این 4 ملی پوش ایرانی در آمریکا پا به توپ شدند/ ستارگان استقلال راه سفر به آمریکا را باز کردند/ زندگی بزرگان فوتبال ایران در ینگه دنیا؛ به بهانه آغاز مذاکرات!
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - ، رییس جمهور آمریکا دوشنبه شب مدعی شد شنبه هفته آینده (23 فروردین) مذاکرات مستقیم میان نمایندگان ایران و این کشور انجام میشود. عباس عراقچی آغاز مذاکرات را تایید کرد اما گفت مذاکرات به صورت غیر مستقیم انجام خواهد شد.
اگرچه ایران و آمریکا بالغ بر 4 دهه است که با یکدیگر رابطه ندارند اما حکایت ورزش و به ویژه فوتبال از سیاست جداست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
تعدادی از بازیکنان سرشناس تیم ملی کشورمان سابقه حضور در فوتبال آمریکا را دارند و بخش قابل ملاحظهای از آنها نیز پس از پایان دوران بازیگری در ینگه دنیا اقامت کرده یا میان دو کشور در رفت و آمد هستند. استارت کار با ستارگان استقلال فوتبال در آمریکا تا اواخر دهه 70 میلادی اصلاً رشته مورد توجهی نبود ولی با فراگیر شدن این ورزش در اروپا و آسیا، شرکتهای بزرگ تجاری به فکر گسترش آن در ینگه دنیا افتادند به همین خاطر لیگ حرفهای امریکا با جذب ستارگان بزرگ پنج قاره به دنبال جلب مخاطب افتاد و در این میان ستاره فقید تیم ملی فوتبال کشورمان هم مد نظر آمریکاییها قرار گرفت.
مرحوم ایرج دانایی فرد بازیکن اسبق تیم ملی و تاج (استقلال) پس از پایان جام جهانی 1978 و دعوت شدن به بازی ستارگان جهان، مد نظر باشگاه کاسموس نیویورک قرار گرفت و به این تیم پیوست تا فوتبال خود را در آمریکا تمام کند.
ایرج خان که پاییز سال 1397 چشم از جهان فرو بست، اولین گلزن تاریخ فوتبال ایران در ادوار جام جهانی هم محسوب میشود. او خرداد ماه سال 1357 در جریان بازی تاریخی مقابل اسکاتلند موفق به تحقق این امر شد. البته ستاره فقید تیم ملی تنها عضو از کاروان ایران در جام جهانی 1978 نبود که به فوتبال آمریکا پیوست چون آندرانیک اسکندریان مدافع فیکس تاج (استقلال) و عضو تیم ملی در جام جهانی آرژانتین نیز دقیقاً پس از همان مسابقات به فوتبال ینگه دنیا پیوست و علاوه بر همبازی شدن با ایرج دانایی فرد در کاسموس، چند فصل هم برای نیویورک اکسپرس و نیوجرسی توپ زد.
ماجراهای خداداد عزیزی در اواخر دهه 70 شمسی و پس از برگزاری جام جهانی 1998 فرانسه یک ملی پوش دیگر ایران هم به فوتبال امریکا پیوست اما حضورش چندان طولانی نشد.
خداداد عزیزی بازیکن فیکس ایران در جام جهانی فرانسه اواخر دهه 70 به سرزمین یانکیها رفت و پیراهن سن خوزه را بر تن کرد اما زیاد آنجا نماند و فوتبال خود را در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و در نهایت پاس تهران دنبال کرد.
بازیکن دورگه پس از صعود تیم ملی به جام جهانی 2014 کارلوس کیروش نگاه ویژهای معطوف به بازیکنان دورگه ایرانی و ایرانیان بزرگ شده در خارج از کشور معطوف کرد. در راستای همین نگاه بود که استیون بیت آشور به تیم ملی کشورمان دعوت شد و در جام جهانی 2014 نیز جزو نفرات ایران به حساب میآمد. بیت آشور متولد و بزرگ شده آمریکا محسوب میشود و در تیمهایی همچون سن خوزه ارث کوییک، اف سی لس آنجلس، کلرادو راپیدز و... هم به میدان رفته است. البته او بعد از جام جهانی 2014 دیگر در عرصه ملی برایمان فراموش شد.
زندگی بزرگان فوتبال ایران در امریکا جدا از نفراتی که برشمردیم، بزرگان پرشماری از فوتبال ایران هستند که در آمریکا زندگی کرده و اغلب آنها میان دو کشور رفت و آمد میکنند. حسین کلانی، اصغر شرفی، جلال طالبی، حسن نظری، کارو حق وردیان، آندرانیک اسکندریان و ... در زمره بزرگان دهه 40 تیم ملی هستند که چنین شرایطی دارند و از نفرات جوانتر هم میتوان به: علی دایی، کریم باقری، جواد زرینچه احمدرضا عابدزاده، افشین پیروانی، وحید طالب لو، حمید بابازاده، داریوش یزدانی، حسن رودباریان و... و. اشاره کرد. البته تعداد نفراتی که چنین شرایطی دارند قطعاً خیلی بیشتر است ولی ترجیح دادیم روی سرشناسترینها زوم کنیم.
بیشتر بخوانید:ایران بازی قرن را از آمریکا برد/ تیم ملی چند بار با آمریکاییها مستقیم ملاقات مستقیم کرده؟ / ضربه تاریخی مهدوی کیا در لس آنجلس!
وبگردی و دیدنیهای ورزش
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1397619/