ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مگر می‌شود مذاکره نکرد و FATF را نپذیرفت و منتظر روز‌های خوب بود؟/ بدون مذاکره تثبیت قیمت دلار دور از انتظار است اخبار ایران

مگر می‌شود مذاکره نکرد و FATF را نپذیرفت و منتظر روز‌های خوب بود؟/ بدون مذاکره تثبیت قیمت دلار دور از انتظار است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اقتصاد24- محمد آیتی: بی‌تردید سال 1403 را باید بدترین سال به لحاظ حفظ ارزش پولی ملی دانست، به طوری که قیمت دلار به مرز 100 هزار تومان هم رسید. به تبع این نابسامانی، شاهد تورم‌های پی در پی و بی‌رنگ‌شدن سفره‌های مردم بودیم که اگر این روال در سال 1404 هم ادامه پیدا کند، به احتمال فراوان فارغ از پیامد‌های منفی اقتصادی می‌تواند خسارت‌های بیشتر اجتماعی را هم بر جامعه تحمیل کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در همین رابطه، احمد انارکی‌محمدی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس به اقتصاد24 گفت: وضعیت و حال و روز کشور را همه می‌بینیم و از آن خبر داریم. شاید در این بین، اقلیتی باشند که بگویند تحریم‌ها خیلی مشکلی برای کشور نیست و یا مثلاً فشار‌های اقتصادی و معیشتی خیلی ریشه‌های تحریمی ندارد، ولی انصاف این است که بگوییم خدا وکیلی تحریم‌ها فشار زیادی به اقتصاد مملکت و معیشت مردم تحمیل کرده است.
وی افزد: اینکه قیمت دلار به 100 هزار تومان می‌رسد، مشکل امروز و دیروز نیست، یعنی حاصل یک رویه بلندمدت است که به مرور عمق پیدا کرده و ابعاد آن بیشتر بر همگان روشن شده است. وقتی علیه اقتصاد یک کشور، فشار حداکثری تحمیل می‌شود، قرار نیست در سال اول و دوم، اثرات منفی آن با سال سوم و چهارم برابر باشد. قطعاً زمانی که محاصره اقتصادی، زمان بیشتری ادامه پیدا کند، شرایط سخت‌تر و سخت‌تر خواهد شد و تولید کشور و معیشت مردم روز به روز با چالش‌های بیشتری رو‌به‌رو خواهد شد و اکنون حال و روز این ایام اقتصاد ایران، گویای ادامه‌دار بودن تحریم‌ها و فشار‌های ناشی از آن است.
نماینده رفسنجان و انار تصریح کرد: ترامپ برای بار دوم رییس‌جمهور آمریکا شده است و ما یک بار تجربه ترامپ و تاثیرات او بر اقتصاد کشور را دیده و چشیده‌ایم. بخش عمده‌ای از مشکلات اقتصادی ایران به خروج آمریکا از برجام و بدعهدی طرف‌های دیگر آن توافق بین‌المللی برمی‌گردد. حال شاید ما نتوانیم مسیر تصمیم‌گیری ترامپ و یا طرف‌های اروپایی را تغییر دهیم، اما کمترین کار این است که با بهره‌گیری از تجربه گذشته، نقشه راه اقتصاد کشور را ترسیم کنیم.
انارکی‌محمدی اظهار داشت: زمانی 120 میلیارد دلار براساس فروش نفت به خزانه کشور واریز می‌شد که 14 درصد آن را خرج میادین نفتی و توسعه زیرساخت‌ها می‌کردیم و بخش قابل ملاحظه‌ای از آن در صندوق ذخیره ارزی کشور می‌رفت و اکنون این رقم به حدود یک پنجم رسیده است. واضح است که در این شرایط سخت، اقتصاد مملکت با چالش بیشتر رو‌به‌رو شود و به تبع آن، نرخ ارز افزایشی باشد.
بیشتر بخوانید: کمربند‌ها را محکم ببندید؛ از رکوردشکنی قیمت دلار تا بازگشت سایه تورم 40 درصدی در راه است!
وی یادآور شد: چه خوش‌مان بیاید و چه بدمان بیاید، اقتصاد ما، شرطی است. هر روز که از خواب بیدار می‌شویم، فضا متفاوت از روز قبل است و این رویه، سیستم برنامه‌ریزی را از ما گرفته است. خواسته همگان از مسئولان ارشد کشور این است که در ابتدا، روی تثبیت نرخ ارز، کار جدی داشته باشند. در حال حاضر، قیمت ارز موضوع اصلی نیست، یعنی همه می‌خواهند بدانند نرخ واقعی آن چقدر است که روز به روز افزایش آن و گرانی‌ها را شاهد نباشد. لااقل در این فضا می‌توان روی به برنامه‌ریزی آورد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: اینکه نرخ ارز ثابت شود، به حرف کاری ساده‌ای است. شک نکنید بدون مذاکره با دیگر کشور‌ها و دیپلماسی سیاسی قوی، ثابت شدن نرخ ارز، دور از انتظار است. ثبات در نرخ ارز، کاری چندوجهی است که با اوضاع و احوال این روز‌های کشور، بخش عمده آن، به سیاست و روابط بین‌الملل ربط پیدا می‌کند.
انارکی‌محمدی تصریح کرد: مگر می‌شود با دنیا مذاکره نکنیم و از طرفی، FATF را نپذیریم و منتظر باشیم روز‌های خوب اقتصادی به سراغ‌مان بیاید؟ ما در کمیسیون اقتصادی مجلس، آمادگی همکاری همه‌جانبه با دولت را داریم، اما خیلی نباید از ما انتظار داشته باشید که فضا را تغییر دهیم، زیرا زمانی که دولت با کارِ کارشناسی، موضوعی را به ما ارجاع می‌دهد، پشتوانه آن قوی‌تر است و به باور من، بهتر است ما در بخش کمک فکری، چکش‌کاری لوایح و نظارت بیشتر نقش ایفا کنیم.
وی در پایان گفت: امیدوارم در سال جدید، اوضاع اقتصادی کشور، بهتر و شاهد ثبات نرخ ارز باشیم، اما یادمان باشد با ادامه دست‌فرمان چند سال اخیر، نباید انتظار بهبود اوضاع را داشت که ان‌شاا... این‌گونه نباشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1387737/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازتاب گسترده سخنرانی عید فطر رهبر انقلاب در جهان عرب

احضار هشدارگونه «حافظ منافع آمریکا» در تهران به محض پایان خطبه‌ رهبری

پناهجویان افغان در کاستاریکا، قربانیان سیاست‌های آمریکا

مقام اروپایی: به سیاست تعرفه‌ای ترامپ پاسخ می‌دهیم

عراقچی خبر داد: پاسخ تهران به نامه ترامپ، به مقصد رسید

واکنش بازار دلار به ارسال نامه ایران از طریق عمان به آمریکا | تحلیل تأثیر نامه ایران به آمریکا بر قیمت دلار

بررسی گزینه های فیفا برای جانشین تیم لئون در جام باشگاه های جهان

وزیر امور خارجه از رسیدن نامه به دست آمریکایی‌ها خبر داد

عراقچی دلیل مذاکره غیرمستقیم با آمریکا را اعلام کرد

پیش‌ بینی قیمت طلا در صورت بهبود روابط ایران و آمریکا | تأثیر کاهش تنش‌های ایران و آمریکا بر قیمت جهانی طلا

تسلیم یادداشت رسمی هشدار ایران به دفتر حفاظت منافع آمریکا – آفتاب نو | اخبار ورزشی

خبر مهم و تعیین‌کننده برای روزهای آینده؛ ترامپ نامه را باز کرد؟

عراقچی: پاسخ نامه آمریکایی‌ها به دستشان رسیده است

دشمنی با امریکا و رژیم صهیونی مثل گذشته ثابت است | شرارت صورت بگیرد قطعاً ضربه متقابل خواهند خورد | به فکر ایجاد فتنه داخلی باشید، جواب محکم است

هشدار ایران نسبت به هرگونه شرارت در منطقه

قیمت جهانی طلا برای اولین بار در تاریخ از 3100 دلار عبور کرد

خبر مهم و تعیین‌کننده برای روزهای آینده؛ ترامپ نامه را باز کرد؟ +فیلم

پاسخ امام جمعه کرج به تهدید بمباران سنگین توسط ترامپ: «مرگ بر آمریکا» را تکرار کنیم

دلیل حملات آمریکا به یمن موفقیت صنعا در مسیر مقاومت است

آتش سوزی مشکوک خودروهای تسلا پس از فرانسه، آلمان و آمریکا به ایتالیا رسید

نظم نوین ترامپ؛ وقتی متحدان بی‌مصرف می‌شوند

دو مشاور نتانیاهو بازداشت شدند

رسانه عبری: مقامات نظامی اسرائیل ازسرگیری جنگ در لبنان را ضروری می‌دانند

آمار شهدای غزه به 50 هزار و 357 نفر رسید

ذخایر آب سد‌ها دو و نیم میلیارد متر مکعب کمتر از پارسال

90 درصد نقدینگی کشور در اختیار 5 درصد مردم!

توزیع 85 میلیون تن میلگرد برای تکمیل واحدهای نهضت ملی مسکن

تورم 1401 به دلیل حذف ارز 4200 بود!

طلا به اوج تاریخی خود رسید!

آخرین وضعیت تنش ایران با تروئیکا؛ از عدم تبریک به پزشکیان تا تهدیدات ماشه‌ای

تجارت ترانزیتی افغانستان با پاکستان در مسیر رکود

دشمنی با امریکا و رژیم صهیونی هم مثل گذشته ثابت است | شرارت صورت بگیرد قطعاً ضربه متقابل خواهند خورد | به فکر ایجاد فنته داخلی باشید، جواب محکم است

تأثیر توافق ایران و آمریکا بر بازار مسکن: کاهش قیمت‌ها یا رکود در معاملات؟

روشنگری تاریخی رهبر انقلاب درباره نیابت اسرائیل از آمریکا

عراقچی: نامه به دست آمریکایی‌ها رسیده و ملاحظه شده است

بازتاب گسترده سخنرانی عید فطر امام خامنه‌ای در جهان عرب

عراقچی: نامه به دست آمریکا رسیده و ملاحظه شده

هشدار جدی و رسمی ایران به آمریکا

ویدیو/ واکنش سرلشکر سلامی به تهدیدهای آمریکا

وزیر خارجه: پاسخ ایران به آمریکا به مقصد خود رسید

واکنش سردار حاجی زاده به تهدید بمباران ایران از سوی ترامپ/ آمریکا در اطراف ایران حداقل 10 پایگاه دارد/ کسی که در اتاقک شیشه ای است سنگ پرانی نمی کند

مدل جدید ترامپ برای تحریم علیه ایران؛ استفاده از اهرم تعرفه‌ گمرکی؟

با آمریکا در شرایط قلدرمآبانه به‌صورت مستقیم مذاکره نمی‌کنیم

افزایش قیمت ناباورانه طلا در جهان

روسها: 5 موشک آمریکایی و 150 پهپاد اوکراینی را ساقط کردیم

پکن: آمریکا باید به اصل چین واحد پایبند باشد

لاپید: «قطر گیت» بدترین رسوایی امنیتی دفتر نتانیاهو است

تداوم مصرف بالای بنزین در نوروز؛ افزایش 20 درصدی

نصب 4 میلیون کنتور هوشمند در کشور

درخواست سید عمار حکیم درباره معافیت تحریمی عراق برای واردات گاز و برق از ایران/هشدار نسبت به وقوع یک جنگ تمام‌ عیار در منطقه