ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اولویت اصلی ما در گفتگوی غیرمستقیم با آمریکا رفع تحریم‌ها است/ ترامپ موضع مشخصی ندارد ایالات متحده آمریکا

اولویت اصلی ما در گفتگوی غیرمستقیم با آمریکا رفع تحریم‌ها است/ ترامپ موضع مشخصی ندارد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - - علاءالدین بروجردی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگوی ویژه خبری امشب اظهار کرد: برای جمهوری اسلامی ایران در همه ابعاد رابطه با روسیه ثمربخش و از اهمیت خاصی برخوردار است.
غربی‌ها نمی‌توانند با تشدید تحریم‌ها مواضع ایران را تغییر دهند
وی ادامه داد: غربی‌ها فکر می‌کردند که با تشدید تحریم علیه ایران می‌توانند مواضع جمهوری اسلامی ایران را تغییر دهند که این مسئله کاملاً غلط است و ده‌ها میلیارد دلار از همکاری‌های ما با کشورهای غربی کاسته و در معامله با کشورهایی مانند چین و روسیه به کار گرفته شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بروجردی گفت: با وجود اینکه پذیرفته‌ایم که با آمریکا مذاکره غیر مستقیم داشته باشیم این مسئله هیچ خللی در روابط ما و چین و روسیه ایجاد نخواهد کرد، همچنین اصولاً سیاست تقویت رابطه با همسایگان یک سیاست ثابت برای جمهوری اسلامی ایران است و در دستور کار قرار خواهد دارد.
در ادامه ابراهیم رضایی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار کرد: ما معطل توافق و مذاکره عمان نیستیم و اولویت ارتباطات ما کشورهای دوست و همسایه هستند،ما با روسها اشتراکات فکری بسیاری داریم چرا که هر دو کشور ایران و روسیه در حال مقابله با یک جانبه‌گرایی هستند. 
وی ادامه داد: برخی تصور می‌کند که ارتباط ما با روسیه تنها در حوزه امنیتی و نظامی است اما ما در حال توسعه روابطمان در حوزه تجاری و اقتصادی با این کشور هستیم و این مسئله به نفع دولت‌ها و ملت‌های دو کشور است.
محور اصلی گفتگوی غیر مستقیم ما با آمریکا رفع تحریم ها است
بروجردی با اشاره به دور دوم مذاکرات غیر مستقیم میان ایران و آمریکاگفت: این مذاکرات اگرچه در رم برگزار می‌شود اما میزبانی همچنان با وساطت عمان صورت می‌گیرد و محور اساسی این گفتگوها مسائل هسته‌ای و رفع تحریم‌ها است. 
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت: خطوط قرمز مسائل هسته‌ای بارها توسط رهبر معظم انقلاب تعریف شده است و ما در بحث اصل غنی سازی هیچ مذاکره‌ای نداریم چرا که این دانش را به دست آورده‌ایم و از آن به صورت مسالمت آمیز استفاده می‌کنیم.
وی تاکید کرد: بنابر عهدنامه ان پی تی خط قرمز هسته‌ای ما تنها ساخت بمب اتمی است بنابراین خطوط ما کاملاً روشن است و اگر آمریکایی‌ها بخواهند خارج از بحث صحبت کنند قطعاً نتیجه نخواهند گرفت چرا که باید بدانند جمهوری اسلامی ایران کشوری نیست که با تهدید تحت تاثیر قرار بگیرد و از مواضع خود کوتاه بیاید. 
بروجردی گفت: مذاکرات صحنه کارزار دفاع از منافع ملی است و اگرچه به آمریکا خوشبین نیستیم اما از هنر دیپلماسی خود استفاده می‌کنیم تا به حداکثر دستاورد برسیم.
هنوز تکلیف ما با تناقض‌گویی های دولتمردان آمریکایی مشخص نیست
رضایی متذکر شد: هنوز تکلیف ما با آمریکا مشخص نیست چرا که دولتمردان این کشور حرف‌های ضد و نقیضی می‌زنند و دستور کار مذاکره فردا این است که به یک چارچوب درستی دست پیدا کنیم،ما بیش از آنکه به مذاکره احتیاج داشته باشیم آمریکایی‌ها به آن نیاز دارند. 
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی افزود: اگر بخواهیم قدرت نظامی ایران را با دور گذشته مذاکرات که یک دهه پیش بود مقایسه کنیم بسیار پیشرفته شده‌ایم و به توان موشکی گسترده‌ای دست یافته‌ایم و مردم نیز همچنان از جمهوری اسلامی ایران حمایت می‌کنند و این را در انتخابات ریاست جمهوری اخیر نیز نشان دادندو این گزاره که می‌گویند ایران ضعیف شده‌ غلط است.ما برای آنکه به توافقی برسیم که به نفع ملت باشد حتماً باید مسیر خنثی‌سازی تحریم را دنبال کنیم.
در دولت ترامپ دودستگی وجود دارد
حمیدرضا آصفی سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه در ارتباط زنده تلفنی گفت: آنچه که واضح است در تیم دولت آمریکا دو دستگی وجود دارد و ترامپ نیز موضع ثابتی ندارد و ظاهرا مشکلی ندارد که هر روز مواضع خود را تغییر دهد. 
وی افزود: معتقدم که آمریکایی‌ها با بیان اظهارات ضد و نقیض قصد دارند که ما را مورد آزمون قرار دهند و البته تصور نمی‌کنم که در ادامه نیز شاهد رفتار ثابت و مواضع محکمی از سوی طرف آمریکایی باشیم چرا که به نظر می‌رسد تکلیف آنها در این مسئله با خودشان هم مشخص نیست. 
آصفی تصریح کرد: به نظر می‌رسد که کشورهای اروپایی نگران منفعت خود در جریان مذاکرات ایران و آمریکا هستند و این مسئله را پیچیده می‌کندو لذا نباید به این مذاکرات نه خوش‌بین و نه بدبین باشیم.
آمریکا می‌داند که ورود به مسئله نظامی با ایران به ضرر این کشور است
بروجردی ادامه داد: برای ما بعد از گذشت چهار دهه قواعد جنگ روانی آمریکا کاملاً مشخص است لذا معتقدم نباید چندان به موضع‌گیری‌های چندگانه آمریکایی‌ها اهمیت بدهیم و ملاک برای ما مسائلی که در مذاکرات غیر مستقیم مطرح می‌شود قرار دارد.
این نماینده مجلس گفت: آمریکا به خوبی می‌داند که ورود به مباحث نظامی با ایران قطعاً به ضرر آنهاست بنابراین تلاش خواهند کرد که در فضای سیاسی مذاکرات را به نتیجه برسانند و ما نیز باید با هوشمندی فضا را مدیریت کنیم و البته هیچگونه تعجیلی هم برای به نتیجه رسیدن امر نداریم.
خوشبینی و بدبینی بیش از حد تیم مذاکره کننده را تحت فشار قرار می‌دهد
آصفی اظهار کرد: خوشبینی و بد بینی بیش از حد و تیم مذاکره کننده را تحت فشار قرار می‌دهد. چرا که ما باید تضمین‌های اساسی از طرف مقابل بگیریم. 
رضایی ادامه داد: گره زدن مشکلات کشور به مذاکرات تکرار اشتباهات گذشته است و وزارت اقتصاد و بانک مرکزی باید با قدرت امور اقتصادی را تحت کنترل داشته باشند.
بروجردی تصریح کرد: اصل عدم اعتماد به آمریکا و بدبینی به آن یک مسئله ثابت است اما طبیعتاً اگر مذاکرات بخواهد به نتیجه برسد قطعا باید تضمین و پشتوانه هایی وجود داشته باشد و آنها باید دست از تحریم‌ها را بردارند و ما نیز استفاده صلح آمیز از صنعت هسته ای را در دستور کار داریم.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1412089/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کمک 3 میلیون دلاری ژاپن به مهاجرین افغانستانی

لوکس‌ترین ماشین ژاپن که در بین جوان‌ها طرفدار ندارد

ژاپن برگ برنده رو می‌کند

مهدی طارمی راهی ترکیه می‌شود؟

تحلیل صیدی از روند مذاکرات ایران و آمریکا

اینتر آماده پیشنهادها برای طارمی/ ترکیه مقصد احتمالی مهاجم ایرانی؟

صدرنشینی PSG و بارسلونا و سقوط آرسنال در فهرست بهترین تیم‌های سال 2025 اروپا از نظر میانگین کسب امتیاز در هر بازی

مقصد احتمالی مهدی طارمی

مقصد احتمالی طارمی؛ تصمیم قطعی اینتر برای فروش

از رویای هفت‌گانه تا کابوس: رئال مادرید سقوط کرد

ادعای خبرنگار ایتالیایی؛ اینتر، طارمی را نمی خواهد!

صدرنشینی PSG و بارسلونا و سقوط توپ‌چی‌ها

در شب گلزنی آنچلوتی و مثلث طلایی؛ پیروزی 5-0 میلان مقابل رئال مادرید در نیمه نهایی جام باشگاه‌های اروپا

تصمیم قطعی اینتر برای فروش طارمی

سه تیم با شانس فتح سه‌گانه؛ تقویم تیم‌های حاضر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

مهدی طارمی در لیست مازاد؛ اینتر به فکر جذب مهاجم جدید

درباره سابقه روابط ایران و ایتالیا که امروز در کانون توجه قرار دارد

نگرانی ستاره اینتر: یامال را چطور مهار کنیم!

معمای هم‌صدایی ایران و ارمنستان؛ گره کور قفقاز جنوبی و منطقه‌ای که در آستانه صف آرایی تازه قرار گرفته است/ پوتین اردوغان را قربانی مانور در حیاط خلوتش می‌کند؟

نقش گاز در مذاکرات آمریکا و روسیه

چرا ایتالیا علاقه‌مند است میزبان مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا باشد؟

معدن، تشنه سرمایه‌گذار خارجی

کدام تور مسافرتی اروپا ارزان‌تر است؟

درخواست آلمان برای استقلال اطلاعاتی اروپا از آمریکا

ادعای خبرنگار ایتالیایی؛ اینتر، طارمی را نمی‌خواهد!

احتمال بازگشت کارلو آنچلوتی به سری آ و هدایت یکی از دو تیم میلان و رم

گل‌های برتر دور برگشت 1/4 نهایی لیگ قهرمانان اروپا

در آستانه جام: الخلیفی برنده جنگ با امباپه!

مقصد جدید مهدی طارمی کجاست؟

سعید شریعتی: اگر بهانه‌ای به دست اسرائیل داده نشود، ترامپ برای به ثمر رساندن مذاکرات با ایران، توانسته نتانیاهو را مهار کند

آشوب در دیپلماسی با تصمیمات غریزی ترامپ

عربستان و مقاومت؛ صلح موقت یا آرامش پیش از توفان؟

واکنش سخنگوی کرملین به دور تازه مذاکرات ایران و آمریکا

جدال ترامپ و چین به کجا می رسد؟

چین 6 ماهواره برای تحقیقات فضایی پرتاب کرد

پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم پکن شروع به کار کرد

تأکید چین بر مقابله کشورهای بریکس با یک‌جانبه‌گرایی

پیش‌بینی قیمت بیت‌کوین پس از پایان جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین/ بیت‌کوین 100 هزار دلاری در راه است؟

چین واردات گاز از آمریکا را به طور کامل متوقف کرد

چین واردات ال‌ان‌جی از آمریکا را «کاملاً» متوقف کرد

توقف واردات ال‌ان‌جی چین از آمریکا

چین واردات گاز از آمریکا را متوقف کرد

چین هوش مصنوعی را به مدارس می‌آورد

چرا چین امروز، مساله اول آمریکاست؟

بازار خودرو ایران در دستان چین | مذاکرات راه واردات خودروی امریکایی باز می کند؟

ایران و دیپلماسی فعال با روسیه و چین؛ واقعیتِ ماجرا چیست؟

بوئینگ از چین به آمریکا برگردانده شد

چین خرید گاز مایع از آمریکا را به طور کامل متوقف کرده است

چین 6 ماهواره در مدار زمین قرار داد

بندر مرسین پل عبور کالاهای ایرانی به اروپا و افریقا / تاسیس منطقه آزاد در دستور کار تهران و آنکارا