ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تولید روزانه بنزین کشور به 120 میلیون لیتر رسید اخبار ایران

تولید روزانه بنزین کشور به 120 میلیون لیتر رسید
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - تسنیم / معاون وزیر نفت گفت: هم‌اکنون، مجموع بنزین تولیدی کشور که شامل تولید پالایشگاه‌ها و انبارهاست، به حدود 120 میلیون لیتر رسیده است.
محمدصادق عظیمی‌فر، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران، با اشاره به ظرفیت تولید پالایشگاه‌های کشور گفت: هم‌اکنون کشور ما دارای 10 پالایشگاه اصلی است که با ظرفیت بیش از 2.4 میلیون بشکه در روز، در حال فرآوری نفت‌خام و میعانات گازی هستند.
وی افزود: برای مدیریت ناترازی و کاهش فاصله بین تولید و مصرف در بخش فرآورده‌های مایع، دو دسته اقدام در دولت چهاردهم طراحی شده است که تمرکز اصلی ما بر روی پالایشگاه‌های موجود است. 
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران بیان کرد: خوشبختانه در 6ماهه دوم سال 1403 با افزایش بهره‌وری در پالایشگاه موجود، به طور میانگین 8 میلیون لیتر به تولید بنزین کشور و 7 میلیون لیتر در روز به تولید نفت گاز کشور اضافه شده است.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: رشد صنعت پالایش در سال 1403 نسبت به سال قبل، 5 درصد بوده و تقریبا صد هزار بشکه در روز به تولیدات فرآورده‌های کشور اضافه شده است.
عظیمی‌فر ادامه داد: تمرکز در بخش تولید برای مدیریت ناترازی در سال جدید، هدف‌گذاری برای افزایش بهره‌وری و بهره‌برداری از طرح‌های کیفیت‌سازی و ارتقای کمی تولیدات پالایشگاه‌های موجود است. به عنوان مثال، در پالایشگاه تهران، طرح کیفی‌سازی بنزین که تولیدات را 20 درصد افزایش می‌دهد و استاندارد بنزین را به یورو 5 ارتقا می‌دهد، امسال به بهره‌برداری می‎‌رسد. در پالایشگاه شیراز، طرح کیفی‌سازی نفت گاز به زودی به بهره‌برداری می‌رسد و استاندارد نفت گاز پالایشگاه به یورو 5 ارتقا خواهد یافت. در پالایشگاه اصفهان نیز طرح تصفیه هیدروژنی نفت سفید به بهره برداری می‌رسد.
وی با بیان اینکه علاوه بر طرح‌های پالایشی موجود، روی بهره‌برداری از پالایشگاه‌های جدید نیز تمرکز داریم، ادامه داد: پیش‌بینی می‌کنیم، امسال حداقل یک طرح جدید پالایشی و اگر اقدامات ما نتیجه‌بخش باشد، دو طرح پالایشی جدید به این 10 پالایشگاه اضافه شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: امیدواریم پالایشگاه 60 هزار بشکه‌ای آلیش که با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در منطقه سیراف در حال احداث است، به بهره‌برداری برسد. همچنین پیش‌بینی می‌شود که قطعه نخست پالایشگاه مهر خلیج فارس با ظرفیت 120 هزار بشکه در روز در بندرعباس به بهره برداری برسد.
معاون وزیر نفت اظهار کرد: همه این اقدامات در جهت دستیابی به هدف‌گذاری 129 میلیون لیتر در روز تولید بنزین و 130 میلیون لیتر در روز تولید نفت گاز است.
عظیمی‌فر تصریح کرد: در 6ماه گذشته، با استفاده از پالایشگاه‌های موجود و افزایش بهره‌وری، گام‌های مؤثری در راستای برنامه هفتم دولت برداشته شده است. با این حال، رفع ناترازی تنها با اتکا به افزایش تولید امکان‌پذیر نیست. شدت مصرف انرژی در کشور، حدود دو و نیم برابر میانگین جهانی است. ناوگان حمل و نقل کشور نیز با 53 درصد فرسودگی مواجه است و مصرف سوخت آن، بیش از دو برابر میانگین جهانی است. به همین دلیل، نیاز به نوسازی و برقی‌سازی این ناوگان و همکاری دستگاه‌های مرتبط وجود دارد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: علاوه بر نوسازی ناوگان، باید به تنوع‌سازی سبد سوخت توجه کنیم. کاهش سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت، یکی از دلایل افزایش مصرف بنزین در سال‌های اخیر بوده است. مصرف سی‌ان‌جی در اواخر سال 1399 تقریباً 24 میلیون متر مکعب بود که به 18 تا 19 میلیون متر مکعب در سال 1403 کاهش یافته است. به همین دلیل، می‌توان گفت که کاهش مصرف سی‌ان‌جی به افزایش مصرف بنزین در کشور کمک کرده است.
وی تأکید کرد: با تمام این اقدامات و برنامه‌ها در حوزه افزایش تولیدات کیفی و مدیریت مصرف، در صدد هستیم که ناترازی در بخش فرآورده‌های مایع را به حداقل برسانیم.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: طبق ماده 45 قانون برنامه هفتم پیشرفت، تخفیف 5 درصدی بر روی خوراک پالایشگاه‌ها که معادل تقریباً 3 میلیارد دلار در سال است، مشروط به اجرای طرح‌های کیفی‌سازی پالایشگاه‌ها است. این تخفیف فقط در صورتی به پالایشگاه‌ها تعلق می‌گیرد که 40 درصد از سود سالیانه آنها به صندوق طرح‌های کیفی‌سازی منتقل شود. در غیر این صورت، طبق آیین‌نامه اجرایی که در انتهای سال گذشته به تصویب هیئت وزیران رسید، به همان نسبت از تخفیف 5 درصدی این پالایشگاه‌ها کاسته خواهد شد که این موضوع می‌تواند به نفع سهامدار نباشد. بنابراین، انتظار می‌رود که این ابزار تشویقی، سرعت اجرای طرح‌های کیفی‌سازی را افزایش دهد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: در مورد بخش خصوصی، به نظر می‌رسد که صنعت پالایش برای جذب سرمایه‌گذاری و افزایش تولید ظرفیت‌های لازم را داراست. کشور ما به دلیل دارا بودن ذخایر هیدروکربنی و مشوق‌های قانونی، مانند تخفیف 5 درصدی خوراک و تسهیلات مربوط به تکمیل زنجیره ارزش، طرح‌های جذابی برای سرمایه‌گذاران این صنعت فراهم کرده است. 
عظیمی‌فر با اشاره به احداث پالایشگاه شهید سلیمانی تصریح کرد: در سال‌های گذشته، موافقت اصولی برای احداث پنج پالایشگاه 300 هزار بشکه‌ای صادر شده، اما میانگین پیشرفت این طرح‌ها تنها دو تا سه درصد بوده است. به همین دلیل می‌توان گفت که این پالایشگاه‌ها در حال حاضر بیشتر به صورت کاغذی وجود دارند و اقدام موثری برای ساخت آنها انجام نشده است.
وی ادامه داد: مجموع سرمایه‌گذاری در این طرح‌ها بیش از 24 تا 25 میلیارد دلار است. در شرایطی که کشور با محدودیت‌های مالی، زمانی و امکانات مواجه است، لازم است که دولت و سرمایه‌گذاران بر روی طرح‌های با بازدهی بالاتر متمرکز شوند.
معاون وزیر نفت اظهار کرد: از ابتدای استقرار دولت چهاردهم، در حوزه پالایش و پخش، طرح‌های پالایشی را اولویت‌بندی کردیم تا طرح‌هایی با سرمایه‌گذاری کمتر، ولی تولید و ارزش افزوده بیشتری که به زودی به بهره‌برداری می‌رسند، انتخاب کنیم. هدف ما این است که سرمایه‌گذاران با توان تأمین مالی را جذب و بر روی چند طرح خاص متمرکز کنیم تا بتوانیم به اهداف قانون برنامه هفتم دست یابیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران گفت: اثر این طرح‌ها باید در کوتاه‌مدت در افزایش تولیدات، ارتقای زنجیره ارزش و کاهش ناترازی قابل مشاهده باشد.
عظیمی‌فر بیان کرد: هم‌اکنون، مجموع بنزین تولیدی کشور که شامل تولید پالایشگاه‌ها و انبارهاست، به حدود 120 میلیون لیتر رسیده است. تولید روزانه پالایشگاه‌ها از 97 میلیون لیتر به 105 میلیون لیتر افزایش یافته و تولید انبارها به حدود 20 میلیون لیتر می‌رسد. میانگین مصرف بنزین در سال 1403 تقریبا 124 میلیون لیتر در روز برآورد شده است. برای کاهش ناترازی بین تولید و مصرف، به دنبال کاهش شتاب مصرف از طریق اجرای سیاست‌هایی مانند نوسازی ناوگان، اسقاط خودروهای فرسوده و ارتقای کیفیت خودروها هستیم و همچنین تلاش می‌کنیم تا واردات بنزین را به حداقل برسانیم.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1388695/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خاطرات فوتبالی با هوگو ایبارا؛ اسطوره بوکاجونیورز و بازیکن مهم موناکو در لیگ قهرمانان اروپا

شهر صنایع دستی اروپا کجاست؟

سوارز: از بابت یک چیز افسوس می‌خورم؛ در بارسلونا، می‌توانستیم دو بار قهرمان اروپا شویم

واکنش چین به لفاظی‌های اخیر ترامپ علیه ایران

بیانیه چین درباره پرونده هسته‌ای ایران

واکنش پکن به تصمیم جدید آمریکا

چین: حل مسئله هسته‌ای ایران با دیپلماسی ضروری است

چینی‌خانه موزه‌ هدایای امپراطوران چین در اردبیل

دیدار وزرای خارجه چین و روسیه

روبیو عنوان کرد آزادی همه آمریکایی‌ها از افغانستان اولویت ما است

تعرفه‌های خودروی ترامپ به گرانی خودرو در آمریکا رسید

«کوروش احمدی»، کارشناس روابط بین‌الملل: ترامپ بر اینکه ایران نباید بمب اتمی بسازد متمرکز بوده و صحبت چندانی راجع به موضوعات دیگر نکرده/ از آنجا که مقامات ما نیز مکررا گفته‌اند که در پی ساخت سلاح اتمی نیستند، ممکن است طرفین بتوانند به توافق برسند

طلای جهانی در مسیر رکوردشکنی

افول تولید نفت آمریکا در 11 ماه گذشته

آتش و خون در یمن؛ حملات فرا مرزی قربانی گرفت

آمریکا نقش تسلیحات هسته‌ای را در سیاست امنیتی خود کاهش دهد

20 حملۀ هوایی آمریکا به صعده و صنعاء طی شب گذشته/ نیروهای مسلح یمن: یک پهپاد پیشرفته MQ-9 ارتش آمریکا را با موشکهای بومی ساقط کردیم

رسانۀ آمریکایی: بمب‌افکن‌های آمریکا و بمب‌های سنگرشکن آنها در حمله به مجموعۀ موشکی انصارالله شکست خورده‌اند

نامه مهم ایران به شورای امنیت/ به هرگونه حمله آمریکا سریعا پاسخ می دهیم

ترامپ به تأثیرگذاری یمنی‌ها اعتراف کرد؛ جنگ به ضرر آمریکا تمام شد؟

نماینده نقابدار آمریکا!

عضو جامعه روحانیت مبارز: دستور قرآن است که برای دفاع از کشور باید از همه امکانات نظامی استفاده کنید/ ترامپ خیال می‌کند ایران از بلوفهایش ترس دارد

عراقچی: پنجره دیپلماسی همیشه باز است

وزیر خارجه آمریکا: آزادی همه آمریکایی‌ها از افغانستان اولویت ما است

روسیه به سمت حذف طالبان از فهرست تروریستی می‌رود؟

تولید نفت آمریکا به کمترین میزان در 11 ماه گذشته رسید

سقوط سهام بانک‌های آمریکایی؛ نگرانی‌ها از رکود اقتصادی افزایش یافت

دغدغه دولت بر رفع موانع سرمایه‌گذاری‌ها/ مازندران از استان‌های برجسته در اقتصاد دریامحور

پکن: راهکار دیپلماتیک درست ترین گزینه درباره پرونده هسته ایران است

پکن: راهکار دیپلماتیک درست‌ترین گزینه درباره پرونده هسته‌ای ایران است

روبیو: آزادی همه آمریکایی‌ها از افغانستان اولویت ما است

آمادگی ترامپ برای ارتباط با کره‌شمالی

طلا حوالی رکورد جاخوش کرد

ترامپ درباره آینده اقتصاد آمریکا هشدار داد؛ رکود بزرگی در پیش است؟

علاقه شدید ترامپ برای رقابت با اوباما/ رئیس جمهور بعدی کیست؟

واکنش های بین المللی به اظهارات روز گذشته رهبر انقلاب؛ ایران در برابر تهدید قصد عقب نشینی ندارد!

به هرگونه حمله از سوی آمریکا قاطعانه پاسخ می دهیم

شکایت دموکرات‌ها از ترامپ از بابت سوءاستفاده و دستکاری سیستم انتخاباتی

وزیر خارجه آلمان: آمریکا باید از «تاکتیک‌های تعلل» روسیه عبور کند

سیاستمدار اوکراینی: کی‌یف آماده برگزاری انتخابات نیست

سخنگوی دولت افغانستان: آمریکا مانع دستیابی افغانستان به جایگاه واقعی خود در سازمان ملل است

سرنوشت واردات خودرو و حقوق ورودی خودرو در سال 1404

تصاویر/ نشست فعالان اقتصادی و سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری مازندران

محمدرضا عارف: همه ظرفیت های موجود کشور را برای تحقق شعار سال به کار خواهیم بست/ اولویت مهم دولت حمایت از بخش خصوصی است

اهداف راهبردی رزمایش گسترده ارتش چین در اطراف تایوان

بیانیه مهم چین درباره پرونده هسته‌ای ایران

آژانس سوئیس؛ اولویت‌ها و برنامه‌های جدید در کابل

شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت سازمان ملل

خاطرات هاشمی: نماینده شرکت آلمانی برنامه سرمایه‌گذاری در کیش را توضیح داد

ما ماجراجویی نخواهیم کرد اما نسبت به ماجراجویی آمریکا بی‌تفاوت نخواهیم بود