ایرانیان جهان

آخرين مطالب

بزرگترین شاهکارهای معماری جهان باستان آسیا و اقیانوسیه

بزرگترین شاهکارهای معماری جهان باستان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دوران باستان شاهد ظهور امپراتوری‌های قدرتمند، جوامع پیچیده و پیشرفت‌های چشمگیر در هنر، معماری و مهندسی بود و هرم بزرگ جیزه، استون هنج، کولوسئوم، دیوار بزرگ چین و جزیره ایستر موآی از جمله بزرگترین شاهکارهای معماری این دوران هستند.
به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دوران باستان به دوره‌ای از توسعه اولیه تمدن‌های بشری تا پایان دوران باستان کلاسیک یعنی حدود سه هزار قبل از میلاد تا 500 سال پس از میلاد گفته می‌شود.
این دوره شاهد ظهور امپراتوری‌های قدرتمند، جوامع پیچیده و پیشرفت‌های چشمگیر در هنر، معماری و مهندسی بود. مردم در جوامع ساختاریافته زندگی می‌کردند، سیستم‌های نوشتاری را توسعه دادند و شهرهای ماندگار ساختند. این تمدن‌ها برای قدرت‌نمایی، احترام به الهه‌ها یا تجلیل از فرمانروایان خود، بناهای تاریخی عظیمی ساختند که آزمون زمان را به موفقیت گذراندند و در برابر تغییرات گوناگون مقاومت کرده‌اند. در ادامه به معرفی تعدادی از بزرگترین شاهکارهای معماری جهان باستان می‌پردازیم. هرم بزرگ جیزه The Great Pyramid of Giza، مصر هرم بزرگ جیزه که در حدود 2550 سال قبل از میلاد ساخته‌شده، گواهی مهندسی مصر باستان و یکی از نمادین‌ترین سازه‌های باقی‌مانده از تاریخ بشر است. این بنای تاریخی که به سفارش فرعون خوفو ساخته شد، در ابتدا تا ارتفاع 146.6 متری بالا رفت و به بلندترین بنای ساخت بشر در زمان خود تبدیل شد. هم‌راستایی دقیق آن با نقاط اصلی و استفاده از حدود 2.3 میلیون بلوک آهکی که هر کدام بین 2 تا 15 تن وزن دارند، همواره محققان و بازدیدکنندگان را مجذوب خود می‌کند. بازدید از هرم بزرگ جیزه سفری بی‌نظیر به دوران باستان ارائه می‌دهد. کاوشگران می‌توانند به داخل هرم وارد شوند و از گذرگاه‌های باریکی عبور کنند که به اتاق پادشاه (محل قرارگیری تابوت خوفو) منتهی می‌شود. فلات جیزه اطراف نیز میزبان اهرام خفره و منکائوره، همچنین ابوالهول مرموز است. برای افزایش بازدیدها از منطقه نیز موزه بزرگ مصر در نزدیکی اهرام بنا شده است که مجموعه گسترده‌ای از مصنوعات تاریخ غنی مصر را در خود جای داده و قرار است در سوم جولای 2025 افتتاح شود.

ایرانیان جهان

استون هنج Stonehenge، انگلستان تحقیقات اخیر بینش‌های جالبی را در مورد منشأ و هدف ساخت استون‌هنج آشکار کرده است. یک مطالعه نشان می‌دهد که این بنای تاریخی برای متحد کردن جوامع کشاورزی اولیه بریتانیا در یک دوره انتقال فرهنگی در حدود 2500 سال قبل از میلاد ساخته شده است. کشف اینکه سنگ محراب مرکزی از اسکاتلند منتقل شده، نشان‌دهنده تلاش مشترک جوامع دوردست برای بنا کردن این سازه است. به‌طور معمول قدم گذاشتن در دایره داخلی سنگ‌ها ممنوع است و تنها تورهای اختصاصی صبح زود فرصتی منحصربه‌فرد برای این تجربه را فراهم می‌کنند. این تورها دیدگاهی صمیمی از مقیاس این بنای تاریخی و تلاش عظیمی ارائه می‌دهند که در ساخت آن به کار رفته است. در سال‌های اخیر تلاش‌های قابل‌توجهی برای حفظ استون‌هنج و محوطه اطراف آن صورت گرفته است که از جمله آن‌ها بسته شدن جاده A344 و حذف پارکینگ مجاورش، همچنین ایجاد یک مرکز بازدیدکننده در دو کیلومتری سنگ‌ها و برپایی نمایشگاه‌ها و امکانات رفاهی است که ضمن حفظ یکپارچگی بنا، تجربه کلی بازدیدکنندگان را بهبود می‌بخشد.

ایرانیان جهان

کولوسئوم Colosseum، ایتالیا کولوسئوم که در ابتدا به نام آمفی تئاتر فلاویوم (Amphitheatrum Flavium) شناخته می‌شد، بین سال‌های 72 و 80 پس از میلاد و تحت فرمان امپراتورهای فلاویان ساخته شد و گواهی بر مهندسی و معماری روم باستان است. طول این آمفی‌تئاتر بیضوی حدود 189 متر و عرض آن 156 متر است که آن را به بزرگترین آمفی‌تئاتر ساخته‌شده در جهان تبدیل می‌کند. طراحی نوآورانه این بنا دارای سیستم پیچیده‌ای از طاق‌ها بود و می‌توانست بین 50 تا 80 هزار تماشاگر را در خود جای دهد. کولوسئوم میزبان انواع نمایش‌های عمومی از جمله نبردهای گلادیاتوری، شکار حیوانات، نبردهای دریایی ساختگی و نمایش‌های تئاتری بود که نه‌تنها منبع سرگرمی، بلکه نمایشی از ثروت و قدرت امپراتوری بودند. کف سالن که هم‌اکنون و با گذر زمان در معرض دید قرار گرفته است، یک ساختار زیرزمینی پیچیده به نام هیپوژئوم را پوشانده است که حیوانات و هنرمندان در آن منتظر نوبت خود برای نمایش می‌شدند. امروزه کولوسئوم که نمادی از میراث ماندگار رم است، سالانه میلیون‌ها بازدیدکننده را به خود جذب و به‌عنوان مکانی برای رویدادهای فرهنگی مختلف عمل می‌کند. تلاش‌های مرمتی اخیر با هدف حفظ عظمت آن برای نسل‌های آینده انجام شده است.

ایرانیان جهان

دیوار بزرگ چین The Great Wall of China دیوار بزرگ چین هزاران کیلومتر را در بر می‌گیرد و شاهدی بر میراث ماندگار این کشور در طول قرن‌هاست. ریشه آن به دوره بهار و پاییز (771-476 پیش از میلاد) و دوره کشورهای متخاصم (475-221 پیش از میلاد) بازمی‌گردد که دولت‌های مختلف برای دفاع از قلمرو خود استحکاماتی ساختند. این دیوارهای تکه‌تکه بعدها تحت سلسله کین (221 تا 206 قبل از میلاد) توسط امپراتور «کین شیء هوانگ» متحد و سرآغاز دیوار بزرگ چین به‌عنوان یک ساختار پیوسته شدند. سلسله‌های بعدی به‌ویژه سلسله مینگ (1368-1644 پس از میلاد)، دیوار را برای محافظت در برابر تهاجمات شمالی تقویت کردند و گسترش دادند. بخش‌های دوران مینگ از جمله قسمت‌هایی است که امروزه به‌خوبی حفظ شده‌اند و با سازه‌های آجری و سنگی مستحکم در زمین‌های متنوع چین مشخص می‌شوند. پیشرفت‌های باستان‌شناسی همچنان اهداف چندوجهی دیوار را روشن می‌کند. مطالعات اخیر نشان می‌دهد که دیوار بزرگ چین فراتر از نقش دفاعی خود، به‌عنوان وسیله‌ای برای تنظیم تجارت و مهاجرت عمل می‌کند که این امر نشان‌دهنده اهمیت آن در زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی کشور چین است. این دیوار مناظر و تجربیات متنوعی را ارائه و هر بخش آن داستان خود را روایت می‌کند که در طول قرن‌ها شکل گرفته است.

ایرانیان جهان

جزیره ایستر موآی Easter Island Moai، شیلی جزیره راپا نویی (Rapa Nui) معروف به جزیره ایستر، در گستره وسیع جنوب شرقی اقیانوس آرام قرار دارد و امواج بی‌امان آن به‌طور مداوم به سواحل آن ضربه می‌زنند. این جزیره به‌واسطه حضور پراکنده موآی‌ها ایستاده معروف است؛ پیکره‌های سنگی عظیم با نگاه‌های مرموز که به افق‌های ناشناخته خیره شده‌اند. قرن‌ها پیش، مردم راپا نویی دست به تلاشی بلندپروازانه زدند و بین سال‌های 1250 تا 1500 میلادی، نزدیک به 900 مجسمه یکپارچه را از سنگ توف آتشفشانی ساختند. هر یک از این مجسمه‌ها نشان‌دهنده اجداد الهه‌هایی بود که هدف‌شان با بافت معنوی و اجتماعی جزیره‌نشینان در هم تنیده بود و بلندترین آن‌ها معروف به پارو (Paro)، حدود 10 متر ارتفاع و 82 تن وزن داشت که نشانی از نبوغ و فداکاری سازندگان آن بود.
مجسمه‌ها در اواخر قرن نوزدهم، به دلیل درگیری‌های داخلی یا تأثیرات خارجی سقوط کردند و امروزه این نگهبانان خاموش با چالش‌های جدیدی روبه‌رو هستند؛ تغییرات آب‌وهوایی با افزایش سطح آب دریاها و افزایش فعالیت طوفانی که با تسریع فرسایش همراه است، وجود آن‌ها را تهدید می‌کند. این گنجینه‌های فرهنگی در صورت نادیده گرفته شدن، در دهه‌های آینده به‌طور قابل‌توجهی تخریب خواهند شد. راپا نویی مکان‌هایی همچون رانو راراکو را نیز در خود جای داده که معدن آتشفشانی است که بسیاری از موآی‌ها در مراحل مختلف ساخت در آن باقی مانده‌اند. آهو تونگاریکی نیز خانه 15 مجسمه بازسازی‌شده است و بینشی از تاریخ غنی جزیره ارائه می‌کند.

ایرانیان جهان

کد خبر 848174

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1393503/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هجوم گنج‌یاب‌ها به امام‌زاده‌های سه استان/ ماجرا چه بود؟

هجوم گنج‌یاب‌ها به یک امامزاده در تعطیلات نوروز + عکس

کواچ: آماده روبرو شدن با بهترین تیم اروپا هستیم!

استون ویلا 2-1 ناتینگهام فارست؛ شاگردان امری، سوار بر قطار اروپایی

ناصر الخلیفی: ستاره پاری سن ژرمن «تیم» است؛ در یکی از قوی‌ترین لیگ‌های اروپا قهرمان شدیم

الخلیفی: قهرمان یکی از بهترین لیگ‌های اروپا شدیم!

رسانه عبری: خطر یمن بزرگتر از آنی است که تصور می‌کنیم

اعلام تعرفه‌های اضافی 34 درصدی چین بر کالا‌های آمریکایی

بانک آمریکا پیش‌بینی می‌کند بازارها کاهش می‌یابند؛ اشتهای خطر ممکن است دوباره افزایش یابد

ترامپ تعرفه‌های متقابل گسترده‌ای را بر واردات آمریکا اعلام کرد

فرار نتانیاهو از دادگاه با این ترفند

تظاهرات علیه ترامپ در کشورهای اروپایی

برگزاری اعتراضات ضد ترامپ در کشورهای اروپایی

درخواست ترامپ از مردم آمریکا: مقاومت کنید!

گلف بازی کردن ترامپ در اولین روز اعمال تعرفه‌های گسترده

تظاهرات مردم آمریکا در اعتراض به سیاست‌های ترامپ و ماسک

حذف نام وزیر طالبان از فهرست تحت تعقیب آمریکا در راستای تعامل با کابل

فرار نتانیاهو از دادگاه با تغییر برنامه سفر به آمریکا

خودروساز انگلیسی ارسال خودرو به آمریکا را متوقف کرد

تظاهرات علیه ترامپ در کشورهای اروپایی + عکس

جنگ تعرفه‌ای ترامپ رکورد 115 ساله را شکست

آمریکا با جنگ هژمونیک به دنبال تسلط جهانی است

بزرگترین تظاهرات ضد ترامپ در آمریکا در راه است

ابراز تمایل ایلان ماسک به صفر شدن تعرفه‌های اتحادیه اروپا

اکرم امام‌‏اوغلو قربانی می‏‌شود

تنش مشکوک آبی

اصلاح یا انقلاب؛ مباحثه احمد زید آبادی و مهدی نصیری

کشف باغ محل دفن حضرت عیسی (ع)

تکذیب ادعای ترامپ درباره هدف قراردادن مقامات یمنی

محورهای مذاکرات نتانیاهو با ترامپ در کاخ‌سفید

پیش بینی قیمت طلا و سکه 17 فروردین 1404

اعتراض مردم آمریکا به سیاست‌های اقتصادی ترامپ + ویدئو

مادورو: ونزوئلا بر جنگ تجاری «ترامپ» غلبه خواهد کرد

جلسه شورای‌عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا

بررسی ظرفیت‌های «قانون تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها» برای تحقق شعار سال در کمیسیون اقتصادی

هجوم گنج‌یاب‌ها به یک امامزاده در تعطیلات نوروز

فوران آتشفشان ساکوراجیما در کیوشو ژاپن

اظهارات جدید گروسی درباره دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: ایران سلاح هسته‌ای ندارد

گروسی: تهدیدات ترامپ علیه ایران واقعی است

ترامپ: چین با ما بد رفتار کرد، اما اکنون ضربه سختی خورد!

تعرفه ترامپ و اثرگذاری بر آیفون؛ قیمت گوشی‌های اپل در آمریکا سربه‌فلک می‌کشد؟

حجت الاسلام محمدی عراقی: بی تفاوتی برخی کشورهای اسلامی در برابر جنایات رژیم صهیونیستی ننگ بزرگ تاریخ است

آثار تعرفه‌های ترامپ؛ جگوار به آمریکا نمی رود!

هراس اندیشکده آمریکایی از تبدیل تهدید آمریکا به «پارس بی‌اثر سگ»!

ترامپ نمی‌‏تواند جادو کند

سفر گروسی به تهران و معادلات ایران و آژانس در 1404

توپ در زمین ترامپ!

آثار تعرفه‌های ترامپ؛ جگوار ارسال خودرو به آمریکا را متوقف کرد

القسام فیلم جدیدی از 2 اسیر اسرائیلی منتشر کرد