ادعای جسورانه مرد رویایی فضا؛ مریخ، ایالت بعدی ایالات متحده؟
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار فناوری ایونا به نقل از گجت نیوز، مدیرعامل شرکتهای تسلا و اسپیسایکس، در یک گردهمایی که در ایالت ویسکانسین برگزار شده ادعای جنجالی مطرح کرده و مریخ را ایالت جدید آمریکا دانسته است. او در این سخنرانی، بر اهمیت اتحاد و همبستگی ملی تأکید کرد و با تشبیه ایالات متحده به یک کشتی بزرگ، گفت که مردم باید به جای ترک این کشتی، با همدلی برای پیشبرد اهداف مشترک آن تلاش کنند.
ایلان ماسک مریخ را ایالت جدید آمریکا نامید
در خلال این رویداد، ماسک با لحنی قاطع، تعهد راسخ خود را به سرزمین آمریکا اعلام کرد و گفت: «من تا پای جان در آمریکا خواهم ماند و هرگز این کشور را ترک نخواهم کرد.» هرچند که این عبارات کمی مبهم به نظر میرسند، اما به نظر میرسد که تاکید ماسک بر همان عزم و ارادهای است که او را در مسیر پیشبرد پروژههای فضاییاش هدایت میکند.
مدیرعامل اسپیسایکس در ادامه سخنانش، جزئیاتی از برنامههای این شرکت برای سفر به مریخ را نیز مطرح کرد. او پیشبینی کرد که فضاپیمای قدرتمند استارشیپ، تا پایان سال 2026 میلادی بر سطح این سیاره سرخ فرود خواهد آمد. در این مأموریت، یک ربات انساننمای ساخت شرکت تسلا به نام Engine Tianzhu نیز حضور خواهد داشت. ماسک بر این باور است که در صورت موفقیت این مأموریت، پروازهای سرنشیندار به مریخ میتواند از سال 2029 میلادی آغاز شود، اگرچه سال 2031 را زمانی واقعبینانهتر برای این منظور میداند.
ماسک، بارها جدول زمانی خود برای مأموریتهای مریخ را تغییر داده است. در اوایل سال 2024، او گفت که امکان انجام یک مأموریت بدون سرنشین به مریخ ظرف مدت پنج سال وجود دارد و اولین پرواز سرنشیندار نیز دو سال پس از آن انجام خواهد شد. با توجه به ادامه آزمایشها و اصلاحات صورت گرفته روی فضاپیمای استارشیپ توسط اسپیسایکس، باز هم احتمال وقوع تأخیر در این مأموریت وجود دارد.
ماسک رویای تبدیل مریخ به یک زیستگاه جدید برای انسانها را در سر میپروراند، اما هنوز مسیر مشخصی در مورد نحوه تحقق این رویا یا اینکه چه کسی مالک آن خواهد بود، وجود ندارد. با این حال، اظهارات او، این گمانهزنی را در اذهان ایجاد کرده که شاید مریخ در آینده بخشی از خاک ایالات متحده و در واقع ایالت جدید آمریکا خواهد بود. با این وجود، هیچ برنامه یا قانون مدونی در این زمینه وجود ندارد. در حالی که شرکت اسپیسایکس به توسعه فناوریهای خود ادامه میدهد، سرنوشت مریخ همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.
اگرچه اهداف بلندپروازانه ماسک، مرزهای امکان را به چالش میکشد، اما زمان تحقق سکونت انسانها در مریخ بستگی به پیشرفتهای فناوری و موفقیت ماموریتهای فضایی خواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1390464/