ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اعتراضات پس از دستگیری رقیب اردوغان شعله‌ور شد خواندنی ها

اعتراضات پس از دستگیری رقیب اردوغان شعله‌ور شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دیپلماسی ایرانی / متن پیش رو در دیپلماسی ایرانی منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست.
انتظار می‌رود که در روزهای آینده اعتراضات ادامه یابد و فشار بر دولت ترکیه برای آزادی امام‌اوغلو افزایش پیدا کند. در پی دستگیری اکرم امام‌اوغلو، شهردار استانبول و یکی از رقبای اصلی رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه، موجی از اعتراضات گسترده در سراسر این کشور به راه افتاد. امام‌اوغلو، که به عنوان چهره‌ای برجسته در میان مخالفان اردوغان شناخته می‌شود، روز گذشته به اتهام فساد مالی بازداشت شد. این اقدام به سرعت واکنش‌های شدیدی از سوی حامیان او و دیگر گروه‌های مخالف دولت به دنبال داشت و خشم عمومی را برانگیخت.
معترضان در شهرهای کلیدی مانند استانبول، آنکارا، ازمیر و دیاربکر به خیابان‌ها آمدند و خواستار آزادی فوری امام‌اوغلو شدند. در استانبول، نیروهای پلیس ضدشورش با استفاده از گاز اشک‌آور و ماشین‌های آب‌پاش تلاش کردند تا جمعیت خشمگین را متفرق کنند، اما این اقدامات نه‌تنها موفق نبود، بلکه به تشدید درگیری‌ها دامن زد. گزارش‌هایی از برخی مناطق حاکی از آن است که معترضان با پرتاب سنگ و بطری به نیروهای امنیتی پاسخ داده‌اند.
احزاب مخالف دولت، به‌ویژه حزب جمهوری‌خواه خلق (CHP) که امام‌اوغلو عضو آن است، این دستگیری را یک اقدام کاملاً سیاسی و تلاشی برای سرکوب مخالفان پیش از انتخابات آینده توصیف کردند. کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب CHP، در یک کنفرانس خبری اعلام کرد: "این دستگیری نشان‌دهنده ترس اردوغان از رقابت عادلانه است. آن‌ها می‌خواهند با زندانی کردن رقبا، راه را برای پیروزی خود هموار کنند."
در مقابل، دولت ترکیه این اتهامات را رد کرده و تأکید دارد که دستگیری بر اساس شواهد محکم و در چارچوب قانون انجام شده است. وزیر دادگستری ترکیه در بیانیه‌ای رسمی گفت: قوه قضائیه مستقل عمل می‌کند و این دستگیری بر اساس پرونده‌های قضایی معتبر انجام شده است. هیچ‌کس فراتر از قانون نیست."
این رویداد در حالی رخ می‌دهد که ترکیه خود را برای انتخابات محلی و ملی آماده می‌کند و فضای سیاسی این کشور به شدت متشنج شده است. تحلیلگران معتقدند که دستگیری امام‌اوغلو می‌تواند تأثیرات عمیقی بر صحنه سیاسی ترکیه داشته باشد. برخی بر این باورند که این اقدام ممکن است به نفع اردوغان و حزب عدالت و توسعه (AKP) تمام شود، زیرا رقیب اصلی او را از گردونه رقابت خارج می‌کند.
با این حال، کارشناسان دیگر هشدار می‌دهند که این حرکت ممکن است نتیجه معکوس داشته باشد و حمایت از مخالفان را تقویت کند. اعتراضات کنونی نشان‌دهنده نارضایتی عمیق در بخش‌هایی از جامعه ترکیه است که از سیاست‌های دولت فعلی به ستوه آمده‌اند.
سازمان‌های حقوق بشری بین‌المللی نیز نسبت به این دستگیری واکنش نشان داده‌اند. دیده‌بان حقوق بشر در بیانیه‌ای اعلام کرد: "دستگیری امام‌اوغلو بدون ارائه شواهد قابل قبول، نشانه‌ای آشکار از سوءاستفاده از سیستم قضایی برای اهداف سیاسی است."
انتظار می‌رود که در روزهای آینده اعتراضات ادامه یابد و فشار بر دولت ترکیه برای آزادی امام‌اوغلو افزایش پیدا کند. همچنین، واکنش جامعه بین‌المللی و تأثیر این رویداد بر روابط ترکیه با کشورهای غربی و منطقه‌ای از نزدیک دنبال خواهد شد.
منبع: گلوبال سکیوریتی 
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1390669/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ترکیه در آستانه یک دستاورد بزرگ در والیبال اروپا

با اعمال فشار حداکثری، دسترسی ‎ایران به منابع مالی را مختل می‌کنیم

کاخ سفید کناره‌گیری ماسک را تکذیب کرد

کاخ‌سفید: ایلان ماسک کناره‌گیری می‌کند

کابینه مکرون درمورد تهران تشکیل جلسه داد

پایان ماه عسل ترامپ و ایلان ماسک/ رئیس جمهور در سایه به آخر خط رسید

حمله آمریکا به استان صعده یمن

کاخ سفید آماده مذاکره غیرمستقیم با ایران

جنگنده‌های آمریکا صعده یمن را بمباران کردند

حملات جنگنده‌های اسرائیل به مناطق مختلف در سوریه

واکنش زیدآبادی به سخنان لاریجانی در مورد بمب اتم/ راه یا چاه؟

پیشنهاد استقلال به سرمربی سابق تیم ملی

تسلیت در پی درگذشت پدر بزرگوار همکار حوزه ریاست

تاکید وزیر خزانه‌داری آمریکا بر ادامه فشار اقتصادی بر ایران

فشار اقتصادی بر ایران را ادامه خواهیم داد

جزییات افزایش حقوق بازنشستگان در سال 1404

سفر السودانی به آنکارا در سایه تحولات مهم منطقه‌ای و جهانی

رافینیا با یک فصل درخشش توپ طلا می‌گیرد!

افشاگری درباره بن یدر: از پرونده‌های آزار جنسی تا پناه بردن به فوتبال ایران | وسام بن یدر تجاوز کرده است؟

تیم منتخب بهترین بازیکنان تاریخ بایرن مونیخ با حضور نویر، لام، ریبری و مولر

طوفان فلزی چین

دور تازه حملات وحشیانه آمریکا به یمن!

شرط ایران برای مذاکره با آمریکا: به رسمیت شناختن حجاب و بستن وب سایت‌های پورن!

اظهارات ترامپ درباره مذاکره و تهدید ایران: سناریوهای احتمالی در صورت عدم توافق

واکنش گسترده رسانه‌های عبری به سخنان مشاور لاریجانی

ادعای جنجالی وزیر خزانه داری آمریکا بر ضد ایران

نخستین تحریم‌های دولت ترامپ علیه روسیه وضع شد

واکنش گسترده رسانه‌های عبری به سخنان مشاور لاریجانی (+عکس)

موضع عبدالکریم سروش درباره دولت آمریکا: وقتی قدرت بسیار بود اما حق‌شناسی و عدالت نبود، نامش جز «توحش» چیز دیگری نیست

توحش دولت آمریکا در موضع عبدالکریم سروش / وقتی قدرت بسیار بود اما حق‌شناسی و عدالت نبود، نامش جز «توحش» چیز دیگری نیست

سفر وزیر خارجه اسرائیل به پاریس برای رایزنی درباره ایران

ممنوعیت حریم هوایی کشورهای خلیج‌فارس برای حمله به ایران

خبرهای ضدونقیض درباره کناره‌گیری ماسک از دولت ترامپ

حمله هوایی آمریکا به استان صعده یمن

بنیامین نتانیاهو: می‌خواهیم غزه را تجزیه کنیم

ابراز همدردی و دلجویی مدیرکل بنیاد مازندران با دو خانواده شهید در آمل و فریدونکنار

پیروزی آویسپا با پاس گل شهاب زاهدی

ژاپن لرزید

رویارویی چین و روسیه با کارت کریدورها؛ پکن پشت متحدش را خالی می‌کند؟/ آماده‌باش ترکیه برای مانور در حیاط خلوت روسیه

شاهین: اقدام روسیه فرصت‌های جدیدی با افغانستان ایجاد می‌کند

تحریم‌های تازه آمریکا علیه انصارالله یمن

وزیر خارجه فرانسه: با ایران توافق نشود درگیری نظامی حتمی و نزدیک است

کاهش بازار سهام آمریکا در آستانه اعلام تعرفه‌ها توسط ترامپ

احتمال جدا شدن ماسک از کابینه ترامپ قوت گرفت

تحریم‌های جدید آمریکا علیه انصارالله یمن همزمان با تشدید حملات و تهدیدات

سفر وزیر خارجه رژیم صهیونیستی به فرانسه برای رایزنی درباره ایران

ادعاهای جدید وزیر خارجه فرانسه علیه ایران

سی‌ان‌ان: طرح ترامپ بزرگترین تشدید تعرفه‌های آمریکا در 100 سال گذشته است

وزیر خارجه فرانسه: با ایران توافق نشود درگیری نظامی حتمی است!

تصمیم قاطع ترامپ برای فروش تیک‌تاک!