حمایت می کنند

نتانیاهو رئیس جدید شاباک را منصوب کرد

توافق ایران و ترکمنستان برای راه‌اندازی قطار مسافری

پیش‌بینی شوکه‌کننده نایب رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران درباره قیمت خودرو

حساب این گروه از یارانه‌بگیران میلیونی شارژ شد

بن بست کمک‌های توسعه‌ای در دوران پسا ترامپ/ کشورهای فقیر در جست‌وجوی مسیر جدید

بن بست کمک‌های توسعه‌ای در دوران پساترامپ/ کشورهای فقیر در جست‌وجوی مسیر جدید

اروپا می‌خواد عمر رژیم کی‌یف را طولانی کند

وقاحت رئیس‌جمهور آمریکا در تهدید دانشگاهیان حامی فلسطین

مروری بر مهم‌ترین اخبار جهان در 12 ساعت گذشته

بانک آلمانی در مورد دلار هشدار داد!

تفاوت آمریکا و اروپا در حکمرانی هوش‌مصنوعی؛ شکاف دیجیتال عمیق‌ می‌شود

استارمر و ترامپ بر ادامه «فشار جمعی» بر پوتین توافق کردند

معرفی کشورهایی با کمترین نرخ مالیات در جهان

تحکیم روابط ایران و عراق؛ از نقش راهبردی تا همکاری‌های گسترده

اقامه نماز عید فطر در کربلا

کاهش قیمت / جدیدترین قیمت افغانی امروز دوشنبه 11 فروردین ماه 1404

قیمت دلار آمریکا امروز دوشنبه 11 فروردین ماه 1404 اعلام شد