ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ادعای جدید چین درباره بمب هیدروژنی غیرهسته‌ای آسیا و اقیانوسیه

ادعای جدید چین درباره بمب هیدروژنی غیرهسته‌ای
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار بین الملل ایونا به نقل از ایرنا , محققان چینی موفق به آزمایش موفقیت‌آمیز یک سلاح انفجاری مبتنی بر هیدروژن شده‌اند که بدون استفاده از مواد هسته‌ای، زنجیره‌ای از واکنش‌های شیمیایی مخرب ایجاد می‌کند.
براساس این گزارش، این آزمایش که در یک محیط کنترل‌شده انجام شده، منجر به تولید یک آتش‌توپ سفیدرنگ و فوق‌العاده داغ با دمایی بیش از یک هزار درجه سلسیوس شد که بیش از 2 ثانیه دوام داشت؛ این زمان حدود 15 برابر بیشتر از مدت زمان درخشش انفجار تی‌ان‌تی است.
برهمین اساس، سلاح جدید توسط موسسه تحقیقاتی 705 وابسته به شرکت دولتی کشتی‌سازی چین (CSSC) توسعه یافته است؛ نهادی که از بازیگران کلیدی در زمینه سیستم‌های تسلیحات زیرآبی محسوب می‌شود.

ایرانیان جهان

بر اساس این گزارش، در ساخت این بمب، از ماده‌ای به نام «هیدرید منیزیم» استفاده شده که به شکل پودر نقره‌ای است و می‌تواند مقدار قابل توجهی هیدروژن را در حالت جامد ذخیره کند؛ بیشتر از آنچه در یک مخزن تحت فشار ممکن است. این ماده در ابتدا برای تامین سوخت پیل‌های سوختی در مناطق دورافتاده و فاقد برق تولید شده بود.
درهمین راستا، پس از انفجار مواد منفجره معمولی، هیدرید منیزیم به سرعت دچار تجزیه حرارتی شده و گاز هیدروژن آزاد می‌کند. این گاز در تماس با هوای اطراف، با کمترین میزان انرژی مشتعل می‌شود و شعله‌هایی بسیار سریع و گسترده تولید می‌کند.
این گزارش می افزاید: در جریان همین امر، موج ضربه‌ای ناشی از انفجار باعث خرد شدن ذرات هیدرید منیزیم به مقیاس میکرونی می‌شود که در نتیجه، سطح تماس تازه‌ای ایجاد شده و فرایند آزادسازی گاز شدت می‌گیرد و گرمای حاصل از سوختن هیدروژن، به نوبه خود تجزیه ماده را تشدید کرده و یک چرخه بازخوردی حرارتی ایجاد می‌کند که تا پایان سوخت ادامه می‌یابد.
بر اساس مقاله منتشر شده در مجله تخصصی پرتابه‌ها، راکت‌ها، موشک‌ها و هدایت‌گرها، آتش‌توپ تولیدشده از این سلاح می‌تواند به راحتی آلیاژهای آلومینیوم را ذوب کند. در آزمایش‌هایی که برای ارزیابی قابلیت‌های این سلاح انجام شد، حداکثر فشار حاصل از انفجار در فاصله 2 متری به 428.43 کیلوپاسکال رسید؛ این مقدار حدود 40 درصد فشار انفجار تی.ان.تی است، اما در مقابل دامنه حرارتی آن بسیار بیشتر و تاثیر تخریبی گسترده‌تری دارد که به گفته پژوهشگران، این ویژگی‌ها امکان کنترل دقیق شدت انفجار و هدف‌گیری متمرکز یا گسترده را فراهم می‌آورد. هشدار تکان‌دهنده: آیا چین می‌تواند ناوگان دریایی آمریکا را در 20 دقیقه فلج کند؟ بخوانید
برهمین اساس، تولید هیدرید منیزیم تاکنون محدود به آزمایشگاه‌هایی بود که تنها قادر به ساخت چند گرم در روز بودند؛ زیرا فرآیند اتصال هیدروژن به منیزیم نیازمند دما و فشار بالا است و تماس اتفاقی با هوا در حین ساخت نیز می‌تواند منجر به انفجارهای مرگبار شود. اما چین در ابتدای سال جاری میلادی کارخانه‌ای در استان «شانشی» راه‌اندازی کرده که می‌تواند سالانه تا 150 تن از این ماده را تولید کند. این کارخانه با بهره‌گیری از فناوری سنتز یک‌مرحله‌ای، موفق شده هزینه‌های تولید را نیز به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
پژوهشگران همچنین به کاربردهای احتمالی دیگر این فناوری ذخیره‌سازی جامد هیدروژن اشاره کرده‌اند؛ از جمله استفاده در پیل‌های سوختی زیردریایی‌ها و سیستم‌های انرژی پهپادهایی که نیاز به ماندگاری طولانی دارند.
این گزارش مدعی است: این سلاح جدید در ادامه روند تحولات تاریخی فناوری‌های نظامی مبتنی بر انرژی قرار می‌گیرد و ارتش چین در حال اجرای یک طرح گسترده برای استفاده از انرژی‌های پاک در جنگ‌افزارهای خود است که می‌توان به ناوهای جنگی الکتریکی، تانک‌ها و سیستم‌های پرتاب فضایی اشاره کرد. پس این فناوری می‌تواند نقشی کلیدی در آینده این برنامه‌ها ایفا کند.
با وجود اینکه مقاله جزئیاتی در مورد محل دقیق استفاده از این سلاح یا نحوه بهره‌برداری احتمالی ارتش چین از آن ارائه نکرده، روشن است که چنین پیشرفت‌هایی می‌تواند معادلات جنگی آینده را به‌طور جدی دگرگون کند. فرمانده نیروی هوایی ارتش سوار بر جنگنده چینی بخوانید چین از سلاح هیدروژنی غیرهسته‌ای رونمایی کرد؛ آتش سفید جهنمی بدون اورانیوم!
به گزارش ایونا نیوز،محققان چینی در موسسه تحقیقاتی 705 وابسته به شرکت دولتی کشتی‌سازی چین (CSSC)، از آزمایش موفقیت‌آمیز یک سلاح انفجاری نوین و غیرهسته‌ای خبر داده‌اند که قدرت تخریب خود را از واکنش‌های شیمیایی مبتنی بر هیدروژن می‌گیرد. در قلب این سلاح، ماده‌ای به نام «هیدرید منیزیم» به کار رفته؛ پودری نقره‌ای رنگ که قادر است مقادیر زیادی هیدروژن را به صورت جامد ذخیره کند و جالب اینکه این ماده ابتدا برای کاربردهای صلح‌آمیز مانند تأمین سوخت پیل‌های سوختی توسعه یافته بود. طبق گزارش‌ها، فرآیند انفجار با یک ماده منفجره معمولی آغاز می‌شود که باعث تجزیه حرارتی سریع هیدرید منیزیم و آزادسازی گاز هیدروژن می‌شود. این گاز به سرعت با هوای اطراف واکنش نشان داده و شعله‌ور می‌شود. همزمان، موج ضربه‌ای انفجار اولیه، ذرات هیدرید منیزیم را به ابعاد میکرونی خرد کرده و با افزایش سطح تماس، آزادسازی هیدروژن را شدت می‌بخشد. گرمای حاصل از سوختن هیدروژن نیز به نوبه خود به تجزیه بیشتر ماده کمک کرده و یک چرخه بازخوردی حرارتی قدرتمند ایجاد می‌کند. نتیجه این فرآیند در آزمایش کنترل‌شده، ایجاد یک آتش‌توپ سفید و فوق‌العاده داغ (بیش از 1000 درجه سلسیوس) بود که بیش از 2 ثانیه پایدار ماند – زمانی حدود 15 برابر طولانی‌تر از درخشش انفجار TNT – که نشان‌دهنده پتانسیل این فناوری برای ایجاد اثرات تخریبی حرارتی طولانی‌مدت بدون نیاز به مواد هسته‌ای است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1417368/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عصر جدید در ترانزیت منطقه؛ ایران گزینه های جایگزین ترکیه و آذربایجان را فعال می کند

طعنه رئیس کمیسیون اروپا به ترامپ

موج مهاجرت ثروتمندان آمریکایی به اروپا

تکواندوکاران ایران رقبای خود را در مسابقات چین شناختند

تلاش کمیسیون اروپا برای دمیدن بیشتر به جنگ اوکراین

گاف‌های امنیتی وزیر دفاع آمریکا + فیلم

کانادا به دنبال کاهش وابستگی به فناوری آمریکا

دیدار قانون‌گذاران آمریکایی با «جولانی» در دمشق

طرح ترامپ برای صلح اوکراین به زودی اعلام می شود

آیا تحریم‌های نفتی تنش در مذاکرات را بالا می‌برد؟

انتقاد تند زیدآبادی: فضای سیاسی آلوده و منحط شده / توافق با آمریکا و عبور از سد تحریم‌ها فرصت است، به شرطی که...

نتایج گفت‌وگوهای ایران و آمریکا «فراتر از انتظار» بود

واکنش حزب الله به ترور یکی از رهبران جماعت اسلامی لبنان

افت شدید محبوبیت دونالد ترامپ

دستگیری نماینده فیلیپین که دوترته را تحویل دادگاه لاهه داد

مدیر عامل سابق شرکت توسعه گاز ایران: بدترین قرارداد گازی ایران کرسنت است

برای نیروگاه اتمی برق بوشهر چقدر هزینه شده است؟

لغو قانون تغییر ساعت به هدررفت 1200 مگاواتی برق دامن زد!

وریر نیرو: «طالبان» تمکین نمی‌کند

عباس عراقچی اهل کجاست؟

دیدار سرکنسول ایران با معاون نخست وزیر اقلیم کردستان

قرارداد چینی‌ها برای توسعه صنعت پتروشیمی در کربلا

ترامپ ؛ جروم پاول را تهدید به اخراج کرد

تأمین 8888 جهیزیه برای زوج‌های احسان‌پذیر در کشور با اجرای پویش «آینه‌ شمعدان»

برنامه اصلاحی 9 بانک برای افزایش نسبت کفایت سرمایه

هزینه و اتلاف وقت، بزرگترین معضل شرکت‌های غیرتجاری

جزییات سخنرانی لغو شده عراقچی منتشر شد

نقش کلیدی روابط عمومی‌ها در تبیین موفقیت‌های اقتصادی کشور

نقش کلیدی روابط عمومی‌ها در تبیین موفقیت‌های اقتصادی

حداقل و حداکثر قیمت دلار در بازار آزاد بعد از توافق نهایی ایران و آمریکا

کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در مسکو برگزار می‌شود

جزئیات سخنرانی لغو شده عراقچی در یک کنفرانس در آمریکا

همایش منطقه‌ای ثبت پیشران سرمایه‌گذاری برای تولید در فارس

ژاپن و اوکراین در اشتراک‌گذاری داده‌های ماهواره‌ای

شرایط و مدارک لازم برای دریافت بورسیه تحصیلی مونبوکاگاکوشو ژاپن

استرالیا در مسیر توسعه صنعت مواد معدنی حیاتی/ استرالیا می‌تواند وابستگی خود به چین را کاهش دهد؟

شکست عجیب ندا شهسواری در رقابت های تنیس روی میز فیدر تونس

شکست عجیب ندا شهسواری در رقابت‌های تنیس روی میز فیدر تونس

شکست عجیب ندا شهسواری در رقابت‌های تنیس روی میز فیدر تونس – آفتاب نو | اخبار ورزشی

حضور 50 مقام قاره آفریقا در اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا

حمایت ایران از ورزشکاران مهاجر افغانستانی + فیلم

طالبان: دشمنان از جنگ نظامی به تبلیغات روی آورده‌اند

طرح کالابرگ در آینده اجرا می‌شود؟

نرخ تورم فروردین ماه اعلام شد

اقدام عجیب شهرداری تهران درباره آمریکا! + فیلم

شیرخشک کمیاب شد

چرا «پایتخت 7» به تاجیکستان نرفت؟

جوئیش اینسایدر: اسرائیل از روند مذاکرات ایران و آمریکا رضایت ندارد

مودی به دنبال فرار از چنگال ترامپ!

روایت خبرنگارتسنیم از حاشیه‌های مذاکره ایران و آمریکا در رُم