ایرانیان جهان

آخرين مطالب

شورای نگهبان توافق احتمالی ایران و آمریکا را بررسی می‌کند؟ ایالات متحده آمریکا

شورای نگهبان توافق احتمالی ایران و آمریکا را بررسی می‌کند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - سخنگوی شورای نگهبان در خصوص بررسی توافق احتمالی ایران و آمریکا توسط شورای نگهبان، گفت:فعلاً که تازه این مذاکرات به شکل غیرمستقیم آغاز شده است، اجازه دهید ببینیم به کجا می‌رسد.
به گزارش خبرنگار جماران، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح شنبه - 30 فروردین 1404 - در نشست خبری به ارائه گزارشی از جزئیات فرایند بررسی‌های انجام شده در شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس پرداخت و با بیان اینکه «طی یک ماه گذشته 8 مصوبه مجلس، اساسنامه شرکت‌های دولتی و 4 استعلام دیوان عدالت اداری از سوی شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است»، گفت: طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز با اصلاحات اخیر مجلس به تایید شورای نگهبان رسید.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: همچنین لایحه موافقتنامه بین دولت ایران و ژاپن درباره کمک به همکاری متقابل در امور گمرکی نیز با بررسی‌هایی که در شورای نگهبان انجام شد خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی ایران و دولت کره به داوری با بررسی‌هایی که در شورای نگهبان داشتیم خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه موافقتنامه ایران و ازبکستان در زمینه انتقال محکومان نیز به تائید شورای نگهبان رسید. درباره لایحه انتقال بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا شورای نگهبان ایراداتی وارد کرده است. درباره لایحه اصلاح ماده 87 قانون خدمات کشوری نیز شورای نگهبان پیشتر اعلام کرده بود که نکته در این خصوص ندارد اما هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی مجمع تشخیص ایراداتی در این خصوص وارد کرده است.
وی اظهار داشت: اساسنامه‌های نظام ایمنی هسته‌ای کشور، اصلاح اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار یا فیبر نوری و اصلاح اساسنامه سازمان توسعه پارک فناوری پردیس به تأیید شورای نگهبان رسید و درباره اساسنامه صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک ایرادات و ابهاماتی وجود داشت. همچنین در جلسه فقهای شورای نگهبان به 4 مورد از استعلامات دیوان عدالت اداری پاسخ داده شد.
طحان نظیف در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره کار ویژه شورای نگهبان در خصوص نامگذاری سال جاری به عنوان سال سرمایه‌گذاری برای تولید از سوی مقام معظم رهبری اظهار کرد: شعار سال که از سوی رهبر انقلاب انتخاب شده است یک ماموریت ملی است که پشتوانه قانون اساسی دارد؛ امیدوارم همه در این جهت تلاش کنند و چنانچه نیاز به اصلاح قانون یا وضع قانون جدیدی وجود داشته باشد ما در فرآیندهای شورای نگهبان مورد توجه قرار می‌دهیم.
نمایندگانی از مجلس و شورای نگهبان در جلسات مجمع تشخیص حضور پیدا می‌کنند
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شورای نگهبان در مرحله فعلی رسیدگی به مصوبات در خصوص بررسی Cft و پالرمو در مجمع تشخیص حضور پیدا می‌کنند، گفت: در این فرایند اخذ نظر مشورتی شورای نگهبان پیش‌بینی نشده است، اما نمایندگانی از مجلس و شورای نگهبان در جلسات مجمع حضور پیدا می‌کنند.
سخنگوی شورای نگهبان همچنین درباره نظر شورای نگهبان در خصوص لایحه سرباز- قهرمان عنوان کرد: ما از مفاد این لایحه اطلاعی نداریم و در حال حاضر صرفاً کلیات آن در مجلس به تصویب رسیده است. بعد از تصویب جزئیات در صحن، ما در شورای نگهبان این موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهیم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا شورای نگهبان بر اساس قانون این اختیار را دارد که در خصوص مفاد معاهدات و موافقت‌نامه‌های بین‌المللی که به تصویب مجلس می‌رسد ورود کند؟ تاکید کرد: بر اساس قانون اساسی مفاد معاهدات و موافقتنامه‌های بین‌المللی که به تصویب مجلس می‌رسد نباید مغایرتی با شرع قانون اساسی داشته باشد؛ این موضوع نیز جدید نیست و موارد مختلفی در این زمینه در گذشته وجود داشته که مجلس اصلاحاتی در ماده واحده مصوبه خود انجام داده یا با اصرار مجلس به مجمع ارجاع شده است؛ در این خصوصی ابهام حقوقی وجود ندارد.
طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی، 2 مرتبه بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بود
طحان نظیف در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره سرنوشت مصوبه مجلس در خصوص طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی گفت: طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی تا کنون 2 مرتبه بین مجلس و شورای نگهبان در رفت و آمد بوده و ایرادات شورا در این رفت‌وآمد ها کاهش یافته است. بر اساس اطلاعی که دارم اصلاحات جدیدی در این خصوص در کمیسیون تخصصی مجلس اعمال شده و این موضوع در نوبت رسیدگی در صحن مجلس قرار دارد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره نظر این شورا در خصوص لایحه توافقنامه راهبردی جامع بین ایران و روسیه و چهارچوب بررسی آن در شورا تاکید کرد: چهارچوب بررسی‌های ما درباره موافقت‌نامه‌های بین‌المللی مانند سایر مصوبات شرع و قانون اساسی است و در خصوص موافقت‌نامه‌های بین‌المللی نیز اصول 77 و 125 قانون اساسی مورد توجه است؛ بنابراین اگر این توافق در مجلس به تصویب برسد و برای ما ارسال شود، ان شاءالله آن را مورد رسیدگی قرار خواهیم داد.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به این پرسش که در صورت توافق احتمالی میان ایران و آمریکا آیا این توافق‌نامه از سوی شورای نگهبان مورد بررسی و تایید نهایی قرار می‌گیرد؟ عنوان کرد: فعلاً که تازه این مذاکرات به شکل غیرمستقیم آغاز شده است، اجازه دهید ببینیم به کجا می‌رسد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری درباره نظر شورای نگهبان درباره تصویب لایحه‌ای دوفوریتی در دولت درباره تغییر ساعت رسمی کشور گفت: در جریان جزئیات این لایحه قرار نداریم ولی در سال‌های اخیر مجلس قانونی را در این رابطه تصویب کرد که بر اساس آن قانون تغییر ساعت رسمی کشور نسخ شد و تعیین ساعت کاری در اختیار دولت قرار گرفت؛ ظاهراً لایحه دولت در خصوص ساعت رسمی کشور است اما درباره اینکه چه مفادی دارد و در مجلس به چه شکلی تصویب می‌شود باید منتظر بمانیم.
سخنگوی‌ شورای اسلامی در پاسخ به دیگری درباره حکمرانی دیجیتال و نقش شورای نگهبان در تطبیق قوانین سنتی با تحولات فناوری اظهار کرد: شورای نگهبان نسبت به مصوباتی که تبدیل به قانون شده‌اند یک‌بار اظهارنظر کرده است؛ اگر اصلاحی متناسب با مقتضیات روز نیاز باشد مسیر این اصلاح از مجلس است؛ اگر مجلس در این رابطه مصوبه‌ای داشته باشد طبیعتاً ما نیز آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
شورای نگهبان ایراداتی نسبت به cft داشته است
طحان نظیف در پاسخ به پرسشی درباره بررسی کنوانسیون‌های cft و پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در خصوص الحاق دو کنوانسیون پالرمو و cft، شورای نگهبان صرفاً ایراداتی نسبت به cft داشته و درباره پالرمو ایرادی نداشته است؛ علت اینکه الحاق به کنوانسیون پالرمو در دستور کار مجمع قرار گرفته، ایرادات هیأت عالی نظارت مجمع و اصرار مجلس بر مصوبه خود است؛ ایرادات هیأت عالی نظارت از سوی شورای نگهبان به مجلس ابلاغ می‌شود.
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به اظهار نظرات هیأت عالی مجمع در خصوص مصوبات مجلس آیا قرار است مصوبات مجلس از سوی هیأت عالی مجمع مورد رسیدگی قرار بگیرد و شورای نگهبان صرفاً در انتخابات‌ها نقش نظارتی خود را ایفا کند؟ تاکید کرد: خیر این برداشت درستی نیست بلکه شورای نگهبان مصوبات مجلس را از لحاظ تطابق با شرع و قانون اساسی بررسی می کند و هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام مجمع تشخیص مصلحت نظام بر اساس تفویضی که به این نهاد صورت گرفت، مصوبات مجلس را بر اساس مطابقت با سیاست‌های کلی نظام مورد بررسی قرار می‌دهد.
اصلی‌ترین عوامل موثر در مشارکت انتخاباتی، موضوعات معیشتی و عمل به وعده‌های مسئولان است
عضو حقوقدان شورای نگهبان همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا شورای نگهبان آسیب شناسی در خصوص کاهش میزان مشارکت در انتخابات انجام داده است؟ اظهار کرد: بر اساس پیمایش‌های علمی و نظرسنجی‌های متعدد دستگاه‌های مسئول اصیل‌ترین عوامل موثر در مشارکت با انتخاباتی موضوعات اقتصادی معیشتی و عمل به وعده‌های مسئولان است؛ با این حال سهم شورا ولو اندک هم باشد برای ما مهم است.
طحان نظیف در پاسخ به پرسش دیگری درباره نحوه‌ی مواجهه شورای نگهبان با لایحه ارتقای امنیت زنان و تاکیدات رهبر انقلاب در این زمینه گفت: ما از محتوای لایحه اطلاعی نداریم و ان شاءالله بعدا از دریافت این مصوبه، درباره آن اظهارنظر می‌کنیم.

ایرانیان جهان

به گزارش جماران، متن کامل جزئیات نظرات شورای نگهبان درباره 8 مصوبه مجلس شورای اسلامی و همچنین 7 اساس‌نامه شرکت‌های دولتی به شرح زیر است:
لایحه معاهده بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ازبکستان در زمینه انتقال محکومان
مصوب جلسه مورخ چهاردهم اسفندماه یکهزار و چهارصد و سه مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
طرح اصلاح قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات و دارندگان سلاح و مهمات غیرمجاز
که با اصلاحاتی در جلسه مورخ بیست و دوم اسفند ماه یکهزار و چهارصد و سه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه مورخ 1404/01/20 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به موافقتنامه وین درباره تأسیس طبقه‌بندی بین‌المللی عناصر تصویری علائم و موافقتنامه استراسبورگ درباره طبقه‌بندی بین‌المللی اختراعات
مصوب جلسه مورخ بیست و دوم اسفند ماه یکهزار و چهارصد و سه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه مورخ 1404/01/20 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
لایحه اجازه افزایش سهام سرمایه دولت جمهوری اسلامی ایران در بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه (آی. بی. آر. دی) و شرکت مالی بین‌المللی (آی. اف. سی) از مؤسسه‌های وابسته به گروه بانک جهانی
مصوب جلسه مورخ هفدهم فروردین‌ماه یکهزار و چهارصد و چهار مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 1404/01/27 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
لایحه ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و دولت جمهوری کره به داوری
مصوب جلسه مورخ هفدهم فروردین‌ماه یکهزار و چهارصد و چهار مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 1404/01/27 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
لایحه موافقتنامه بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت ژاپن درباره کمک و همکاری متقابل اداری در امور گمرکی
مصوب جلسه مورخ هفدهم فروردین‌ماه یکهزار و چهارصد و چهار مجلس شورای اسلامی در جلسه مورخ 1404/01/27 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
لایحه اصلاح ماده (87) قانون مدیریت خدمات کشوری
که با اصلاحاتی در جلسه مورخ پانزدهم اسفندماه یکهزار و چهارصد و سه به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه مورخ 1403/12/22 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده به‌شرح زیر اعلام‌نظر می‌گردد:
_ با عنایت به نظر هیأت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام درخصوص لایحه فوق، مصوبه در موارد مذکور در نامه این هیأت، مغایر بند 2 اصل 110 قانون اساسی شناخته شد. به پیوست نظر این هیأت به شماره 72080-9000 مورخ 1403/12/27 درخصوص این لایحه عیناً جهت اقدام لازم ارسال می‌گردد.
لایحه موافقتنامه انتقال محکومان میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری بولیواری ونزوئلا
مصوب جلسه مورخ چهاردهم اسفندماه یکهزار و چهارصد و سه مجلس شورای اسلامی در شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که به‌شرح زیر اعلام‌نظر می‌گردد:
_ مواردی از مصوبه مذکور از جمله اطلاق بند (ت) ماده 5، بندهای 1 و 2 ماده 10، مواد 11 و 13 و بندهای 1 و 2 ماده 16، خلاف شرع شناخته شد.
اصلاح اساسنامه صندوق توسعه شبکه تار (فیبر) نوری
مصوب جلسه مورخ هفدهم بهمن ماه یکهزار و چهارصد و سه هیأت وزیران در جلسه مورخ 1404/01/20 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
اصلاح اساسنامه سازمان توسعه و سرمایه‌گذاری پارک فناوری پردیس
مصوب جلسه مورخ بیست و سوم دی ماه یکهزار و چهارصد و سه هیأت وزیران در جلسه مورخ 1404/01/20 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
اصلاح ماده (5) اساسنامه شرکت‌های تولید نیروی برق تهران، شهید سلیمی، شهید رجایی، شیروان، کرمان و شهید مفتح
مصوب جلسه مورخ بیست و ششم اسفند ماه یکهزار و چهارصد و سه هیأت وزیران در جلسه مورخ 1404/01/20 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
اساسنامه مرکز نظام ایمنی هسته‌ای کشور
مصوب جلسه مورخ بیست و سوم دی ماه یکهزار و چهارصد و سه هیأت وزیران در جلسه مورخ 1404/01/27 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
اصلاح ماده (6) اساسنامه شرکت‌های سهامی آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، اردبیل، ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، زنجان، سیستان و بلوچستان، سمنان، فارس، قم، قزوین، کرمان، کرمانشاه، کردستان، کهگیلویه و بویراحمد، گیلان، گلستان، لرستان، مازندران، مرکزی، هرمزگان، همدان، یزد، سازمان آب و برق خوزستان و شرکت سهامی توسعه منابع آب و نیروی ایران
مصوب جلسه مورخ بیست و ششم اسفند ماه یکهزار و چهارصد و سه هیأت وزیران در جلسه مورخ 1404/01/27 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.
اصلاح ماده (6) اساسنامه شرکت‌های سهامی برق منطقه‌ای تهران، خوزستان، خراسان، اصفهان، آذربایجان، مازندران، فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان، باختر، هرمزگان، زنجان، غرب، گیلان، یزد، سمنان، شرکت سهامی مدیریت شبکه برق ایران و شرکت مادرتخصصی مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ایران (توانیر)
مصوب جلسه مورخ بیست و ششم اسفند ماه یکهزار و چهارصد و سه هیأت وزیران در جلسه مورخ 1404/01/20 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که به‌شرح زیر اعلام‌نظر می‌گردد:
_ در بند (ب)، وجوه دریافتی مذکور از این جهت که شامل وجوهی که صرف خرید اموال و دارایی‌های منقول و غیرمنقول موضوع تبصره 1 ماده 113 قانون محاسبات عمومی کشور نشده‌اند نیز می‌شود یا خیر، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
اساسنامه صندوق حمایت از سرمایه‌گذاری صنایع کوچک
مصوب جلسه مورخ دوازدهم دی ماه یکهزار و چهارصد و سه هیأت وزیران در جلسه مورخ 1404/01/20 شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت که به‌شرح زیر اعلام‌نظر می‌گردد:
1_ در ماده 5، عبارت «قوانین و مقررات» از این جهت که شامل موازین شرعی نیز می‌شود یا خیر، ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
2_ تبصره 2 ماده 9، از جهت عدم ذکر شرایط وثاقت و امانت در مورد نمایندگان اعضای مجمع عمومی، خلاف شرع شناخته شد.
3_ بند 3 ماده 14، از جهت عدم ذکر شرایط وثاقت و امانت در مورد وکیل، خلاف شرع شناخته شد.
4_ در ماده 19، وجه ذکر رعایت قوانین و مقررات در بندهای 8، 9 و 10 و عدم ذکر در سایر بندها ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.
تذکر:
_ در ماده 8، با توجه به اینکه در ماده 6، تمامی سهام متعلق به دولت دانسته شده است، عبارت «صاحبان سهام صندوق» اصلاح شود.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1412593/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکنش وزیرخارجه اسراییل به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

وزیر خارجه اسراییل: در مواجهه با ایران، روش‌های دیپلماتیک مورد قبول است

مستاجرزدایی از بازار مسکن ادامه دارد/ روند اجاره‌نشینی در کشورهای دیگر چگونه است؟

پیش‌بینی ترسناک زنی که ترور جان اف‌ کندی را پیش‌بینی کرد برای سال 2025

فوری/ بیانیه مهم عمان پس از دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا/ درخواست آمریکا مشخص شد

وزارت خارجه عمان درباره مذاکرات ایران و آمریکا در رم بیانیه داد

تقدیر تولیدکنندگان دارو از حجت الاسلام اژه ای برای احیای کارخانه پی وی سی پزشکی هگمتانه

شرکت‌های آمریکایی به دنبال سرمایه‌گذاری در ایران هستند/ویتکاف هرچه به عراقچی گفته،قانع‌کننده بوده/خواسته آمریکا از ایران واقع‌بینانه بود

بیانیه عمان پس از پایان دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

ادامه مذاکرات ایران و آمریکا قطعی شد | دور سوم گفت‌وگوها با حضور عمان در راه است

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا؛ شنبه شش اردیبهشت، عمان

ادعای فاکس نیوز در مورد درخواست جالب ویتکاف از عراقچی!

سخنگوی وزارت خارجه تاریخ دور سوم مذاکرات را اعلام کرد +عکس

تحلیل اسرائیلی از مذاکرات رم: این یعنی خبری از انفجار نبود!

سقوط 3 میلیونی قیمت طلا پس از مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش عباس آخوندی به دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا

آمریکا صدور روادید دانشجویی برای چینی‌ها را لغو کرد

تاثیر آغاز دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا بر بازار موبایل؛ 30 فروردین 1404

خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا در کجا برگزار می شود؟

واکنش رسانه‌های غربی به مذاکرات رم؛ هرچه گفته‌اند قانع‌کننده و خط قرمزها رد نشد

واکنش رژیم صهیونیستی به ادامه مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش وزیر خارجه عمان به مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا

دیدار نماینده «ترامپ» و «رافائل گروسی» در رم

کارشناس قطری: تردیدهای ایران ـ آمریکا در حال از بین رفتن است

فوری: زمان دور سوم مذاکرات ایران و آمریکا اعلام شد

هنوز در موقعیتی نیستیم که احتیاجی به حضور آژانس باشد

سفر خالد بن سلمان به ایران گامی در مسیر بازتعریف نقش ریاض در منطقه است

گام دوم مذاکرات ایران و آمریکا در رم؛ تداوم مسیر با تأکید بر منافع ملی

اعلام زمان و چگونگی مذاکرات دور سوم ایران و آمریکا از زبان عراقچی

توئیت لارنس نورمن از نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

رسانه روسی: خواسته‌های آمریکا در مذاکره رم واقع‌بینانه بود

دیدار نماینده ترامپ و رافائل گروسی در رم

عمان: ایران و آمریکا برای ورود به مرحله بعدی گفت‌وگوها توافق کردند

تقدیر وزیر خارجه عمان از عراقچی و ویتکاف/ حتی امور غیرممکن نیز ممکن به نظر می‌رسند

گزارش عمان از جزئیات مذاکرات امروز ایران و آمریکا؛ گفت‌گوها در حال شتاب گرفتن است | مسائل غیرممکن نیز محتمل به‌نظر می‌رسند

مطهرنیا: آمریکا حداکثرها را می‌خواهد از ما بگیرد

واکنش وزیرخارجه اسرائیل به نتایج مذاکرات ایران ـ آمریکا

عباس آخوندی: لحظه سازش ایران و آمریکا فرا رسیده است

دهقانی فیروزآبادی: به نظر نمی‌رسد آمریکایی‌ها به دنبال برچیدن صنعت هسته‌ای ایران باشند

مسائل غیرممکن میان ایران و آمریکا محتمل به‌نظر می‌رسند

مذاکره با آمریکا تصمیم نظام است/نگاه‌های افراطی در هر دو طرف به مذاکرات ضربه می‌زند/رسانه‌های مرجع باید یک قرارگاه مرکزی داشته باشند

توافق ایران و آمریکا در «مدت زمان کوتاه»؟/ رجایی: مذاکرات اثر مثبت بر روی بازارها گذاشته/ ترامپ دنبال ارائه یک چهره صلح طلب از خود است

واکنش لارنس نورمن به نتایج مذاکرات ایران و آمریکا

واکنش روحانی نزدیک به قالیباف به روند مذاکرات ایران و آمریکا؛ تا اینجا شبیه برجام است

ناگفته های مذاکرات امروز ایران و آمریکا +فیلم

دولت آمریکا روادید صدها دانشجوی چینی را لغو کرد

پیام سعودی چه بود؟

استراتژی هوشمندانه از مسکو تا رم

از آتش تا میز مذاکره؛ عملکرد مجالس نهم تا دوازدهم درباره مذاکرات هسته‎ ای