احتمال عقبنشینی روسیه به روایت گاردین
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایسنا دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا، امروز چهارشنبه میزبان مذاکرهکنندگان آمریکایی و اروپایی برای گفتگوهای جدید درباره اوکراین خواهد بود، در حالی که گمانهزنیهایی وجود دارد مبنی بر اینکه روسیه به واشنگتن اطلاع داده ممکن است از ادعاهای خود درباره بخشهایی از اوکراین که در اختیار ندارد، صرفنظر کند.
روزنامه گاردین مینویسد، بهای این توافق ممکن است شامل امتیازهایی از سوی آمریکا به مسکو باشد، مانند به رسمیت شناختن الحاق کریمه در سال 2014؛ هرچند ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، گفته است که کاخ سفید چنین پیشنهادی را با او در میان نگذاشته و کشورش نمیتواند با آن موافقت کند.
طرحی که میان آمریکا و روسیه در حال شکلگیری است، بر اساس اطلاعات فاششده، آتشبسی در امتداد خطوط مقدم فعلی را پس از صرفنظر روسیه از خواستههای ارضیاش پیشبینی میکند — چیزی که اوکراین گفته ممکن است آن را بپذیرد، به شرطی که مجبور نباشد حاکمیت روسیه را دائمی یا قانونی بداند.
همچنین اوکراین با وتوی آمریکا از پیوستن به ناتو منع خواهد شد، موضوعی که کییف با بیمیلی تا حد زیادی پذیرفته است. تنها تضمینهای امنیتی آینده برای اوکراین از سوی ائتلافی 30 کشوری به رهبری بریتانیا و فرانسه تحت عنوان «نیروی اطمینانبخش» ارائه خواهد شد، اما آمریکا در این جمع حضور نخواهد داشت.
امید میرفت که مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، در این گفتگوها شرکت کند، اما وزارت خارجه آمریکا روز سهشنبه اعلام کرد که این امر ممکن نیست و کیت کلاگ، نماینده کاخ سفید در امور اوکراین، به جای او حضور خواهد داشت.
به گزارش گاردین، این نشستها در لندن در حالی برگزار میشود که تردیدهایی از سوی اروپا درباره جدیت رهبر روسیه برای پایان دادن به جنگ وجود دارد که با گزارشهای اوکراین از هزاران مورد نقض آتشبس کوتاهمدت اعلامشده توسط ولادیمیر پوتین در آخر هفته عید پاک تقویت شده است.
در همین حال جان هیلی، وزیر دفاع بریتانیا در پارلمان کشورش مدعی شد که بریتانیا با اوکراین همعقیده است که وعدههای علنی رهبر روسیه با واقعیتهای نظامی تطابق ندارد.
او به نمایندگان انگلیسی گفت: «با وجود وعده پوتین برای توقف 30 ساعته در درگیریها، تأیید میکنم که اطلاعات دفاعی (وابسته به وزارت دفاع) هیچ نشانهای از رعایت آتشبس در خطوط مقدم در دوره عید پاک پیدا نکرده است. پس، در حالی که پوتین گفته آتشبس عید پاک اعلام کرده — خودش آن را نقض کرد. در حالی که پوتین میگوید صلح میخواهد، آتشبس کامل را رد کرد. و در حالی که میگوید میخواهد به جنگ پایان دهد، همچنان در مذاکرات وقتکشی میکند.»
روز سهشنبه، زلنسکی مدعی شد که روسیه در طول تعطیلات عید پاک همچنان با پهپادهایی خط مقدم را بمباران کرده، هرچند تعداد عملیاتها را کاهش داده و از سلاحهای دوربرد استفاده نکرده است.
وزیر دفاع انگلیس همچنین گفت که با وزیر دفاع اوکراین دیدار خواهد کرد، زیرا «دولت بریتانیا در حال گردهم آوردن وزرای آمریکا، بریتانیا و اروپا و مشاوران امنیت ملی برای بحث درباره گامهای بعدی است.»
در همین حال منابع اوکراینی اعلام کردند که انتظار میرود آندری سیبیها، وزیر خارجه اوکراین در لندن با لمی، کلاگ و هیاتهایی از فرانسه و آلمان دیدار کند. این دیدارها قرار است تمام روز ادامه یابد.
جان هیلی همچنین گفت که این نشستها در لندن شامل بحث درباره «اینکه آتشبس چگونه باید باشد و چطور میتوان صلح بلندمدت را تضمین کرد» خواهد بود.
با وجود حدود سه ماه مذاکره به رهبری کاخ سفید، تاکنون هیچ پیشرفتی برای پایان دادن به جنگ حاصل نشده است. به گزارش گاردین، مقامات اروپایی بر این باور بودند که مسکو آماده پذیرش آتشبس نیست، زیرا پوتین هنوز از تلاشهای خود برای سلطه بر اوکراین دست برنداشته، در حالی که مذاکرات میان کرملین و کاخ سفید ادامه دارد.
روسیه از اوکراین خواسته است که کنترل کامل چهار منطقه شرقی و جنوبی را واگذار کند، مناطقی که نیروهای روسیه تنها بخشی از آنها را در اختیار دارند. این شامل واگذاری شهر خرسون، که نیروهای اوکراینی در نوامبر 2022 بازپس گرفتهاند، و همچنین شهر زاپوریژیا میشود، پیشنهادهایی که اوکراین گفته نمیپذیرد.
اما روزنامه فایننشال تایمز روز سهشنبه گزارش داد که کرملین در گفتگوهای مستقیم با آمریکا ممکن است خواستههای خود را تعدیل کند و با توقف درگیریها در خطوط مقدم موافقت کند، به شرطی که آمریکا بپذیرد کریمه که در سال 2014 توسط مسکو تصرف شد، متعلق به روسیه است.
با این حال، زلنسکی بهطور قطعی احتمال به رسمیت شناختن کریمه به عنوان خاک روسیه را رد کرد.
او گفت: «چیزی جدید برای مطرح کردن یا بحث وجود ندارد. اوکراین اشغال کریمه را به رسمیت نخواهد شناخت»، و افزود که این کار با قانون اساسی اوکراین مغایرت دارد.
زلنسکی افزود که هیچ جزئیاتی از طرح صلح اصلاحشدهای بهطور رسمی با کییف در میان گذاشته نشده است. او گفت که این مذاکرات باید در قالب نشست لندن و با حضور بریتانیا، فرانسه و آمریکا انجام شود، نه از طریق رسانهها.
بر اساس گزارشی در روزنامه دیلیتلگراف، روسیه قصد دارد کنترل نیروگاه هستهای زاپوریژیا، که بزرگترین نیروگاه اروپا است، را نه به اوکراین بلکه به آمریکا واگذار کند؛ هرچند هنوز مشخص نیست واکنش کییف به این موضوع چه خواهد بود.
پوتین روز سهشنبه اعلام کرد که آماده مذاکرات مستقیم با اوکراین است؛ این اولین بار از بهار 2022 خواهد بود که دو کشور وارد گفتگوهای صلح میشوند. سخنگوی او، دیمیتری پسکوف، بعداً افزود که این مذاکرات ممکن است شامل گفتگو درباره پرهیز از هدف قرار دادن غیرنظامیان هم باشد.
انتظار میرود آمریکا پس از نشستهای لندن، پاسخ اوکراین را به پوتین منتقل کند. استیو ویتکاف، که دوست نزدیک دونالد ترامپ و فرستاده غیررسمی اوست، قرار است طی روزهای آتی به مسکو سفر کند. ویتکاف تاکنون سه دیدار مفصل با پوتین داشته و رابطه گرم او با کرملین موجب نگرانی در اوکراین شده است، چراکه به ادعای کییف، «ممکن است روایتهای روسیه را تقویت کند.»
کاخ سفید هم تایید کرد، استیو ویتکاف برای دیدار دیگری با ولادیمیر پوتین به روسیه میرود. یوری اوشاکوف، مشاور رئیس جمهور روسیه هم روز سهشنبه تایید کرد که گزارشهای مربوط به سفر آتی ویتکاف دقیق است.
311311
کد خبر 2053806
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1418579/