ایرانیان جهان

آخرين مطالب

گام‌های بلند ایران در تسلیحات‌ هایپرسونیک خواندنی ها

گام‌های بلند ایران در تسلیحات‌ هایپرسونیک
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - کیهان /متن پیش رو در کیهان منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وبگاه آمریکایی تاکید کرد: ایران در تسلیحات ‌هایپرسونیک گام‌های بلندی برداشته است. 
وبگاه آمریکایی «نشنال اینترست»، با اشاره به سخنان وزیر دفاع این کشور درباره تسلیحات ‌هایپرسونیک، گزارش داد که ایران «گام‌های بزرگی» در این زمینه برداشته است.
این رسانه خبری-تحلیلی در گزارش خود گفته که ارتش آمریکا درباره توانمندی‌های ‌هایپرسونیک ایران، چین، روسیه و کره شمالی، «نگرانی جدی» دارد.
نوزدهم آبان 1401 بود که فرمانده نیروی هوافضای سپاه سردار امیرعلی حاجی‌زاده از دستیابی ایران به موشک‌های ‌هایپرسونیک پیشرفته خبر داد. سردار حاجی‌زاده گفت که این موشک ‌هم‌ در ‌فضا و هم در خارج از آن می‌تواند مانور دهد.
فرمانده نیروی هوافضای سپاه افزود: این موشک جدید از همه سامانه‌های سپر موشکی عبور می‌کند و یک جهش بزرگ نسلی در حوزه موشکی است.
نشنال اینترست در تازه‌ترین گزارش درباره قابلیت کشورهای جهان در زمینه موشک‌های‌ هایپرسونیک، به توانایی ایران اشاره کرد.
این رسانه آمریکایی نوشت: «هشدارهای پیت هگزث، وزیر دفاع ایالات متحده در مورد پیشرفت‌های چین، روسیه، کره شمالی و حتی ایران در زمینه تسلیحات ‌هایپرسونیک، چیزی بیش از ایجاد ترس درباره توانایی‌های قدرت‌های خارجی است و نشان‌دهنده نگرانی‌های جدی و مستدل ارتش ایالات متحده است.»
نشنال اینترست افزود: «چین، همراه با روسیه، کره شمالی و حتی ایران، گام‌های بزرگی در توسعه سلاح‌های ‌هایپرسونیک برداشته‌اند، تسلیحاتی که سرعت آن‌ها پنج برابر سرعت صوت بوده و می‌تواند حین پرواز مانور دهند که این موضوع مقابله با آن‌ها را بسیار پیچیده‌تر از موشک‌های معمولی کروز می‌کند.»
بازار
نشنال اینترست پیش از این نیز ماه گذشته در تحلیلی به شهر موشکی جدید ایران پرداخته و تأکید کرده که این رونمایی، در میانه افزایش تنش‌ها در دریای سرخ و غرب آسیا، پیامی برای ایالات متحده و دشمنان ایران بوده است.
به گزارش مشرق، نشنال اینترست در این گزارش اذعان کرده است که ذخایر موشکی ایران در دهه گذشته به طور چشمگیری افزایش یافته است.
جمهوری اسلامی در پنجم فروردین‌ماه سال جاری از یکی از جدیدترین شهرهای موشکی خود رونمایی و فیلم آن را به‌صورت گسترده منتشر کرد.
این رونمایی در فضای مجازی نیز مورد توجه کاربران غربی قرار گرفت. برخی از این کاربران تأکید کرده بودند که «ایران آماده است».
پیش‌تر، فرمانده نیروی هوافضای سپاه سردار امیرعلی حاجی‌زاده در مصاحبه‌ای تصریح کرده بود که اگر ایران به‌صورت هفتگی از یکی از شهرهای موشکی خود رونمایی کند؛ باز هم حتی پس از دو سال نیز این رونمایی‌ها به پایان نخواهد رسید.
نشریه آمریکایی نشنال اینترست با اشاره به حملات سال گذشته ایران به اسرائیل تأکید کرده است که ناوگان موشک‌های شهاب با سرعت بالا، تهدیدی ویژه برای دشمنان ایران محسوب می‌شود، زیرا این سلاح‌ها برد طولانی‌تری 
دارند.
این نشریه همچنین افزوده است که ایران دارای یک ناوگان کُشنده از موشک‌های کروز است که می‌توانند در کمتر از پانزده دقیقه به خاک اسرائیل برسند.
نشنال اینترست به تنوع موشک‌های موجود در شهر موشکی جدید ایران نیز اشاره کرده و تأکید نموده است که بر اساس تحلیل‌های انجام‌شده از این ویدئو، موشک‌های عماد، حاج‌قاسم، قدر، خیبرشکن و پاوه در این تأسیسات نگهداری می‌شوند.
نشنال اینترست تصریح کرده که بر اساس گزارش مؤسسه «واشنگتن برای سیاست‌های خاور نزدیک»، ایران احتمالاً بیش از 3000 موشک بالستیک در زرادخانه خود دارد. این نشریه افزوده که علاوه‌بر این، تهران از یک نیروی قدرتمند موشک‌های کروز زمین‌پایه نیز برخوردار است.
تلگراف: حتی پایگاه آمریکا در اقیانوس هند هم در تیررس ایران است
روزنامه انگلیسی تلگراف نیز پیش‌تر اظهار داشته بود: ایران تهدید کرده است در صورت حمله نظامی آمریکا به این کشور، به پایگاه دریایی مشترک بریتانیا و آمریکا در اقیانوس هند (دیگو گارسیا) حمله خواهد کرد. تهران با قاطعیت به هرگونه حمله به خاک خود پاسخ خواهد داد. یک مقام ایرانی گفته است ایران توانایی هدف قرار دادن این پایگاه را با استفاده از موشک‌های میان‌برد و پهپادهای انتحاری با برد تا 4000 کیلومتر دارد. اگر از پایگاه‌های نظامی در منطقه برای هرگونه حمله علیه ایران استفاده شود، تهران هیچ تفاوتی بین سربازان آمریکایی یا انگلیسی یا حتی نیروهای سایر کشورهای مستقر در این پایگاه (پایگاه دیگو گارسیا در اقیانوس هند) قائل نمی‌شود.
تلگراف به نقل از وب سایت رادیو مونت کارلو فرانسه نوشت: این تهدید نشانه آشکاری است که ایران ممکن است دامنه پاسخ‌های نظامی خود را گسترش دهد تا اهدافی فراتر از منطقه خلیج‌فارس را در بر گیرد. اتفاقی که نگرانی‌ها از رویارویی نظامی گسترده‌تر را افزایش می‌دهد؛ رویارویی که فراتر از چارچوب سنتی درگیری بین دو طرف باشد.
پایگاه دیگو گارسیا یکی از مهم‌ترین پایگاه‌های نظامی آمریکا در اقیانوس هند است که برای پشتیبانی از عملیات نظامی آمریکا در خاورمیانه و آسیا استفاده می‌شود. همچنین در جنگ‌های آمریکا در منطقه از جمله جنگ‌ عراق و افغانستان نقش مهمی داشت. این پایگاه در جزیره انگلیسی در اقیانوس هند قرار دارد. آمریکا این جزیره را از انگلیس اجاره کرده است. حدود 1700 نیروی نظامی و 1500 نیروی غیرنظامی در جزیره ساکن هستند. 
تعداد زیادی هواپیمای B-1 Lancer در پایگاه نظامی آمریکا در جزیره مستقرند. از سوی دیگر این جزیره انبار مهمات آمریکا و واحد مرکزی اطلاعات فرازمینی است. این پایگاه سری آمریکا و انگلیس، معمولاً میزبان هواپیماهای نظامی و تسلیحات استراتژیک آمریکاست.
در همین حال وبسایت دفاع پرس در گزارشی نوشت: بر اساس قابلیت‌های نظامی اعلام شده، ایران قطعاً از تسلیحات کافی برای حمله به پایگاه نظامی دیگو گارسیا برخوردار است. این در حالی است که بخش مهمی از توانایی‌های نظامی ایران به کلی سرّی است.
مهم‌ترین تجهیزات ارتش آمریکا در حال حاضر جنگنده‌های B2 و B52 است. در حال حاضر برآورد می‌شود که بین 7 تا 10 فروند از این جنگنده در پایگاه «دیگو گارسیا» واقع در منطقه «چاگوس» اقیانوس هند مستقر شده‌ است. ایالات متحده سعی کرده این جنگنده‌ها را خارج از محدوده برد ایران نگهداری کند. اما ایران سناریوهای قاطعی برای مقابله با ارتش آمریکا و بریتانیا در اختیار دارد.
یکی از مهم‌ترین سناریوهایی که ایران می‌تواند از آن استفاده کند، حمله مستقیم پهپادی با استفاده از پهپادهای پیشرفته «شاهد 136» است که برد آن را حدود 4هزار کیلومتر و دقیقاً متناسب با پایگاه نظامی «دیگو گارسیا» است. آزمایش‌های قبلی نشان می‌دهد که این پهپاد از پس مأموریت‌های راهبردی و حساس برخواهد آمد.
استفاده از موشک‌های بالستیک و کروز در فواصل نزدیک به این پایگاه نظامی و استفاده از موشک‌هایی که می‌تواند دشمن را در شرایط خاص غافلگیر کند، از دیگر امکانات ایران است. موشک‌های بالستیک و بهینه‌شده «خرمشهر» می‌تواند اهداف مهم را در پایگاه دیگو گارسیا به آتش بکشد. 
همچنین شناورهای رزمی غول پیکر هم با حمل موشک‌های کروز در اقیانوس هند می‌تواند اهداف مدنظر را شکار کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1416769/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نتایج «فراتر از انتظار» گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا

چرا ریاض از مذاکرات تهران و واشنگتن حمایت می‌کند؟

شوکی که چین بر ترامپ وارد کرد!

پیشنهاد مهم عراقچی به آمریکا ؛ سرمایه‌گذاری در 19راکتور هسته ای ایران | صنعت هسته‌ای در حال رکود خود را احیا کنید

دلار آمریکا به پایین‌ترین سطح سه سال اخیر خود سقوط کرد

توضیح سخنگوی وزارت خارجه از نقش روسیه در مذاکرات هسته‌ای با آمریکا

قیمت جهانی طلا امروز 1404/2/2|قیمت طلا در‌ آستانه 3500 دلار

90 روز، 9 پروندۀ ناتمام؛ ترامپ رسانه‌ای یا ترامپ واقعی؟

گزارش رسانه عربی از نتایج «فراتر از انتظار» گفت‌وگوهای ایران و آمریکا

بقایی: روسیه در آینده نقش مهمی در مذاکرات هسته‌‌ای ایران و آمریکا ایفا خواهد کرد

آمریکا در مواجهه با چین، خود را دست‌بالا گرفته است

فرشاد مومنی: اگر بهبود رابطه با آمریکا، سبب ترویج مصرف کالاهای آمریکایی شود، برای ما سم مهلک است / هر گاه برای کاستن از نفوذ یک کشور به کشور دیگر متوسل شدیم زیان کردیم / در توافقنامه ایران و چین کوچکترین گامی برای ارتقا جایگاه ایران دیده نمی شود

پیشنهاد ویژه وزیر امور خارجه ایران به آمریکایی‌ها

اندیشکده‌های حکمرانی در دانشگاه‌ها چه می‌کنند!

توافق باید مشروط به تعهد آمریکا و پرهیز اروپا از مکانیسم ماشه باشد

آمریکا در حال تکرار سناریوی ویتنام-افغانستان در اوکراین است

واشنگتن به سیاست فشار یکجانبه علیه ایران ادامه می‌دهد

تحلیل آسوشیتدپرس از روند مذاکرات ایران ـ آمریکا/ به سرعت پیش می‌رود

پیشنهاد جدید ایران به ترامپ و آمریکا +جزئیات

مریخ، ایالت پنجاه و یکم آمریکا می‌شود؟

خوش بینی ایران به مسکو در مذاکرات با آمریکا

تحول در بازار جهانی ال‌پی‌جی

نمی‌توان ایران را مجبور کرد بازرسان هسته‌ای آمریکا را بپذیرد/ پس از توافق ایران و آمریکا، آژانس می‌تواند ورود کند

آغاز پخش مستند «سفرقند» از شبکه قرآن

پاسخ سخنگوی وزارت خارجه به شایعه میانجیگری عربستان در مذاکرات

مخالفت روسای دانشگاه‌های آمریکا با سیاست‌های ترامپ

بقائی: روسیه نقش سازنده‌ای در موضوع هسته‌ای ایران دارد

طرح خبیثانه موساد برای جذب جاسوس در غزه

پیشنهاد روسیه برای تأسیس مرکز دیپلماسی غذایی بریکس

لایحه دوفوریتی دولت برای کاهش 9 درصدی مالیات کالاهای اساسی

وزیر نفت: آمادۀ مذاکره با بخش خصوصی دربارۀ انواع قراردادها هستیم

قیمت عمده میوه و صیفی‌جات

امیدواریم که تجربیات صنعت نشر ایران به عراق منتقل شود

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «بهشتی»

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان معظم «عباسیان»

پایان چشم انتظاری 42 ساله خانواده شهید بهشهری

بنیاد شهید و امور ایثارگران باید در عرصه‌های معنوی و ترویج و اقامه نماز پیشگام باشد

اقامه نماز اثرات متفاوتی بر زندگی شخصی و اجتماعی افراد خواهد داشت

آماده آغاز دورانی تازه از مشارکت‌های بزرگ و هوشمندانه با جهان هستیم

اصفهان در حال عقب افتادن از علم و صنعت/ از فرصت‌سوزی برای ثبت «محور تاریخی زاینده‌رود» تا عدم جذب اعتبارات ملی

افزایش تعرفه واردات خودرو مورد تائید مجلس نیست

200 طرح اشتغالزایی در بروجرد اجرا می‌شود

کشت هیدروپونیک در شرق اصفهان توسعه می‌یابد

معاون اول رئیس جمهور : ایران یک بازیگر مهم در بازار انرژی جهانی است

واکنش پاول دوروف به افشای اطلاعات شخصی توسط تلگرام

چشم‌انداز صنعت رباتیک در چین + فیلم

پکن: سفر عراقچی در راستای اجرای توافقات سران دو کشور است

ابرخودروی ساخت آفریقا با 1750 اسب بخار قدرت

پیش‌بینی عجیب از جنگ ایران و افغانستان / دولت ایران چاره‌ای ندارد!

کودکان افغان، قربانیان اصلی اخراج اجباری از پاکستان