کودتای خزنده ترامپ علیه غولهای رسانهای در 100 روز اول حکومتش/حمله گسترده و نامحدود علیه دشمن مردم...
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرآنلاین، در گزارشی به برخورد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا در 100 روز اول ریاست خود بر دولت این کشور را بررسی کرده است. این خبرگزاری نوشت: ترامپ با دعواسازی و راه اندازی جنجال علیه رسانههای جریان اصلی با دادن لقب دشمن مردم به آنها حمله گسترده و نامحدودی را شروع کرده که ریشه در دور اول ریاست جمهوری وی دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
خصومت طولانی مدت ترامپ نسبت به شبکههای تلویزیونی مانند سی ان ان و روزنامههایی مانند نیویورک تایمز کم بود، آتش خشم وی دامن خبرگزاری معتبری مانند آسوشیتدپرس را نیز به شدت گرفته است.
دعوای ترامپ با آسوشیتدپرس زمانی بالا گرفت که این خبرگزاری حاضر نشد واژه جعلی خلیج آمریکا را جایگزین خلیج مکزیک کند و به همین دلیل ترامپ دستور داد تا خبرنگاران این خبرگزاری در دفتر بیضی و همچنین پای هواپیمای ریاست جمهوری حضور نیابند.
آسوشیتدپرس در واقع به یک مورد آزمایشی علیه استقلال تحریریه یک خبرگزاری تبدیل شد.
علاوه بر این حملات گسترده ترامپ از کانال خصوصی سی بی اس و روزنامه محلی موین رجیستر هم شکایت کرده و در مورد شکایت از ای بی سی نیز پس از تهدید به شکایت به اتهام افترا، این شبکه را مجبور به پرداخت 15 میلیون دلار کرد.
کاترین جاکوبسن، مدیر کمیته حفاظت از روزنامهنگاران آمریکا در این باره معتقد است: «اقدامات کاخ سفید برای محدود کردن تواناییهای روزنامه نگاران جهت انجام وظایفشان بی سابقه است و تلاش برای کنترل روایت، هم آزادی مطبوعات و هم ارزشهای دموکراتیک آمریکا را تهدید میکند.»
دولت ترامپ رسانههای آمریکایی با برد بینالملل مانند صدای آمریکا و رادیو اروپای آزاد را از بین برد و حیات رادیو ان پی آر و تلویزیون PBS را به خطر انداخته است. ایلان ماسک مشوق این کار پا را فراتر از این گذاشت و گفت باید تیم سازنده برنامه 60 دقیقه متعلق به سی بی اس را به زندان انداخت.
ریس پک، استاد روزنامه نگاری دانشگاه سیتی نیویورک، گفت: «با استفاده از قدرت دولت برای سرکوب آزادی بیان و تهدید سازمان های خبری -- فکر میکنم وارد قلمرو جدیدی شدهایم.»
به گفته وی در همین راستا رئیس کمیسیون ارتباطات فدرال، برگزیده ترامپ، تحقیقاتی را علیه شبکههای ای بی سی، سی بی اس، ان بی سی، ان پی آر و پی بی اس آغاز کرده است.
جالب اینجاست ایالات متحده در سال 2024 در فهرست جهانی آزادی مطبوعات{ تهیه شده توسط گزارشگران بدون مرز} از رتبه 45 به 55 سقوط کرد.
البته برخی مانند «دن کندی» استاد روزنامه نگاری دانشگاه نورث ایسترن، با اشاره به متمم اول قانون اساسی میگوید توانایی ترامپ برای حمله به رسانهها محدود است.
وی میافزاید مثلا اوتاکنون نتوانسته کاری علیه نیویورک تایمز انجام دهد که گزارشهای بسیار خوبی علیه هرج و مرج دولت وی منتشر کرده است.
اما کندی هشدار داد که ترامپ به دنبال طراحی یک سیستم رسانه ای است که در آن تایمز «به سادگی توسط عموم، به جز مخاطبان اصلی آنها نادیده گرفته شود.»
شکاک سازی علیه رسانهها ادامه دارد ترامپ از بی اعتنایی فزاینده مردم عادی به رسانههای سنتی این کشور سو استفاده کرده است.
تنها 31 درصد از افرادی که توسط گالوپ در سال 2024 مورد نظرسنجی قرار گرفتند، گفتند که به رسانههای جریان اصلی برای ارائه اطلاعات کامل، دقیق و بی طرفانه اعتماد دارند - رقمی که در دهه 2000 بیش از 50 درصد بود.
جالب اینکه در 100 روز حضور ترامپ در کاخ سفید، وی سعی کرده تا وبلاگ نویسان و پادکسترهایی که موجب پیروزی وی در دور دوم انتخابات شدند و او در طول مبارزات انتخاباتی به آنها تکیه کرد را پذیرا شده و به آنها بال و پر دهد.
یکی از این چهرهها، برایان گلن از رسانه Real America Voice هنگام بازدید زلنسکی از واشنگتن به مخالفت با او برخاست و سخن پراکنی اینترنتی کرد و در حضور همه از زلنسکی پرسید چرا کت و شلوار نمیپوشید؟ بسیاری از آمریکاییها با عدم احترام شما به کاخ سفید مشکل دارند!
به گفته «ریس پک» ترامپ در سالهای 2015 و 2016 بود که روابط خود را با رسانههای راستگرای مستقل ایجاد کرد و استراتژی سیل در منطقه با هدف تسلط بر چرخه اخبار، که توسط مشاورش، استیو بنن نظریه پردازی شد را دنبال کرد و حالا در سال 2025 و در دوران دوم ریاست جمهوری در حال برداشت کردن آن است.
*ترجمه از علیرضا خراسانی
315 315
کد خبر 2053944
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1419046/