استقبال مراکز اروپا از کتاب مواد فرهنگی شیعه در کاشان
اروپا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - عضو هیئت علمی دانشگاه کاشان و نویسنده کتاب "مواد فرهنگی شیعه در کاشان" گفت: کتاب «مواد فرهنگی شیعه در کاشان» که با موضوع بازتاب باورهای شیعی در هنر و معماری کاشان از دوره ایلخانی تا قاجاری به زودی در سه مرکز علمی اروپایی ارائه میشود. - اخبار استانها -
محمد مشهدینوشآبادی در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در اظهار کرد: مرکز مطالعات شیعه پیش از ایلخانی دانشگاه لایدن هلند، در روز چهارشنبه 27 فروردین میزبان محمدرضا غیاثیان، یکی از نویسندگان کتاب "مواد فرهنگی شیعه در کاشان" است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
وی ضمن اشاره به ویژگیهای دانشگاه لایدن هلند افزود: مرکز اسلامشناسی دانشگاه لایدن هلند، یک مرکز علمی است که اولین دایرهالمعارف اسلامی را در سال 1911 منتشر کرده و تاکنون براساس اطلاعات جدید، سه بار ویرایش شده است.
نویسنده کتاب مواد فرهنگی شیعه در کاشان تصریح کرد: مرکز «اسماعیلیهشناسی» لندن نیز در همایش خردادماه خود، از نویسندگان کتاب برای سخنرانی دعوت کرده و بخشی از کتاب در مجموعه مقالات منتشر خواهد شد.
مشهدینوشآبادی ضمن اشاره به تمایل دانشگاهها برای ترجمه این کتاب به زبان انگلیسی تصریح کرد: دانشگاه «ادینبرو» اسکاتلند نیز درخواست کرده تا با هزینه این مرکز دانشگاهی، کتاب مواد فرهنگی شیعه در کاشان را به انگلیسی ترجمه کند.
وی گفت: کاشان، بنابر گزارش منابع مختلف، از قرنهای اول دوران اسلامی، یکی از کانونهای شیعه به شمار رفته و تشیع، عنصری هویتبخش در شخصیت منطقه کاشان بوده است و مکتب تشیع در کاشان، بعد از دوره سلجوقی، در پیوند با مردم کوچه و بازار و تنیده با فرهنگ عامیانه آنها بوده که این رویکرد بعد از دوره ایلخانی امکان بازتاب در آثار هنری و معماری را یافته است.
نویسنده کتاب مواد فرهنگی شیعه در کاشان تصریح کرد: کتاب حاضر، دوازده مقاله در حوزه فرهنگ و هنر ایران و کاشان در دوره ایلخانی را شامل میشود که این مواد فرهنگی، از ابتدای قرن هشتم تا میانه سده سیزدهم هجری تولید شده است.
وی در بیان جزئیات محتوای این کتاب تاکید کرد: محتوا شامل انواع کاشی، سنگ، چوب، فلز و پارچه در قالب صنایع و هنرهای خوشنویسی، نقاشی، کاشیسازی، سنگتراشی، نجاری، منبتکاری، فلزکاری، حکاکی و پارچهبافی است.
مشهدی نوشآبادی تصریح کرد: منطقه فرهنگی کاشان به گواه آثار باستانی بازمانده در آن به ویژه محوطه سیلک یکی از مراکز تمدنی و فرهنگی ایران است و همچون موزهای پهناور، هزاران اثر تاریخی از دوران پارینه سنگی تا پهلوی در جای جای آن قابل مشاهده است.
وی تأکید کرد: ساکنان منطقه فرهنگی کاشان، از آغاز شکوفایی اسلام با ویژگی فرهنگی و مذهبی خاصی معرفی شدهاند که این ویژگی، در قرنهای بعد به بیشتر نقاط ایران سرایت کرد و هویت منطقه کاشان، اگر معطوف به هنر معماری و فرهنگ باشد، این عناصر در واقع یکی از لایههای خوشایند هر فرهنگ و تمدنی است و مواجهه با خود اثر و بدون توجه به صورتبندیهای ظاهری و مذهبی برای بینندهاش معنا بخش است.
وی تصریح کرد: بررسی قدیمیترین کاشی از سال 711 هجری قمری، قدیمیترین اثر چوبی در مسجد علی قهرود از سال 700 هجری قمری، لوحهای زرین فام کاشان در اواخر سده نهم و نیمه اول سده دهم هجری، تجلی مضامین عاشورایی در منسوجات ابریشمی اواخر دوره صفوی و بررسی تاریخی و مردم شناختی سنگ قبرهای صفوی جوشقان استرک با توجه به اسناد و مواد فرهنگی تازه از جمله محتوای کتاب مواد فرهنگی شیعه در کاشان است.
مشهدینوشآبادی افزود: در این مجموعه به سنت عالمان شیعه که جهت تبرک به نام دوازده امام، اثنی عشریه مینوشتند از جمله «اثنی عشریه فی القبله» نوشته محمد بن محمد زمان نوشآبادی از عالمان دینی سده 12هجری، 12 مقاله درباره منطقه فرهنگی کاشان انتخاب شده که بخشی از جستارهای نویسندگان در حوزه فرهنگ و هنر ایران و کاشان است.
اهدای بیش از 3300 جلد کتاب به کتابخانههای البرز به گزارش تسنیم، کتاب «مواد فرهنگی شیعه در کاشان» با موضوع بازتاب باورهای شیعی در هنر و معماری کاشان از دوره ایلخانی تا قاجاری در بهمن ماه سال گذشته با آثاری از محمد مشهدی نوشآبادی و محمد رضا غیاثیان در 365 صفحه در انتشارات آرما منتشر شد.
انتهای پیام/801
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1405627/