ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ارائه پیشنهاد همکاری زیست‌محیطی به افغانستان عراق

ارائه پیشنهاد همکاری زیست‌محیطی به افغانستان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - - صدیقه ترابی درباره اقدامات دیپلماسی در جهت حفظ محیط زیست گفت: مسئله‌های شاخص و مهمی مثل گرد و غبار برای پیشبرد دیپلماسی محیط زیستی با کشور‌های همسایه بسیار حائز اهمیت هستند و ما در حال پیگیری آنها هستیم. سفر به کشور أفغانستان نیز در همین راستا انجام و پیشنهاد شد به جای تمرکز صرف بر موضوع حقآبه هیرمند و مسئله آب، روی سایر مسائل محیط‌زیستی نیز کار مشترکی را آغاز کنیم، از جمله احیای تالاب هامون و مقابله با پدیده گرد و غبار که تأثیرات شدیدی بر مردم هر دو کشورمی‌گذارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در ناحیه زابل و سیستان در ایران و همین‌طور در مناطق مجاور تالاب هامون در افغانستان، افراد به‌طورمستقیم با مشکلات ناشی از گرد و غبار مواجه هستند. معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ایده این بود که به جای تمرکز محدود بر موضوعات آب، بتوانیم چالش‌های زیست‌محیطی نظیر کاهش گرد و غبار را به‌عنوان بخشی از یک برنامه مشترک در دستور کار قرار دهیم. این رویکرد می‌تواند زمینه احیای تالاب هامون را فراهم کند و بحران خشکی این تالاب را به‌منظور منافع مشترک تمامی ساکنان مناطق اطراف آن، اعم از ایرانی یا افغانستانی، مدیریت کند. در سفر مشترکی که با وزیر محترم امور خارجه انجام شد، این پیشنهاد مطرح شد که ان‌شاءالله این موضوعات را با جدیت دنبال کنیم و امیدواریم به نتایج مطلوب دست یابیم.
ترابی افزود: یکی از نکات مهمی که پس از سفر به قطر برجسته شد، کارگروهی بود که میان کشور‌های عربی و سایر کشور‌های منطقه با مشارکت چند نهاد بین‌المللی از جمله ایران، قطر، کویت، عراق، ترکیه، عربستان و امارات برگزار شد. در این نشست تمامی افراد و گروه‌هایی که مطالعاتی درباره مناطق با شدت بالای گردوغبار انجام داده بودند، نتایج تحقیقات خود را ارائه کردند. نکته جالب توجه این بود که هر کشور از یک رویکرد و متدلوژی متفاوت برای انجام این مطالعات استفاده کرده بود چراکه این موضوع برای همه آنها به دلیل مشکلاتی که با آن مواجه بودند، اهمیت داشت. 
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در این میان ترکیه اعلام کرد که این مسأله جزو اولویت‌های اصلی آنها نیست و مشغول مواجهه با چالش‌هایی همچون زلزله و سایر بحران‌ها هستند. عربستان نیز اشاره کرد که دو سال پیش یک مرکز مرتبط با موضوع گردوغبار تأسیس کرده است، اما هنوز موفق به ارائه مطالعات جامع و منسجم نشده است. با این حال سایر کشور‌ها مانند عراق، کویت و امارات گزارش‌های بسیار خوبی ارائه دادند حتی برخی از این اقدامات حالت اجرایی پیدا کرده بود. برای مثال کویت و عراق بر اساس مطالعاتی که انجام شده بود و نشان می‌داد گردوغبار مناطق خاصی در عراق به شدت کویت را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، یک تفاهمنامه امضا کردند. طبق این تفاهمنامه منطقه‌ای در عراق که منشأ این گردوغبار بود، انتخاب شد و کویت سرمایه لازم را تأمین کرد تا عراق بتواند با روش‌های مختلف مدیریت و مهار این پدیده را اجرا کند.
همکاری با کشور‌های همسایه
معاون محیط زیست انسانی تصریح کرد: مطالعاتی که کویت انجام داده بود، بسیار ارزشمند است همچنین امارات هم تحقیقات بسیار جامعی درباره تأثیر گردوغبار بر سلامتی انسان انجام داده که نتایج آنها چشمگیر است. در این مطالعات انواع گردوغبار مشخص شده‌اند حتی ترکیبات شیمیایی آنها نیز شناسایی و اثراتشان بر سلامت انسان به‌طور ویژه بررسی شده است. خوشبختانه این نشست‌ها ادامه خواهد داشت. حداقل نیاز به برگزاری دو نشست دیگر است. پیشنهاد شده که تمام کشور‌ها مطالعات و روش‌های خود را به همراه مقیاس و نتایج تحقیقاتشان با دیگران به اشتراک بگذارند. این اقدام به ما کمک می‌کند تا از تجربه و دقت سایر کشور‌ها بهره‌مند شویم و به اطلاعات ارزشمندتری دست یابیم. ما نیز در مقابل مطالعات خودمان را در اختیار آنها قرار خواهیم داد.
وی افزود: از سوی دیگر ارتباط مؤثری با مرکز پژوهشی برجسته‌ای که این مطالعات را در کویت انجام داده، برقرار کرده‌ایم و پیشنهاد شده به‌واسطه وزارت خارجه همکاری‌های نزدیک‌تری با آنها داشته باشیم تا از روش‌ها و تجربه‌های آنها بیشتر بهره‌مند شویم. به نظر می‌رسد ادامه این نشست‌ها می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت پروژه‌هایی باشد که پیش‌تر به‌صورت مشترک با عراق آغاز کرده‌ایم. مناطقی از خوزستان و ایلام بیشترین تأثیر را از گردوغبار می‌پذیرند بنابراین ضرورت دارد که اقدامات میدانی مشترکی با عراق اجرا کنیم. چهار نقطه از قبل برای این کار مشخص شده‌اند که دو نقطه در ایران و دو نقطه در عراق است، اما کارعملیاتی هنوز در عراق آغاز نشده است. امیدواریم با پیگیری‌های جدی‌تر، این پروژه نیز به موفقیت برسد.
امضای تفاهمنامه با سازمان ملل
معاون محیط زیست انسانی درباره امضای تفاهمنامه میان سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان ملل در زمینه فراهم کردن تجهیزات سنجش آلودگی هوا گفت: در حال حاضر تجهیزاتی که در اختیار داریم، ابزار‌های لازم برای مطالعه و تحلیل انتشار آلودگی هوا هستند. این تجهیزات همچنین برای منشأیابی آلودگی نیز اهمیت زیادی دارند، زیرا هرچه تعداد و دقت تجهیزات بیشتر باشد، کیفیت و دقت مطالعات ما نیز افزایش خواهد یافت، اما مشکل این است که ما به‌صورت مقطعی مشغول پایش هستیم. به عنوان مثال هر پنج سال یک‌بار این اقدام انجام می‌شود که آن هم با فاصله‌های زمانی طولانی اتفاق می‌افتد این در حالیست که باید پایش ذرات آلودگی به‌صورت مداوم صورت گیرد تا بتوانیم بر اساس داده‌های به‌روز تحلیل‌های دقیقی ارائه دهیم. هرچه دقت ما در این فرآیند بالاتر باشد، نزدیک‌تر به علت اصلی مشکل خواهیم شد و در نتیجه می‌توانیم راهکار‌های اثربخش‌تری پیدا کنیم.
وی افزود: این دستگاه به گونه‌ای طراحی شده که به‌صورت پیوسته و بدون وقفه، در هر مکانی که قرار داده شود به‌طور منظم وضعیت آلودگی هوا را پایش می‌کند. با این حال هنوز اطلاعات کافی درباره آن منتشر نشده است و به نظر می‌رسد که نیاز به تهیه گزارش جامع در این زمینه وجود دارد. تلاش‌ها بر این بود که با استفاده از این تجهیزات و بر اساس تفاهمنامه‌ای که با سازمان ملل داشتیم، بتوانیم بر موانع واردات تجهیزات غلبه و تعداد کافی از دستگاه‌های پیشرفته را در کلان‌شهر‌های دارای اهمیت بالا از لحاظ آلودگی هوا مستقر کنیم. 
ترابی در پایان گفت: هدف این بود که با گردآوری اطلاعات دقیق‌تر، امکان برنامه‌ریزی بهتر و ارائه راهکار‌های درست برای کاهش آلودگی هوا فراهم شود. این فعالیت به‌عنوان یک شروع در نظر گرفته شد و همان زمان پیشنهاد دادیم که این فرآیند ادامه پیدا کند و فقط به مطالعات علمی محدود نشود بلکه باید تجهیزات و فناوری‌های لازم که به دلایل مختلف دسترسی به آنها محدود است، از طریق سازمان ملل در اختیار ما قرار گیرد. خوشبختانه تفاهمنامه مربوطه امضا شد و امیدواریم که به زودی نتایج مطلوبی حاصل شود.
منبع: روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1392679/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چین به زلنسکی هشدار داد

تشدید اخراج مهاجران افغان از پاکستان

قیمت دلار امروز 21 فروردین 1404

در حال ارزیابی پیامدهای افزایش تعرفه‌های آمریکا هستیم

ترامپ مزاحم تلفنی می‌شود؟

جاسوسی آمریکا از شبکه‌های اجتماعی مهاجران برای بررسی فعالیتهای ضدیهود

ضرب‌الاجل ترامپ به نتانیاهو برای پایان دادن به جنگ غزه

حضرتی: ایران نه تنها به فکر بمب اتم نیست، بلکه به فکر کشتار جمعی هم نیست/ روی مذاکره غیرمستقیم تاکید داریم تا ببینیم آمریکا چقدر صادقانه وارد می‌شود

سندرز: ترامپ تهدیدی جدی برای نهادهای دموکراتیک آمریکا است

خطیب: راهبرد ما در قبال آمریکا و رژیم صهیونیستی تهدید برابر تهدید است

گاف جدید رئیس‌جمهوری آمریکا؛ تماس تلفنی اشتباه با مشاور امنیت ملی سابق

ترامپ به نتانیاهو 3 هفته برای پایان دادن به جنگ غزه فرصت داد!

ما همه به بسیجی‌ها مدیون هستیم

صهیونیست‌ها و آمریکا نگران تحکیم روابط ایران و آمریکای لاتین هستند

تعیین تکلیف مجری صدا و سیما برای وزیر خارجه درباره مذاکرات ایران و آمریکا!/ هیچ تصویر دو نفره‌ای نباید منتشر شود!

چین به زلنسکی هشدار داد مراقب حرف‌زدنش باشد!

رئیس الحشد الشعبی از آغاز تبدیل این نهاد به یک سازمان رسمی خبر داد

حزب‌الله ادعای جنجالی رئیس جمهور لبنان را پاسخ داد

استقبال وزارت خارجه فلسطین از تصمیم ماکرون

ادعای الاخبار در مورد غدقن‌کردن کمک کشورهای عربی به لبنان به دستور آمریکا

زمان برگزاری حراج شمش طلا

خودروی کارکرده خارجی، دست نیافتنی تر شد

وال‌استریت ژورنال: چین آماده جنگ تمام‌عیار با آمریکاست | ابزارهایی که پکن دارد

ظرفیت‌های بوشهر در اقتصاد دریا و زنجیره ارزش پتروشیمی معرفی می‌شود

سفر به افغانستان گام های بلند برای تقویت روابط تجاری و توسعه مرزهای مشترک است

ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری و توسعه مشاغل با جدیت پیگیری شود

رونق تولید، شاه کلید حل مسائل اقتصادی کشور است

ابزارهای اقتصادی اروپا در برابر روسیه

وجود 20 هزار میلیارد ریال نقدینگی مازاد در استان مرکزی

انتخاب اعضای هیئت مدیره سازمان منطقه آزاد مازندران

مادورو: تمام بورس‌ها به جز بورس‌های شانگهای و کاراکاس سقوط کردند

گزارش| آمار جزئیات مصوبات مجلس در سال 1403

زمین تب کرد

مذاکره ترکیه و اسراییل در باکو

صعود بیت کوین به کانال 82 هزار

هشدار جنبش انصارالله به آمریکا درباره جنگ زمینی علیه یمن

مذاکره با آمریکا کدام سیاستمداران را به خط پایان رسانده است؟

تندروها بلای جان نظام؛ مارهایی که در آستین ما پرورش یافته و افعی شدند!

اتحادیه اروپا: همه گزینه‌ها علیه آمریکا همچنان روی میز است

میزبانی باکو از مذاکرات ترکیه و اسرائیل درباره سوریه

کرملین، مشارکت چین در درگیری اوکراین را رد کرد

رئیس‌جمهور لبنان خواستار نرمش حزب‌الله در موضوع سلاح‌اش شد

به رسمیت شناختن حق ساحل‌نشینان در قانون جدید ته‌لنجی

واردات بنزین سوپر با اما و اگر مواجه شد

وام 5 درصدی برای روستاها

ایران از موضع اقتدار مذاکره می‌کند؛ نه لیبی‌ایم، نه عراق

رفتار سلیقه‌ای چالش جدی پیش‌روی سرمایه‌گذاری است

چشم‌انداز مبهم بازار سکه در سایه عدم اطمینان‌های کلان اقتصادی

ضرب‌الاجل 10 روزه برای پاسخ به استعلامات در گلستان

پیروزی لحظات پایانی 3-2 دورتموند مقابل مالاگا و صعود به نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا در سال 2013