بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - گروه بینالملل دفاعپرس: پس از اینکه «دونالد ترامپ» در 20 ژانویه 2025 برای دومین بار بهعنوان رئیس جمهور آمریکا سوگند یاد کرد و زمام امور را در دست خود گرفت، مطابق انتظار شمشیر را از رو بست و با تمام دنیا وارد نزاع و درگیری شد؛ شرایطی که موجب شده تا امروز شاهد درگیری آمریکا با اغلب گروهها، سازمانها و کشورهای دنیا باشیم.
ترامپ در نخستین اقدام خود پس از روی کار آمدن بهعنوان رئیس جمهور جدید آمریکا جنبش حماس را تهدید کرد و به آنها گفت که اگر تمامی اسرای صهیونیست تا 15 فوریه آزاد نشوند دربهای جهنم را بر روی حماس باز خواهد کرد؛ این در حالی است تا همین امروز همچنان شاهد باقی ماندن اسرای اسرائیلی نزد حماس هستیم و ترامپ نتوانسته است که یکی از وعدههای خود که پایان جنگ غزه و آزادسازی تمامی اسرای صهیونیست بود را محقق کند.
اقدام دیگر ترامپ بهعنوان رئیس جمهور آمریکا مطرح کردن ادعای خود مبنی بر تسلط بر قلمرو خودمختار «گرینلند» بود. رئیسجمهوری آمریکا در تاریخ 6 بهمن ماه سال 1403 با تکرار ادعای خود برای تسلط بر قلمرو خودمختار «گرینلند» بهعنوان بخشی از پادشاهی دانمارک، تاکید کرده است که ما کنترل آن را بهدست خواهیم آورد؛ این در حالی است که فردای همان روز «مته فردریکسن» نخست وزیر دانمارک در تماس تلفنی خود با رئیس جمهوری آمریکا تاکید کرد «گرینلند فروشی نیست».
البته باید گفت که این نخستین بار نیست که «دونالد ترامپ» ایده تسلط آمریکا بر بخشهایی از قطب شمال را مطرح میکند؛ زیرا او در سال 2019 و در دولت نخست خود نیز کنترل آمریکا بر «گرینلند» را یک «ضرورت مطلق» برای امنیت بینالملل دانسته بود؛ موضوعی که تا امروز که چند ماه از آغاز ریاست جمهوری او گذشته همچنان لاینحل باقی مانده است و او نتوانسته این جزیره 57 هزار نفری را به دست بیاورد.
وعده بزرگ دیگری که «ترامپ» در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا داده بود به پایان رساندن جنگ اوکراین و روسیه در نخستین روز از دومین دوره ریاست جمهوری خود بود؛ این درحالی است که علیرغم تمامی تلاشها و برنامههای تبلیغاتی که او و دولت ترامپ در زمینه پایان بخشیدن به این جنگ انجام دادند، همچنان شاهد تداوم این جنگ هستیم.
بر همین اساس هم شاهد بودیم که «ترامپ» ضمن ابراز ناراحتی از ادامه تقابل میان روسیه و اوکراین و به سرانجام نرسیدن مذاکرات میان این دو کشور اعلام کرد که در صورت عدم دستیابی دو کشور به توافق تا پیش از 2 آوریل که آن را روز آزادی نامیده است، تحریمهای ثانویه را بر روسیه اعمال خواهد کرد.
اما بیشک بزرگترن و پرحاشیهترین اقدام «دونالد ترامپ» بهعنوان رئیس جمهور جدید آمریکا آغاز جنگ تعرفهای با جهان است. ترامپ روز چهارشنبه دوم آوریل 2025 برابر با 13 فروردین 1404 تعرفههای جدید بر واردات کالا به آمریکا را در باغ رز کاخ سفید، پس از بسته شدن بازارهای مالی این کشور اعلام کرد و در سخنانی با دفاع از جنگ تعرفههای خود گفت از این پس کشورهای خارجی، موظف خواهند شد برای امتیاز دسترسی به بازار آمریکا که بزرگترین بازار جهان است، هزینه بپردازند.
ترامپ در این جنگ تعرفهای علیه جهان، تعرفهای 25 درصدی را بر تمامی کالاهای کانادایی و مکزیکی اعلام کرد. موضوعی که موجب شد تا بازارهای مالی دو کشور با افت قابل توجهی روبهرو شده و روابط کانادا و آمریکا به پایینترین سطح خود برسد. اما کانادا هم در این میان بیکار نماند و در پاسخ به وضع تعرفههای 25 درصدی آمریکا علیه خود، تعرفه 25 درصدی را بر برق وارداتی به آمریکا اعمال کرد. البته کار به همینجا هم ختم نشد و ترامپ در پاسخ به وضع تعرفه 25 درصدی از سوی کانادا تعرفه ثانویه 25 درصدی دیگری را بر عوارض گمرکی، واردات فولاد و واردات آلومینیوم از کانادا وضع کرد.
رئیس جمهور آمریکا برای اتحادیه اروپا نیز تعرفهای 20 درصدی را اعلام کرد که این موضوع هم با واکنش تند اتحادیه اروپا روبهرو شد و موجب خشم و عصبانیت کشورهای عضو این اتحادیه شد. از زمان اعلام تعرفههای جدید اقتصادی توسط ترامپ بر اروپا تا امروز همچنان شاهد چانهزنیهای مقامات اروپایی با مقامات آمریکایی هستیم؛ ولی تا امروز هیچ پیشرفتی در آن حاصل نشده و دو طرف حاضر نیستند کوچکترین امتیازی را به طرف مقابل بدهند.
ترامپ در ادامه اعمال تعرفههای اقتصادی بر کشورهای جهان تعرفه 34 درصدی بر چین اعمال کرد. البته چین نیز متقابلا تعرفههایی را بر محصولات آمریکایی وارد کرد. در ادامه ترامپ ضمن تهدید چین به پشیمان کردن آنان، اعلام کرد که ممکن است 50 درصد دیگر به تعرفه محصولات چینی بیافزاید. چین نیز در مقابل اعلام کرد که آمادگی کامل برای هرگونه جنگ تجاری میان دو کشور را دارد.
ترامپ در گفتوگوی خود با خبرنگاران در تاریخ 8 آوریل اعلام کرد که در روز شنبه هفته آینده مذاکره مستقیمی با ایران خواهد داشت. همچنین در ادامه تهدید کرد که در صورت موفقیتآمیز نبودن جریان مذاکرات، اتفاقات ناخوشایندی برای ایران رخ خواهد داد و روز تلخی برای ایران خواهد بود. پیشتر نیز ترامپ به خلع سلاح هستهای ایران تاکید داشت.
سیدعباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان نیز روز گذشته پیرامون اخبار منتشر شده درباره برگزاری مذاکرات غیرمستقیم میان هیاتهای عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران و آمریکا در عمان گفت، همانطور که اعلام شد و دیشب در توییتی اطلاعرسانی کردم، مذاکرات روز شنبه در عمان برگزار خواهد شد. این مذاکرات بهصورت غیرمستقیم انجام خواهد گرفت و ما شیوه دیگری را برای مذاکره نمیپذیریم.
با گذشت یک هفته از اعلام فهرست حدود 100 کشور که شامل تعرفههای جدید «دونالد ترامپ» شدند شاهد هستیم که جهان همچنان در شوک این اقدام اقتصادی و تجاری آمریکا قرار دارد و رهبران جهان نیز به همین دلیل از افق تیره و تاری که برای اقتصاد جهانی متصور هستند، صحبت میکنند. اقدامی که نه فقط در خارج از آمریکا که در داخل این کشور هم نوسانات شدیدی را در اقتصاد و بورس ایجاد کرده و موجب نارضایتی گسترده مردم این کشور شده است.
و در آخر، از آنجایی که «دونالد ترامپ» شخصیتی غیرقابل پیشبینی دارد و هم در دوره نخست ریاست جمهوری و هم در دوره فعلی بهدنبال دستیابی به خواستههای خود در کوتاهترین زمان ممکن است با کشورهای جهان درگیر شده و علیرغم پیشبینیهای خود با مقاومت و ایستادگی جهان روبرو شده و این امر موجب شده تا به هیچ کدام از اهداف و خواستههای خودش دست پیدا نکند.
انتهای پیام/ 134
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1398490/