ایرانیان جهان

آخرين مطالب

زلزله تعرفه‌ای ترامپ اخبار ایران

زلزله تعرفه‌ای ترامپ
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مهم‌ترین عناوین روزنامه‌های امروز _شنبه شانزدهم فروردین 1404_ را در ادامه می‌خوانید.
به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسانه‌های آزاد، روزنامه‌ها و مطبوعات در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی به‌شمار می‌آید، بر این اساس خبرگزاری ایمنا، مرور عناوین مطبوعات کشور را به‌صورت روزانه در دستور کار خود دارد.
در صفحه نخست امروز خود با تیتر «15 راهکار برای تحقق شعار سال» نوشت: «نامگذاری سال 1404 هجری شمسی از سوی رهبر معظم انقلاب به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» به عنوان راهبرد تحقق رشد اقتصادی و زمینه‌ساز رفع مشکلات معیشتی از سوی رئیس جمهوری و اعضای کابینه چهاردهم مورد استقبال قرار گرفته است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از جمله مسعود پزشکیان رئیس جمهوری که ابتدا در پیام نوروزی رسیدن به اهداف بلند کشور و چشم‌انداز ارائه شده از سوی رهبر انقلاب را نیازمند تغییر نگاه، وحدت و انسجام داخلی و اجتناب از چند قطبی شدن توصیف کرد و در سخنانی که در دیدار مسئولان نظام با رهبر معظم انقلاب اسلامی به مناسبت عید سعید فطر بیان کرد نیز گفت: «دولت با تمام وجود تلاش خواهد کرد تا «سرمایه‌گذاری برای تولید» در سال‌جاری عملی شود. پزشکیان در آن سخنان اذعان کرد که دولت معتقد است یک اقتصاد قوی و پایدار، پایه اصلی عزت و سربلندی کشور است و با همکاری مردم، این هدف را دنبال خواهد کرد. رئیس جمهوری همچنین در نشستی با استانداران و معاونان وزارت کشور با تصریح اینکه «همه مسئولان وظیفه دارند که بستر مناسبی برای سرمایه‌گذاری و رشد تولید فراهم آورند»، اعلام کرد: سرمایه‌گذاران هم مطمئن باشند که در امنیت و احترام و با حفظ سرمایه‌هایشان می‌توانند در عرصه تولید کشور حاضر شوند. پزشکیان در این باره تأکید کرد: «باید کاری کنیم که «سرمایه‌گذاری برای تولید» صرفاً در شعار و سخنرانی نماند؛ ما در دولت همه تلاش خود را به کار می‌گیریم و پیگیر هستیم که این شعار عملیاتی شود.»
نامگذاری سال 1404 به نام «سرمایه‌گذاری برای تولید» در حالی است که مقام معظم رهبری در بیانات خود بر اهمیت زمینه‌سازی دولت برای سرمایه‌گذاری داخلی و جهت‌گیری نقدینگی در اختیار مردم به سمت تولید تأکید داشتند و راهکارهایی همچون «ثبات قوانین و مقررات» و «کوتاه‌شدن فرآیند صدور مجوزهای کسب و کار» را دو اقدام ضروری دیگر برای تحقق شعار سال برشمردند. در کنار این رهنمودها برخی از کارشناسان اقتصادی و کنشگران سیاسی نیز از زاویه نگاه خود به بیان فهرستی از ضرورت‌ها و راهکارهای عملی اجرای شعار سال پرداختند. از جمله حسین راغفر و مهدی پازوکی که در یادداشت‌هایی حمایت از بخش خصوصی، شفافیت اقتصادی، رقابت سالم میان بنگاه‌ها، حذف انحصار، اصلاح نظام مالیاتی و تدوین برنامه توسعه صنعتی را به عنوان الزامات سیاستی تحقق شعار سال مطرح کردند.
کارشناسان معتقدند شعار سال 1404 با عنوان «سرمایه‌گذاری برای تولید» بار دیگر نشان داد که اولویت نظام و به تبع، نظام اقتصادی کشور، تقویت بنیان‌های تولیدی با تکیه بر سرمایه‌گذاری است. اما تحقق این شعار، مستلزم عبور از موانع ریشه‌داری است که بخش خصوصی را سال‌هاست به حاشیه رانده است.
بدون امنیت اقتصادی، کاهش بوروکراسی و اصلاح قوانین موجود، نمی‌توان بخش خصوصی را به میدان تولید دعوت کرد. در این میان دولت باید نقش تسهیل‌گر و مکمل ایفا کند، نه‌اینکه رقیب بخش خصوصی باشد. بدون بازنگری در نگاه کلان به سرمایه‌گذاری، توسعه تولید ملی به سرانجام نمی‌رسد. اکنون زمان آن رسیده که شاهد عمل‌گرایی اقتصادی باشیم.»

ایرانیان جهان

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «مردم پای دین، نظام و انقلاب ایستاده‌اند» نوشت: «مردم با حضور در راهپیمایی «روز قدس» و نماز «عید فطر»، ضمن دفاع از آرمان استکبارستیزی که دستاورد و ثمره انقلاب است؛ با آرمان‌های امام، انقلاب و نظام اسلامی تجدید بیعت کردند. حضور خودجوش، گسترده و پرشکوه مردم در راهپیمایی روز قدس نشان از باور عمومی به آرمان‌های انقلاب و تداوم آرمان و باور انقلابی در اذهان نسل‌های مختلف تا عصر حاضر دارد، به عبارتی دیگر مردم با حضور در مراسم‌هایی از این دست، اعتقاد خود به مسیر انقلاب را نمایان کرده و همدلی و باور خود را به راه اتخاذ شده نشان می‌دهند.
طبیعتاً مشارکت مردم در راهپیمایی روز قدس و نماز عید فطر علاوه‌بر ادای تکلیف انسانی-شرعی نشان از تعلق‌خاطر به انقلاب و نظام است. به بیانی دیگر، مردم با حضور در راهپیمایی «روز قدس» و نماز «عید فطر»، ضمن دفاع از آرمان استکبارستیزی که دستاورد و ثمره انقلاب است؛ با آرمان‌های امام، انقلاب و نظام اسلامی تجدید بیعت کردند.
محمدباقر قالیباف، رئیس‌مجلس شورای اسلامی در سخنرانی مراسم راهپیمایی روز جهانی قدس ضمن اشاره به حضور گستره مردم گفت: جبهه استکبار از جمله آمریکایی‌ها و صهیونیستی‌ها قصد داشتند با کمک داعشی‌ها مسئله فلسطین به فراموشی سپرده شود اما با تدبیر مقام معظم رهبری و سیدالشهدای مقاومت نه تنها مسئله فلسطین به فراموشی سپرده نشد بلکه برای دفاع از سرزمین‌های اسلامی و برادران اهل سنت، تمام جبهه مقاومت به میدان آمد و فتنه داعش را خاموش کرد.
وی تصریح کرد: اگر یک زمانی فلسطینی‌ها با سنگ مبارزه می‌کردند اما امروز در حال مبارزه با موشک هستند و این قدرت بلامنازع مقاومت در قبال رژیم صهیونیستی است و اکنون جبهه فلسطین و گروه‌های فلسطینی متحدتر از گذشته هستند تا بتوانند قدس را آزاد کنند.
رئیس قوه مقننه با اشاره به مسائل داخلی گفت: مردم شریف ما می‌دانند که مذاکره همراه با تهدید یعنی مذاکره‌نمایی برای تحکم کردن و تحمیل کردن خواسته‌ها بر ما؛ سردمداران آمریکا می‌خواهند نه فقط منافع اقتصادی ملت ایران را نادیده بگیرند، بلکه می‌خواهند امکانات دفاعی ما را نیز از دست ما دربیاورند برای همین از مذاکره دم می‌زنند. منظور آنها از مذاکره، تحکم برای خلع سلاح ایران است اما ملت ما و ایرانیان به خوبی می‌فهمند که مذاکره برای قبول اجباری خواست دشمن، مقدمه جنگ است و هیچ انسان و ملت عاقل با سیاست و شجاعی چنین چیزی را نمی‌پذیرد.
مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور نیز با حضور در راهپیمایی روز قدس ضمن اشاره به استقبال با شکوه مردم از راهپیمایی روز قدس اظهار داشت: ما در میان سیل مردم هستیم و نمی‌دانم این جمعیت از کجاست و تا کجا ادامه دارد! وی در گفت‌وگو با خبرنگاران با انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر و سیاستمداران در برابر جنایات رژیم اشغالگر قدس گفت: ماهیت رفتار رژیم صهیونیستی و آنها که از این رژیم جنایتکار طرفداری می‌کنند، جز جنایت و وحشی‌گری و زیر پا گذاشتن اصول انسانی چیز دیگری نیست.
رئیس‌جمهور افزود: باید از دنیایی که سیاستمداران آن مدعی دفاع از حقوق بشر هستند پرسید که زنان و کودکان بی‌گناه و بی‌دفاعی که رژیم صهیونیستی به راحتی و با استفاده غیر اخلاقی از علم و تکنولوژی دنیای مدرن بر سر آنها بمب می‌اندازد و آنها را زیر آوارها می‌سوزانند و دفن می‌کند، چه گناهی کرده‌اند؟ این رفتار رژیم صهیونیستی فراتر از تصور و غیرقابل قبول است.
سردار سرلشکر پاسدار حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در خطبه‌های پیش از نماز جمعه مراسم روز قدس در دانشگاه تهران اظهار داشت: رژیم صهیونیستی خنجری است که نظام مزور و شیطانی انگلیس از 75 سال قبل آن را در پهلوی پیکره امت اسلام فرو کرد و بعد از آن آمریکا جنایتکار این رژیم را به عنوان یک سر پل سیاسی و امنیتی و جغرافیایی در منطقه جهان اسلام تقویت کرد تا اهرمی برای مهار و تنظیم سیاست‌های جنایت‌کارانه و استعمارگرانه آمریکای جنایتکار باشد.
فرمانده کل سپاه ادامه داد: از آن تاریخ ننگین سال 1945 به این طرف، که رژیم صهیونیستی به عنوان موجودیت تصنعی در ذیل حمایت‌های شیطانی غرب به‌خصوص آمریکا و انگلیس قرار گرفت، جنایت‌های بی‌شمار این رژیم، امنیت و شب و روز خوش و آرامش را از ملت مسلمان فلسطین و از بخش دیگری از سرزمین‌های اسلامی و عربی گرفته است. جنگ‌های 1948 و 1956 و 1967‌، 1973 تا قبل از انقلاب اسلامی مجموعاً نبردهایی بود که آمریکا و انگلیس و فرانسه با میدان‌داری رژیم صهیونیستی برای بی‌سرزمین کردن و آواره‌کردن یک ملت ریشه‌دار روی زمین به نام فلسطین انجام دادند.»

ایرانیان جهان

روزنامه جوان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «قلدری مستقیم ترامپ در دیپلماسی!» نوشت: «رئیس‌جمهور آمریکا که حالا به نظر می‌رسد پاسخ ایران به نامه خودش را دریافت کرده، در تازه‌ترین موضع خود به خبرنگاران گفته که به نظرش «ایران مذاکرات مستقیم می‌خواهد»، موضعی که تاکنون ایران جوابی به آن نداده است. جدیدترین موضع دونالد ترامپ که بعد از چند مرتبه کلنجار کلامی بین مقام‌های ایرانی و امریکایی طی دو هفته اخیر ابراز شده، به نظر می‌رسد بیش از هر چیز دیگری، منعکس‌کننده تمایل شخصی ترامپ برای جهت‌دهی به دیپلماسی، به شیوه‌ای است که او به آن علاقه دارد، شیوه‌ای که چندان درباره او ناآشنا به نظر نمی‌رسد. ترامپ در موضع جدیدش گفته که مذاکره مستقیم «سریع‌تر انجام می‌شود و شما طرف مقابل را خیلی بهتر از این می‌فهمید که بخواهید از طریق واسطه‌ها مذاکره کنید.»
دونالد ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری‌اش، طی 16 ماه 27 نامه با کیم جونگ اون، رئیس‌جمهور کره شمالی رد و بدل کرد و نتیجه دیپلماسی او در تیرماه 1398، چیزی بیشتر از آن چیزی نبود که ناظران در آمریکا از تعبیر دیپلماسی عکس یادگاری (PHOTO- OP) برایش استفاده کردند. حالا مشخص شده که او مدتی بعد با وساطت امانوئل ماکرون در تدارک یک کنفرانس ویدئویی با حسن روحانی همتای ایرانی وقت خودش بوده که تمام مقدمات آن هم فراهم شده بود ولی در نهایت روحانی به دلایلی که قابل حدس زدن است، در این کنفرانس ویدئویی شرکت نکرده است. ترامپ روز پنج‌شنبه برای چندمین بار ظرف دو، سه هفته اخیر درباره ایران صحبت کرد که البته لحن او، کمی متفاوت از دفعات قبل بود. او که چند روز پس از ارسال پاسخ ایران به نامه‌اش، صحبت می‌کرد، به خبرنگاران گفته که فکر می‌کند «ایران مذاکرات مستقیم می‌خواهد» و بدون اینکه به این اشاره کند که این نتیجه‌گیری او چطور به دست آمده، گفت که خودش هم «مذاکرات مستقیم را ترجیح می‌دهد».
موضع جدید ترامپ در حالی بیان شده که او ظرف چند هفته اخیر، چند مرتبه ایران را تهدید به اقدام نظامی کرده است. ترامپ که اواسط اسفند 1403 با نوشتن نامه‌ای به رهبری ایران، تهران را بین مذاکره یا اقدام نظامی مخیر گذاشته بود، در گفت‌وگو با شبکه «ان‌بی‌سی نیوز» آمریکا گفت که «اگر با ایران به توافق نرسیم و ضمانتی برای عدم ساخت سلاح هسته‌ای توسط ایران دریافت نکنیم، این کشور بمباران خواهد شد. این کشور به شیوه‌ای بی‌سابقه بمباران خواهد شد.» موضعی که چند مرتبه دیگر نیز با زبان‌های مختلف تکرار شد، و واکنش تند مقام‌های ایرانی را برانگیخت. امیر سعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل 11 فروردین (31 مارس) در نامه به دبیرکل سازمان ملل متحد تهدید ترامپ را «خصمانه» خواند و هشدار داد که تهران به هر حمله‌ای «سریعاً و قاطعانه» پاسخ خواهد داد. وزارت خارجه ایران نیز دوشنبه قبل با احضار سرپرست سفارت سوئیس به عنوان حافظ منافع آمریکا، یادداشت رسمی هشدار ایران «در قبال هرگونه شرارت» و تصمیم تهران برای «واکنش قاطع و فوری به هر تهدید» را به او ابلاغ کرده بود.
تحت چنین شرایطی، ایران می‌تواند با ورود به دیپلماسی با آمریکا، افکار عمومی را با خود همراه کند، هرچند احتمال اندکی وجود دارد که مذاکرات، نتیجه ملموسی به بار بیاورد. ویکتور چا، با اشاره به تلاش ترامپ برای توافق با کره شمالی در جولای 2019 گفته بود: «برای ترامپ، یک توافق، هدف همه منتقدان او خواهد بود. همانطور که حرفه او در املاک نشان داده، ترامپ غیرقابل اعتمادترین شریکی است که می‌توان تصور کرد.» به همین دلیل، در حالی که به نظر می‌رسد مقام‌های ایرانی در مرحله کنونی تحت فشار قرار دارند تا به دیپلماسی «نه» نگویند، آنها در مرحله نخست خواهند کوشید از طریق دیپلماسی غیرمستقیم، افکار عمومی را متقاعد کنند که از مذاکره با او چیزی بیرون نخواهد آمد.»

ایرانیان جهان

روزنامه وطن امروز در صفحه نخست امروز خود تیتر «تیغ تعرفه» را برگزید و نوشت: «سرانجام زمان عملی شدن مهم‌ترین وعده انتخاباتی ترامپ فرا رسید و او شرکا و رقبای اقتصادی سنتی آمریکا را زیر تیغ تعرفه‌های سنگین برد. در محافل رسانه‌ای بحث‌های مفصلی درباره اینکه این تعرفه‌ها چیست، چه کشورهایی را دربر می‌گیرد، چه کالاهایی را دربر می‌گیرد و سرآخر، عاقبت این جنگ تجاری که آمریکا علیه شرکای خود آغاز کرده چه خواهد شد به وجود آمده که ضروری است به این سوالات و ابهامات پاسخ داده شود.
تعرفه به زبان بسیار ساده عبارت است از «مالیاتی که بر کالاها یا خدمات سایر کشورها اعمال می‌شود». هر اندازه ارزش یا قیمت نهایی آن کالا یا خدمت بیشتر باشد، حجم این مالیات (تعرفه) بر شرکت‌هایی که این کالا را به داخل کشور مقصد وارد می‌کنند سنگین‌تر یا بیشتر می‌شود. برای مثال اگر یک خودروی شرکت بنز تا دیروز با 100 هزار دلار به ایالات متحده وارد می‌شد، با اعمال مالیات (تعرفه) 25 درصدی بر کالاهای وارداتی از آلمان، از روز 9 آوریل با قیمت 125 هزار دلار به ایالات متحده وارد می‌شود. شاید در ابتدا این سوال پرسیده شود که این موضوع سبب افزایش فشار بر شهروندان خود آمریکا می‌شود اما در حقیقت این موضوع بر پیچیدگی‌های روابط بین کشورهای مبدأ و مقصد و شرکت‌های واردکننده این کالا خواهد افزود و با توجه به توان خرید مشتری (در اینجا شهروندان آمریکایی) این موضوع سبب خواهد شد مشتری به دنبال محصولات یا کالا و خدماتی باشد که در داخل آمریکا و با هزینه کمتر از کالاهای وارداتی تولید می‌شود.
سابقه اعمال تعرفه‌ها بر کالاهای خارجی نشان می‌دهد هرگاه ایالات متحده در دوره‌ای از بحران اقتصادی قرار گرفته، به سمت وضع تعرفه‌ها بر شرکای سیاسی و اقتصادی خود حرکت کرده که با تأسیس ایالات متحده آمریکا به عنوان یک دولت - ملت پیوند خورده است. با این حال اعمال و وضع این تعرفه‌ها با هر بحران اقتصادی علیه شرکای آمریکایی فزونی یافته است. برای مثال با بحران اقتصادی سال 1929 و برای برون‌رفت از وضعیت اقتصادی، ایالات متحده همزمان با اتخاذ سیاست اقتصادی داخلی کینزیانیسم، به دنبال وضع تعرفه‌های خارجی سنگین بر کالاهای وارداتی از اروپا رفت و توانست واردات کالاهای اروپایی را به دوسوم کاهش دهد. در بحران اقتصادی 1999، بحران اقتصادی 2009، بحران اقتصاد آمریکا در دوره کرونا (2019) و حالا در بحران اقتصادی جدید آمریکا، وضع تعرفه‌ها مورد توجه قرار گرفته است.
شاید مهم‌ترین هدف ترامپ و تیم مستقر در کاخ سفید برای اعمال تعرفه‌ها را باید محدود کردن قدرت چین در عرصه بین‌المللی عنوان کرد. ترامپ و تیم اقتصادی او معتقدند چین با در اختیار داشتن نیروی کار ارزان و با استفاده از ظرفیت‌های بین‌المللی که برای وارد کردن کالاهای چینی به سایر کشورها از جمله به آمریکا با استفاده از شرکت‌ها یا طرف‌های ثالث به دست آورده است، خود را از اعمال تعرفه‌های آمریکا دور کرده و در یک حاشیه امن قرار گرفته است، بنابراین به سرعت تراز تجاری مثبت خود را در اقتصاد بین‌المللی تقویت کرده و این موضوع سبب ایجاد بحران‌های اقتصادی در ایالات متحده شده است.
به هر حال چین با توجه به قدرت اقناع اقتصادی و توانمندی سرمایه‌گذاری بین‌المللی خود، توانسته بخش زیادی از منابع اقتصادی جهان را بر اساس اهداف خود تعریف کند و این موضوع آن چیزی نیست که آمریکا را راحت بگذارد.
اعمال تعرفه‌ها می‌تواند از بین رفتن اعتماد شرکای اقتصادی آمریکا نسبت به این کشور در عرصه بین‌المللی و متعاقباً شکست پروژه دلار به عنوان واحد پول مورد اعتماد بین‌المللی باشد. اضافه بر این شیوع جنگ اقتصادی و تجاری بین‌المللی و جهانی با دور جدید اعمال تعرفه‌ها، اجتناب‌ناپذیر است؛ موضوع ژئواکونومیکی که می‌تواند عواقب ژئوپلیتیک را نیز به دنبال داشته باشد و منجر به گسیختگی بیشتر آمریکا از متحدانش شود (که نمود بارز آن را در واکنش شهروندان اروپا به خودروهای تولیدی شرکت تسلا در این قاره می‌توان مشاهده کرد)؛ موضوعی که خاصیت تسری به دنیای سیاست را نیز خواهد داشت.»

ایرانیان جهان

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود تیتر «تهران و واشنگتن در آستانه تصمیم بزرگ» را برگزید و نوشت: «در طول تعطیلات نوروزی 1404، تحولات برجسته‌ای در عرصه سیاست خارجی رخ داد که عمدتاً به مکاتبات تهران و واشنگتن و فضای مبهم میان «جنگ» و «مذاکره» متمرکز بود و کماکان هم این ابهام وجود دارد، چراکه بخشی از اخبار مؤید شروع مذاکرات است و هم‌زمان با آن، گزارشاتی هم پیرامون احتمال وقوع درگیری مخابره می‌شود. در تازه‌ترین واکنش، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، طی گفت‌وگوی خود با خبرنگاران درباره هواپیمای «ایرفورس وان»، اظهار کرد که ایران اکنون تمایل به گفت‌وگوی مستقیم با آمریکا دارد. زمانی که درخصوص محتوای نامه ارسالی به ایران سوال شد، ترامپ ضمن رد اهمیت آن، تصریح کرد که «نامه‌ها را فراموش کنید. ایران قصد داشت از طریق واسطه‌ها ارتباط برقرار کند، اما اکنون به نظر می‌رسد به دنبال مذاکرات مستقیم هستند». به گفته رئیس‌جمهور آمریکا، «من فکر می‌کنم ایران احساس آسیب‌پذیری می‌کند، اما من نمی‌خواهم آنها چنین احساسی داشته باشند. آنها واقعاً مایل به گفت‌وگوی مستقیم هستند».
پیش‌تر، لورا روزن، خبرنگار برجسته آمریکایی، از آغاز مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا خبر داده بود و اعلام کرد که در صورت توافق بر سر شرایط، این مذاکرات طی دو یا سه هفته آتی آغاز خواهد شد. ایران نیز پس از توافق اولیه در این دور از مذاکرات، آماده است وارد گفت‌وگوی مستقیم با واشنگتن شود.
بااین‌حال، مقامات آمریکایی اعلام کرده‌اند که به منظور تقویت حضور نظامی خود در خاورمیانه، اعزام نیروی بیشتر به منطقه را در دستور کار قرار داده‌اند. به ادعای یکی از مقامات وزارت دفاع آمریکا، این تقویت شامل اعزام هواپیماهای اف -15، اف -16 و اف -35 به منطقه است. همچنین، بمب‌افکن‌های رادارگریز بی -2 به پایگاه دیه‌گو گارسیا در اقیانوس هند منتقل شده‌اند که این اقدام بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر ایالات متحده برای افزایش قدرت بازدارندگی در برابر تهدیدات ایران است.
این مقام آمریکایی همچنین اعلام کرد که دو ناو هواپیمابر، هری ترومن و کارل وینسون، هم‌زمان به خاورمیانه اعزام خواهند شد و تعداد نیروهای نظامی ایالات متحده در منطقه به حدود 40 هزار نفر خواهد رسید. این اعزام‌ها به گفته مقامات، پیامی روشن به ایران و حوثی‌ها در یمن است که به‌ویژه بر تقویت توان بازدارندگی ایالات متحده در برابر تهدیدات منطقه‌ای تأکید دارد. هم‌زمان، مؤسسه امنیت ملی آمریکا (JINSA) گزارش جدیدی منتشر کرد که نشان می‌دهد پنجره زمانی برای استفاده از «مکانیسم ماشه» در قطع‌نامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل که به ایران تحریم‌های سازمان ملل را بازمی‌گرداند، محدود است و این مهلت نهایتاً تا خردادماه 1404 به پایان می‌رسد.
در این بین اندیشکده کوئینسی طی گزارشی از منظری متفاوت به تحلیل مواضع دونالد ترامپ در سیاست خارجی پرداخته است. به اعتقاد این اندیشکده، ترامپ بارها ادعا کرده که می‌تواند به سرعت به جنگ‌های جهانی پایان دهد، اما به وضوح از اینکه دیگر رهبران جهانی مطابق میل او عمل نمی‌کنند ناراحت است.»

ایرانیان جهان

روزنامه دنیای اقتصاد در صفحه نخست امروز خود تیتر «حمله تعرفه‌ای ترامپ به تجارت جهانی» را برگزید و نوشت: «اگر متوجه نشده‌اید که آمریکا به قول ترامپ در حال «غارت، چپاول، تجاوز و تاراج توسط کشورهای دور و نزدیک» است یا اینکه به طرز بی‌رحمانه‌ای از «فرصت شکوفایی» خود محروم شده است، تبریک می‌گوئیم: شما درک بهتری از واقعیت نسبت به رئیس‌جمهور ایالات متحده دارید.
از منظر اکونومیست دشوار است که بگوییم کدام یک نگران‌کننده‌تر است: اینکه رهبر جهان آزاد بتواند چنین اراجیفی را درباره موفق‌ترین و تحسین‌شده‌ترین اقتصاد جهان بگوید یا اینکه در دوم آوریل، ترامپ بر اساس همین توهمات، بزرگ‌ترین تغییر در سیاست تجاری آمریکا طی بیش از یک قرن را اعلام کند و مرتکب بزرگ‌ترین اشتباه اقتصادی غیرضروری و زیان‌بار در دوران مدرن شود.
ترامپ در سخنرانی خود در باغ رز کاخ سفید، تعرفه‌های «متقابل» جدیدی را علیه تقریباً تمامی شرکای تجاری آمریکا اعلام کرد. تعرفه 34 درصدی بر چین، 27 درصدی بر هند، 24 درصدی بر ژاپن و 20 درصدی بر اتحادیه اروپا اعمال خواهد شد. بسیاری از اقتصادهای کوچک با نرخ‌های سرسام‌آوری مواجه خواهند شد و تمام کشورها حداقل مشمول تعرفه 10 درصد خواهند بود. با در نظر گرفتن تعرفه‌های موجود، میزان کل تعرفه‌های اعمال‌شده بر چین اکنون به 65 درصد رسیده است. کانادا و مکزیک از تعرفه‌های جدید معاف شده‌اند و این تعرفه‌ها بر عوارضی که برخی صنایع خاص را هدف قرار می‌دهند، مانند تعرفه 25 درصدی بر خودروها یا تعرفه وعده داده‌شده بر نیمه‌هادی‌ها، افزوده نخواهند شد.
ترامپ از این روز به‌عنوان یکی از مهم‌ترین روزهای تاریخ آمریکا یاد کرد. البته او تا حدودی درست می‌گوید. «روز آزادی» او نشان‌دهنده ترک کامل نظم تجاری جهانی و پذیرش حمایت‌گرایی توسط آمریکا است. اما پرسشی که برای کشورهایی که از این خرابکاری بی‌فکرانه ترامپ شوکه شده‌اند مطرح است آن است که چگونه می‌توان دامنه خسارات را محدود کنند؟
از نظر اقتصادی، ادعاهای ترامپ کاملاً بی‌اساس هستند. او می‌گوید تعرفه‌ها برای کم‌کردن کسری تجاری آمریکا ضروری هستند؛ زیرا این کسری را انتقال ثروت به خارجی‌ها می‌بیند. اما هر یک از اقتصاددان‌های تیم او می‌توانند به او بگویند که این کسری ناشی از این است که آمریکایی‌ها کمتر از آنچه کشورشان سرمایه‌گذاری می‌کند، پس‌انداز دارند و این واقعیت طولانی‌مدت هرگز مانع از این نشده که اقتصاد آمریکا در بیش از سه دهه گذشته از سایر کشورهای گروه G7 پیشی بگیرد. هیچ دلیلی وجود ندارد که تعرفه‌های جدید او این کسری را از بین ببرند. اصرار بر متعادل‌کردن تجارت با هر شریک تجاری به‌طور جداگانه غیرمنطقی است؛ مثل این است که بگوییم تگزاس فقط در صورتی ثروتمندتر خواهد بود که با هر 49 ایالت دیگر تجارت متوازن داشته باشد یا شرکتی را مجبور کنیم که هر یک از تامین‌کنندگانش نیز مشتری آن باشد.»

ایرانیان جهان

کد خبر 854727

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1393283/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هجوم گنج‌یاب‌ها به امامزاده‌ها در نوروز؛ قبر امامزاده عرب را کلا گودبرداری کردند! +عکس

گزارش تصویری| فوتسال زنان ایران _ ژاپن از دریچه لنز دوربین

تساوی تیم ملی فوتسال زنان برابر ژاپن در تورنمنت تایلند

تساوی بانوان فوتسالیست ایران و ژاپن در دیداری دوستانه

چشم لهستان به دنبال بندر کلیدی اوکراین

تلگراف: ماکرون واسط میان اروپا و پوتین خواهد شد

صادرات نفت ایران رکورد شکاند

شرکت پی‌پل امکان معامله سولانا و چین لینک را در پلتفرم‌های اصلی خود فراهم کرد

سانداکاران ملی پوش راهی چین شدند

چرخش راهبردی گرجستان به چین؛ از تجارت آزاد تا مشارکت راهبردی

ایران در نشست محیط زیستی بریکس چه پیشنهاداتی ارائه کرد؟

انتشار جنجالی فیلم حمله مرگبار به 70 نیروی حوثی توسط ترامپ؛ اوپس!

«تهدید به مرگ» بدون فکر و بی‌محابا رئیس‌جمهور مستقر امریکا توسط کیهانی‌ها!

سرکوب حمایت‌ها از غزه بزرگ‌ترین فریبکاری دموکراسی‌ غربی است

پزشکیان موضع ایران درباره مذاکره با آمریکا را اعلام کرد/ اگر خواهان مذاکره هستید، دیگر تهدید برای چیست؟

رفتار آمریکا با درخواست مذاکره تناقض دارد/ اگر در داخل دعوا نکنیم، توطئه‌های خارجی کارساز نخواهد بود

ترامپ مهلت فروش تیک‌تاک را 75 روز دیگر تمدید کرد

آمادگی در امریکا برای اعلام جزئیات بزرگترین طرح تحریم علیه ایران

نگرانی آمریکایی‌ها از برنامه‌های ترامپ

تمام جزئیات دستمزد کارگران در سال 1404+ جدول 5 ساله

سکوت دولت‌های غربی مقابل جنایات رژیم صهیونیستی شرم‌آور است

ترامپ به‌دنبال توافقی با ایران شبیه به توافق لیبی با آمریکاست

روسیه: باید فورا به مذاکرات بدون تهدید با ایران بازگشت

واژگونی مرگبار 2 اتوبوس و یک مینی بوس

پیروزی بزرگ النصر مقابل الهلال با درخشش رونالدو

آمار تأسف‌بار نهایی کشته شدگان تصادفات نوروزی

وقتی ترامپ ناخواسته ویدئویی از جنایت و نسل‌کشی خود را منتشر کرد!

واکنش توئیتری‌ نسبت به برکناری شهرام دبیری

ارتش آمریکا به طور پنهانی کاستن از نیروهای فعال خود را بررسی می‌کند

شوک اوپک پلاس با افزایش تولید نفت

سینر: دوپینگ؟ هنوز هم باید موضوع را هضم کنم

سرمقاله صبح نو/ چند دلیل برای رد شرارت خارجی

سرمقاله اطلاعات/ طرح اسرائیل برای غزه چیست؟

گاف دولت ترامپ درباره پناهجوهای اوکراینی

دزدی ارتش اسرائیل از سوریه

رشد 36 درصدی برگزاری مجامع الکترونیک بورسی در سال 1403

اپل برای دور زدن تعرفه‌های آمریکا به برزیل می‌رود

آماده‌سازی 2 برنامه جامع برای سرمایه‌گذاری تولید و مقابله با تحریم‌ها

شاهکار نیروی هوایی ایران در آغاز جنگ تحمیلی

پیش‌بینی مهم رییس سابق اتاق بازرگانی از قیمت دلار در سال 1404

به‌کارگیری ظرفیت‌های استان مرکزی برای تحقق شعار سال ضروری است

مختصری درباره فرمان رهبر انقلاب و «سرمایه‌گذاری برای تولید»

آیا طلا گران‌تر می‌شود؟ | بررسی دلایل افزایش بی‌وقفه قیمت طلا

اعمال نرخ محاسباتی 68 هزار تومانی در سامانه گمرک

تعرفه‌های ترامپ؛ شکست نئولیبرالیسم یا تناقضی از درون

سرمایه‌گذاران در تنگنا؛ نرخ بهره‌ نجومی و بخشنامه‌ های ناگهانی تولید را زمین‌ گیر کرده است

چه سناریویی باعث ریزش 30 درصدی دلار می‌شود؟

سفیر هند: تعاملات فرهنگی پایه گسترش روابط سیاسی و اقتصادی است

منطقه آزاد انزلی محور جذب سرمایه گذار برای تولید

پیش بینی بازار‌های اقتصادی ایران در سال 1404/ کاهش شدید قیمت دلار