ایرانیان جهان

آخرين مطالب

حمایت فعالان دانشگاهی از محقق ایرانی دانشگاه آمریکا ایالات متحده آمریکا

حمایت فعالان دانشگاهی از محقق ایرانی دانشگاه آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - جمعی از فعالان دانشگاهی، رسانه‌ای و کنشگران سیاسی و فرهنگی به همراه اتحادیهٔ جنبش عدالتخواه دانشجویی در بیانیه‌ای از «هلیا دوطاقی» محقق برجسته ایرانی دانشگاه ییل آمریکا که به دلیل اعتراض به نسل‌کشی در غزه از این دانشگاه اخراج شد، حمایت کردند. - اخبار سیاسی -
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، در پی اخراج یک محقق برجسته ایرانی از دانشگاه ییل آمریکا به اتهام محکوم کردن نسل‌کشی در غزه و حمایت از مردم فلسطین، تعدادی از سازمان‌ها و جوامع دانشگاهی و رسانه‌ای و کنشگران سیاسی و فرهنگی ایرانی و بین‌المللی با صدور بیانیه‌ای این اقدام را محکوم کردند.
در بیانیه این افراد که با عنوان «همبستگی با هلیا دوطاقی و علیه سرکوب آکادمیک و سیاسی» منتشر شده، آمده است:
در روز جمعه 28 مارس، دکتر هلیا دوطاقی، محقق برجسته ایرانی در دانشکده حقوق ییل (YLS) و معاون گروه حقوق و اقتصاد سیاسی (LPE) این دانشکده از سمت خود اخراج شد.
این اقدام ییل پس از پرونده‌سازی یک رسانه صهیونیستی ساخت هوش مصنوعی و با استخدام یک مشاور حقوقی حامی اسرائیل و شرکت‌های نظامی صورت گرفت. دکتر دوطاقی در بیانیه‌ای ضمن رد اتهامات اعلام کرد که هرگونه پاسخگویی به نیروهای صهیونیستی حامی رژیم‌ کودک‌کش مشروعیت‌بخشی به روند بازخواست آنها و خلاف اصل دادرسی عادلانه است. 
دلیل اخراج دکتر دوطاقی تمرکز فعالیت‌های علمی ایشان در ارتباط با تحریم‌ها علیه ایران و مواضع غیرمحافظه‌کارانه‌اش در محکوم کردن نسل‌کشی در غزه و حمایت از مردم فلسطین بوده است. برکناری ایشان در دوره‌ای از سرکوب کم‌سابقه روی می‌دهد که دولت ایالات متحده امریکا در حال پاک‌سازی نظام‌مند دانشجویان و فعالان حامی صلح و علیه نسل‌کشی در سطح دانشگاه‌ها و خیابان‌هاست. ایرانی بودن دکتر دوطاقی نیز در این اقدام نقش داشته است، چرا که سرکوب وی در شرایطی صورت می‌گیرد که ایالات متحده و متحدانش سیاست‌های جنگ‌طلبانه و تحریم‌های اقتصادی علیه ایران را تشدید کرده‌اند. 
اخراج یک دانشگاهی تنها به‌دلیل بیان مواضع سیاسی‌اش منزلت واقعی دموکراسی را نزد مدعیان غربی آزادی بیان و حق اعتراض نشان می‌دهد. سرکوب آکادمیک و حذف نظام‌مند صداهای مخالف یکی از ابزارهای تثبیت هژمونی گفتمانی و ساختار آموزش و پژوهش در جغرافیای امپریالیستی است. همان‌طور که دکتر دوطاقی در بیانه‌های خود مطرح کرده، در حال حاضر شاهد احیای نوعی مک‌کارتیسم صهیونیستی در ایالات متحده امریکا هستیم که معترضان به جنایات رژیم صهیونیستی در این کشور را هدف می‌گیرد. موجی جدیدی از سیاست‌های حذف اندیشه انتقادی، گزینش شغلی، برچسب‌زدن‌ها و محکومیت‌های نمایشی که در فضای جنگ سردی دهه 1950 آمریکا را فرا گرفته بود، این بار نه در گفتمان امپریالیستی ضد شوروی، بلکه در گفتمان امپریال-صهیونیستی قرن 21 در حال عروج است.

ایرانیان جهان

در چنین فضایی، مقاومت در برابر سرکوب آزادی بیان و دگراندیشی توسط امپریالیسم/صهیونیسم نه یک انتخاب، بلکه ضرورت و وظیفه هر انسان آزادی‌طلب، صلح‌جو و عدالت‌خواه در سراسر جهان است. همان‌طور که رهبر جمهوری اسلامی ایران در سخنرانی عید فطر تأکید کرد، در منطقه غرب آسیا رژیم صهیونیستی نیروی نیابتی استعمارگران غربی است و به نمایندگی از آنها ماشین سرکوب و کشتار را روشن نگه داشته است.
ما، امضاء کنندگان این بیانیه، ضمن اعلام همبستگی با حلیا دوطاقی، اعتراض خود را به تصمیم دانشگاه ییل برای اخراج وی ذیل سرکوب سازمان‌یافته‌ی صداهای علیه نسل‌کشی و سیاست‌های امپریالیستی ایالات متحده اعلام می‌کنیم. در وهله‌ی اول خواستار این هستیم که اتهامات بی‌پایه علیه دکتر دوطاقی در ایالات متحد برداشته شود، و دانشگاه ییل از حلیا دوطاقی به صورت رسمی عذرخواهی کرده و خسارت‌های وارده به وی را جبران نماید. همچنین از دانشگاه‌های غربی می‌خواهیم که به ارعاب دانشگاهیان و فعالان سیاسی در اروپا، ایالات متحده و کانادا پایان دهند. 
هدف از این حملاتْ وحشت‌پراکنی و اجبار به سکوتِ تعداد بی‌شمار حق‌خواهانی‌ست که تا امروز تلاش کرده‌اند به سهم خود صدای مقاومت و آزادی فلسطین باشند. ما از تمامی جریان‌های آکادمیک، دانشجویی و سیاسی که در برابر تهدیدها و فشارهای امپریالیسم و صهیونیسم ایستاده‌اند، می‌خواهیم در برابر این موج فراگیر سرکوب عقب ننشسته و با صدای رساتری واقعیت نسل‌کشی و مقاومت مردم فلسطین را بیان کنند. 
برای مشاهده اسامی امضاکنندگان و امضای این بیانیه اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1404408/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

امید 4 تیم برای کامبک در لیگ قهرمانان اروپا؛ در انتظار معجزه برنابئو

برنامه مسابقات مهم ورزشی امروز دوشنبه 26 فروردین

آخرین رؤیای من قهرمانی با هلند در جام جهانی است – خبرگزاری ورزش ایران – ایپنا

کمین‌ نیروهای مقاومت برای نظامیان صهیونیست/ رئیس اتحادیه اروپا: اقدامات اسرائیل، فراتر از حق دفاع متناسب از خود است/ افزایش فشارهای داخلی بر نتانیاهو برای پایان دادن به جنگ

قیمت جهانی نفت امروز 1404/1/26 |برنت 64 دلار و 94 سنت شد

قیمت جهانی طلا امروز 1404/1/26

عباس عبدی: توافق تاکتیکی قطعا با شکست مواجه خواهد شد/ مذاکره برای مذاکره به زیان ایران است

دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا کجا برگزار می شود؟

تریتا پارسی:ترامپ درباره ایران به درستی منافع آمریکا را بر منافع اسرائیل مقدم دانست

قیمت دلار امروز سه‌شنبه 26 فروردین 1404

امکان شکل‌گیری نوعی جدیدی از روابط بین روسیه و آمریکا

قیمت دلار آمریکا | جدیدترین قیمت دلار آزاد امروز سه شنبه 26 فروردین 1404 + جدول قیمت

ویتکاف: اولین دیدار ما با ایرانی‌ها مثبت بود

اخبار منتشرنشده درباره مذاکره ایران و آمریکا

ایران برنده دور اول مذاکرات با آمریکا

ویتکاف: اولین دیدار ما با ایرانی‌ها مثبت و سازنده بود

کیهان: آقای کری! ایران گوشه رینگ نیست، آمریکا در حال فروپاشی است

سرمقاله سازندگی/ توافقی برای ایران

سلاح‌های جدید مصر، تل‌آویو را به وحشت انداخت

زمان شارژ کالابرگ دهک‌های 4 تا 7 اعلام شد

نخستین عرضه اولیه امسال کشف قیمت شد

فشار آمریکا بر محور مقاومت بی‌اثر است/ حشدالشعبی مورد حمایت ملت عراق است

کاهش دید افقی در لرستان با گرد و غبار + فیلم

23 استان امروز و فردا بارانی است | بارش برف در این مناطق از فردا تا پنجشنبه | توده گرد و خاک از عربستان و عراق در راه ایران

حضور نخست وزیر ایتالیا در اتاق بازرگانی ایران

بنز 17 میلیاردی در مشهد، شب را در توقیف گذراند

10 مصوبه شورای عالی اشتغال/ تاکید بر تسریع تسهیلات اشتغالی

بسیج سازندگی پیشگام در تحقق شعار سال؛افتتاح طرح های اقتصادی مردم محور

احیای 8 واحد تولیدی راکد هرمزگان کلید خورد

خراسان جنوبی در مسیر جهش اقتصادی با تکیه بر سرمایه‌گذاری برای تولید

ساخت 300 هزار مسکن برای کارگران در بازه زمانی 3 ساله

روزنامه اصلاح طلب: هیچ جریان سیاسی نباید مذاکرات را به نفع خود مصادره کند

ویتکاف: آمریکا به‌دنبال نابودی کامل برنامه هسته‌ای ایران نیست

گفت وگوی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و ترکیه درباره ایران

کیهان: آقای کری! ایران گوشه رینگ نیست آمریکا در حال فروپاشی است

بازگشت آمریکا به خزر؛ تهدیدی برای چین، روسیه و ایران

قیمت تپ سواپ امروز سه‌شنبه 26 فروردین

رسانه اسرائیلی:ایران به چه دلیل مشتاق دور دوم مذاکره با آمریکا است؟آغازی برای بازسازی روابط پرتنش تهران و واشنگتن

قیمت باورنکردنی دلار بعد از رفع همه تحریم‌ها!

انفجار صعودی دلار! / قیمت دلار امروز 26 فروردین ماه 1404

واشنگتن: تعرفه‌ها علیه چین شوخی نیستند

مذاکره نباید منجر به معطل کردن اقتصاد کشور شود

تعلیق کمک 2.2 میلیارد دلاری دانشگاه هاروارد توسط ترامپ

چهره ایران و مقاومت در سایه مذاکره با امریکا

تصاویر آمادی سازی سفارت ایران در آمریکا؛ ماجرا چیست؟

سرمقاله هم میهن/ حرف آخر؛ منافع است

اقتصاد و مذاکره؛ بن‌بست نسازیم

حراج شمش طلا به صدمین جلسه رسید

بازنشستگان سال 1403 مشمول 70 درصد مابه‌التفاوت متناسب‌سازی شدند

قیمت 100 دینار عراق امروز سه‌ شنبه 26 فروردین 1404 در بازار آزاد | تحلیل و پیش بینی نرخ دینار در بازار ارز