ایرانیان جهان

آخرين مطالب

محور «موراگ»؛ نتانیاهو چه خوابی برای فلسطین و مصر دیده است؟ خواندنی ها

محور «موراگ»؛ نتانیاهو چه خوابی برای فلسطین و مصر دیده است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - فارس / رژیم صهیونیستی با محور موراگ، خطری علیه مسئله فلسطین و امنیت ملی مصر ایجاد کرده است. صهیونیستها با عدم خروج از محور صلاح‌الدین و احداث محور موراگ، حلقه محاصره مردم فلسطین را تنگ کردند و زنگ خطر را برای مصر به صدا درآوردند.
رژیم صهیونیستی همچنان در حال اقدامات جنایتکارانه علیه مردم غزه است و کار به اینجا رسیده که سازمان ملل رسماً اعلام کرد در حال حاضر دو سوم اراضی غزه از سوی نظامیان صهیونیست، به عنوان «مناطق ممنوعه» اعلام شده است از جمله شهر رفح و بخش اعظمی از جنوب غزه؛ به ویژه پس از احداث محور «موراگ» که اهانت واضحی از سوی رژیم صهیونیستی و آمریکا به کشورهای عربی به ویژه مصر است. پایگاه خبری العهد به قلم «ایهاب شوقی»، با مقدمه فوق به مسئله احداث محور موراگ توسط رژیم صهیونیستی و احتمال درگیری این رژیم با مصر پرداخت و گزارشی منتشر کرده که خلاصه آن به شرح ذیل است: آنچه باعث شده اهانت به مصر و کشورهای عربی افزایش یابد، اعلام صریح صهیونیست‌ها مبنی بر این است که قصد دارند طرح کوچاندن اجباری مردم غزه را اجرایی کنند و احداث محور موراگ هم به منزله محور فیلادلفیای 2 خواهد بود.
هدف اسرائیل از احداث محور موراگ چیست؟
از منظر نظامی، «محور موراگ»، امتداد استراتژیک محور فیلادلفیاست که هدف آن تقویت کنترل اشغالگران بر کریدورهای حیاتی و قطع خطوط امدادرسانی بین مقاومت فلسطین بین رفح و خان یونس است.این محور تهدیدی جدید برای ساکنان غزه به شمار می‌آید و به تغییر واقعیت جغرافیایی و سیاسی این منطقه کمک می‌کند، چرا که رژیم اشغالگر از طریق آن در پی دستیابی به اهداف نظامی و امنیتی روی زمین است. این مسئله بدین معناست که رژیم صهیونیستی درخواست مصر برای خروج نظامیان اسرائیلی از محور فیلادلفیا را نادیده گرفته، ولی این اهانت به مصر، خطر واقعی برای آینده مسئله فلسطین به شمار می‌رود و همچنین باعث درگیری‌های احتمالی بین نظامیان مصری و صهیونیستی خواهد شد. ما در اینجا قصد داریم دو مسئله را بررسی کنیم: نخست، مربوط به اهانت اسرائیل به رژیم‌های عربی به ویژه مصر است؛ زیرا این مسئله پیامدهای خطرناکی برای این کشورها دارد .مسئله دوم، خطر اقدامات عملی و پیامدهای آن علیه ملت و آرمان فلسطین و امنیت منطقه به ویژه امنیت ملی مصر است.
بازار



رژیم صهیونیستی به کشورهای عربی و مصر اهانت کرد
در درجه نخست باید گفت که رژیم صهیونیستی با نقض توافق آتش بس، سیلی محکمی به مصر –به عنوان طرف میانجی- زد و حتی مقاصد خود را برای کوچاندن اجباری مردم فلسطین مخفی نکرد و با از سرگیری عملیات این مسئله را عملاً اجرایی کرد. کما اینکه عالی‌ترین مسئولان رژیم صهیونیستی نیز رسماً اعلام کردند که قصد دارند طرح ترامپ برای کوچاندن اجباری مردم فلسطین را اجرا کنند و نظامیان خود را از محور فیلادلفیا در مرز مصر خارج نخواهند کرد. نتانیاهو نیز گفته است که محور موراگ برای جدا کردن شهرهای خان یونس و رفح در جنوب نوار غزه است و گذرگاه فیلادلفیای دوم خواهد بود. «یسرائیل کاتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در جریان بازدید از این محور گفت که ارتش اسرائیل مساحت‌های گسترده‌ای از نوار غزه را در دست خواهد گرفت و مناطق حائلی به وجود خواهد آورد که ساکنان فلسطینی در آن حضور نخواهند داشت. پس از احداث مناطق حائل، مناطق مذکور در مناطق امنیتی رژیم صهیونیستی ادغام خواهد شد و همین مسئله باعث می‌شود مساحت غزه کاهش یافته و از سایر شهرهای فلسطین جدا شود. نکته خطرناک، سکوت کشورهای عربی در قبال این اظهارات است؛ زیرا به نظر می‌رسد در بیانیه‌های خود هیچ‌ اشاره‌ای به این مسئله نمی‌کنند. لذا چنین اقدامی به منزله اعلام نابودی نظام‌های رسمی عربی است یا اینکه این کشورها نیز با آمریکا و رژیم صهیونیستی همدست هستند و صدور بیانیه، فقط مصرف داخلی برای این کشورها دارند.
موراگ، تهدیدی علیه امنیت ملی مصر است
نکته بعدی در خصوص خطر محور موراگ علیه امنیت ملی مصر است. در واقع پس از شکست «طرح ژنرال‌ها» توسط رژیم صهیونیستی برای جدا کردن شمال غزه از شهر غزه از طریق محور «مفلاسیم» و عقب نشینی صوری نظامیان صهیونیست از محور نتساریم پس از اجرای مرحله نخست توافق آتش بس، صهیونیست‌ها به هیچ عنوان حاضر نشدند مرحله دوم مذاکرات را آغاز کنند؛ زیرا در این مرحله باید از محور فیلادلفیا به صورت کامل خارج می‌شدند. همین مسئله نشانگر مقاصد پنهانی بود که اسرائیلی‌ها قصد داشتند پس از آزادی اسرای خود، اشغال غزه را کامل کنند. پس از اینکه اسرائیل نتوانست نیروهای مقاومت را شکست دهد و نیروهای فلسطینی در برابر فشارها ایستادگی کردند، تل‌آویو مجبور شد مقاصد خود را برای تقسیم نوار غزه و کوچاندن اجباری ساکنان آن علنی کند و به همین دلیل دست به مهاجرت معکوس ساکنان نوار غزه از رفح زد. لذا نکته بعدی این است که خارج کردن و انتقال ساکنان فلسطینی از رفح این بار با راهبرد اسرائیلی‌ها در آغاز جنگ متفاوت بود؛ زیرا این مهاجرت مردم فلسطین، نه به سمت شمال بلکه به سمت مناطقی بود که تحت سیطره نظامی صهیونیست‌ها قرار داشت . اسرائیل پس از نقض توافق، بار دیگر گذگاه نتساریم را به اشغال خود درآورد. در نتیجه سه محور بزرگ، غزه را به صورت کامل از مرزهای مصر جدا کرد و این شهررا نیز به چند منطقه تقسیم کرد. همین مسئله در گزارش روزنامه هاآرتض نیز آمده بود. 

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

ایرانیان جهان

اسرائیل در پی الحاق غزه به اراضی اشغالی است
به گزارش این روزنامه، منطقه‌ای که بین محور فیلادلفیا در جنوب و محور موراگ در شمال قرار دارد، حدود یک پنجم از مساحت نوار غزه را تشکیل می‌دهد و حدود 200 هزار فلسطینی، پیش از جنگ در آن سکونت داشتند، ولی در حال حاضر، پس از تخریب گسترده توسط ارتش اسرائیل، تقریباً خالی از سکنه شده است. کما اینکه ارتش صهیونیستی از ساکنان باقیمانده نیز خواسته که منطقه را ترک کنند؛ زیرا قصد دارد به زعم خود منطقه حائل را گسترش دهد. لذا با این اقدامات بخش گسترده‌ای از نوار غزه و شهر غزه عملاً وارد اراضی اشغالی شده و از مرزهای مصر جدا خواهد شد. محور موراگ به خاطر موقعیت جغرافیایی خود، یک نقطه راهبردی است. این محور با مساحت 74 کیلومتر مربع از مساحت نوار غزه، حدود 20 درصد از مساحت این منطقه را که 360 کیلومتر مربع است، تشکیل می‌دهد. اهمیت محور این است که یکی از مهمترین شاهراه‌ها برای حمل و نقل کالا از جنوب نوار غزه به شمال آن است. لذا باقیماندن ارتش اسرائیل در این محور باعث خواهد شد نوار غزه از مهم‌ترین درآمدهای زراعی خود محروم شود؛ زیرا شهر رفح از مهمترین منابع غذایی و صیفی‌جات در نوار غزه به شمار می‌رود. در نتیجه، احداث این محور، در موازات طرح کوچاندن اجباری است؛ زیرا ساکنان این منطقه به صورت کامل در محاصره ارتش اسرائیل قرار دارند و غزه نیز به صورت تدریجی به محل غیرقابل سکونتی بدل خواهد شد
اما خطر این منطقه برای امنیت ملی مصر در این است که محور موراگ فقط 25 کیلومتر با شهر رفح فاصله دارد و با تحولات اخیر، ارتش اسرائیل در مرزهای العریش در مصر باقی خواهد ماند و در منطقه گسترده حضور خواهد داشت که قادر به تجهیز نیرو خواهد بود. لذ پس از آن خواهد توانست به صورت کامل نه تنها گذرگاه فیلادلفیا بلکه شهر رفح را به اشغال خود در آورند.در پایان باید گفت: خطر حضور صهیونیست با امکان تجهیز نیروی نظامی در این منطقه، بسیار زیاد است؛ زیرا صهیونیستها همچنان اصرار دارند طرح کوچاندن اجباری مردم غزه به مصر را اجرایی کنند. اسرائیلیها حتی مسئولان مصری را که مخالف این مسئله هستند، به تنش‌زایی متهم می‌کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1403082/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان کار ایران با 5 مدال رنگارنگ در مسابقات سری جهانی پاراشنا ژاپن

قهرمانی صفرشایف، کمال، آمویان، لوسونچی و سمینوف در 5 وزن اول کشتی فرنگی اروپا

شکست باورنکردنی ارسلان در قهرمانی اروپا

ترامپ مالیات بر واردات موبایل و لپ تاپ از چین را لغو کرد

«ماشاو» در قاره آفریقا؛ دست‌های خونین به دنبال الماس سیاه

دو سناریو تاثیرگذار بر بورس بعد از شروع مذاکره ایران و آمریکا

آنچه از نظر کیهان عراقچی باید بپرسد | سوالی که ممکن است کل مذاکرات ایران و آمریکا را متوقف کند

زمزمه‌های مذاکره مستقیم ایران و آمریکا/ به دشمنان پرسروصدا توجه نکنید!

6 کار برای داشتن روتین صبحگاهی موفق

کودکان قربانی جنگ تعرفه‌های ترامپ

نتایج مذاکرات آمریکا و ایران در عمان اطمینان بخش است

چند نکته درباره مذاکرات

ایرانی‌ها در این روز ماه را صورتی می‌بینند

جمهوری اسلامی: مردم از مذاکره راضیاند، چون احساس می کنند مسئولان بعد از مدت ها به خواسته شان احترام گذاشتهاند

واکنش بدبینانه «کیهان» به مذاکرات مسقط: کشور را معطل نکنید

سرمقاله سازندگی/ حیرت و بهت براندازان

آوارگی بیماران بیمارستان معمدانی در مرکز شهر غزه

جنایت هولناک رژیم صهیونیستی؛ حمله موشکی به بیمارستان المعمدانی

نگرانی از افزایش میزان تورم و کاهش رشد اقتصادی در ترکیه

خبر خوش وزیر تعاون درباره کالابرگ

صادرات کالا از گمرک پرویزخان کرمانشاه به مرز یک میلیارد دلار رسید

مدیرعامل بیمه دی با دعوت از سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی گفت: آماده ارائه‌ خدمات بیمه‌ای برای کاهش ریسک تولید هستیم

پیوندهای اقتصادی ایران و افغانستان از طریق ماهیرود

نرخ بیکاری خراسان جنوبی به 4.6 درصد رسید

خراسان جنوبی چهار بازارچه مرزی فعال با افغانستان دارد

وجود فرصت‌های بسیار برای سرمایه گذاری تجار افغانستانی در خراسان جنوبی

اولویت در همکاری‌های تجاری بخش خصوصی ایران و افغانستان

بازارچه ماهیرود؛ فرصتی طلایی برای خراسان جنوبی است

شمارش معکوس تا رکود اقتصادی در آمریکا

وجود ظرفیت‌های بسیار در افغانستان برای سرمایه گذاری بخش خصوصی

روابط اقتصادی خراسان جنوبی با کشورهای همسایه افزایش یابد

بازارچه‌های مرزی؛ محور توسعه روابط اقتصادی با همسایه شرقی است

برای برداشته‌ شدن واقعی تحریم‌ها باید به آمریکایی‌ها اجازه داد از رفع تحریم‌ ها نفع اقتصادی ببرند

چند خواسته اصلی ایران در مذاکره با آمریکا چه بود؟ | ادعای وال استریت ژورنال

مروری بر مهم‌ترین اخبار جهان در 12 ساعت گذشته

واکنش بحرین به مذاکرات ایران و آمریکا

ادعای وال‌استریت‌ژورنال درباره خواسته‌های ایران از آمریکا

روسیه گفت اگر حمله شود کنار ایران نخواهد بود!/صحبت های کامل مقام روس

قدومی: نسل‌کشی مردم غزه با حمایت آمریکا انجام می‌شود+ فیلم

عقلانیت اقتضا می‌کند به «پلن B» فکر کنیم | هشدار جدی؛ افق توافق با ترامپ روشن نیست کشور را معطل نکنید

آخرین اخبار مذاکره ایران و آمریکا + جزئیات

دیکتاتوری به سبک آمریکا، به نفع اسرائیل

بررسی عملکرد رسانه‌ای ایران در مذاکرات عمان: پیروزی بدون عکس یادگاری

یک پیش‌بینی مهم از نیت ترامپ برای مذاکره با ایران

انصارالله: پاسخ جهنمی در انتظار متجاوزان به یمن است

زمان حراج جدید شمش طلا اعلام شد

سرمقاله هم میهن/ رویکرد روشن ایران

سرمقاله دنیای اقتصاد/ فرصت‌سازی با سیاست خارجی متوازن

دردسر پیدا کردن ضامن برای متقاضیان وام‌های ازدواج و فرزندآوری

دلیل رد مصوبه کاهش ساعات کاری ادارات از سوی مجمع تشخیص