تا روابط خارجی را درست نکنیم، حتی چینیها و روسها نیز حاضر به سرمایه گذاری در ایران نیستند
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - آفتابنیوز :
بر اساس یک جدول منتشره از سوی سازمان برنامه و بودجه، اگر کشور تحت تحریم قرار نداشت، نرخ دلار در سال 1404 نهایتاً بین 28 تا 35 هزار تومان بود. با این همه تنشهای پیش از مذاکره نرخ ارز را تا سقف 106 هزار تومان بالا برد.
رسانه اکسیوس که به محافل داخلی کاخ سفید دسترسی دارد، مدعی شد که وزیر امور خارجه ایران و استیو ویتاکف در منزل شخصی وزیر امور خارجه عمان قریب 45 دقیقه به صورت رو در رو و مستقیم گفتوگو کردهاند.
اخبار مثبت مذاکرات دلار آمریکا را تا سقف قیمتی 87 هزار تومان به زیر کشیده است. هر گرم طلا که بیش از 8 میلیون تومان قیمت پیدا کرده بود، در به قریب 6 میلیون و 700 هزار تومان کاهش پیدا کرده بود. بازار بورس نیز سبز پوش شد. تنها در 30 دقیقه بیش از 1000 میلیارد تومان پول از صندوقهای ذخیره طلا خارج شد، کارشناسان بر این باور هستند که این سرمایه به سمت بازارهای مانند بورس و مسکن سرازیر خواهد شد.
هراس «4 درصدی ها»
علی رغم خوشحالی و رضایت عمومی، به نظر میرسد همه طیفهای سیاسی از وضعیت پیش آمده خوشحال نیستند.
محمود نبویان نماینده نزدیک به جبهه پایداری از آنچه «تلاقی و سلام و علیک» عراقچی با نماینده آمریکا خواند، ابراز نارضایتی کرد و آن را «نادرست و غیر قابل توجیه» خواند. علی شریفی زارچی استاد دانشگاه شریف در پاسخ توییت این نماینده نوشت: «نادرست و غیرفابل توجیه حضور شما نماینده نمایان 4 درصدی در مجلس است، بخواهید در مقابل مذاکرات مانع تراشی کنید، چنان پاسخی از ملت دریافت خواهید کرد که در تاریخ ثبت خواهد شد».
دیگر نمایندگان این طیف مانند ثابتی، رسایی و کوچک زاده نیز نطقهای در مخالفت با مذاکرات جاری ایراد کردهاند. روزنامه کیهان که پیش از این ترامپ را تهدید کرده بود، در شماره اخیر خود از امکان ساخت «یک یا دو بمب اتم» سخن گفته بود، اقدامی که به نظر میرسد با هدف تاثیر گذاری بر روند مذاکرات انجام شده است.
از اینکه مذاکرات در دولت پزشکیان به نتیجه برسد وحشت دارند
حجت الاسلام محمد تقی فاضل میبدی عضو مجمع مدرسین حوزه علمیه قم ضمن ریشه یابی مخالفت افراطیون با مذاکرات جاری به آفتاب نیوز گفت: علل مخالفت آنها از دو ریشه شخصی_سیاسی و ایدئولوژیک نشات میگیرد، از نظر سیاسی از اینکه مذاکرات در دولت پزشکیان به موفقیت برسد، وحشت دارند، میگویند چرا اینکار در دولت مورد نظر ما انجام نشد، چون منتخب افراطیون سالها مذاکره کرد و جزء افزایش تحریم و حیف و میل اموال هیچ دستاوردی نداشت، نگران هستند که در دوره بعدی انتخابات رای نیاورند.
این استاد دانشگاه مفید قم در ادامه گفت: از نظر ایدئولوژیک هم مبنای آنها جنگ و ستیزه جویی است، هر چند اگر این آقایان واقعاً اسلام را میشناختند، چنین زندگی و معیشت مردم را به خاطر مشتی افکار مغشوش به گروگان نمیگرفتند. دست دادن عراقچی و ویتکاف، نه تنها منافاتی با روح اسلام ندارد، بلکه جوهره دین هم همین است، ما با کشوری که سالها است با ما دشمنی کرده از سر مذاکره و تعقل درآمدهایم وای کاش این اتفاق در همان دوره آقای روحانی میافتاد. همین کاسبان تحریم تلاشهای دکتر روحانی و ظریف را بر باد دادند و چند سال رنج و تحریم بیشتر بر این مردم تحمیل شد. در این برهه حساس هم همه باید کمک کنند که توطئههای داخلی و خارجی نقش بر آب شود، هر وقت صحبت از مذاکره میشود، لرزه بر اندام کیهان و نتانیاهو میافتد. این جماعت بقای خود را در سایه جنگ میبیند. همه دیدند که چقدر اقتصاد کشور، بازار ارز، طلا و بورس در گروه مذاکره و گسترش روابط خارجی است
فاضل میبدی در خصوص میزان اراده کلیت حکمرانی در ایران برای به ثمر رساندن مذاکرات، اظهار کرد: حاکمیت با دو چالش مواجه شد، اولی بحران اقتصادی، ناترازیهای گسترده است و مسئله دوم پدیده جنگ است (حتی اگر احتمال جنگ کم هم باشد، باز مهم است). حاکمیت این دو موضوع را در کنار احتمال بازگشت تحریمهای اسنپ بک در نظر گرفت و در گفتوگو با کارشناسان به سمت مذاکره رفت. مذاکره نه عقلاً و نه شرعاً مشکلی ندارد و همه آن 98 درصدی که به جمهوری اسلامی رای دادهاند از مذاکرات خوشحال هستند. منتهی محدود افراط جنگ طلب کماکان بر طبل جنگ و ستیزه جویی میزنند. تا روابط خارجی را درست نکنیم، حتی چینیها و روسها نیز حاضر به سرمایه گذاری در ایران نیستند، آنهای که میگویند تحریم نعمت است، بی خود میگویند. ما نیاز به سرمایه گذاری خارجی و اصلاح روابط خارجی داریم، مذاکره و رابطه با آمریکا ذلت نیست و عین عزت است.
وی افزود: ویتنام این همه با آمریکا جنگید، اما در انتها با آمریکا رابطه برقرار کرد، چین و روسیه نیز رابطه دیپلماتیک کامل با آمریکا دارند. دنیای امروز دنیای رابطه و تلاقی فرهنگها است، چون هم آنها به ما نیاز دارند و هم ما به آنها.
آنها
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1408554/