تعرفههای ترامپ برای بزرگترین صادرکننده کتاب جهان
آسیا و اقیانوسیه
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - در حالی صنعت نشر از تعرفههای جدید ترامپ جان به در برده، واردات کتاب از چین کماکان مشمول تعرفه 7.5 درصدی رئیس جمهور آمریکاست. - اخبار فرهنگی -
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، تعرفههای 104 درصدی آمریکا علیه چین که از روز 9 آوریل (20 فروردین) اجرایی خواهد شد، به دنبال آن اعمال شد که پکن به خواسته واشنگتن برای لغو تعرفههای 34 درصدی علیه کالاهای آمریکایی توجهی نکرد.
رئیسجمهور آمریکا، صبح چهارشنبه پس از اینکه ضربالاجل برای چین بمنظور حذف تعرفهها بر کالاهای آمریکایی تمام شد، تعرفه 104 درصدی را بر چین اعمال خواهد کرد. بخشی از تعرفههای اعمال شده به بخش چاپ و نشر چین اختصاص دارد. بنا به گزارش publishersweekly؛ هرچند "کتاب" مشمول معافیت تعرفهها شده است، اما تعرفههای موجود 7.5 درصدی بر کتابهای چاپ شده در چین که توسط دولت اول ترامپ اعمال شده و در دوران ریاست جمهوری بایدن نیز پابرجا مانده است، همچنان برقرار است.
ترامپ تعرفههای 104 درصدی بر چین اعمال کرد چین از نظر تعداد نسخههای چاپی، بزرگترین صادرکننده کتاب در جهان است. این کشور سالانه حدود 370 میلیون کتاب و محصولات مشابه صادر میکند که این میزان بیش از 2.6 برابر بیشتر از بزرگترین صادرکننده بعدی، یعنی ایالات متحده آمریکا است.
بنا بر آمارهای رسمی اعلام شده؛ تعداد کل حق تکثیر کتابهای چینی صادر شده به ایالات متحده در سال 2012 به حداکثر مقدار خود رسید که عمدتاً به دلیل حمایت سیاسی دولت چین با صدور سیاستهای مطلوب برای ناشران صادرکننده چینی در آغاز ژانویه 2012 بود.
دو نقطه اوج دیگر در سالهای 2016-2015 و 2018 رخ داد که به ترتیب عمدتاً توسط "انجمن بازار کتاب چین و ایالات متحده" در پایان سال 2014 و "بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی کتاب پکن" در سال 2018 ترویج شدند. پایینترین نقطه تاریخی در سال 2017 رخ داد.
علیرغم این شرایط، فعلاً اوضاع برای حوزه نشر مطلوب به نظر میرسد. کتابهای چاپی و کتابهای تصویری، نقاشی و رنگآمیزی کودکان، انجیل و دیگر کتابهای مذهبی از تعرفهها معافاند و توافقنامه ایالات متحده-مکزیک-کانادا (USMCA) همچنان پابرجا است، به این معنی که کالاهایی که مطابق با استانداردها در نظر گرفته میشوند - از جمله کتاب و کاغذ - با تعرفههای جدید مواجه نخواهند شد.
به گزارش publishersweekly؛ ناشران و چاپخانهها ماههاست که در حال آماده شدن برای نحوه مدیریت تعرفههای جدید بودهاند، اما همچنان با تغییرات مکرری مواجه میشوند که سوالات جدیدی را ایجاد میکند.
با توجه به سیال بودن شدید وضعیت تعرفهها، انجمن ناشران آمریکایی (AAP) به نظارت بر رویدادها ادامه میدهد. لوی سیمپسون، معاون اجرایی سیاستگذاری جهانی در AAP، گفت: از آنجایی که سیاست تجاری تدریجی است، ما بر همکاری با تیم رئیسجمهور و کنگره متمرکز هستیم تا راهبردهای بلندمدت برای تقویت موقعیت اقتصادی بینالمللی کسبوکارها و کارگران آمریکایی را بررسی کنند.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1398935/