ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پای سرمایه‌گذاران آمریکایی به اقتصاد ایران باز می‌شود؟ ایالات متحده آمریکا

پای سرمایه‌گذاران آمریکایی به اقتصاد ایران باز می‌شود؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اقتصاد24- عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق بیان کرد: بازار انرژی، حمل‌ونقل از صنعت خودرو گرفته تا هواپیمایی و ریلی، بازار گردشگری و معادن ایران می‌تواند فرصتی برای سرمایه‌گذاران خارجی از جمله آمریکایی‌ها باشد.
پس از آغاز مذاکرات میان ایران و آمریکا، مسعود پزشکیان، اولین سیاستمداری بود که در خصوص سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران صحبت کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
پزشکیان خبر داده بود که مقام معظم رهبری هیچ‌گونه مخالفتی با حضور سرمایه‌گذاران آمریکایی در کشور ندارند و بعد از این هم برخی گمانه‌زنی‌هایی را درخصوص رقم سرمایه‌گذاری احتمالی آمریکا در ایران را مطرح کردند که شامل هزار میلیارد دلار و دو هزار میلیارد دلار بود. فیاض زاهد، فعال سیاسی در این زمینه نوشت: «آنچه باعث تقویت دیپلماسی سیاسی شد تاکید بر راهبرد دیپلماسی اقتصادی بود. پیشنهاد جامعی (هزار میلیارد دلار) پیشنهاد شد. پزشکیان موضوع را با رهبری مطرح و مجوز گرفت.»
هر چند بحث سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها از زبان رئیس‌جمهور مطرح شده است، اما برخی با دیده شک و تردید به این موضوع نگاه می‌کنند و می‌گویند این موضوع یادآور بحث‌های مرتبط با جذب سرمایه‌گذاری به دنبال انعقاد برجام است که با وجود تبلیغات فراوان در این زمینه، نتایج ملموسی به دنبال نداشت.
عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در دولت روحانی در یادداشتی به ریسک‌های سرمایه‌گذاری در ایران اشاره و بر این موضوع که مذاکره تنها آغازی برای اصلاح است، تاکید کرد. آخوندی نوشت: «البته همه ما خوشحال خواهیم شد که سیل سرمایه‌گذاری خارجی به سوی ایران سرازیر شود. لیکن، این آرزویی بیش نیست. ریسک ایران در حال حاضر E است. یعنی بالاترین ریسک ممکن. این حداقل تا به «بی پلاس» برسد خیلی کار دارد. ایجاد انتظار برای جلب سرمایه پس از توافق احتمالی، همان بلایی را سر این توافق خواهد آورد که بر برجام آورد. این توافق تنها برداشتن مانع اولیه بر سر راه مبادلات تجاری خواهد بود. پس از آن نیاز به ده‌ها اصلاح داخلی و توافق‌های بین‌المللی است تا ریسک ایران کاهش یابد.»
بیشتر بخوانید:افزایش چشمگیر معاملات صندوق‌های ETF
در همین زمینه سیدحمید حسینی، عضو اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق به خبرنگار اقتصادآنلاین گفت: یکی از بحث‌هایی که در مورد توافق احتمالی ایران و آمریکا وجود دارد، این نگرانی است که حتی در صورت توافق، آمریکا به تعهداتش عمل نکند یا چندی بعد، به هر دلیلی به اصطلاح توافق را زیر پا بگذارد. از طرفی هم اگر قرار باشد ما در بحث‌های هسته‌ای و موشکی امتیازاتی بدهیم، قطعاً باید در مقابل، امتیازات امنیتی بگیریم؛ یعنی از لحاظ امنیتی خیالمان راحت باشد که در منطقه دچار مشکل نخواهیم شد و اسرائیل به دنبال حمله به ایران و موارد دیگر نخواهد بود.
حسینی افزود: ما که نمی‌توانیم مانند برخی کشور‌های عربی، پایگاه نظامی در اختیار آمریکا قرار دهیم و یا قرارداد امنیتی با آنها ببندیم، اما می‌توانیم بگوییم که خیال ما زمانی راحت می‌شود که آمریکا در ایران سرمایه‌گذاری کند. اگر اقتصاد آمریکا با اقتصاد ایران گره بخورد و آمریکا در ایران سرمایه‌گذاری کند، قطعاً آمریکا دیگر به زیرساخت‌های ایران حمله نخواهد کرد و اجازه هم نخواهد داد که دیگران این اقدام را انجام دهند.
وی ادامه داد: به همین دلیل با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیلی که در ایران وجود دارد، اگر مذاکرات بخواهد به نتیجه برسد و در درازمدت هم ادامه پیدا کند، یکی از پیشنهاد‌ها این است که ما در مقابل همکاری در زمینه هسته‌ای، از آمریکا بخواهیم که در ایران سرمایه‌گذاری کند.
وی در مورد رقم هزار میلیارد دلاری که برای سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران مطرح شده نیز گفت: این رقم بیشتر به پتانسیل‌هایی برمی‌گردد که برای سرمایه‌گذاری در ایران وجود دارد برخی این عدد را از دل ظرفیت‌هایی که در حوزه گاز، نفت، صنعت ریلی و خودرو وجود دارد، درآورده‌اند و گفته‌اند که ما توان جذب این میزان سرمایه‌گذاری را داریم. در واقع مبنای دقیقی برای این محاسبه وجود ندارد و آمریکا می‌تواند در زمینه‌هایی که توجیه اقتصادی دارد و برای آنها سودآور است، سرمایه‌گذاری کند.
سرمایه‌گذاری در کدام بخش‌ها برای خارجی‌ها جذاب‌تر است؟ وی در پاسخ به این سوال که سرمایه‌گذاری در کدام بخش‌ها برای خارجی‌ها جذاب‌تر است، گفت: بازار انرژی ایران و بحث نفت، گاز، پتروشیمی و پالایشگاه‌ها برای آنها جذابیت زیادی دارد. بازار حمل‌ونقل ایران از صنعت خودرو گرفته تا هواپیمایی و ریلی هم قطعاً می‌تواند برای آنها جذاب باشد. بازار گردشگری و خدمات گردشگری ایران هم ظرفیت جذب سرمایه دارد. همچنین ما کشوری با غنای بسیار بالای معدنی هستیم و معادن ایران می‌تواند فرصتی برای سرمایه‌گذاران خارجی از جمله آمریکایی‌ها باشد.
آمریکایی‌ها به سمت بخش خصوصی ایران می‌آیند حسینی در پاسخ به این سوال که سرمایه‌گذاری در کشور ما با موانعی مواجه است، این موانع چه تاثیری بر حضور خارجی‌ها در کشور به منظور سرمایه‌گذاری می‌گذارد، گفت: ما قانون سرمایه‌گذاری نسبتاً مناسبی داریم. بخشی از موانع در این زمینه به تحریم‌ها برمی‌گردد، همچنین مشکلات بانکی، نبود زیرساخت‌های صنعتی مناسب و ضعف در نظام اداری از دیگر چالش‌ها هستند. اگر آمریکایی‌ها بخواهند در ایران سرمایه‌گذاری کنند، قطعاً به سمت بخش خصوصی ایران خواهند آمد و خود اقتصاد ایران نیز از این طریق از وابستگی به اقتصاد دولتی و حکومتی نجات پیدا می‌کند و بخش خصوصی تقویت می‌شود. دولت هم مجبور می‌شود که فضا را برای فعالیت بخش خصوصی فراهم کند.
ترامپ به توافق با ایران نیاز دارد این فعال اقتصادی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که چقدر نتایج مذاکرات میان ایران و آمریکا و تحقق سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران خوشبین هستید نیز گفت: اولاً اصل مذاکره موضوعیت دارد، این که با کشوری در ارتباط نباشی و گفت‌و‌گو نکنی، می‌تواند منشأ بحران و تنش شود. همین که ما پذیرفته‌ایم مذاکره کنیم، خودش گام مهمی است و حتی اگر مذاکرات به نتیجه نرسد، می‌تواند کانالی برای ارتباط و جلوگیری از بحران یا تشدید اختلافات باشد.
بیشتر بخوانید:اینفوگرافی/ بیشترین بازدهی صندوق‌های سرمایه گذاری بورس در هفته چهارم فروردین 1404
حسینی اضافه کرد: به نظر می‌رسد که در داخل ایران برای اولین بار همه جناح‌ها آماده مذاکره هستند. می‌بینیم که دغدغه‌های ملی آقای پزشکیان جواب داده و به‌نوعی وفاق ملی در حال شکل‌گیری است. مردم، مدیران، مسئولان، دست‌اندرکاران، اقتصاددانان و سیاسیون همه دارند از این رویکرد حمایت می‌کنند.
وی گفت: در آمریکا هم ترامپ و اطرافیان او علاقه‌ای به درگیری با ایران و تشدید تحریم‌ها ندارند و فکر می‌کنند می‌توانند خاورمیانه را مدیریت کنند. برای آمریکا مهم است که ایران و روسیه را از هم‌پیمانی با چین دور کند و نگذارد این سه کشور توافقات استراتژیک بلندمدت داشته باشند.
حسینی در پایان تاکید کرد: آقای ترامپ در سیاست‌هایی که در ماه‌های گذشته داشته از جمله جنگ غزه، پایان دادن به جنگ اوکراین روسیه و بهبود اقتصاد آمریکا موفق نبوده، به همین دلیل او نیاز به یک دستاورد قابل ارائه به مردم آمریکا و رسانه‌ها دارد و توافق با ایران می‌تواند همان دستاوردی باشد که دولت ترامپ به آن نیاز دارد.
منبع: اقتصاد آنلاین

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1412405/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزیرخارجه اسراییل به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

وزیر خارجه اسراییل: در مواجهه با ایران، روش‌های دیپلماتیک مورد قبول است

مستاجرزدایی از بازار مسکن ادامه دارد/ روند اجاره‌نشینی در کشورهای دیگر چگونه است؟

پیش‌بینی ترسناک زنی که ترور جان اف‌ کندی را پیش‌بینی کرد برای سال 2025

فوری/ بیانیه مهم عمان پس از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ درخواست آمریکا مشخص شد

وزارت خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا در رم بیانیه داد

تقدیر تولیدکنندگان دارو از حجت الاسلام اژه ای برای احیای کارخانه پی وی سی پزشکی هگمتانه

شرکت‌های آمریکایی به دنبال سرمایه‌گذاری در ایران هستند/ویتکاف هرچه به عراقچی گفته،قانع‌کننده بوده/خواسته آمریکا از ایران واقع‌بینانه بود

بیانیه عمان پس از پایان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادامه مذاکرات ایران و آمریکا قطعی شد | دور سوم گفت‌وگوها با حضور عمان در راه است

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا؛ شنبه شش اردیبهشت، عمان

ادعای فاکس نیوز در مورد درخواست جالب ویتکاف از عراقچی!

سخنگوی وزارت خارجه تاریخ دور سوم مذاکرات را اعلام کرد +عکس

تحلیل اسرائیلی از مذاکرات رم: این یعنی خبری از انفجار نبود!

سقوط 3 میلیونی قیمت طلا پس از مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش عباس آخوندی به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

آمریکا صدور روادید دانشجویی برای چینی‌ها را لغو کرد

تاثیر آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا بر بازار موبایل؛ 30 فروردین 1404

خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در کجا برگزار می شود؟

واکنش رسانه‌های غربی به مذاکرات رم؛ هرچه گفته‌اند قانع‌کننده و خط قرمزها رد نشد

واکنش رژیم صهیونیستی به ادامه مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش وزیر خارجه عمان به مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا

دیدار نماینده «ترامپ» و «رافائل گروسی» در رم

کارشناس قطری: تردیدهای ایران ـ آمریکا در حال از بین رفتن است

فوری: زمان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا اعلام شد

هنوز در موقعیتی نیستیم که احتیاجی به حضور آژانس باشد

سفر خالد بن سلمان به ایران گامی در مسیر بازتعریف نقش ریاض در منطقه است

گام دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم؛ تداوم مسیر با تأکید بر منافع ملی

اعلام زمان و چگونگی مذاکرات دور سوم ایران و آمریکا از زبان عراقچی

توئیت لارنس نورمن از نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

رسانه روسی: خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دیدار نماینده ترامپ و رافائل گروسی در رم

عمان: ایران و آمریکا برای ورود به مرحله بعدی گفت‌وگوها توافق کردند

تقدیر وزیر خارجه عمان از عراقچی و ویتکاف/ حتی امور غیرممکن نیز ممکن به نظر می‌رسند

گزارش عمان از جزئیات مذاکرات امروز ایران و آمریکا؛ گفت‌گوها در حال شتاب گرفتن است | مسائل غیرممکن نیز محتمل به‌نظر می‌رسند

مطهرنیا: آمریکا حداکثرها را می‌خواهد از ما بگیرد

واکنش وزیرخارجه اسرائیل به نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

عباس آخوندی: لحظه سازش ایران و آمریکا فرا رسیده است

دهقانی فیروزآبادی: به نظر نمی‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال برچیدن صنعت هسته‌ای ایران باشند

مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا محتمل به‌نظر می‌رسند

مذاکره با آمریکا تصمیم نظام است/نگاه‌های افراطی در هر دو طرف به مذاکرات ضربه می‌زند/رسانه‌های مرجع باید یک قرارگاه مرکزی داشته باشند

توافق ایران و آمریکا در «مدت زمان کوتاه»؟/ رجایی: مذاکرات اثر مثبت بر روی بازارها گذاشته/ ترامپ دنبال ارائه یک چهره صلح طلب از خود است

واکنش لارنس نورمن به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش روحانی نزدیک به قالیباف به روند مذاکرات ایران و آمریکا؛ تا اینجا شبیه برجام است

ناگفته های مذاکرات امروز ایران و آمریکا +فیلم

دولت آمریکا روادید صدها دانشجوی چینی را لغو کرد

پیام سعودی چه بود؟

استراتژی هوشمندانه از مسکو تا رم

از آتش تا میز مذاکره؛ عملکرد مجالس نهم تا دوازدهم درباره مذاکرات هسته‎ ای