ایرانیان جهان

آخرين مطالب

پیامدهای به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر شبه‌جزیره کریمه توسط ترامپ/نگاه اروپا به مذاکرات واشنگتن و مسکو ایالات متحده آمریکا

پیامدهای به رسمیت شناختن حاکمیت روسیه بر شبه‌جزیره کریمه توسط ترامپ/نگاه اروپا به مذاکرات واشنگتن و مسکو
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مرتضی مکی، کارشناس مسائل اروپا با اشاره به احتمال به رسمیت شناخت حاکمیت روسیه بر جزیره کریمه در گفت‌وگو با ایلنا اظهار کرد: تحرکات سیاسی و طرح‌هایی که دولت ترامپ برای حل و فصل بحران اوکراین ارائه می‌دهد، با رویکردی کاملاً متفاوت از دولت‌های پیشین آمریکا همراه است. ترامپ، رئیس‌جمهوری است که علاقه‌ای به دنبال کردن مذاکرات پیچیده و چندمرحله‌ای ندارد.
در دوره ریاست جمهوری قبلی خود، این ویژگی شخصیتی او به وضوح مشهود بود؛ بسیاری از پیمان‌های منطقه‌ای و جهانی را ترک کرد و برخی از آن‌ها پس از مذاکره دوباره بازگشتند، اما در کل، رویکرد او به نوعی متفاوت در سیاست خارجی آمریکا تلقی می‌شد. در دوره اول ریاست جمهوری ترامپ، ساختار کلی آمریکا تا حدودی توانست او را مهار کند، حتی وقتی که او به دنبال نزدیکی با ولادیمیر پوتین و ترمیم روابط با روسیه بود، فرصتی برای پیوند عمیق بین روسیه و آمریکا فراهم نشد. اما حالا، با بازگشت ترامپ، سیاست متفاوت از دموکرات‌ها در قبال روسیه و اوکراین دنبال می‌شود. وی ادامه داد: این رویکرد، چالش جدی در روابط آمریکا و اروپا ایجاد کرده است. ترامپ بدون شنیدن نظرات اروپایی‌ها و حتی دولت اوکراین به عنوان طرف اصلی این بحران، تصمیم گرفته است مذاکرات مستقیم با روسیه را در جهت پایان دادن به این بحران و آتش‌بس دنبال کند. در دو ماه گذشته، نشست‌هایی بین نمایندگان روسیه و آمریکا در شهرهای ریاض و استانبول برگزار شده است. در این مذاکرات دوجانبه، بیشتر از اینکه منافع اوکراین و دولت‌های اروپایی مطرح باشد، موضوع اصلی مربوط به چگونگی دستیابی به یک توافق و مصالحه با روسیه است. این توافق زمانی در کوتاه‌مدت به دست می‌آید که دستور کار روسیه روی میز مذاکرات باشد، نه دستور کار سیاست‌های دولت اوکراین و دولت‌های اروپایی. قطعاً، اگر مذاکرات در یک فرصت کوتاه به نتیجه برسد، دولت آمریکا باید امتیازات جدی نسبت به اقدامات روسیه در اوکراین ارائه دهد. اما در سه دور مذاکرات سه‌جانبه میان اروپا، آمریکا، چین و روسیه، و دو دور سفر استیو ویتکاف، مذاکره‌کننده آمریکا به روسیه و دیدار با پوتین، هنوز دستاوردی که ترامپ به دنبال آن بوده است، حاصل نشده است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی تصریح کرد: این موضوع باعث شده است که ترامپ عصبانی شود و دیدگاه‌های تندی نسبت به اوکراین و دولت‌های اروپایی ابراز کند. او حتی بارها تهدید کرده است که اگر این مذاکرات نتیجه‌ای نداشته باشد، آمریکا سیاست میانجیگری در حل و فصل بحران اوکراین را کنار خواهد گذاشت و از این روند خارج خواهد شد. خروج آمریکا از این ماجرا، به معنای این خواهد بود که دیگر کمک نظامی و مالی به اوکراین انجام نخواهد شد؛ هرچند تا سه ماه گذشته، دولت اوکراین از آمریکا کمک‌های نظامی و مالی دریافت کرده است، اما در روزهای آخر ریاست جمهوری جو بایدن، تعهدات آمریکا نسبت به اوکراین کم‌رنگ شد. به نظر می‌رسد ترامپ با طرح موضوع شبه‌جزیره کریمه، به دنبال متقاعد کردن مسکو برای پایان دادن به جنگ باشد. شاید روسیه احساس کند که با ارائه امتیازاتی، مثلاً به رسمیت شناختن الحاق کریمه به روسیه، بتواند راهی برای پایان جنگ پیدا کند. این ایده هنوز در سطح محافل رسانه‌ای مطرح نشده و نمی‌توان با قاطعیت گفت که آیا این پیشنهاد جدی است یا فقط یک بازی سیاسی برای تحت فشار قرار دادن روسیه و اوکراین است.
وی افزود: اگرچه ایده‌ مطروحه می‌تواند زمینه‌ای برای پیشرفت مذاکرات سازش میان آمریکا و روسیه باشد، اما به احتمال زیاد، دولت‌های اروپایی در موضوع به رسمیت شناختن الحاق کریمه همکاری و همسویی با آمریکا نخواهند داشت. البته، در موضوع آتش‌بس و توافق میان اوکراین و روسیه ممکن است مخالفتی نکنند، اما قطعاً در قبال موضوع به رسمیت شناختن کریمه، این احتمال بعید است که بخواهند با آمریکا همراهی داشته باشند. با توجه به نوع رویکرد و مواضعی که دولت‌های اروپایی پس از حمله روسیه به اوکراین اتخاذ کردند، آن‌ها پیش از حمله، مسأله کریمه را بلاتکلیف گذاشته بودند تا در بلندمدت بتوانند این موضوع را در نوع تعامل و روابطشان با روسیه حل و فصل کنند. اشغال کریمه توسط روسیه در سال 2014 و تحریم‌های گسترده‌ای که علیه مسکو اعمال شد، به گونه‌ای بود که تأثیر عمیقی بر نوع روابط اتحادیه اروپا با مسکو نداشت. در همین فاصله، ما شاهد معضلات اقتصادی در هر دو طرف بودیم که هزینه‌های سنگینی به همراه داشت، اما پس از جنگ، اروپا و روسیه در یک وضعیت اجتناب‌ناپذیر قرار گرفتند. 
وی در پایان خاطرنشان کرد: اروپا حمایت نظامی علیه روسیه انجام داد و اوکراین به یک منطقه نبرد نیابتی بین آمریکا و روسیه تبدیل شد. هیچ کشور اروپایی وجود ندارد که به اوکراین سلاح نداده یا کمک مالی نکرده باشد. حتی در شرایطی که آمریکایی‌ها اعلام کردند دیگر کمک نظامی و مالی به اوکراین ارائه نخواهند کرد، اروپایی‌ها همچنان تصمیم به ادامه کمک دارند. در نهایت، مصالحه و سازش میان آمریکا، روسیه، اوکراین و اروپا هنوز در یک فضای مبهم و خاکستری قرار دارد. با توجه به شدت اختلافات عمیقی که میان روسیه، اوکراین و اروپا وجود دارد، انتظار می‌رود آمریکایی‌ها بتوانند بدون همکاری و همسویی اروپایی‌ها، در یک زمان کوتاه به جنگ اوکراین پایان دهند. اما موضوعی که فعلاً تنها یک ایده است، نیازمند بررسی واکنش روسیه نسبت به این پیشنهاد و اینکه روس‌ها در قبال این پیشنهاد حاضرند چه امتیازی به آمریکایی‌ها بدهند، خواهد بود.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1415251/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تحولات اوکراین| بروکسل قصد ندارد با روسیه گفتگو کند

12 شهید در حملات هوایی آمریکا به پایتخت یمن

طلای سیاه سقوط کرد | قیمت نفت 1 اردیبهشت 1404

قیمت نفت اعلام شد

قیمت دلار آمریکا | قیمت یورو | قیمت دلار آزاد امروز دوشنبه 1 اردیبهشت 1404 + جدول

گفت و شنود/ بازیافت زباله!

آمریکا از مواضعش در قبال ایران عقب‌نشینی کرده است؟

صلح کنید و پول درآورید

افت قیمت نفت در اولین روز از اردیبهشت 1404/ کاهش نگرانی‌ها درپی مذاکرات ایران و آمریکا

42 شهید و زخمی در حمله آمریکا به یمن

درگذشت رئیس جمهور آمریکا و برگزاری مجلس ترحیم در ایران + عکس

قیمت جهانی طلا امروز یکم اردیبهشت؛ هر اونس طلا 3284 دلار

دیدار صمیمانه نوید محمدزاده و پیمان معادی در آمریکا+تصویر

فیلم ساز بوشهری در جشنواره سینمای «سلما »آمریکا خوش درخشید

پیشنهاد وسوسه برانگیز ترامپ به روسیه و اوکراین!

قیمت جهانی نفت امروزیکم اردیبهشت؛ برنت 66 دلار و 77 سنت شد

«تروریسم آموزشی» در غرب

تصاویری از حمله آمریکا به بازاری در صنعاء

آمریکا در مذاکره با ایران، کوتاه آمده؟ چرا؟

وقتی مدیران دانشگاه تهران دلشان نمی‌خواهد پرچم آمریکا لگد شود

سرمقاله آرمان امروز/ نگاه روسیه به توافق ایران و آمریکا

بزرگ‌ترین تخریب‌کنندگان ‌هاشمی برخی از نزدیکان او هستند

مذاکرات ایران و آمریکا در عصر سایه‌ها؛ نشانه‌ها و معناها

پیشنهاد افزایش تعرفه های برق از ابتدای خرداد

راه‌اندازی بازارچه مرزی شلمچه در انتظار موافقت نهایی عراق

دریاچه آزادی میزبان اردوی مشترک قایقرانان با تیم ملی عراق خواهد بود

استفاده از تجربیات بازنشستگان موجب ارتقا بهره وری بنیاد است

اقتصاد را نباید به مذاکرات گره زد

مدیران ادارات اردبیل مشوق‌های ویژه به سرمایه‌گذاران بدهند

قیمت خودرو امروز 1 اردیبهشت +جدول

روز‌های سبز بورس ادامه دارد؟

طرح ترامپ برای تصاحب بزرگترین نیروگاه هسته‌ای اروپا در اوکراین

شب تلخی که برای مهدی طارمی در فوتبال اروپا رقم خورد + جزئیات

لاوروف: نباید با روسیه با زبان برتری‌طلبی صحبت کرد

دیپلماسی غریزی ترامپ؛ تصمیم‌سازی در سایه غریزه و خودمحوری

چین اولین شبکه 10G جهان را راه اندازی کرد

هشدار چین به آمریکا و متحدانش درباره توافق تجاری به ضرر پکن

سفیر چین در ایران: آمریکا باید حسن‌نیت بیشتری در مذاکرات با ایران نشان دهد

اژه‌ای راهی چین شد

محسنی‌اژه‌ای عازم چین شد

جزئیات سفر اژه‌ای به چین

روس‌ها خودروی داخلی نمی‌خرند | سقوط 45 درصدی خرید خودرو در روسیه

سفر هیاتی از طالبان به ایران

نشست علمی روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد

قیمت جهانی نفت امروز 1 اردیبهشت

پیشنهاد متفاوت ترامپ به روسیه و اوکراین

از دکترین فشار حداکثری تا پذیرش غنی سازی؛ چرا آمریکا عقب نشینی کرد؟

کورسوی معدنی جنگ اوکراین

ضربه 20 میلیون دلاری ترامپ به آلومینیوم‌سازان

رم، صحنه اقتدار دیپلماتیک: ایران چگونه معادلات مذاکرات را هدایت کرد؟