ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دیدگاه جبهه تحول‌خواهان انقلابی درباره مذاکرات هسته‌ای ایالات متحده آمریکا

دیدگاه جبهه تحول‌خواهان انقلابی درباره مذاکرات هسته‌ای
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - در بخش‌هایی از بیانیه جبههٔ تحول‌خواهان انقلابی که پس از دور دوم مذاکرات غیرمستقیم جمهوری اسلامی ایران و آمریکا نکاتی را خطاب به ملت ایران و نیز مقامات و مسئولان قوای مختلف، به‌ویژه اعضای تیم مذاکره‌کنندهٔ کشورمان نوشته شده می‌خوانیم: « مذاکره و گفت‌وگوی دیپلماتیک با کشورهای مختلف جهان امری عقلانی و پذیرفته‌شده است.
به‌طور کلی باید از این رویکرد در جهت تأمین منافع ملی حمایت کرد. در مورد آمریکا نیز مذاکرات غیرمستقیم بارها در گذشته انجام شده و مرسوم بوده است اما این گفت‌وگوها نباید از چارچوب اصولی و راهبردی «عزت، حکمت و مصلحت» فاصله بگیرد، چرا که در این صورت به ضد خود تبدیل شده و نه‌تنها سودی نخواهد داشت، بلکه تجربیات داخلی و خارجی متعدد نشان می‌دهد چنین مذاکراتی ضررهای جدی به کشور وارد خواهد کرد. در این مسیر، تجربهٔ گفت‌وگوهای هسته‌ای در اواسط دههٔ 90 باید از جنبه‌های مختلف مورد توجه قرار گیرد. حضور وزیر محترم امور خارجه ـ که سابقه و نقش پررنگی در مذاکرات برجام داشت ـ در رأس تیم ایرانی حاضر در گفت‌وگوهای غیرمستقیم با آمریکا، فرصت مغتنمی است تا با بهره‌گیری از نقاط قوت و ضعف و نیز سرنوشت نهایی آن توافق، سیاستی هوشمندانه و دقیق در پیش گرفته شود.
تیم مذاکره‌کننده باید همواره این گزاره را مد نظر داشته باشد که «ما به طرف مقابل خیلی بدبین هستیم» (بخشی از بیانات رهبر معظم انقلاب در تاریخ 26 فروردین 1404) و تمام بدعهدی‌های دور و نزدیک ایالات متحده در قبال ملت ایران و سایر ملل جهان را فراموش نکند. همچنین شناخت کامل توانمندی‌های داخلی و تکیه بر آنها را باید مورد توجه قرار داده و هیچ‌گاه به وعده‌های دشمن بدعهد حتی ذره‌ای اعتماد نکند. نباید فراموش کرد که رئیس‌جمهور جنایتکار آمریکا به اعتراف خود، مسئول مستقیم ترور و شهادت قهرمان ایران‌زمین، سپهبد قاسم سلیمانی است و این خونخواهی همچنان پابرجاست.
مقامات کشور، به‌ویژه مسئولان دولت، باید این گفت‌وگوها را به‌عنوان یکی از مأموریت‌های خود در نظر گرفته و هیچ اقدام و برنامهٔ دیگری را متوقف یا کُند نکنند و پیشرفت‌های کشور را به نتیجهٔ مذاکرات گره نزنند. شرطی کردن امور کشور، به‌ویژه مسئلهٔ کلیدی اقتصاد به نتیجهٔ مذاکرات هسته‌ای، سیاست مخربی بود که در دولت اعتدال در پیش گرفته شد و اقشار مختلف مردم از آن آسیب دیدند.
در همین چارچوب، وزارت خارجه باید از تبدیل شدن به «وزارت امور مذاکرات هسته‌ای» جداً اجتناب کند و فعالیت‌های خود در زمینهٔ تعامل با همسایگان، توسعهٔ روابط با کشورهای شرق و غرب، تسهیل تجارت خارجی، مسائل منطقه‌ای و محور مقاومت، جنایات رژیم صهیونیستی و اوضاع غزه را با جدیت و حتی بیش از گذشته پیگیری نماید. تجربهٔ مذاکرات رفع تحریم‌ها در دولت شهید رئیسی که اخبار آن هیچ‌گاه از سوی مقامات دولتی و تیم مذاکره‌کنندهٔ وقت ضریب ویژه نگرفت و تحولات بازار و سفره مردم به آن وابسته نشد، می‌تواند متناسب با شرایط جدید مورد الگوبرداری قرار گیرد.
طراحی راهبرد هوشمندانه و سناریوهای مختلف رسانه‌ای و روایت‌سازی از جزء به جزء گفت‌وگوها، اگر بیش از اصل مذاکرات ضروری نباشد، قطعاً اهمیتش کمتر از آن نیست. در این مسیر، وزارت خارجه باید از توان همه رسانه‌ها و متخصصان این حوزه بهره گیرد و از سوی دیگر، اهالی رسانه و صاحبان تریبون نیز در اظهارات و اقدامات خود، منافع ملی و کلان‌نگری را سرلوحه قرار دهند.
در پایان باید به این نکتهٔ کلیدی اشاره کرد که هدف جمهوری اسلامی ایران از حضور در این گفت‌وگوها «رفع تحریم‌های ظالمانهٔ آمریکا» مطابق مادهٔ 7 قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌هاست. آنچه از سوی مقامات غربی و به‌ویژه آمریکایی‌ها دربارهٔ نگرانی از برنامهٔ هسته‌ای کشورمان بیان می‌شود، در گذشته نیز مطرح بوده و جمهوری اسلامی ایران در برجام، حداکثر اقدامات اعتمادساز برای رفع این نگرانی‌ها را انجام داده است. در همان سال‌ها، بارها صحت این اقدامات و پایبندی ایران به تعهداتش توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تأیید شد. اکنون هر اقدام جدیدی باید در چارچوب منافع ملی و با توجه به مفاد معطل ماندهٔ برجام و تلاش برای اجرای آنها باشد.
لذا هرگونه توافق باید منوط به تعهد آمریکا برای عدم استفاده از «مکانیسم ماشه (اسنپ بک)» توسط شرکای اروپایی برجام و پایبندی به زمان‌بندی توافق (موسوم به غروب برجام) برای عادی شدن پروندهٔ هسته‌ای کشورمان در اکتبر 2025 باشد.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1417121/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عصر جدید در ترانزیت منطقه؛ ایران گزینه های جایگزین ترکیه و آذربایجان را فعال می کند

طعنه رئیس کمیسیون اروپا به ترامپ

موج مهاجرت ثروتمندان آمریکایی به اروپا

تکواندوکاران ایران رقبای خود را در مسابقات چین شناختند

تلاش کمیسیون اروپا برای دمیدن بیشتر به جنگ اوکراین

گاف‌های امنیتی وزیر دفاع آمریکا + فیلم

کانادا به دنبال کاهش وابستگی به فناوری آمریکا

دیدار قانون‌گذاران آمریکایی با «جولانی» در دمشق

طرح ترامپ برای صلح اوکراین به زودی اعلام می شود

آیا تحریم‌های نفتی تنش در مذاکرات را بالا می‌برد؟

انتقاد تند زیدآبادی: فضای سیاسی آلوده و منحط شده / توافق با آمریکا و عبور از سد تحریم‌ها فرصت است، به شرطی که...

نتایج گفت‌وگوهای ایران و آمریکا «فراتر از انتظار» بود

واکنش حزب الله به ترور یکی از رهبران جماعت اسلامی لبنان

افت شدید محبوبیت دونالد ترامپ

دستگیری نماینده فیلیپین که دوترته را تحویل دادگاه لاهه داد

مدیر عامل سابق شرکت توسعه گاز ایران: بدترین قرارداد گازی ایران کرسنت است

برای نیروگاه اتمی برق بوشهر چقدر هزینه شده است؟

لغو قانون تغییر ساعت به هدررفت 1200 مگاواتی برق دامن زد!

وریر نیرو: «طالبان» تمکین نمی‌کند

عباس عراقچی اهل کجاست؟

دیدار سرکنسول ایران با معاون نخست وزیر اقلیم کردستان

قرارداد چینی‌ها برای توسعه صنعت پتروشیمی در کربلا

ترامپ ؛ جروم پاول را تهدید به اخراج کرد

تأمین 8888 جهیزیه برای زوج‌های احسان‌پذیر در کشور با اجرای پویش «آینه‌ شمعدان»

برنامه اصلاحی 9 بانک برای افزایش نسبت کفایت سرمایه

هزینه و اتلاف وقت، بزرگترین معضل شرکت‌های غیرتجاری

جزییات سخنرانی لغو شده عراقچی منتشر شد

نقش کلیدی روابط عمومی‌ها در تبیین موفقیت‌های اقتصادی کشور

نقش کلیدی روابط عمومی‌ها در تبیین موفقیت‌های اقتصادی

حداقل و حداکثر قیمت دلار در بازار آزاد بعد از توافق نهایی ایران و آمریکا

کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در مسکو برگزار می‌شود

جزئیات سخنرانی لغو شده عراقچی در یک کنفرانس در آمریکا

همایش منطقه‌ای ثبت پیشران سرمایه‌گذاری برای تولید در فارس

ژاپن و اوکراین در اشتراک‌گذاری داده‌های ماهواره‌ای

شرایط و مدارک لازم برای دریافت بورسیه تحصیلی مونبوکاگاکوشو ژاپن

استرالیا در مسیر توسعه صنعت مواد معدنی حیاتی/ استرالیا می‌تواند وابستگی خود به چین را کاهش دهد؟

شکست عجیب ندا شهسواری در رقابت های تنیس روی میز فیدر تونس

شکست عجیب ندا شهسواری در رقابت‌های تنیس روی میز فیدر تونس

شکست عجیب ندا شهسواری در رقابت‌های تنیس روی میز فیدر تونس – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حضور 50 مقام قاره آفریقا در اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

حمایت ایران از ورزشکاران مهاجر افغانستانی + فیلم

طالبان: دشمنان از جنگ نظامی به تبلیغات روی آورده‌اند

طرح کالابرگ در آینده اجرا می‌شود؟

نرخ تورم فروردین ماه اعلام شد

اقدام عجیب شهرداری تهران درباره آمریکا! + فیلم

شیرخشک کمیاب شد

چرا «پایتخت 7» به تاجیکستان نرفت؟

جوئیش اینسایدر: اسرائیل از روند مذاکرات ایران و آمریکا رضایت ندارد

مودی به دنبال فرار از چنگال ترامپ!

روایت خبرنگارتسنیم از حاشیه‌های مذاکره ایران و آمریکا در رُم