ایرانیان جهان

آخرين مطالب

معاون وزیر نفت: بنزین 3 نرخی نمی شود اخبار ایران

معاون وزیر نفت: بنزین 3 نرخی نمی شود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - خبرگزاری بازار / عظیمی فر معاون وزیر نفت با بیان اینکه روش های کاهش مصرف گرفتار بروکراسی ها اداری شده، گفت:دولت برنامه ای برای 3 نرخی کردن و افزایش قیمت بنزین غیر یارانه ای به 20 هزار تومان ندارد.
چند وقتی است که بهارستان نشین ها از احتمال سه نرخی شدن بنزین سخن می گویند. 20 فروردین امسال بود که مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس در برنامه تلویزیونی تهران 20، با تکذیب احتمال افزایش قیمت بنزین یا کاهش سهمیه‌ها، گفته بود که در حال حاضر یک سناریو وجود دارد و آن هم نرخ سوم بنزین است. این بحث تقریبا در دو سال گذشته در دولت وجود داشته، اما تاکنون تصویب نشده است.
به گفته نخعی، نرخ سوم یعنی علاوه بر نرخ‌های 1500 و 3000 تومانی که درحال حاضر وجود دارند، برای کسانی که می‌خواهند سهمیه بیشتری دریافت کنند، قیمت سوم ارائه می‌شود. در حال حاضر افراد 60 لیتر سهمیه 1500 تومانی و 100 لیتر سهمیه 3000 تومانی دارند و اگر بخواهند بیشتر از این مقدار بنزین مصرف کنند باید مبلغ بیشتری بپردازند.
حالا بعد از نخعی حمیدرضا عزیزی فارسانی دیگر عضو کمیسیون انرژی مجلس از چنین احتمالی سخن گفته و اعلام کرده که متناسب با رشد مصرف، قیمت ها نیز به صورت پلکانی تا 20 هزار تومان هم افزایش می یابد.
با این وجود محمد صادق عظیمی فر معاون وزیر نفت در گفتگو با بازار می گوید که دولت هیچ برنامه و طرحی در این خصوص ندارد.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی هم در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از سنگ اندازی های وزارت اقتصاد در خصوص واردات بنزین سوپر توسط بخش خصوصی اظهار داشت: بیش از دو ماه از ارسال شیوه نامه واردات بنزین سوپر به هیات مقررات زدایی و درگاه ملی مجوزها سپری می شود اما هنوز مجوز آن صادر نشده است.
او می گوید: عمده روش های کاهش مصرف گرفتار بروکراسی های اداری شده است این درحالی است که کشور با ناترازی حوزه انرژی مواجه بوده و باید هرچه سریع تر طرح های مربوط در این حوزه اجرایی شود.
متن کامل گفتگوی بازار با محمد صادق عظیمی فرد معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی را در ادامه می خوانید:
*روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس مدعی شده بود که قرار است که بنزین در کشور 3 نرخی شود. این ادعا تا چه اندازه درست است؟
چنین طرحی در دستور کار دولت قرار ندارد.
*با توجه به افزایش ناترازی در حوزه بنزین، آیا تولید بنزین سوپر عملا دیگر از دستور کار پالایشگاه های کشور خارج شده است؟
هر زمانی تولید بنزین سوپر داشته باشیم به طور قطع آن را در کشور توزیع می کنیم. در حال حاضر اولویت ما تامین نیاز عموم کشور است.
*با توجه به اینکه عملا تولید بنزین سوپر در کشور متوقف شده چرا هنوز واردات بنزین سوپر اجرایی نمی شود؟
قرار است که تامین و توزیع بنزین سوپر در کشور توسط بخش خصوصی صورت گیرد. برای اجرای این طرح آمادگی لازم در بخش خصوصی و شرکت ملی پالایش و پخش هم وجود دارد. حتی زیر ساخت های اجرای این طرح و مکان های توزیع آن نیز هم توسط بخش خصوصی آماده شده است. اما در خصوص واردات آن توسط بخش خصوصی سنگ اندازی هایی از سوی وزارت اقتصاد صورت می گیرد.
متاسفانه بروکراسی حاکم بر نظام اداری باعث شده که هنوز نتوانیم مجوز واردات بنزین سوپر را دریافت کنیم. حدود دو ماه است که هیات مقررات زدایی در حال بررسی شیوه نامه واردات بنزین سوپر است. قبل از اینکه این موضوع را مطرح و به درگاه ملی مجوزها برود، گفته می شد که این طرح حداقل باید 6 ماه در هیات مقررات زدایی چکش کاری شود
متاسفانه بروکراسی حاکم بر نظام اداری باعث شده که هنوز نتوانیم مجوز واردات بنزین سوپر را دریافت کنیم. حدود دو ماه است که هیات مقررات زدایی در حال بررسی شیوه نامه واردات بنزین سوپر است. قبل از اینکه این موضوع را مطرح و به درگاه ملی مجوزها برود، گفته می شد که این طرح حداقل باید 6 ماه در هیات مقررات زدایی چکش کاری شود. تقاضای ما از وزارت اقتصاد این است که موضوع واردات بنزین سوپر در درگاه ملی مجوزها هر چه سریع تر حل و فصل شود.
آنها مدعی بودند که در شیوه نامه ارسالی از سوی وزیر نفت، تنها شرکت های بزرگ و صاحب تجربه اجازه واردات بنزین را دارند و این مساله می تواند نوعی انحصار در این حوزه ایجاد کند. این مساله را در شیوه نامه اصلاح کرده و اعلام کردیم که هر اصلاحی که نیاز است را اعمال کنند. اما هنوز این شیوه نامه به تایید و تصویب نرسیده است. متاسفانه باید بگویم که عمده روش های کاهش مصرف گرفتار بروکراسی های اداری شده است
*انتقادات و ایراداتی که به شیوه نامه وزیر در خصوص واردات بنزین سوپر وجود دارد، چیست؟
آنها مدعی بودند که در شیوه نامه ارسالی از سوی وزیر نفت، تنها شرکت های بزرگ و صاحب تجربه اجازه واردات بنزین را دارند و این مساله می تواند نوعی انحصار در این حوزه ایجاد کند. این مساله را در شیوه نامه اصلاح کرده و اعلام کردیم که هر اصلاحی که نیاز است را اعمال کنند. اما هنوز این شیوه نامه به تایید و تصویب نرسیده است. متاسفانه باید بگویم که عمده روش های کاهش مصرف گرفتار بروکراسی های اداری شده است. البته من شخصا هفته ای دو الی 3 بار با معاون وزیر اقتصاد در این خصوص گفتگو کرده یا نشست دارم و به شدت پیگر حل این مساله هستم.
*تا چه میزان امکان واردات بنزین سوپر به کشور وجود دارد؟
مقدار واردات کاملا به کشش بازار بستگی دارد.
* بنزین سوپر وارداتی با چه قیمتی در بازار عرضه خواهد شد؟
توزیع‌کننده و واردکننده با در نظر گرفتن هزینه‌ها آن را تعیین می‌کنند و طبیعتا قیمت ها اعلام خواهد شد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1419573/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جرئیات پیام فوری مسعود پزشکیان به چین درباره مذاکرات

عراقچی شرط نهایی برای توافق با آمریکا را اعلام کرد

دولت ترامپ در حال بررسی کاهش تعرفه‌ها بر واردات از چین است

چه کسی کوتاه آمد ایران یا آمریکا؟

ترامپ خودروسازان را از برخی تعرفه‌ها معاف می‌کند

خشم و نگرانی محافل سیاسی اسرائیل از پیشرفت مذاکرات ایران و آمریکا

طراحی کلاه قهرمان اتومبیلرانی جهان توسط بانوی محجبه عربستانی

هشدار درباره بهره‌برداری دشمن از ناترازی‌ها و اختلافات قومی

رشد اقتصادی ایران در افق 1405؛ افول نقش نفت+ نمودار

ژاپن از سلاح جدید خود رونمایی کرد

اقدامات اروپا برای مقابله با تعرفه‌های ترامپ

توییت سیدعباس عراقچی به زبان چینی

همکاری CATL با 5 خودروساز بزرگ چین در Auto Shanghai

دیدار احتمالی ترامپ و پوتین در عربستان

ایالات متحده دیگر نمی‌تواند امنیت اروپا را تضمین کند

کرملین برای توقف فوری جنگ اوکراین شرط گذاشت

پشت پرده تعویق مذاکرات فنی ایران و آمریکا/ معمای سکوت تروئیکای اروپا؛ مکانیسم ماشه فعال خواهد شد؟

عملیات نظامی در اوکراین فورا به پایان خواهد رسید

ویتکاف روز جمعه با پوتین دیدار می‌کند

اقتصاد ایران در صورت توافق با آمریکا پرواز می کند

کاخ سفید: صبر ترامپ در مورد اوکراین رو به اتمام است

اخراج از پنتاگون به دلیل مخالفت با حمله به ایران

رخداد نادر مذاکرات ایران و آمریکا

ناامیدی ترامپ از سرعت مذاکرات در راستای خاتمه جنگ اوکراین

وزیر ورزش عراق در فدراسیون کشتی حضور یافت

هدایای وزرای ورزش و جوانان ایران و عراق به همدیگر چه بود؟

قانون برنامه هفتم 1302 تکلیف را برای دولت در نظر گرفته است/ دولت باید برای عملیاتی کردن برنامه همت کند

بهبود وضعیت معیشتی کارگران در سایه وفاق ملی

ایجاد تعادل کامل در تجارت میان آمریکا و چین طول می‌کشد

710 میلیاردی کالای قاچاق در طرح سه روزه پلیس بوشهر کشف شد

4 سناریوی احتمالی ارتش اسرائیل درباره جنگ غزه

اتحادیه اروپا اپل و متا را جریمه کرد؛ خشم ترامپ شعله‌ور خواهد شد؟

هزینه 18 میلیون یورویی برای شکار CO₂

اروپا، اپل را نقره‌داغ کرد / ترامپ خشمگین می‌شود؟

ورود کاروان نظامی اسراییل به خاک سوریه

محور گفت‌وگوهای عراقچی با مقامات چین

فولکس واگن ID. UNYX 06 در نمایشگاه شانگهای رونمایی شد +تصاویر

روابط ایران و چین تحت تأثیر کشور ثالث نخواهد بود

ایران همواره چین را شریک و دوست قابل اعتماد می‌داند

امیدواریم از پسِ مذاکرات اتفاق‌های خوبی برای مردم رخ دهد

زلنسکی می‌تواند صلح کند یا همه کشورش را از دست دهد

ترامپ: وضعیت اوکراین وخیم است؛ زلنسکی می‌تواند صلح کند یا همه کشورش را از دست دهد

نگرانی صهیون از توافق ایران و آمریکا !

پنتاگون: آمریکا دیگر نمی‌تواند ضامن امنیت اروپا باشد

درخواست چین برای مشارکت ژاپن برای مقابله با آمریکا

وحشت اروپا از نگاه آمریکا در مورد کریمه

جریان ورودی به صندوق‌های ETF بیت‌ کوین افزایش یافت

روایت قوچانی از «شگفتی اردیبهشت»: توافق در دسترس است

آیا سرنوشت وزیر دفاع آمریکا به ایران گره خورده است؟

کاخ‌سفید: صبر ترامپ درباره روسیه و اوکراین دارد تمام می‌شود