موارد اسلامهراسی در اروپا ناشی از سیاستهای دولتی است
اروپا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش حوزه بینالملل خبرگزاری تقریب، این سازمان که مقر آن در بروکسل، پایتخت بلژیک است، گزارش خود با عنوان «اسلامهراسی در اروپا» را برای سال 2024 منتشر کرد.
در این گزارش تأکید شده که سخنان نفرتانگیز علیه مسلمانان در اروپا هرگز تا این حد عادیسازی نشده بود: «اسلامهراسی به مرکز گفتوگوهای عمومی تبدیل شده و توسط راست افراطی که به گسترش نفوذ خود ادامه میدهد، تغذیه میشود.
»
همچنین در گزارش اشاره شده که در طول سال 2024، برچسبزنی به جوامع مسلمان افزایش یافته، سخنان نفرتآمیز عادیسازی شده و سیاستهای نظارتی تشدید شدهاند.
راست افراطی برنامه خود را به دولتها تحمیل میکند
در گزارش آمده است: «در بسیاری از کشورهای اروپایی، راست افراطی دیگر فقط در دنیای رسانهها به دنبال تحقق اهداف خود نیست، بلکه برنامه خود را به دولتها تحمیل میکند، سیاستهای عمومی را شکل میدهد و منجر به تغییر ایدئولوژیکی میشود که آزادیهای اساسی را مستقیماً تهدید میکند.»
این گزارش خاطرنشان میکند که دادههای منتشرشده توسط نهادهای رسمی، منعکسکننده واقعیت زندگی مسلمانان نیست و جامعه مقابله با اسلامهراسی در اروپا به صورت منظم اطلاعاتی را جمعآوری میکند که در آمارهای رسمی ثبت نشدهاند.
در فرانسه، پس از ممنوعیت «عبایه» (لباس بلند) در مدارس در سال 2023، موارد تبعیض علیه دختران جوانی که «لباسهای بلند یا گشاد» میپوشیدند در سال 2024 افزایش یافت و حملات اسلامهراسانه متعددی علیه مساجد صورت گرفت.
در آلمان، در مناطق تحت مدیریت سیاستمداران راست افراطی، قوانین مربوط به حجاب در فضاهای عمومی تشدید شده است، که این امر فرصتهای شغلی زنان مسلمان را محدود کرده است.
در ایتالیا، نظارتها بر تأمین مالی مساجد افزایش یافته و در اتریش، حزب آزادی اتریش (FPÖ) که در انتخابات عمومی 29 سپتامبر 2024 به رتبه اول دست یافت، خواستار تشدید کنترلها بر مدارس اسلامی شده است.
این گزارش اشاره میکند که نهادهای اروپایی و ملی، اسلامهراسی را صرفاً به حملات و تبعیض محدود کردهاند و مسئولیت سیاستهای عمومی دولتها در گسترش این پدیده را پنهان میکنند. بر اساس دادههای جامعه مقابله با اسلامهراسی در اروپا ، 19.97 درصد از موارد گزارششده اسلامهراسی در سال 2024 ناشی از «نژادپرستی فردی» و 80/03 درصد ناشی از «اقدامات سیاستی دولتها» بوده است.
طبق آمار جامعه مقابله با اسلامهراسی در اروپا ، در حالی که در سال 2023 تعداد 828 مورد گزارش اسلامهراسی به این سازمان ارسال شد، این عدد در سال 2024 با افزایش 25 درصدی به 1037 مورد رسید.
59 درصد از این موارد «تبعیض»، 17 درصد «تحریک و تشویق به نفرت»، 11 درصد «تهمت»، 7 درصد «توهین» و 6 درصد نیز «خشونت» ثبت شده است.
بیشتر قربانیان این موارد شهروندان فرانسوی بودند، اما شهروندان بلژیک، مراکش، الجزایر، تونس و اسپانیا نیز در میان قربانیان حضور داشتند.
76 درصد از موارد اسلامهراسی علیه زنان بوده است و در سال گذشته 402 شکایت به دلیل تبعیض بر اساس حجاب به جامعه مقابله با اسلامهراسی در اروپا ارسال شده است.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1416057/