ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تداوم اخراج‌ها در پنتاگون / پولیتیکو: وزارت دفاع در حال فروپاشی است ایالات متحده آمریکا

تداوم اخراج‌ها در پنتاگون / پولیتیکو: وزارت دفاع در حال فروپاشی است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ثبت نام وام یارانه تشویقی150/000/000 تومانی برای بانوان و زنان سرپرست خانوار | ثبت نام وام با نرخ سود 4درصدی بدون مراجعه به بانک
ترامپ طی 3‌ ماه گذشته با اقدامات آمریکا و دنیا را به هم ریخته است. اخراج ده‌ها مقام ارشد در وزارت خانه‌های مختلف، اخراج ده‌ها هزار کارمند فدارل، تعطیلی شماری از نهادهای مهم آمریکا، آزمون وفاداری از مقامات جدید، انتصاب افراد فاقد تجربه به مصادر امور که تنها ویژگی آنها وفادرای به ترامپ است، آغاز طرح جنجالی اخراج یک میلیون مهاجر غیر‌قانونی از آمریکا، تعلیق بودجه دانشگاه‌های بزرگ آمریکا، بازداشت دانشجویان و اساتید حامی فلسطین، حملات گسترده به یمن، شروع جنگ تجاری با بیش از 180 کشور جهان- که به گفته کارشناسان به رکود، تورم و در نهایت به ضرر اقتصاد آمریکا تمام خواهد شد- بخش مهمی از اقدامات ترامپ است که نشان می‌دهد وی می‌خواهد نظم کنونی را ویران و نظم جدید ویرانگری به جای آن بنا کند.
ترامپ، ویروس اقتصاد 2025
روزنامه «تایمز» انگلیس، ضمن «ویروس جدید جهان» خواندن دونالد ترامپ، نوشته است، سیاست تجاری رئیس‌جمهور آمریکا به ‌اندازه کرونا اقتصاد دنیا را نابود می‌کند. اقتصاد آمریکا در آستانه یک بحران بزرگ است. آخرین گزارش‌ها از وضعیت اقتصادی آمریکا نیز می‌گوید که میزان کسری بودجه این کشور به 1.3 تریلیون دلار رسیده است که بعد از کرونا، بزرگ‌ترین کسری بودجه آمریکا است. 
به گفته کارشناسان مجموعه اقدامات «ترامپ» و «ایلان ماسک» در اخراج کارمندان و مقامات و کوچک کردن دولت فدرال بسیاری از نهادهای آمریکا را با بحران نیرو و کارآمدی مواجه کرده است. در همین راستا گفته می‌شود وزارت دفاع آمریکا نیز به دلیل این موج اخراج‌ها در آستانه فروپاشی کامل قرار گرفته است. به گزارش پولیتیکو یک مقام ارشد دفاعی دولت واشنگتن که خواست نامش فاش نشد، اعلام کرد که پنتاگون با کنار گذاشتن چند مقام ارشد دیگر این وزارتخانه، در حال فروپاشی کامل است. وی افزود: «هگست، وزیر دفاع افرادی را دور خود جمع کرده که به اهداف او علاقه‌ای ندارند.» بر اساس این گزارش گفته می‌شود «جو کاسپر» رئیس دفتر هگست، در روزهای آینده و در بحبوحه هرج و مرج در این نهاد سمت خود را ترک خواهد کرد. به گزارش ایرنا به نقل از پولیتیکو، پیش از این «دن کالدول» مشاور ارشد هگست و «دارین سلنیک» از دیگر مقامات پنتاگون در هفته گذشته به دنبال تحقیقات در مورد نشت اطلاعاتی کنار گذاشته شدند. در ماه فوریه (بهمن) نیز یک پاکسازی دیگر در پنتاگون رخ داد و خبرساز شد؛ از جمله اخراج ژنرال «چارلز براون»، رئیس سابق ستاد مشترک نیروهای مسلح ارتش آمریکا و دریاسالار لیزا فرانچتی فرمانده عملیات دریایی.
هرج و مرج بیشتری در راه است
یک مقام دفاعی دیگر نیز به پولیتیکو گفت: «احتمالاً هرج و مرج بیشتری وجود خواهد داشت. این وضعیت بی‌تردید نا‌امنی شغلی را تقویت می‌کند. برخی دیگر از مقامات پنتاگون این سؤال را مطرح کردند که چنین وضعیتی برای هگست به عنوان یک وزیر بی‌تجربه چه معنایی خواهد داشت. دموکرات‌ها نیز در گفت‌و‌گو با پولیتیکو و در واکنش به اخراج‌های اخیر در وزارت دفاع، آن را «نمونه‌ای از ناتوانی هگست در رهبری پنتاگون» دانستند. گفتنی 
است «پیت هگست» تا پیش از انتخاب به سمت وزیر دفاع آمریکا، یک مجری ساده در شبکه خبری فاکس بود و این شبکه تلویزیونی نیز محبوب ترامپ است! ضمن این که وی از جمله جنجالی‌ترین افراد کابینه دونالد ترامپ بشمار می‌رود که به دلیل طرح اتهامات گسترده از جمله تجاوز جنسی و مصرف مشروبات الکلی مورد انتقادات گسترده قرار گرفته بود.
خرید مستقیم از چین!
جنگ تعرفه‌ای ترامپ نیز روابط تجاری آمریکا با بسیاری از کشورهای جهان و از جمله چین را متشنج است. پیش از این کارشناسان هشدار داده بودند که چین پیروز نهائی جنگ تعرفه‌ای ترامپ خواهد بود. رسانه‌های غربی در گزارش‌ها تازه‌ای ابعاد جدیدی از واکنش چین به اقدامات ترامپ را منتشر کرده‌اند. تارنمای آکسیوس در گزارشی با اشاره به این جنگ تعرفه‌ای نوشته است: « تولیدکنندگان چینی با انتشار ویدئوهایی از مراحل ساخت بسیاری از برندهای لوکس غربی در کارخانه‌های چین و ارائه آن در تیک‌تاک، خریداران آمریکایی را به خرید مستقیم و پرداخت هزینه کمتر تشویق می‌کنند.»
به گزارش ایرنا از این رسانه آمریکایی، تولیدکنندگان و افراد تاثیرگذار فضای مجاری چینی با تهیه و نمایش فیلم‌هایی از مراحل تولید برخی کالاها، خریداران آمریکایی را به داخل انبارهایی می‌برند که ادعا می‌شود برندهای محبوب غربی در آنجا ساخته می‌شوند. آکسیوس می‌افزاید: این روند، ناامیدی مصرف‌‌کنندگان آمریکایی برای جلوگیری از افزایش شدید قیمت کالاهای ساخت چین با اجرائی شدن تعرفه‌های ترامپ را برجسته می‌کند. بنابر این گزارش، در حقیقت چه تعرفه‌ای وجود داشته باشد و چه نداشته باشد، وقتی برچسب‌ برندهای غربی به کالاهایی که با قیمت ارزان در چین تولید می‌شوند اضافه می‌شود، افزایش قیمت زیادی برای مصرف‌کنندگان در پی خواهد داشت بنابراین چنین کارزاری‌، گفتمانی را در تیک‌تاک دامن می‌زند که مصرف‌کنندگان بتوانند از کارخانه‌های واقعی و به طور مستقیم همان کالاها را بخرند.
این گزارش در ادامه می‌افزاید: هر چقدر هم که اجتناب از افزایش قیمت جذاب به نظر برسد، خرید مستقیم از کارخانه‌های چینی اغلب توصیه نمی‌شود چرا که خرید مستقیم محصولات از تولیدکنندگان چینی- که عموماً به صورت عمده ارسال می‌شوند- به دلیل موانع موجود چالش برانگیز و یا حتی غیرممکن است. بنابر این گزارش، برخی از خریداران آمریکایی به جای تلاش برای خرید مستقیم از تولیدکنندگان، به دنبال نصب برنامه‌های چینی مانند دی‌اچ‌گیت (DHgate) یا تائو بائو (Taobao) هستند تا نمونه‌های ارزان قیمت محصولات برند را تهیه کنند.
بوئینگ نیامده برگشت
از سوی دیگر در میانه جنگ تجاری چین و آمریکا، چین حاضر به دریافت هواپیمای مسافربری جدید شرکت بوئینگ آمریکا نشده و آن را عودت داده است. به گزارش الجزیره، رسانه‌های محلی گزارش دادند که مقامات دولتی چین از شرکت‌های هواپیمایی خصوصی این کشور خواسته‌اند از شرکت بوئینگ هواپیمای جدیدی خریداری نکنند. بر اساس داده‌های ردیابی پرواز، یک هواپیمای بوئینگ که برای تحویل به شهر ژوشان چین در نظر گرفته شده بود به آمریکا بازگردانده شده است. داده‌ها نشان می‌دهد که تنها در ماه مارس (اسفند)، بوئینگ سه هواپیمای جدید مکس 737 را برای کارهای تکمیلی مانند نصب و رنگ‌آمیزی داخلی به شهر ژوشان تحویل داده است. نیویورک تایمز هم گزارش داده است که چین خرید گاز مایع طبیعی (LNG) را از آمریکا متوقف کرده و واردات آن از روسیه را افزایش داده است. بر اساس این گزارش در عین حال، چین هم خریدهای خود را از روسیه افزایش داده است طوری‌‌ که سال گذشته مسکو چهار برابر بیشتر از واشنگتن گاز مایع به پکن تحویل داده است. نیویورک تایمز می‌افزاید که تحریم گاز طبیعی روسیه توسط اروپا پس از جنگ اوکراین در سال 2022 منجر به فروش گاز آن کشور با قیمت‌های بسیار پایین شده است، در حالی که شرکت‌های اروپایی به میزان قابل توجهی برای گاز سایر کشورها از جمله آمریکا هزینه بیشتری می‌پردازند. در نتیجه، شرکت‌های چینی این فرصت را داشته‌اند که به جای آمریکا، مقادیر زیادی گاز ارزان از روسیه خریداری کنند.
کیهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1413816/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر مدیران استقلال در اروپا به اتمام رسید

بمب غیرهسته‌ای چین، دنیا را شوکه کرد

ترامپ به توافق صلح در هفته جاری امیدوار است

طی هفته‌های آینده، توافق ایران و آمریکا حاصل می شود

قیمت سکه گرمی و قیمت سکه امامی؛ جدیدترین قیمت سکه بهار آزادی امروز دوشنبه 1 اردیبهشت ماه 1404

مخالف برجام و حامی توافق ترامپ؛ چرا عربستان سعودی از مذاکرات ایران و آمریکا حمایت می‌کند؟

ترامپ بر سر دوراهی؛ چرا کاخ سفید سیگنال‌های متناقض در مذاکرات ارسال می‌کند؟

چرا نشنال از مذاکرات ایران و آمریکا عصبانی است؟

جدیدترین قیمت سکه و طلا امروز دوشنبه 1 اردیبهشت ماه 1404 + جدول قیمت

قیمت طلا 18 عیار، قیمت دینار عراق و یورو؛ امروز دوشنبه 1 اردیبهشت ماه 1404

نمکی‌ها به مرگ نزدیک ترند!

مسیر مهاجرت‌ مرموز انسان‌های باستانی با کشف اسکلت‌های آنها!

جدیدترین قیمت افغانی امروز دوشنبه 1 اردیبهشت ماه 1404 / قیمت افغانی به تومان اعلام شد

فوری/ ترامپ مانع حمله اسرائیل به ایران شد

جالب ترین واکنش ها به مذاکرات رم

جدیدترین قیمت دلار امروز دوشنبه 1 اردیبهشت ماه 1404 اعلام شد

ترامپ: امیدوارم اوکراین و روسیه طی هفته جاری به توافق برسند – آفتاب نو | اخبار ورزشی

کاری که ایران در یک روز با اسرائیل خواهد کرد | هراس تل آویو از تصمیم راهبردی تهران و واشنگتن

جدیدترین قیمت دلار، قیمت طلا و لیر امروز دوشنبه 1 اردیبهشت ماه 1404

نیویورک تایمز: وزیر دفاع آمریکا باز هم اسرار نظامی را فاش کرد

ساخت داروهای حیاتی با فناوری پلاسما؛ آورده اقتصادی پلاسما چقدر است؟

گاسپرینی: خودمان انتظارات را بالا بردیم؛ اغراق‌آمیز است که بگوییم آتالانتا می‌تواند برای اسکودتو بجنگد

بازار جهانی زیر سایه ترامپ؛ ایران بازیگر یا تماشاگر؟

موفق‌ترین مربی حال حاضر اروپا کیست؟

کابوس انرژی های پاک

توحش آمریکا در بمباران بازاری در صنعاء با دهها شهید و زخمی

کاخ دلار فرو ریخت؟/ پیش بینی قیمت دلار امروز دوشنبه 1 اردیبهشت

سفر مهم رئیس قوه قضاییه به چین

پیام عجیب دونالد ترامپ همه را غافلگیر کرد!

حمله جنگنده‌های آمریکا به صنعا، ماٰرب و جزیره کمران

گزارش تصویری| لحظات عجیب جهان ورزش

رفع فوری یبوست با مصرف پرتقال

امیدواری آمریکا برای توافق مسکو و اوکراین در هفته جاری

شمار شهدای حمله آمریکا به صنعا افزایش یافت

هشدار نهایی سپاه پاسداران به آمریکا در آستانه توافق

رئیس جمهور آمریکا درگذشت / برگزاری مجلس ترحیم در تهران + عکس

ترامپ: امیدوارم روسیه و اوکراین این هفته توافق کنند

چقدر امکان توافق میان ایران و آمریکا وجود دارد؟

آمریکا از تمدید آتش بس یک روزه عید پاک توسط پوتین استقبال کرد

آمریکا اصلاح ساختار خود و شکل گیری تغییر و تحولات در بدنه وزارتخانه را تکذیب کرد

یک فروند هواپیمای کوچک در ایالت ایلینوی آمریکا 4 کشته بر جای گذاشت

طرح ترامپ برای تحول در وزارت خارجه این کشور چیست؟

روبیو خبر اصلاح ساختار وزارت خارجه آمریکا را تکذیب کرد

معاون استاندار: تامین انرژی صنایع خوزستان اولویت است / لزوم فرهنگ‌سازی مصرف برق در جامعه

استاندار خوزستان: کیفیت حمل و نقل ریلی خوزستان باید افزایش یابد / راه‌ آهن شلمچه – بصره گامی موثر در توسعه ارتباطات ریلی بین ایران و عراق است

غول صنعتی جهان مهار می‌شود؟

عراقچی: ایران برای توسعه نشست‌های سه‌جانبه با چین و روسیه آماده است

اجاره نشینان در سال 1404 رسما بیچاره شدند

اعلام آمادگی ایران برای توسعه نشست‌های سه‌جانبه با چین و روسیه

تصویر؛ دیدار سفیر آمریکا با مهدی بازرگان، سال 1357