ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اژدهای زرد اقیانوس آرام را بلعیده است/آمریکا هیچ راه نفوذی به چین نخواهد داشت ایالات متحده آمریکا

اژدهای زرد اقیانوس آرام را بلعیده است/آمریکا هیچ راه نفوذی به چین نخواهد داشت
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا، مجله نیوزویک در گزارشی با عنوان «زیرساخت استفاده دوگانه چین در اقیانوس آرام» می‌نویسد: بر اساس تحقیقات صورت گرفته این پروژه‌ها ماهیت‌های غیرنظامی هستند، اما در واقع «اقدامات پیشرفته استراتژیک» هستند که حدود 3000 مایل، از پاپوآ گینه‌نو واقع در شمال استرالیا، تا ساموآ که حدود 40 مایل دورتر از قلمرو ایالات متحده در ساموآی آمریکایی در پلینزی قرار دارد، امتداد یافته‌اند.
این جزایر دورافتاده و پراکنده اقیانوس آرام زمانی برای استراتژی جنگی آمریکا در جنگ جهانی دوم حیاتی بودند و می‌توانستند در درگیری جهانی بعدی نیز نقش داشته باشند. «دومینیگو آی-کوی یانگ» یکی از دستیاران تحقیقات دفاعی و دفاع ملی تایوان که این گزارش را نوشته، می‌گوید: «سوال این نیست که آیا چین یک سیستم لجستیک نظامی-غیر نظامی را در اقیانوس آرام تکمیل خواهد کرد یا نه، بلکه این است که چه زمانی این کار را انجام می‌دهد. این شبکه استراتژیک دو دهه قبل شروع به رشد کرد و امروز در ابتکارعمل کمربند و جاده که یک طرح زیرساختی جهانی است، ادغام شده است.»
وی ادامه داد: «این ابتکارعمل هم یک زیرساخت و هم یک وسیله برای نفوذ استراتژیک با استفاده دو منظوره است که توانمندی چین را افزایش می‌دهد. این شبکه در نهایت می‌تواند عملیات آمریکا و متحدانش را در مناطق وسیعی از اقیانوس آرام دشوار کرده و حمله چین به تایوان را که حزب کمونیست آن را بخشی از قلمرو چین می‌داند، آسان‌تر کند.»
این کارشناس در ادامه گفت: «هدف پکن تغییر شکل پویایی قدرت منطقه‌ای و به چالش کشیدن ائتلاف‌های تحت رهبری آمریکا و متحدان سنتی ایالات متحده در منطقه شامل ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین، استرالیا و نیوزیلند است که آنها را وادار می‌کند تا در شراکت‌های امنیتی خود با ایالات متحده تجدیدنظر کنند؛ اقدامی که به نفع چین است.»
چین در یکسری از اولین اقداماتی که از اواسط سال 2024 شروع کرد که باعث شگفتی کشورهای اقیانوس آرام شد، یک موشک بالستیک از استان «هاینان» واقع در جنوب چین شلیک کرد که در اقیانوس آرام فرود آمد. همچنین برگزاری یکسری رزمایش‌ها با گلوله واقعی در دریای تاسمانی بین نیوزیلند و استرالیا انجام داد که باعث انحراف پروازهای تجاری هوایی شد. پکن همچنین یکسری از ناوهای خود را به سمت استرالیا فرستاد.

ایرانیان جهان

پایگاه‌های نظامی/مدنی ساخته شده از سوی چین در اقیانوس آرام جنوبی
نارنجی: بنادر دریایی
سبز: فرودگاه‌ها
خاکستری: تکنولوژی‌های اطلاعاتی و ارتباطی
وزارت دفاع چین همچنین اعلام کرده که رزمایش‌های دریایی این کشور دور از استرالیا انجام شد و تمامی رزمایش‌ها با گلوله واقعی با اعلام هشدار و بر اساس قوانین بین‌الملل انجام شدند.
«دومینیگو آی-کوی یانگ» یکی از دستیاران تحقیقات دفاعی و دفاع ملی تایوان در تحقیقات خود همچنین 39 مورد فعالیت استراتژیک از سوی چین انجام داده است. این اقدامات در 11 کشور جزیره‌ای واقع در اقیانوس آرام انجام شد که حدود دو سوم از 18 کشور منطقه‌ای را تشکیل می‌دهند. در میان این پروژه‌ها می‌توان به 26 مورد ساخت فرودگاه اشاره کرد. همچنین دستکم 12 فرودگاه اکنون می‌توانند بزرگترین هواپیمای ترابری نظامی چین به نام Y-20 را در خود جای دهند.
یک مکان کلیدی در این زمینه، پاپوآ گینه‌نو با جمعیت 12 میلیون نفر بود که 21 پروژه از جمله پروژه‌ای در فرودگاه «موموت» از سوی چین در آن انجام شد و یک پایگاه بالقوه به پکن داده تا بتواند عملیات‌ آمریکا را زیر نظر داشته باشد و همچنین بتواند ماموریت‌های مشترک بین آمریکا و شرکای منطقه‌ای را رهگیری کند. به عبارت دیگر، چین با این پروژه‌ها در پاپوآ گینه‌نو می‌تواند نفوذ بیشتری در منطقه پیدا کند و بر فعالیت‌های نظامی ایالات متحده نظارت دقیق‌تری داشته باشد.
البته در میان یکسری از کشورهای منطقه انتقادهایی بابت برنامه‌های چین وجود داشته است مانند نیوزیلند و استرالیا و به گفته یکی از مسئولان در بنیاد دفاع دموکراسی‌ها در واشنگتن دی.سی که سال جاری میلادی در کنگره درباره منافع ملی آمریکا در منطقه اقیانوس آرام شهادت داد، اگر بحرانی درباره تایوان اتفاق بیفتد، پیامدهایی به وجود می‌آید.
وی افزود: «اگر اتفاقی درباره تایوان بیفتد، فضای کمی برای کشورهای دیگر خواهد ماند. ظرفیت‌های دریایی چین در حال حاضر از متحدان آمریکا در منطقه بزرگتر و بیشتر است.»

ایرانیان جهان

ناوهواپیمابر ارتش چین
از طرف دیگر، «وانواتو» محل استقرار یک پایگاه دریایی بزرگ ایالات متحده در جنگ اقیانوس آرام، همچنین یک مکان حیاتی برای زیرساخت‌های مخفی چین بوده است، به طوری که گروه ساختمانی دولتی شانگهای اسکله‌ای را در بندر «لوگانویل» تقریبا به مساحت 1200 فوت گسترش داده و این ساخت و ساز به چین اجازه داده کشتی‌های جنگی باری و ناوهای خود را در آن مستقر کند.
«دومینیگو آی-کوی یانگ» یکی از دستیاران تحقیقات دفاعی و دفاع ملی تایوان در این باره گفت: «گذشته بندر لوگانویل به عنوان یکی از پایگاه‌های نیروی دریایی آمریکا در منطقه پاسیفیک در خلال جنگ جهانی دوم، باعث شده تا چین آن را مکانی برای فعالیت‌های نظامی آتی خود ببیند، چون چین تنها کشوری است که برای داشتن این بندر، پول می‌دهد. ساخت اسکله این بندر با وام 97 میلیون دلاری از بانک دولتی چین انجام شده است.»
چین به قدری به این بندر علاقه‌مند است که در اکتبر 2024 دو کشتی جنگی نیروی دریایی ارتش آزادیبخش خلق در اولین استقرار ناوشکن‌ها با موشک هدایت شونده نوع 055 و نوع 052D، وارد پایتخت وانواتو شدند.
در سال 2008، وانواتو میزبان پروژه‌ای توسط شرکت ارتباطی هوآوی برای اتصال آژانس‌های دولتی وانواتو از طریق شبکه فیبر نوری بود. این پروژه و ارتقاء آن 13 سال طول کشید.
«دومینیگو آی-کوی یانگ» یکی از دستیاران تحقیقات دفاعی و دفاع ملی تایوان گفت: «از آنجا که کارمندان شرکت هوآوی روابط قوی با ارتش و اطلاعات چین دارند، نگرانی‌هایی درباره خطرات امنیتی بالقوه به وجود آمده است.»
ساموآ نیز میزبان پروژه‌های بندر، فرودگاه و فناوری اطلاعات چین بوده است. چین البته تجارت مختصری با ساموا دارد اما این مساله هم سوالاتی را درباره منافع پکن در این منطقه ایجاد می‌کند.
به گفته این تحلیلگر، شیلات در منطقه پاسیفیک راه را به روی شبکه‌های گسترده ماهیگیری و دریانوردری غیر نظامی چین باز کرده است. چین احتمالا استفاده خود از شبه نظامیان دریایی و گروه‌های غیرنظامی مسلح را از دریاهای چین شرقی و جنوبی تا تنگه تورس گسترش خواهد داد.
315 315
کد خبر 2049888

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1406631/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیروزی استکی مقابل گربه سیاه بوکسورهای ایران/ مدال برنز قطعی شد

مگوایر: قهرمان لیگ اروپا می‌شویم تا به سی‌ال برسیم

ممنوعیت ورود خودروهای چینی به پایگاه‌های نظامی انگلیس

رئیس‌جمهور UFC، دانا وایت، هدایت فرزندخواندگی جهانی بلاک‌چین را بر عهده می‌گیرد

ورود خودروهای چینی به پایگاه‌های نظامی انگلیس ممنوع شد

خودداری کرملین از اظهارنظر درباره یک ادعا پیرامون مذاکرات ایران و آمریکا

تی‌شرت کنایه‌آمیز چینی در بازار آمریکا

دیدار گروسی با عراقچی در تهران همزمان با مذاکرت ایران و آمریکا

زنگ خطر برای اقتصاد آمریکا بدلیل رفتار ترامپ

به باتلاق خوش آمدید

دانشجویی که به خاطر حمایت از فلسطین بازداشت شد + فیلم

دیدار گروسی با عراقچی در تهران

گروسی با عراقچی دیدار کرد

توییت فارسی مقام سابق دولت اوباما در مذاکرات هسته‌ای در واکنش به بیانیه ویتکاف

خداحافظی با بازرسان آژانس؟

«جوچه» به سبک روسی

تصاویر ارتش اسرائیل از عملیات ترور شهید محمد زکارنه

روته: احدی به اوکراین قول پیوستن به ناتو را نداده است

واکنش عراقی‌ها به دعوت سودانی از جولانی برای سفر به بغداد

جزئیات تعرفه گمرکی واردات موبایل در سال 1404 اعلام شد

دیدگاه حکیم درباره مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا

احضار سفیر لبنان در عراق

نماینده مجلس: یک ساعت جلو کشیدن ساعت رسمی مشکلی را حل نمی کند | کارشناس اقتصادی: تغییر ساعت تصمیم منطقی و مربوط به دولت است

برای تحقق خودکفایی اقتصادی باید تولید و مصرف حساب‌شده داشته باشیم

میزگرد «اصلاح و عادلانه‌سازی یارانه‌های انرژی» در شبکه خبر

بوشهر کاندیدای اصلی پایتخت اقتصادی کشور

تورنمنت بوکس ارمنستان/ مدال استکی قطعی شد

تیم ملی افغانستان قربانی نقل و انتقالات لیگ برتر ایران!

رضایی: تناقض در گفتار بایدن و تیمش ادامه دارد | بی‌اعتمادی به آمریکا در حال تقویت

گروسی وارد تهران شد/ سفری مهم در آستانه دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

قیمت دلار | قیمت طلا 18 عیار | قیمت سکه | قیمت بیت کوین امروز چهارشنبه 27 فروردین ماه 1404 + جدول قیمت

بازی رسانه‌ای با افکار عمومی، پیچیدگی دیپلماسی و آینده مبهم

این دو مقام دولت ترامپ می‌گویند که اصرار بر حذف کامل برنامه اتمی باعث شکست مذاکرات با ایران خواهد شد

تحریم‌های جدید آمریکا علیه نفتکش‌های ایران

تصویر؛ تی‌شرت‌های کنایه‌آمیز چینی در بازار آمریکا!

اسرائیل مدعی ترور 40 نفر از سران حماس طی یک ماه اخیر شد

اسیر اسرائیلی خطاب به نتانیاهو: می‌خواهید چه بلایی بر سر ما بیاورید؟

وعده اسرائیل برای ادامه اشغالگری در غزه، لبنان و سوریه

تا 200 میلیون تسهیلات بدون ضامن ویپاد؛ دیجیتال بانک پاسارگاد

بازدهی بورس در هفته چهارم فروردین 1404

اکبری دبیر انجمن تولیدکنندگان قند ایران: سال سخت شکری

توپ در زمین ترامپ است/ به نفع اوست توافق کند/ توصیه تریتا پارسی به واشنگتن

حکیم: عراق از مذاکرات ایران و آمریکا سود می‌برد

جزئیات دیدار بارزانی و السودانی در سلیمانیه

برنامه امضای تفاهم‌نامه مشترک با دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران

تاثیر عجیب مذاکرات بر بازار ارز ایران

آبزی‌پروری ظرفیتی عظیم در سرمایه‌گذاری برای تولید

حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری، راه‌حل توسعه اقتصادی لرستان

اروپا بین دو قطب؛ آغاز جنگ اقتصادی آمریکا و چین

تحریم‌های تازه آمریکا علیه ایران در آستانه دور دوم مذاکرات