غنیسازی 60 درصد نقطه کانونی مطالبات ترامپ /آمریکا به دنبال انفعال ایران در منطقه است
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - ابوالفضل ظهره وند، نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با، به بررسی روند مذاکرات میان ایران و آمریکا پرداخت و گفت:بر اساس بررسی آخرین مواضع امریکا، زمینههای مشترکی وجود دارد که میتواند به ادامه مذاکرات و یا حتی آغاز مذاکرات غیرمستقیم منجر شود. این مواضع و ملاحظات آنان با دیدگاههای جمهوری اسلامی ایران همخوانی دارد و بر مبنای تهدیدات یا عدم رعایت اصول و مقررات نیست.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نماینده مردم تهران،ری،شمیرانات،اسلام شهر و پردیس در مجلس دوازدهم تاکید کرد: امریکا علیرغم تمایل به مذاکرات، همزمان به طرح تهدیدات و فشارهای سیاسی نیز پرداخته بود که به وضوح با روحیه و مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران سازگاری ندارد. به منظور جلوگیری از ایجاد بهانه برای طرف مقابل و نشان دادن عزم راسخ ایران در مسیر دیپلماسی، ما باید بر روی مذاکراتی تأکید کنیم که مبتنی بر اصول، منطق و احترام متقابل باشد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه افزود:در این راستا، آنچه حائز اهمیت است، ایجاد بستری امن برای مذاکرات می باشد که از هرگونه تهدید و فشار دور بوده و نشاندهنده جدیت ایران در دستیابی به توافقی معقول و پایدار است.
این نماینده مجلس در خصوص رفع تحریمهای بانکی و نفتی ایران در مذاکرات آتی با ابراز عدم خوشبینی خود نسبت به ماهیت این مذاکرات افزود: به نظر میرسد امریکا به دنبال کسب زمان است؛ چراکه در وضعیت دشواری قرار دارد و با هدف تحت تاثیر قرار دادن افکار عمومی در داخل ایران، عملکرد کشور را تحتالشعاع قرار دهد،همچنین در راستای پیگیری اهداف و برنامههای منطقهای خود، ایران را به سمت انفعال سوق دهد.
ظهرهوند در مورد مطالبات امریکا از ایران در زمینه هسته ای، تأکید کرد: باید به شکل واضحی مشخص کنیم مطالبه اصلی ترامپ در مذاکرات چه خواهد بود. به نظر میرسد که اصل غنیسازی 60 درصد نقطه کانونی این مطالبات باشد. برای اینکه مذاکرات به نتیجه مثبتی منتهی شود، لازم است که امریکا با پیشنهادات مشخص و عملیاتی در خصوص کاهش تحریمها وارد عمل شود. تنها در این صورت میتوان به یک تفاهم واقعی رسید که منافع هر دو کشور را تأمین کند،در غیر این صورت، ادامه فشارهای اقتصادی و سیاسی تنها منجر به تشدید بیاعتمادی خواهد شد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در مورد رفع تحریمهای نفتی و بانکی اظهار کرد: به نظر میرسد که ترامپ با چند دور مذاکره به سادگی آمادگی برای کاهش تحریمها را نداشته باشد. همچنین، باید منتظر بمانیم تا ببینیم آقای ویتکاف چه دستاوردهایی خواهد داشت و مذاکرات غیرمستقیم از کجا آغاز خواهد شد. این موضوع میتواند تأثیر زیادی بر روند مذاکرات و وضعیت تحریمها بگذارد.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1415121/