گام های مثبت در بازار سرمایه
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار اقتصادی ایونا به نقل از ایسنا، در سال 1403 تصمیمات بسیاری در حوزه مدیریت و بهبود عملکرد بازار سرمایه اتخاذ شد که از جمله اقدامات صورت گرفته اثرگذار در حوزه بازار سرمایه میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
1 – مدیریت ریسک نرخ بهره از طریق افزایش هماهنگی در تصمیمگیریهای اقتصادی:
عدم تمدید گواهی سپرده خاص با نرخ 30 درصدی در راستای جلوگیری از افزایش نرخ تامین مالی بنگاههای اقتصادی، ثبات مالی (کاهش عدم تناسب ریسک بازده در بازارهای مالی)، کاهش خروج سرمایه از نهادها و ابزارهای مالی با بازدهی ثابت، کاهش فشار هجوم سرمایه به بازار داراییهای سرمایهای فیزیکی، کاهش هسته متحرک تورم، کاهش مدیریت شده سیاستهای انقباضی و جلوگیری از تشدید کسری بودجه (هزینه مبادله بالا در تامین مالی غیرتورمی دولت) به عنوان مهمترین پیامدهای مثبت نتایج اقدامات مربوط به این هماهنگیهای اقتصادی است.
2 – کاهش عدم نفع ناشی از فروش دستوری ارز صادراتی و تعدیل نرخ ارز با راهاندازی بازار ارز تجاری به عنوان بازار رسمی مبادلات ارزی کشور:
از نتایج این اقدام که اثرات مطلوبی بر بازار سرمایه داشت، میتوان به جلوگیری از عمق بیشتر بازار غیر رسمی، نفع بیشتر بنگاههای اقتصادی و سرمایهگذاران از درآمد و سودآوری، کاهش انگیزه عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات و بهبود وضعیت دسترسی و تخصیص ارز به تجار اشاره کرد. شروع عرضه اولیه خبرنا در بازار دوم فرابورس ایران + شرح جزییات بخوانید
3- صدور ضمانت نامه دولتی برای فعالان اقتصادی کشور و بهبود امکان افزایش سودآوری، منتج به بهبود وضعیت پیمانکاران ایرانی فعال در خارج از کشور، فراهم شدن امکان دسترسی بخش خدمات به سایر بازارها در شرایط کاهش هزینههای عمرانی در قانون بودجه و افزایش درآمد ناخالص ملی (رشد اقتصادی) شد.
4- کاهش مالیات بر تولید و افزایش سودآوری صنایع: این اقدام با هدف استفاده از ظرفیتهای قانونی برای کاهش مالیات بر درآمد بنگاهها، کاهش هزینه تمام شده کالا، حمایت از تولید و رشد اقتصادی آسیب دیده از تورم، رکود و تحریم و افزایش جذابیت سرمایه گذاری در بخش مولد اقتصاد صورت گرفت.
5 - تلاش برای افزایش فروش صادراتی صنایع: این سیاست با هدف کاهش عدم النفع صنایع و فعالیت سرمایه گذاری از فروش ارز صادراتی به صورت دستوری، تشویق صنایع به تولید و درآمد صادراتی و ارزآوری به کشور در شرایط تشدید محدودیتهای خارجی (تحریمی)، صورت گرفت.
6 – تشویق بنگاهها با هدف عدم خروج سرمایه از شرکتها، یکی دیگر از سیاستهای اعمال شده در سال 1403 بود که با تداوم معافیت مالیاتی از محل انتقال سود بنگاه به حسب سرمایه و بکارگیری آن در جهت سرمایه گذاری منجر به تولید و حمایت از تولید و رشد اقتصادی محقق شد. خرید مبلمان شب یلدا با وام بدون بهره از بازار مبل خلیج فارس بخوانید
7 – تسهیل امکان اصلاح ساختار مالی و استفاده شرکتها با تجدید ارزیابی نیز از دیگر اقداماتی است که با اصلاح ساختار حسابرسی شرکتها و افزایش دوره تناوب تجدید ارزیابی سرمایه گذاریهای غیر جاری داراییهای ثابت مشهود به 3 تا 5 سال، استفاده از دارایی برای توثیق و جذب منابع مالی جدید و صیانت از حقوق سرمایه گذاران و جلب اعتماد آنها صورت گرفت.
8 – رونمایی از تابلوی مبادله گواهی صرفه جویی در بورس انرژی در سال 1403 اثرات مثبتی از جمله حکمرانی در حوزه انرژی و مقابله با تشدید ناترازی انرژی همسو با رفع کاهش ناترازی و ترویج اصلاح الگوی مصرف با ایجاد انتفاع برای مصرف کنندگان انرژی به همراه داشت که به عنوان بازاری جدید برای دسترسی به انرژی برای بنگاههای دارای ظرفیت تولید مورد بهره برداری قرار گرفت.
9 - رونمایی از بازار تخصصی نوآفرین فرابورس ایران با نخستین عرضه اولیه و آغاز رسمی معاملات این بازار: در سال 1403 ایجاد بازار تخصصی برای پذیرش IPO جدید دانش بنیان و شرکتهای فناوری و استارتاپها به دستری بهتر به محرکهای تولید دانش بنیان و فناوری مالی، حمایت از تجاری سازی محصولات دانش بنیان منتج شد.
10 – معاملات گواهی شمش نقره در بورس کالا: در سالی که گذشت همچنین، آغاز معاملات گواهی شمش نقره در بورس کالا و برداشته شدن محدودیتهای معامله شمش نقره برای اشخاص حقیقی و حقوقی به سیاست هدایت سرمایه و امکان بهینه سازی پرتفوی سرمایه گذاران و افزایش جذابیت سرمایه گذاری در بورس و بازار سرمایه منتج شد. لیر ترکیه در بازار آزاد امروز چه قیمتی است؟ بخوانید

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1389039/