تحریمهای پنهان ترامپ علیه مصرفکنندگان /خودروهای محبوب از دسترس خارج میشوند؟
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - اعمال تعرفه 25 درصدی بر واردات خودرو و قطعات توسط دونالد ترامپ، زنگ خطر را برای مصرفکنندگان آمریکایی به صدا درآورده است. کارشناسان هشدار میدهند که این اقدام نهتنها قیمت خودروها را تا 6000 دلار افزایش میدهد، بلکه میتواند منجر به حذف مدلهای محبوب و اقتصادی از بازار شود.
خودروسازان بزرگ با اعمال تعرفههای جدید دونالد ترامپ بر واردات خودرو در ایالات متحده، گزینههای محدودی پیش رو دارند، اما تمامی این گزینهها در نهایت به افزایش قیمتها، کاهش انتخابهای مصرفکنندگان و محدودیت در امکانات منجر خواهد شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ترامپ روز چهارشنبه تعرفه 25 درصدی بر خودرو و قطعات آن را اعلام کرد که این تصمیم باعث سقوط سهام خودروسازان جهانی شد و نگرانیهایی درباره از دست رفتن مشاغل در کشورهای بزرگ صادرکننده خودرو ایجاد کرد. رئیسجمهور سابق آمریکا ادعا کرده است که این اقدام تولید داخلی را افزایش میدهد، اما تحلیلگران معتقدند که تأثیر فوری این سیاست، فشار بر تصمیمات خودروسازان و در نتیجه افزایش هزینهها برای مصرفکنندگان خواهد بود.
اندی پالمر، مدیرعامل پیشین استون مارتین، در این باره گفت: «بیشتر خودروسازان نمیتوانند این تعرفه 25 درصدی را تحمل کنند. این یعنی آنها بخش زیادی از هزینه را به مشتریان منتقل میکنند، از جمله حذف برخی امکانات برای کاهش هزینهها و افزایش قیمت نهایی خودرو.»
حذف مدلهای ارزانقیمت از بازار آمریکا خودروسازان ممکن است هزینههای تعرفه را میان مدلهای تولیدی داخل آمریکا و وارداتی تقسیم کنند، برخی امکانات را حذف کنند یا در مواردی، فروش مدلهای مقرونبهصرفه را که عمدتاً وارداتی هستند، متوقف نمایند. این تغییرات میتواند بسیاری از آمریکاییها را از بازار خودرو خارج کند.
مؤسسه S&P Global Mobility پیشبینی کرده است که این تعرفهها موجب کاهش سالانه فروش خودرو در آمریکا از 16 میلیون دستگاه در سال 2024 به محدوده 14.5 تا 15 میلیون دستگاه در سالهای آتی خواهد شد. همچنین، برآوردهای کوکس اتوموتیو نشان میدهد که این تعرفهها میتوانند قیمت خودروهای تولیدی آمریکا را 3,000 دلار و خودروهای تولید شده در کانادا و مکزیک را تا 6,000 دلار افزایش دهند.
فشار بر خودروهای اقتصادی و مصرفکنندگان آمریکایی خودروهایی مانند هوندا CR-V، شورولت ترکس، سوبارو فارستر، شورولت اکوئیناکس و هوندا HR-V از جمله مدلهایی هستند که بیشترین تأثیر را خواهند پذیرفت.
خودروسازان میدانند که برخی خودروهایشان میتوانند حاشیه سود کمتری را تحمل کنند. اما برخی دیگر ممکن است به دلیل افزایش قیمت بیش از حد، دیگر برای فروش مقرونبهصرفه نباشند.
در دوران همهگیری کرونا، 10 درصد از خریداران آمریکایی توانایی ورود به بازار خودرو را از دست دادند. اکنون، با افزایش هزینههای ناشی از تعرفهها، این نگرانی وجود دارد که 10 درصد دیگر نیز از بازار خارج شوند.
هراس از افزایش قیمتها در میان خریداران در حالی که نمایندگیهای خودروی آمریکا در حال حاضر موجودی نسبتاً کافی دارند—حدود 90 روز عرضه—اما انتظار میرود که قیمتها پس از این دوره شروع به افزایش کنند.
اریک مان، مدیر فروش نمایندگی جیپ در وایت لیک، میشیگان، گفت که اخیراً مشتریان بیشتری به دلیل نگرانی از افزایش قیمتها اقدام به خرید کردهاند.
اثر منفی بر تولیدکنندگان اروپایی و آسیایی خودروسازان اروپایی و آسیایی که بازار آمریکا را به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای وارداتی خودرو از دست میدهند، ممکن است مجبور به کاهش تولید شوند. اگر آنها عرضه برخی مدلها را در آمریکا متوقف کنند، این موضوع به معنای کاهش تولید در کارخانههای آنها خواهد بود. کاهش حجم تولید، هزینههای واحد خودرو را افزایش میدهد و در نهایت این هزینهها نیز به مصرفکنندگان منتقل خواهد شد.
مارک ویکفیلد، کارشناس بازار جهانی خودرو در موسسه AlixPartners، اشاره کرد: خودروسازان در برابر یک تصمیم دشوار قرار گرفتهاند: یا باید با فرض موقتی بودن تعرفهها، آنها را تحمل کنند، یا اینکه تولید و زنجیره تأمین خود را طی دو تا سه سال تغییر دهند، در حالی که هنوز مشخص نیست این تعرفهها چقدر دوام خواهند داشت.
او گفت: «خودروسازانی که این تغییرات را انجام دهند، در صورت باقی ماندن تعرفهها، در سه تا چهار سال آینده برنده خواهند بود. اما اگر این تعرفهها لغو شوند، آنها با هزینههای بالای اضافی روبرو خواهند شد.»
چالش برای خودروسازان جدید به گزارش رویترز، برخی خودروسازان تازهوارد، مانند INEOS Automotive ، که به تازگی مدلهای خود را در آمریکا عرضه کردهاند، با مشکلات بیشتری مواجه خواهند شد. لین کالدر، مدیرعامل این شرکت مستقر در فرانسه، گفت که INEOS سال گذشته عرضه مدل گرنادیر را در آمریکا آغاز کرد و تاکنون 8,000 دستگاه فروخته است که 60 درصد از کل تولید این شرکت را تشکیل میدهد.
او افزود: «امکان افزایش قیمت 25 درصدی برای مصرفکننده وجود ندارد، اما ما هم نمیتوانیم تمام این هزینه را جذب کنیم.»
به گفته او، این شرکت قصد دارد هزینهها را بین خود، نمایندگیها و مشتریان تقسیم کند، اما در نهایت «همه متضرر خواهند شد.»
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1387164/