ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رفراندوم جمهوری اسلامی ایران ایالات متحده آمریکا

رفراندوم جمهوری اسلامی ایران
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مخاطب 24- 12 فروردین، روز رسمیت یافتن نظام جمهوری اسلامی ایران است. نظامی که 50 روز پس از سقوط رژیم شاه و پیروزی انقلاب اسلامی و متعاقب برگزاری همه پرسی در روز‌های دهم و یازدهم فروردین 1358 شکل گرفت.
نظام جمهوری اسلامی با 98 درصد از آراء واجدین شرایط شرکت در همه‌پرسی تاسیس شد. امام خمینی (ره) در پیامی به ملت ایران، 12 فروردین را روز عید نامیدند.
در قسمتی از این پیام آمده است: «صبحگاه 12 فروردین که روز نخستین حکومت الله است، از بزرگ‌ترین اعیاد مذهبی و ملی ماست. ملت ما باید این روز را عید بگیرند و زنده نگه دارند؛ روزی که کنگره‌های قصر 2500 ساله حکومت طاغوتی فرو ریخت و سلطه شیطانی برای همیشه رخت بر بست و حکومت مستضعفین که حکومت خداست به جای آن نشست.» روایت طباطبایی از رفراندوم جمهوری اسلامی
مرحوم صادق طباطبایی که از مجریان برگزاری این انتخابات بود، در کتاب خاطرات خود می‌نویسد: 12 روز از پیروزی انقلاب نگذشته بود که مرحوم حاج احمدآقا خمینی گفتند، امام می‌گویند رفراندوم باید هرچه زودتر برگزار شود. من با آقای دکتر صدر حاج سیدجوادی در وزارت کشور دیدار کردم و پیام امام را به ایشان دادم. وزیر کشور گفت ما الان تشکیلات سالم اداری در کشور نداریم. حتی پاسبان‌ها نه می‌توانند با لباس و اونیفورم سابق سرکار بروند و نه ابزار بی‌سیم و ماشین دارند، کلانتری‌ها هم اکثر در روز‌های آخر به شدت آسیب دیده است. در مراکز استان‌ها و شهر‌ها هم استانداران و فرمانداران هنوز مستقر و مسلط به اوضاع نشده‌اند. انجام امر امام چند ماهی فرصت نیاز دارد. من مطلب را به احمد آقا طی یک تماس تلفنی اطلاع دادم. کمی بعد ایشان تلفن کرد و گفت امام می‌فرمایند، اگر کمی بجنبید، این کار انجام می‌شود. دو روز بعد احمدآقا مجددا زنگ زد و گفت امام می‌گویند قصه رفراندوم به کجا رسید؟ من گفتم مطلب تازه‌ای ندارم. ایشان گفت امام معتقدند خود شما به وزارت کشور بروید و با تجربه کار سازمانی که از انجمن‌های اسلامی دارید، سامان دادن به این امور را خود برعهده بگیرد.
روایت مطبوعات از همه‌پرسی جمهوری اسلامی
سرانجام انتخابات برگزار و نظر مردم درباره ساختار نظام رسما اعلام شد و بازتاب گسترده‌ای در مطبوعات هم پیدا کرد. از اطلاعات تا کیهان و آیندگان به تحلیل و واکاوی حضور مردم و «آری» آنان به «جمهوری اسلامی ایران» پرداخته بودند.

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

خاطره رهبر انقلاب از 12 فروردین 58
حضرت آیت الله خامنه‌ای 10 فرودین سال 64 با بیان خاطره‌ای از برگزاری رفراندوم جمهوری اسلامی، فرموده بودند: «در آن روز، روز رأی‌گیری کرمان بودم از طرف امام یک مأموریتی به من محول شده بود که بروم بلوچستان و سر بزنم به شهر‌های بلوچستان و مردم آن‌جا را از نزدیک دیدار بکنم و پیام امام را برای آن مردم ببرم. پیام محبت و دلسوزی را که ملاحظه می‌کنید از همان روز‌های اوّل امام به فکر افتادند که با این مستضعفین دورافتاده‌ای که به کلی فراموش شده بودند، حتی در نظام گذشته ملاطفت و محبت کنند و من را که آن‌جا سابقه داشتم آشنایی نسبتاً زیادی داشتم فرستادند آن‌جا برای این کار».
ایشان خاطرنشان کرده بودند: «در فرودگاه بچه‌های حزب‌الهی و داغ کرمان آمدند، صندوق را آوردند چند تا صندوق بود، هر کدام می‌خواستند که بیاورند من تویش رأی بیاندازم. آنها هم من را می‌شناختند. یعنی سابق که کرمان رفته بودم و مردم کرمان با من آشنا بودند. من هم خیلی به مردم کرمان از قدیم علاقه داشتم؛ خیلی لحظه‌ی شیرینی بود برای من، آن لحظه‌ای که این رأی را من می‌انداختم توی صندوق و می‌دیدم آن شور و هیجانی را که مردم کرمان از خودشان نشان می‌دادند در رأی دادن. بعد هم نشان داده شد که خب نودونه درصد آراء به جمهوری اسلامی آری بود». (متن کامل گفت‌و‌گو را اینجا بخوانید)
آنچه به 12 فرودین ماه شکوه داد حضور همه مردم با سلایق و گرایش‌های مختلف در پای صندوق رای بود. فضل الله فرخ از مبارزان انقلابی در کتاب خاطرات خود که از سوی مرکز اسناد انقلاب اسلامی منتشر شده است در این باره نوشت: «این انتخابات واقعا حماسه‌ای بود، چون حتی افراد سالخورده و کسانی که مریض بودند زیر بغلشان را می‌گرفتند و برای رای دادن می‌آوردند. نوجوان‌هایی که هنوز سن‌شان به حد قانونی نرسیده بود هم آماده بودند و التماس می‌کردند که رأی بدهند. بعد راجع به این مسئله در جلسه هفتگی انجمن جویندگان دین و دانش برنامه‌ریزی کردیم و بنا شد جمعی از نوجوانان را خدمت امام در قم ببریم تا ایشان به آنها اجازه رأی دادن بدهد.
وی با بیان اینکه یک سری برگه‌های رای آری تهیه کردیم و با چند تن از دوستان تعدادی از این نوجوان‌ها را به قم بردیم و قرار شد وقتی خدمت امام رسیدیم، اینها یک بیانیه بخوانند، یادآور شد: پسرم که شهید شد مسئول قرائت بیانیه بود. منتها وقتی که خدمت امام رسیدیم و پسرم می‌خواست این بیانیه را خدمت امام بخواند، به قدری این بچه‌ها شلوغ کردند و مهلت ندادند و برگه‌های آری را به طرف امام می‌انداختند که خیلی از این بچه‌ها در حوضی که در آنجا بود، افتادند.
این مبارز انقلابی در بخش دیگری از خاطراتش آورده است: سپس به امام اطلاع دادند، چون این بچه‌ها نتوانسته‌اند رای بدهند خدمت شما آمده‌اند که اجازه‌ی رأی بدهید. ایشان هم خیلی لطف فرمودند و برای آنها سخنرانی کردند و فرمودند: «این نیست که ما شما را به حساب نیاوردیم، ما رأی شما را قبول داریم، شما را قبول داریم منتها قانون این‌گونه است...»
12 فرودین هرچند در تقویم نظام سیاسی ایران ثبت و ضبط شده و هرسال پیرامون آن یادآوری‌هایی در رسانه‌ها و صداوسیما صورت می‌گیرد، اما برای رسانه‌های اپوزیسیون و ضدانقلاب سنگین است از این رو از بی، بی، سی فارسی گرفته تا صدای آمریکا که به تازگی «دونالد ترامپ» دستور تعطیلی و برچیده شدن آن را صادر کرده است این روز را سوژه‌ای برای تخریب جمهوری اسلامی ایران قرار می‌دهند تا بدین وسیله زهر خود را به پای مردم ایران بریزند، چرا که فرودین ماه به همان اندازه که برای مردم ایران شیرین است، برای سلطنت طلبان روز‌های تلخ را به ارمغان آورده.
فروردین پرالتهاب شاه مخلوع
پس از فرار محمدرضا پهلوی از ایران و سرگردانی او در کشور‌های مختلف، اعطای پناهندگی به شاه مخلوع از سوی انور سادات، رئیس‌جمهور مصر، موجی از اعتراضات را در کشور‌های اسلامی برانگیخت. یکی از این واکنش‌های گسترده، اعتصاب عمومی مردم عربستان بود که به دعوت سازمان انقلاب اسلامی شبه جزیره در اعتراض به میزبانی مصر از شاه مخلوع برگزار شد.
این اعتصاب که در 9فروردین 1359 رخ داد، نشان‌دهنده نارضایتی گسترده مردم منطقه از سیاست‌های سادات و حمایت او از فردی بود که به‌عنوان یک دیکتاتور خونریز شناخته می‌شد. این مسئله همچنین در شماره 221 روزنامه انقلاب اسلامی که در 11 فرودین 1359منتشر شده نیز بازتاب یافت.
همزمان در مصر نیز مخالفت‌ها با پذیرش شاه مخلوع رو به افزایش بود. برخی نمایندگان پارلمان مصر از جمله سعید شکری، رئیس حزب سوسیالیست کارگر، این اقدام را خلاف قانون اساسی کشورشان دانسته و شاه را یک «جانی بین‌المللی» توصیف کردند. با این حال، سادات برای تثبیت تصمیم خود، در تلاش بود با تصویب قطعنامه‌ای در پارلمان، پناهندگی شاه را رسمیت بخشد. این تصمیم حتی دولت مصر را به اتخاذ تدابیر امنیتی برای حفاظت از سفارتخانه‌های خود در کشور‌های دیگر وادار کرد.
این حوادث نشان‌دهنده انزوای روزافزون شاه مخلوع در سطح جهانی و افزایش مخالفت‌های منطقه‌ای با سیاست‌های آمریکا و متحدانش در قبال ایران پس از انقلاب اسلامی بود. در حالی که کارتر تلاش می‌کرد ایران را تحت فشار قرار دهد، هم‌پیمانان او نیز با چالش‌های داخلی مواجه بودند، زیرا حمایت از شاه نه‌تنها برای مصر، بلکه برای بسیاری از کشور‌های منطقه هزینه‌ساز شده بود.
جمهوری اسلامی ایران؛ همیشه پای مردم در میان است
چهل و هفت سال از عُمر «جمهوری اسلامی ایران» می‌گذرد و حالا این نظام، بالغ و پخته شده و سرد و گرم‌های بسیار چشیده است. نظامی که به گواه تاریخ، حضور «مردم» یکی از مهم‌ترین مولفه‌ها و ستون‌هایی است که همواره بر آن تکیه داشته است.
نقش‌آفرینی مردم در عرصه سیاست کشور با سه اقدام، شرکت در انتخابات، برپایی راهپیمایی‌های سالانه همچون 22 بهمن و روز قدس و در نهایت حضور خودجوش در صحنه برای پاسخ به برهم‌زنندگان نظم اجتماعی شناخته می‌شود.
ملت ما در تمامی بزنگاه‌های مختلف که از 12 فرودین ماه آغاز شد تا به امروز نشان داده‌اند محکم و استوار در صحنه حضور دارند، نمونه‌های اخیر آن حضور در راهپیمایی روز قدس، سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی و انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری در سال 1403 بود. تاریخ ثابت کرده است کشور‌ها آنجا صدمه می‌بینند که مردمشان در صحنه نباشند و این همان نکته‌ای است که از آن به عنوان بزرگترین ثروت برای یک نظام یاد شده است، نظامی که مردم پشت سرش ایستاده باشند. اینجا ایران است و مردم همچنان پای «جمهوری اسلامی ایران» ایستاده‌اند.

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

‌می‌خواهید بدانید پهپاد‌های نظامی تا چه مدت می‌توانند در آسمان بمانند؟ در این مقاله به رکورد‌های شگفت‌انگیز و عوامل کلیدی در مداومت پروازی آنها می‌پردازیم. شما به چه چیز فوبیا دارید؟

ایرانیان جهان

علی لاریجانی: اگر آمریکا یا اسرائیل به بهانه هسته‌ای ایران را بمباران کنند، ایران مجبور خواهد شد به سمت تولید بمب اتم برود دیدار سید هادی خامنه‌ای با مهدی کروبی

ایرانیان جهان

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از گزینه‌های بسیار بد ترامپ علیه ایران گفت ارتش: دشمنان در صورت تعرض پاسخ پشیمان کننده دریافت می‌کنند

ایرانیان جهان

ولکان کوناک، خواننده مشهور ترکیه هنگام اجرای کنسرت در جمهوری تُرک قبرس شمالی درگذشت. برگزیده رفراندوم جمهوری اسلامی ایران

ایرانیان جهان

علی لاریجانی: اگر آمریکا یا اسرائیل به بهانه هسته‌ای ایران را بمباران کنند، ایران مجبور خواهد شد به سمت تولید بمب اتم برود دیدار سید هادی خامنه‌ای با مهدی کروبی

ایرانیان جهان

جستجو پیوندها خبرنامه نظرسنجی Rss درباره ما تماس باما اوقات شرعی آب و هوا آرشیو اقتصادی اقتصادی مناطق آزاد بازار صنعت مواد غذایی کشاورزی آرایشی و بهداشتی بورس بانک و بیمه طلا و ارز بازار مسکن بازار خودرو لوازم خانگی لوازم دیجیتال ارزهای دیجیتال اجتماعی اجتماعی وضعیت راه ها مذهبی اخبار فرهنگیان سلامت علم و فناوری اطلاعات محیط زیست حقوقی و قضایی حوادث اخبار کرونا هواشناسی سیاسی سیاسی انتخابات بین‌الملل امنیتی و دفاعی احزاب ورزشی عمومی فوتبال المپیک والیبال کشتی فرهنگی فرهنگی سینما و تئاتر موسیقی چهره‌ها گردشگری گردشگری جاذبه های گردشگری سیاسی اقتصادی اجتماعی ورزشی فرهنگی گردشگری صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل درباره ما تماس باما آب و هوا اوقات شرعی نظرسنجی پیوندها جستجو خبرنامه Rss آرشیو اقتصادی اقتصادی مناطق آزاد بازار صنعت مواد غذایی کشاورزی آرایشی و بهداشتی بورس بانک و بیمه طلا و ارز بازار مسکن بازار خودرو لوازم خانگی لوازم دیجیتال ارزهای دیجیتال اجتماعی اجتماعی وضعیت راه ها مذهبی اخبار فرهنگیان سلامت علم و فناوری اطلاعات محیط زیست حقوقی و قضایی حوادث اخبار کرونا هواشناسی سیاسی سیاسی انتخابات بین‌الملل امنیتی و دفاعی احزاب ورزشی عمومی فوتبال المپیک والیبال کشتی فرهنگی فرهنگی سینما و تئاتر موسیقی چهره‌ها گردشگری گردشگری جاذبه های گردشگری سیاسی اقتصادی اجتماعی ورزشی فرهنگی گردشگری
شبکه های اجتماعی فیس بوک لینکداین واتساپ اینستاگرام تلگرام صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل صفحه نخست اخبار تبلیغات عمومی سرگرمی تحلیل کلیه حقوق محفوظ است. استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است. طراحی و تولید: "ایران سامانه"

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1390261/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه اعمال شد

اعمال تحریم‌های مرتبط با ایران علیه 3 شهروند و 3 نهاد روسیه از سوی آمریکا

جلسه در کاخ سفید برای فروش تیک تاک

تحریم‌های آمریکا علیه 3 شهروند روسیه و 3 نهاد در ارتباط با ایران

اعمال تحریم‌های مرتبط با ایران علیه 3 شهروند و 3 نهاد روسی

تحریم‌های تازه آمریکاه علیه انصارالله یمن

تولید بمب اتم توسط ایران سوژه رسانه اسرائیلی/ سرانجام این بازی خطرناک به کجا خواهد رسید؟

واکنش آلمان و ایتالیا به اعمال تعرفه‌های تجاری جدید آمریکا

تحریم‌های جدید آمریکا علیه انصارالله یمن

تصمیم قاطع ترامپ برای فروش بخش آمریکایی تیک‌تاک!

ایلان ماسک از دولت ترامپ کناره‌گیری می‌کند

درخشش بانکی‌ها و سکوت حقیقی‌ها در صنعت شیمیایی

چالش‌های بانک مرکزی اروپا در کنترل تورم

انتقاد عراقچی از عدم موضع‌گیری اتحادیه اروپا علیه لفاظی‌ آمریکایی‌ها

واکنش تند اتحادیه‌اروپا به مجارستان

وزیر امور خارجه از عدم موضع‌گیری اتحادیه اروپا علیه لفاظی‌های تحریک‌آمیز مقام‌های آمریکایی انتقاد کرد

علی علیپور به پرسپولیس؛ استقلال نه، به خانه برمی‌گردم!

اتحادیه اروپا پس از دستگیری امام‌اوغلو در روابط با ترکیه تجدیدنظر می‌کند

دورنمای حل‌ بحران اوکراین، موضوع مذاکرات لاوروف و وانگ یی

آمار زندانیان افغان در کشورهای مختلف اعلام شد

تعداد زندانیان افغان در ترکیه و ایران

طالبان: اقدام روسیه در راستای منافع دو کشور است

تحولات اوکراین|مشکل رویکرد آمریکا برای حل‌وفصل مناقشه

پیش بینی قیمت دلار فردا پنجشنبه 14 فروردین ماه 1404 / دلار فردا صعود می کند یا سقوط؟

بمباران مخازن آب الحدیده و شهادت 61 یمنی در حملات جنگنده های آمریکایی

پیام هشدار آمیز عراقچی به آمریکا

انتقاد عراقچی از عدم موضع‌گیری اتحادیه اروپا علیه لفاظی‌های تحریک‌آمیز مقام‌های آمریکا

خبر رسانه خارجی از برنامه ایران برای جنگ با آمریکا/فیلم

ضربه‌ای سنگین به ترامپ و ماسک؛ نامزد دموکرات‌ها در انتخابات دادگاه عالی ویسکانسین پیروز شد

زمان سفر مقام مهم بین‌المللی به ایران در بحبوحه تنش با آمریکا، مشخص شد

حمله موشکی انصارالله به ناو هواپیمابر آمریکایی

هشدار رهبر انقلاب به آمریکا: هرگونه شرارت با پاسخ سخت ایران روبرو خواهد شد!

تعرفه‌‎های آمریکا و دورنمای جنگ تجاری در جهان

انتقاد عراقچی از عدم موضع‌گیری اروپا علیه لفاظی‌های آمریکا |‌ به هر تعرضی با سرعت و قاطعیت پاسخ می‌دهیم

چرا رهبر انقلاب، جنگ با آمریکا را بعید می دانند؟

فوری؛ رسانه‌های اسرائیلی: جنگ با ایران نزدیک است!/ عراقچی عراقچی: پاسخ قاطع می‌دهیم

حمله جنگنده‌های آمریکایی به مخازن آب الحدیده

تحریم های جدید آمریکا علیه روسیه

فوری؛ رسانه‌های اسرائیلی: جنگ با ایران نزدیک است!/ عراقچی: پاسخ قاطع می‌دهیم

فرار به سمت حجاب به جای پاسخ درباره قطب جنوب!

آرامش پیش از طوفان؛ آیا خط قرمزهای در حال ذوب شدن هستند؟

ناتو در سال جاری 20 میلیارد یورو به اوکراین اختصاص داده‌ است

درخواست عربستان و مصر از جامعه بین‌المللی برای جلوگیری از تخلفات رژیم صهیونیستی

الجولانی: شام قوی، منطقه را قوی می‌کند

بیش از نیمی از آمریکایی‌ها: سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ به اقتصاد آسیب می‌زند

قهرمان جام ملتهای آسیا رقیب کارلوس کی روش شد

فوری / پیشنهاد ایران به آمریکا برای همکاری اقتصادی

قراردادهای خواهرخواندگی بستری مناسب برای تعاملات اقتصادی است

گواردیولا: به خاطر رفتن به لیگ قهرمانان اروپا به من پاداش نمی‌دهند

اتحادیه‌ اروپا به مجارستان واکنش تندی نشان داد