آیا آمریکا هزینه خرید این سرزمین را محاسبه میکند؟
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - دولت ترامپ بهطور جدی در حال بررسی هزینههای در اختیار گرفتن جزیره گرینلند از دانمارک است. در حالی که مقامات آمریکایی مدعیاند این منطقه برای امنیت و اقتصاد ایالات متحده حیاتی است، کشورهای اروپایی این اقدام را تهاجمی و غیرقابل قبول توصیف میکنند. آیا آمریکا حتی به گزینه نظامی فکر میکند؟
به گزارش ایندیپندنت، کاخ سفید در حال بررسی هزینههای در اختیار گرفتن جزیره گرینلند، سرزمین خودمختار تحت حاکمیت دانمارک است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این گزارش نشان میدهد که دولت دونالد ترامپ در حال محاسبه مخارج مربوط به ارائه خدمات به 58 هزار سکنه این جزیره، سودآوری منابع طبیعی آن و همچنین راههایی است که ایالات متحده بتواند پیشنهاد جذابتری نسبت به 600 میلیون دلار یارانه سالانه دانمارک به گرینلند ارائه کند.
یک منبع آگاه در دولت آمریکا به واشنگتن پست گفت: "ایده این است که به آنها بگوییم، ما بیشتر از دانمارک به شما پرداخت خواهیم کرد. " این در حالی است که در ابتدا بسیاری، علاقه ترامپ به گرینلند را یک ایده فرضی و غیرجدی تلقی میکردند، اما نشانههای جدید حاکی از آن است که دولت وی قصد دارد این موضوع را بهطور جدی دنبال کند. بازدید مقامات آمریکایی از گرینلند؛ رویکرد جدید دولت ترامپ
در هفته گذشته، جی. دی. ونس، معاون رئیسجمهور، از یک پایگاه نظامی آمریکا در گرینلند بازدید کرد و نقش دانمارک را در این سرزمین زیر سؤال برد. او گرینلند را یک اولویت راهبردی برای ایالات متحده دانست و نسبت به افزایش نفوذ روسیه و چین در منطقه هشدار داد. ونس در اظهارات خود گفت: "کشورهایی مانند روسیه و چین بهشدت به مسیرهای دریایی و منابع معدنی قطب شمال علاقهمند شدهاند. ما باید مطمئن شویم که آمریکا در این منطقه پیشرو است، چرا که اگر ما عقب بمانیم، سایر کشورها خلأ موجود را پر خواهند کرد. "
ترامپ: گزینه نظامی را کنار نمیگذارم!
در ادامه این تحولات، دونالد ترامپ روز شنبه در مصاحبهای با NBC News تأکید کرد که قصد دارد گرینلند را تحت کنترل آمریکا درآورد و حتی گزینه نظامی را برای تحقق این هدف رد نکرد. او در این مصاحبه گفت: "ما گرینلند را به دست خواهیم آورد، 100 درصد. "
او همچنین اشاره کرد که ممکن است این کار بدون توسل به نیروی نظامی انجام شود، اما در نهایت تصریح کرد: "من هیچ گزینهای را از روی میز حذف نمیکنم. " این اظهارات نگرانیهای زیادی را در میان مقامات دانمارکی و گرینلند ایجاد کرده است.
واکنش شدید دانمارک و گرینلند به فشارهای آمریکا
در پاسخ به این اقدامات و اظهارات، مقامات دانمارک و گرینلند از سیاستهای تهاجمی آمریکا بهشدت انتقاد کردند. مته فردریکسن، نخستوزیر دانمارک، ایالات متحده را به اعمال فشار غیرقابل قبول بر گرینلند متهم کرد و گفت: "حاکمیت ملی گرینلند نباید تحت فشار اقتصادی یا تهدید نظامی آمریکا قرار بگیرد. "
ینس-فردریک نیلسن، نخستوزیر گرینلند نیز در بیانیهای اقدامات آمریکا را "بسیار تهاجمی" توصیف کرد و تأکید کرد که گرینلند هرگونه مداخله خارجی در امور داخلی خود را "غیرقابل پذیرش" میداند.
آیا آمریکا واقعاً گرینلند را میخرد؟
این نخستین باری نیست که ترامپ علاقه خود را به گرینلند نشان میدهد. در سال 2019 نیز او پیشنهاد خرید این جزیره را مطرح کرد، اما دانمارک قاطعانه این پیشنهاد را رد کرد.
با این حال، تحلیلگران معتقدند که در دوره جدید ریاستجمهوری ترامپ، او مصممتر از همیشه است که گرینلند را به نحوی تحت کنترل آمریکا درآورد.
سؤال اصلی این است: آیا گرینلند در نهایت به ایالات متحده خواهد پیوست یا اینکه این ماجرا، به یک بحران سیاسی و دیپلماتیک میان آمریکا و اروپا تبدیل خواهد شد؟
منبع: ایندیپندنت
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1392562/