امسال 200 مگاوات نیروگاه برق خورشیدی در گلستان بنا میشود
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان گفت: استان گلستان ظرفیت های دارد که هنوز به کار گیری نشده است ؛ به طور حتم با تزریق این ظرفیتها و افزودن پتانسیلهای ارزشمند، آینده اقتصادی این مردم بهتر خواهد شد.
نورانی افزود: به عنوان یک کارگزار اقتصادی و با تکیه بر شاخصهای اجتماعی و اقتصادی مردم گلستان باید بگویم که تنها راه توسعه اقتصادی در گلستان، مشارکت اقتصادی مردم این استان است.
وی اضافه کرد: باید در مقام اجرا و فارغ از شعار، مردمی سازی اقتصاد را در اولویت خودمان قرار بدیم؛ قوانین و مقررات خوبی در 5 سال اخیر در کشور تصویب شده است که باید از این ظرفیت استفاده کنیم.
ایشان با اشاره به شعار سال و منویات مقام معظم رهبری در زمان تحویل سال نو، اظهار کرد: ما میتوانیم مردم را بیشتر در اقتصاد دخیل کنیم؛ یکی از ضعفهای ما در اقتصاد این هست که مردم نقش کمتری دارند؛ هر چقدر حضور مردم در تار و پود اقتصاد بیشتر شود ما اقتصاد ایمنتری خواهیم داشت.
نورانی گفت: با نقشآفرینی مردم در حوزه اقتصادی، راحت تر می توانیم کارها را به جلو ببریم؛ باید از ظرفیتهایی که در قوانین و مقررات نظام اجرایی کشور وجود دارد؛ برای توسعه اقتصادی گلستان استفاده کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی گلستان به برخی از مباحث کلان استان اشاره کرد و گفت: اهتمام همه خادمان مردم در دستگاههای اجرایی بر آن است که بخش زیادی از دغدغههای مردم در سال جاری برطرف شود.
نورانی به مباحث مرتبط با تغییر اقلیم و خشکسالی در گلستان اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که در سال جاری به صورت ویژه در دستور کار دولت قرار گرفته است ؛حل معضل کم آبی است .
وی افزود: آمارهای رسمی بیانگر آن است که بارشها در استان گلستان 47 درصد کاهش یافته است؛ از ابتدای فصل بارش تا الان فقط 212 میلیمتر باران در گلستان به ثبت رسیده است در حالی که به طور متوسط باید 350 میلیمتر بارندگی داشتیم
علیرضا نورانی به برنامههای در دست اقدام برای حل چالش کم آبی در استان گلستان اشاره کرد و گفت: در کنار اعتبارات ملی و استانی که برای پروژههایی مانند سد نرماب، سد چایلی، سد بهارستان و سد میرداماد اختصاص خواهد یافت؛ پیش بینی میکنیم که در سال جاری رقمی معادل 700 میلیارد تومان منابع محقق شده برای حوزه آب به گلستان تزریق شود.
نورانی گفت: علاوه بر پیگیری امور اجرایی موثر در حوزه آب، نیازمند همراهی و همگامی بیشتر مردم برای مصرف بهینه آب در بخش آب شرب و ارتقا بهرهوری آب در حوزه کشاورزی هستیم.
وی افزود: اقدامات متعددی مانند ترمیم و بهسازی چاههای آب شرب، خطوط انتقال و احداث مخازن جدید ذخیره آب شرب در دستور کار قرار خواهیم داد که از آن جمله می توان به افزودن 22 هزار متر مکعب مخزن جدید ذخیره آب، برای شهر گرگان اشاره کرد.
وی به مباحث مرتبط با توسعه انرژیهای نوین در گلستان اشاره کرد و گفت: ما باید به سمت نیروگاه های تجدید پذیر و استفاده از منابع انرژی خورشیدی حرکت کنیم؛ دولت برای 30 هزار مگاوات برق تجدید پذیر برنامه ریزی کرده که 25 هزار مگاوات آن برای انرژی خورشیدی برنامهریزی شده است.
نورانی گفت: در آذر و دیماه سال گذشته، دولت مصوباتی برای توسعه نیروگاههای تجدید پذیر داشته و رقمی در حدود 5 میلیارد دلار از منابع صندوق ذخیره ارزی به این موضوع اختصاص پیدا کرده است.
نورانی رئیس سازمان به برگزاری جلسات استانی مرتبط با نیروگاههای خورشیدی اشاره کرد و گفت: ما برای رشد اقتصادی گلستان نیازمند تامین انرژی هستیم؛ یعنی تامین انرژی و تامین مالی دو رکن بسیار مهم و اساسی در توسعه سرمایه گذاری در گلستان است.
نورانی افزود: با تمهیدات پیش بینی شده در سال جاری، زمینه سازی و پیاده کردن مقدمات اجرایی ساخت نیروگاههای برق خورشیدی با ظرفیت تولید 200 مگاوات برق در مناطق مختلف استان گلستان آغاز خواهد شد.
وی اظهار داشت: آغوش استان گلستان برای سرمایه گذاری در بخش انرژیهای خورشیدی گشوده است؛ هم در زمینه تامین زمین و هم در زمینه پیگیری امورات فرا استانی در کنار سرمایه گذاران خواهیم بود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گلستان به ضرورت توسعه صنعت ترانزیت در استان گلستان پرداخت کرد و گفت:صنعت ترانزیت در بهبود وضعیت اقتصادی گلستان بسیار اثر گذار خواهد بود که باید در دو حوزه توسعه زیرساختهای داخلی و همچنین افزایش تعاملات ترانزیتی با کشورهای پیرامونی اهتمام بیشتری صرف کنیم.
نورانی ادامه داد: علیرغم اینکه در کشور همسایه شمالی جاده مناسبی وجود ندارد؛ اما به سبب امنیت و بعد کوتاه مسافت، روزانه بالای100 دستگاه کشنده از مرزهای گلستان به سمت ترکمنستان خارج میشود.
وی به رایزنیهای در حال انجام با کشور ترکمنستان اشاره کرد و گفت: در تلاش هستیم تا یک شرکت ایرانی جاده اینچه برون، اترک و گمیداغ را به مرحله اجرا برساند؛ که کشور ترکمنستان موافقت اولیه خود را اعلام کرده است.
نورانی گفت: پیش قرارداد احداث این مسیر ترانزیتی،نوشته شده است و فقط باید بحث مربوط به تهاتر و موارد مرتبط با گاز برطرف شود.
وی ادامه داد: طول این جاده 242 کیلومتر است که در برآوردهای اولیه میزان سرمایه گذاری آن 539 میلیون دلار اعلام شده است که می تواند نقش بسزایی در توسعه اقتصادی گلستان ایفا کند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1388952/