بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس- محمد زرچینی؛ صنعت دفاعی از صنایع پیشرفته جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود. این صنعت در سالهای اخیر پیشرفتهای قابل توجهی داشته؛ آنچنانکه ایران اسلامی به یکی از صادرکنندگان تجهیزات نظامی در سطح منطقه تبدیل شده و توانسته است طیف گستردهای از محصولات نظامی را طراحی، تولید و به کشورهای دوست، صادر کند.
ایران در حوزههای مختلف نظامی از جمله پهپادها، موشکها، سیستمهای دفاع هوایی، تجهیزات دریایی و سلاحهای سبک، توانایی صادرات دارد.
گزارشهای منابع رسانهای نشان میدهد که جمهوری اسلامی ایران در ارسال و فروش تجهیزات نظامی به برخی کشورهای آسیای میانه یا منطقه غرب آسیا نقش داشته است که از جمله آن میتوان به کشور جمهوری تاجیکستان اشاره کرد.
کشورمان از بزرگترین تولیدکنندگان پهپادهای نظامی در جهان است و مدلهایی از پهپادهای نظامی از جمله «شاهد 129»، «ابابیل» و «کرار» به برخی کشورها از جمله ونزوئلا، تاجیکستان و برخی کشورهای آفریقایی صادر شدهاند.

همچنین گزارش منابع رسانهای نشان میدهد که برخی موشکهای بالستیک جمهوری اسلامی ایران از جمله «هویزه»، «سومار»، «فاتح» و «زلزال» نیز ظرفیت صادرات را دارند؛ البته منابع رسانهای غربی تلاش میکنند تا اطلاعات نادرستی از صادرات محصولات نظامی ایران به جهان ارائه دهند. این رسانهها با شانتاژ، اطلاعات غیر واقعی را از صادرات محصولات نظامی ارائه میدهند.


کنعانی، کارشناس امور سیاسی و سخنگوی سابق وزارت امور خارجه در این زمینه میگوید: انتشار اخبار غلط و گمراهکننده درباره انتقال تسلیحات ایرانی به برخی کشورها، صرفاً یک اقدام زشت تبلیغاتی و دروغ با هدف مخفیسازی ابعاد حمایتهای گسترده تسلیحاتی غیرقانونی ایالات متحده آمریکا و برخی کشورهای غربی از نسلکُشی در نوار غزه است.
وی میافزاید: دروغپراکنیها نباید سبب انحراف توجهات جامعه جهانی از مسئولیت آنها برای تلاش جهت توقف ماشین جنایت جنگی و کشتار جمعی رژیم صهیونیستی و پاسخگو کردن حامیان این رژیم شود.
فارغ از ادعاهای رسانههای غربی، برخی سامانههای دفاع موشکی همچون «باور 373»، «رعد» و «تلاش» نیز میتوانند به کشورهای دیگر صادر شوند و میلیاردها دلار درآمد را برای کشور به ارمغان بیاورند. از میزان فروش و یا همافزایی نظامی ایران با کشورهای همسایه اطلاعات دقیقی در دست نیست، اما به نظر میرسد که اقدامات خوبی در حوزه صادرات تجهیزات نظامی انجام شده است.


در مقطعی از زمان، ایران واردکننده تجهیزات نظامی از کشورهای غربی بود و همین کشورها با تحریم تسلیحاتی ایران تلاش میکردند تا ایران نتواند سلاحهای مورد نیاز خود را تهیه کند؛ اما امروز ایران اسلامی به یک کشور قدرتمند و بالنده تبدیل شده و توانایی طراحی و تولید انواع مختلفی از سلاحهای نوین دست یافته است؛ به گونهای که تجهیزات نظامی خود را میفروشد و دشمنان تلاش میکنند تا ایران نتواند از این راه کسب درآمد کند.
سالها قبل نگاه کشورهای غربی و امپراطوری رسانهای آنها به ایران این بود که ایران هیچگونه محصول نظامی را نمیتواند تولید کند و حتی در فضای مجازی، مزدوران غرب تلاش میکردند تا تجهیزات نظامی ایران را با به کار بردن عبارت «فوتوشاپ» تحقیر کنند؛ اما پس از انهدام پهپاد گلوبال هاوک، حمله موشکی به پایگاه آمریکایی عینالاسد و اجرای عملیاتهای وعده صادق 1 و 2 به این نتیجه رسیدند که تجهیزات نظامی ایران نهتنها فوتوشاپ نیست، بلکه بسیار موثر و کارآمد در میادین نبرد حاضر میشود.
دیپلماسی دفاعی هم در زمینه صادرات محصولات نظامی، بسیار موثر خواهد بود و رابطه خوب ایران با کشورهای همسایه میتواند مسیری را برای صدور تجهیزات نظامی بگشاید که در این زمینه، باب همکاریهای نظامی ایران و تاجیکستان از سه سال پیش باز و کارخانه تولید پهپاد تمامایرانی «ابابیل 2» در این کشور همسایه افتتاح شده است.
این اقدام، بخشی از همکاریهای نظامی و فناورانه بین ایران و تاجیکستان است و نگرانیهایی را در میان کشورهای غربی و متحدان منطقهای آنها ایجاد کرده است؛ همچنین گفته میشود که ایران در این کشور ساخت پهپادهای رزمی و انتحاری از جمله «ابابیل» و «شاهد» را پیگیری خواهد کرد.
جمهوری اسلامی ایران با راهاندازی این کارخانه، هم توان پهپادی خود را گسترش داده و هم پایگاه جدیدی برای تأثیرگذاری در آسیای مرکزی ایجاد کرده است؛ اقدامی که میتواند نقش ایران را در معادلات امنیتی منطقه پررنگتر کند.

با توجه به پیشرفتهای فناورانه ایران، انتظار میرود که صادرات نظامی کشورمان بهویژه در حوزه پهپادها و موشکهای کروز در سالهای آینده افزایش یابد؛ همچنین همکاریهای فنی با کشورهایی مانند تاجیکستان، ونزوئلا، عراق و... میتواند بازارهای جدیدی را برای ایران باز کند.


استقبال مشتریان از محصولات نظامی ایران به دلیل دقت و قدرت بالای تجهیزات نظامی کشورمان از جمله انواع موشکها و پهپادهاست؛ همچنین از نظر قیمت، تجهیزات نظامی ایران رقابتپذیری بالایی با محصولات مشابه غربی و شرقی دارد و همین موضوع، جذابیت بیشتری را برای مشتریهای این محصولات، ایجاد کرده است.
انتهای پیام/281
مطالب مرتبط ویژگیهای موشک اسرائیلزن جدید ایران/ سایه «اعتماد» بر «دیمونا» سنگینی میکند سردار طلایی نیک: بیش از 900 سامانه دفاعی و تسلیحاتی در کشور تولید میشود فرمانده نیروی دریایی سپاه: بزودی شاهد خلق دستاوردهای پیشرفته بومی خواهیم بود مقایسه پهپادهای راهبردی «شاهد 136» و «بایراکتار» امیر خوشقلب: بهرهمندی نیروی پدافند هوایی از ظرفیتهای عملیاتی نوین/ ادعاهای صهیونیستها «بازی رسانهای» است