ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اذعان رسانه آمریکایی به هوشمندی یمنی‌ها خواندنی ها

اذعان رسانه آمریکایی به هوشمندی یمنی‌ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / تداوم عملیات‌های ارتش یمن در دریای سرخ و ناتوانی واشنگتن در مقابله مؤثر با آن نشان‌دهنده افول تدریجی نقش جهانی ایالات متحده به‌عنوان یک قدرت دریایی و شکست در محافظت از منافعش است.
رسانه آمریکایی در مطلبی با اشاره به ناتوانی ایالات متحده در مقابله با ارتش یمن در دریای سرخ، گزارش داد که انصارالله از توانمندی‌هایش و محدودیت‌های آمریکا برای پیشبرد منافعش استفاده کرده است
به گزارش نشنال اینترست، انصارالله یمن با بهره‌گیری هوشمندانه از ضعف و فشار بیش از حد بر نیروی دریایی ایالات متحده، توانسته است یکی از حیاتی‌ترین آبراه‌های جهان را تحت کنترل خود درآورد.
ارتش یمن به‌رغم حملات نیروی دریایی آمریکا و متحدانش، همچنان به تهدیدات خود در دریای سرخ ادامه می‌دهد و تقریباً 2 سال است که این آبراه راهبردی را مسدود کرده‌ است. در نتیجه، بیشتر کشتی‌ها مجبور شده‌اند مسیر طولانی و پرهزینه دماغه امید نیک را در جنوب آفریقا طی کنند و ایالات متحده نتوانسته از منافع خود و متحدانش در یکی از گلوگاه‌های کلیدی جهان حفاظت کند.
در عصر جدید جنگ دریایی، سامانه‌های موشکی ضدکشتی و پهپادها به ارتش یمن این امکان را داده‌اند که تنگه راهبردی باب‌المندب را ببندند. این بن‌بست برای ایالات متحده، به‌عنوان یک قدرت دریایی بزرگ جهانی، پیامدهای خطرناکی دارد.
نخستین درس این تحولات، پیشرفت فناورانه است: پهپادها و سامانه‌های موشکی زمینی اکنون می‌توانند ناوهای سطحی را از صدها یا حتی هزاران کیلومتر آن‌سوتر هدف قرار دهند. حملات انصارالله در دریای سرخ نشان‌دهنده دشواری‌هایی است که نیروی دریایی آمریکا با آن مواجه شده است. این نیرو که دیگر بزرگ‌ترین نیروی دریایی جهان نیست و جای خود را به چین داده، هنوز راهکاری مناسب برای مقابله با تهدیدات جدید پیدا نکرده است.
ناوهای هواپیمابر و شناورهای پیشرفته و پرهزینه نیروی دریایی آمریکا برای این نوع از جنگ چندان مناسب نیستند، و تطبیق آن‌ها با شرایط جدید ممکن است سال‌ها طول بکشد.

ایرانیان جهان

بازار


کشتی آمریکایی در دریای سرخ
دومین نکته مهم، گسترش بیش از حد تعهدات نیروی دریایی آمریکاست. ناوگان آمریکا مجبور شده است تا 2 گروه ناو هواپیمابر را به منطقه دریای سرخ اعزام کند تا از کشتی‌های جنگی و تجاری در برابر حملات حوثی‌ها محافظت کند. اما با وجود این حضور قدرتمند، مسیر دریایی همچنان مسدود مانده است. هم‌زمان، چالش‌های دیگر از جمله تهدیدات چین نیز همچنان ادامه دارد. در حالی که چین بیش از 400 کشتی جنگی در اختیار دارد، ناوگان اقیانوس آرام آمریکا تنها حدود 200 کشتی دارد.
زیرساخت‌های صنعتی و کشتی‌سازی فرسوده آمریکا مانع از آن می‌شود که نیروی دریایی این کشور از نظر عددی به چین برسد. با این حال، آمریکا متعهد است که از متحدانش همچون فیلیپین، ژاپن و کره جنوبی دفاع کند و باید برای دفاع از تایوان نیز آماده باشد.
افزون بر این‌ها، نیروی دریایی آمریکا باید برای مقابله با ایران نیز آماده باشد. اوایل امسال، این نیرو در دفاع از رژیم صهیونیستی در برابر حملات موشکی و پهپادی ایران ایفای نقش کرد، در حالی که هم‌زمان با ارتش یمن در دریای سرخ نیز درگیر بود.
در چنین شرایطی، حضور دائمی و پرهزینه نیروهای آمریکایی در دریای سرخ برای مقابله با تهدیدات پراکنده و مکرر انصارالله، راهبردی غیرقابل دوام خواهد بود.
با درک این واقعیت، دولت ترامپ اخیراً تصمیم به تشدید عملیات گرفته و منابع هوایی بیشتری، از جمله بمب‌افکن‌های B2، را برای حملات تهاجمی علیه یمن به میدان آورده است. اما هنوز مشخص نیست که تکیه صرف بر قدرت هوایی بتواند نتیجه‌ای قطعی به بار آورد. اگرچه در سه هفته گذشته بیش از یک میلیارد دلار مهمات هوایی مصرف شده، اما حملات ارتش یمن در دریای سرخ همچنان ادامه دارد.
اگر قدرت هوایی نتواند انصارالله را متوقف کند، واشنگتن ناگزیر خواهد شد با تصمیمی سخت و سرنوشت‌ساز روبه‌رو شود.
یک گزینه این است که ایالات متحده به‌سادگی از دریای سرخ عقب‌نشینی کند و ادامه مقابله نظامی با انصارالله را به متحدان اروپایی بسپارد. به‌هرحال، اروپا بیش از آمریکا به مسیر ترانزیتی دریای سرخ وابسته است و در مجموع نیز متحدان اروپایی واشنگتن بیش از هزار شناور جنگی در اختیار دارند. برخلاف اوضاع نظامی در خشکی اروپا که در آن ناتو برای مقابله با روسیه و بحران اوکراین دچار کمبود توانمندی است، نیروی دریایی اروپایی‌ها باید توان کافی برای مدیریت بحران دریای سرخ را داشته باشد؛ حتی در صورت خروج نیروی دریایی آمریکا.


ارتش یمن
احتمالاً همین دیدگاه بود که باعث شد «جی‌دی ونس»، معاون رئیس‌جمهور آمریکا، اخیراً اروپایی‌ها را به دلیل عملکردشان در کارزار دریای سرخ مورد انتقاد قرار داده و خواستار مشارکت بیشتر آن‌ها شود.
با این حال، رسانه آمریکایی با اشاره به خروج شتاب‌زده آمریکا از افغانستان، هشدار داد که عقب‌نشینی از دریای سرخ پیام نادرستی به ایران ارسال خواهد کرد. چنین اقدامی به‌عنوان نشانه‌ای دیگر از افول راهبردی آمریکا تفسیر خواهد شد.
از سوی دیگر، ناتوانی آمریکا در توقف عملیات‌های ارتش یمن در دریای سرخ اعتبار این کشور نزد متخدانش را کم‌رنگ‌تر کرده و واشنگتن باید این را تا حدی جبران کند.
به اذعان رسانه آمریکایی، ارتش یمن توانسته آمریکا را در یک تنگنای راهبردی قرار دهد و واشنگتن دیگر نمی‌تواند به یک وضعیت بن‌بست و بی‌نتیجه ادامه دهد. این بحرانی است که یا باید به‌طور قطعی حل شود، یا آمریکا باید هزینه‌های راهبردی سنگینی را بپردازد. 
ممکن است زمانی فرا برسد که چاره‌ای جز تشدید درگیری نماند؛ در غیر این صورت، آمریکا باید برای تکرار یک عقب‌نشینی مشابه افغانستان آماده باشد؛ این بار در دریای سرخ.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1403028/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمربی تیم فوتبال امیدهای فولاد: در آکادمی فولاد باید از لیگ ژاپن الگوبرداری کنیم/ به دنبال طلسم‌شکنی هستیم

تمسخر ترامپ توسط سخنگوی وزارت خارجه چین/عکس

فضانوردان پاکستانی در ایستگاه فضایی چین

تسهیل ترانزیت محور گفتگوی مقامات افغان و پاکستانی

در صورت حمله آمریکا؛ روسیه کنار ایران می‌ماند؟

آلبوم تصاویر «ماه صورتی آوریل» در سراسر جهان

ویدیو/ ماجرای سرمایه گذاری هزار میلیارد دلاری آمریکا در ایران چیست؟

چه کسانی از توافق احتمالی ایران و آمریکا ناراضی‌اند؟

پیش بینی قیمت مسکن در صورت توافق با آمریکا

شبکه عرب زبان متعلق به آمریکا تعطیل می شود

جهش صادرات نفت عربستان به چین

عطوان: آمریکا در مذاکره با ایران در موضع ضعف و شکست بود

روایت خبرنگار «نیویورک‌تایمز» از مذاکره دیروز

استقبال عربستان و شورای همکاری از مذاکرات ایران و آمریکا

مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا با موافقت مقام معظم رهبری انجام شده است

دور بعدی مذاکرات ایران-آمریکا احتمالا در اروپا برگزار می‌شود

آمریکا خواستار توقف کامل غنی‌سازی از سوی ایران نشد

دیدار گرم و صمیمانه نوید محمدزاده و بهروز وثوقی در آمریکا+فیلم

دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا در اروپا برگزار می شود؟

مذاکره، امید و دبه!

عکس هوش مصنوعی از دیدار روسای هیئت‌های نمایندگی ایران و آمریکا

عطوان: ترامپ در مسقط دنبال نجات اقتصاد آمریکاست

مذاکرات عمان؛ فرصتی تازه برای بازگشت به دیپلماسی؟

میزبان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا کیست؟!

مکان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا مشخص شد

نظر اولیانوف درباره مذاکرات ایران ـ آمریکا: دلگرم‌کننده بود

تهدید ایران برای بستن تنگه هرمز تا چه میزان عملی است؟

سرمقاله شرق/ مذاکره؛ روایت انتقام و پرستیژ قدرت

اجتماع مردم بنگلادش در حمایت از غزه

اسرائیل حتی پرندگان را در غزه می‌کشد

رئیس سازمان بازرسی کل کشور: از لیست بدهکاران کلان بانکی نباید غافل شد

محدودیت سنی برای دریافت پروانه کسب ابطال شد

صدای عربی آمریکا هم تعطیل شد

تعیین فرماندۀ اقتصاد یا عملیات فریب

دو سناریو پیش روی بازار ارز؛ قیمت دلار به 70 هزار تومان باز می‌گردد؟

بورس پرواز کرد/ صعود بازار سهام در ساعت اولیه بازگشایی

چاینا‌دیلی: کشورهای جهان در برابر آمریکا ایستادگی کنند

بدهکاران کلان بانکی که تسهیلات را در امر تولید هزینه نکردند، به سازمان بازرسی معرفی شوند

بدهکاران کلان بانکی به سازمان بازرسی معرفی شوند

داده‌های PPI ایالات متحده و واکنش فدرال رزرو: اظهارات کلیدی دو مقام ارشد

آمادگی قزوین برای گسترش همکاری‌های اقتصادی و علمی با استان بابل

اکسپوی اوساکا میزبان پاویون‌های نوآور و خلاق

تفرقه آشکار در «ائتلاف مشتاقان» اوکراین به روایت کالاس

تحولات اوکراین| مناقشه به مرحله‌ای بحرانی رسیده است

ضرورت کشف میدان بزرگ چالوس

طالبان: مداخله خارجی در نظام قضایی افغانستان پذیرفتنی نیست

زمین لرزه 6.1 ریشتری منطقه مرزی افغانستان و تاجیکستان را لرزاند

امیر حیدری:دیوار مرزی با افغانستان به تسلیحات نوین مجهز شد

محل مذاکرات ایران ـ آمریکا تغییر می‌کند؟!

ترامپ آب و خاک و گاز اوکراین را می‌خواهد